siz eşinizin cebini düşünürken, o kendi cebini düşünmüyor mu?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
ben çalışmıyorum, eşim şükür iyi maaş alıyor, ev almak için tasarruf yapmaya çalışıyorum ama eşim benim gibi düşünmüyor, sizinkiler nasıl?

İki taraftan bir taraf mutlaka tutmalı..
Helal size tek maaşla bu zamanda ev almaya çalışmak bravo doğrusu.İnşallah allah gönlünüze göre verir:Saruboceq:
Bizdeki durumda ben çok savurgan değilim ama eşim çok tutumludur.O da bir şeyler yapabilmenin peşinde.Ben ona göre daha harcamayı seven bir tipim.Aslında değilim o çok tutumlu:bbo:
Kesilen sütten çökelek yaptıran bir eşe sahibim

ne güzel, öyle erkekler ancak parmakla gösteriliyor, nedense çok savurgan oluyorlar.
benimkide dışarıya tutumludur ama evimize masraftan kaçmaz. mesela pazara gidelim daha ucuz daha çeşitli derim, marketten alır gelir 2 katı fıyatına ve hiç beğenmiyorum market sebzelerini.

iki taraftan biri mutlaka tutmalı olayı kesinlikle doğru ama, bazı erkeklerde öyle bir savurganki, yazık kadın parayı sıkıp suyunu içecek nerdeyse ama erkek pervasızca harcıyor bu durumda kadın çileden çıkıyor ve başlıyor oda harcamaya, yani kadın eşini düşünürken, erkek kend cebini düşünmüyor.

Evet haklısınız öyle çiftlerde var.
Ama pazar olayını şiddetle öneriyorum.Biz 10 liraya en fazla tüm haftaki sebze ve meyvemizi alıyoruz pazardan..Mesela pazar alışverişinede akşam üzeri gidiyoruz eşim sayesinde;daha ucuz oluyormuş
Konuşmayı deneseniz izah etseniz..

kocanla bır akrabalıgı-kan bagı falan var mı kı kocamın:)
ama ben memnunum ,,savurgan olmayarak,hem evımızı hem arabamızı aldık su anda sıkışıyoruz ama oduyoruz her ıkısını de,,
.her seyın daha ucuzunu almaya,gereksız seyler satın almamaya ,,işe gıdınce her gun dısardan alıp kahvaltı-oglen yemegı yemektense evden goturmek gıbı ufak gorunen seylere ozen gosterınce cok cok farkedıyor gercekten..bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
genelde kadınlar daha tutumlu oluyor erkeklere göre
benim eşim savurgan değil ama ben daha tutumluyumdur.
eşim pek ince hesap yapmaz yani pazara akşam üstü gidelim ucuza alalımı bilmez markette fiyatlara baktığıma bile kızardı önceden al işte ne farkı var derdi şimdi karışmıyor artık.arabasının yakıtını hiç kısmaz her yere arabayla giderakannehir öyle süt kesildi çökelek yapı bilmez daha doğrusu mutfağın yerini bilmezkaydirigubbakcemile3parası olmasa bile kardeşlerine yardım ederdi.şimdi pek yapmıyor artık azıcık akıllandı gibisengözlerimebaksanab
bunlara rağmen şükür ev ve araba sahibi olduk ama öncelikle kendimi kutluyorum bu konuda:roflol:

keske benim esimde biraz tutumlu olsa,esim issiz 2 yildir,bende haftada 2-3 günlük iste calisiyorum oda günde 3 saat,ben ne kadar tutumluysam esim okadar savurgan,almanyada yasiyoruz ama valla ayin sonunu zor getiriyoruz,evin alisverisini ben yaparim esime kalsa aldigi seyin fiyatina hic bakmaz,eger esimi bise almaya yolluyorsam kesinlikle markasini fayatini bir kagida yazar veririm eline,allah benim gibi kocasi olanlara yardim etsin

benim eşimde tutumludur
ama yeri gelincede savurganlığı tutar
ben para harcamayı çok severim
ama gereksız ıhtıyacım olmayan seyleri almam
tutumluyumdur idaremi bilirim
eşim para biriktirmeyi çok sever
bende ondan öğrendim biriktirmeyi
çalışıyoruz didiniyoruz
dilerim Allah bizede bir ev almayı nasip eder...
Bu zamanda hayat okadar çok zorki

Esıme maddı anlamda cok guvenırım.
Tutumludur, kafasını ıyı kullanır, yatırım yapmak ıcın sureklı beynını yorar.
Ben ıse savurgan degılımdır, kendı hesabımı ıyı bılırım,
ama nereye ne kadar borcumuz var bılmem.

Esım hep der kı;
'O'nun hazınesı bol, en guzelını ıste. Vermek ısterse verır'
Bende ev ısteyen herkese, Rabbımın en guzelınden nasıp etmesını dılıyorum.

ev alıp kira öder gibi ödemek ve kendi evinize sahip olmak çok mantıklı
kendi evimiz olmasına rağmen ev alıp başka eve çıktık
tek maaşlada ödeniyor kredi ama dediğiniz gibi gereksiz harcamaların olmaması gerekiyor
eşim çok tutumludur bende dikkat ederim ama alışverişi de severim:))
oğlum olunca söz konusu hiç düşünmeden alırım

benim eşim tam bir savurgan hiç düşünmez cebini
pazara gitmeyi sevmez
ucuz bişey almaya kalksam ben ucuz mal alıcak kadar zengin değilim dersempatiksalakcinni
önceden daha kötüydü şimdilerde biraz düzeldi para biriktirelim diyor nasıl olduysa

Eşim pek hesabını bilmezdi. Ama evlenince tutumlu olmayı, gereksiz harcamamayı biraz biraz öğrettim diyebilirim. Ardından da maddi sıkıntılarımız olunca çok güzel öğrendi. Şimdi çok şükür maddi durumumuz iyi olmasına rağmen savruk değil. Arada fuzuli harcamaları oluyor ama bişey demiyorum çünkü ne alıyorsa soruyor fikrimi alıyor ben de bıktırmıyorum.

güzel bi konu olmuşkaydirigubbakcemile5

valla karı-koca bu para işlerinde hem fikirse o çift köşeyi dönüyo valla, yok değillerse iki yaka bir araya gelmiyor

ben çok harcarım
çok ama çok yani
öyle böyle değil
bana rağmen kocacım hem 2 ev hem 2 araba alabildiyse oda çok çok akıllı demekki :asigim:
ya aslında oda çok harcar ama benim kadar olamaz tabii

bu konuda çift olarak uyumlu olmak güzel bir şey...ama nadirdir iki kişinin de idare etmesi
birinden biri önemsemez ...bizde de eşim savurgandır biraz biraz konuşarak bunu aşmaya çalışsak da
çok zor...evleneli 1 yıl olacak borç,taksit bir tarafdan bir tarafdan tek maaş ben henüz çalışmıyorum
idare etmek çok zor eşime kalsa hallolur ne olcak ki der...ben de severim alışveriş yapmayı
hangi kadın sevmezki zaten ama yerinde ve zamanında alırım...kredi kartından nefret ederim
ben kullanmam ama eşim sağolsun benim yerimede kullanılır mecbur kaldıkça...pazar ve markete de
beraber gitmeyi tercih ederim ya da yalnız giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…