Siz nasıl baş ediyorsunuz?

KediMelegiii

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2020
106
182
23
Merhaba arkadaşlar;

Son zamanlarda aşırı hassas olduğum, beni çok üzen bir mesele var. "Bebek baskısı" !!!!
3.5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç bebek düşünmedik bu son 5 aydır deniyoruz, yeni aldığımız bir karar sayılır, ailelerin söylemlerine gülüp geçtim şimdiye kadar hep idare ettim.

İlkokul arkadaşımla aynı dönemde evlendik, o başından beri istiyordu, bir çok ilaç iğne tedavi denedi çok şükür nasip oldu şimdi hamile :)

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :(
Ben abartıyorum diye düşündüm ama inanın 7/24 onun bulantılarını, aşermelerini, çocuğun cinsiyetini bunun dışında hadi sende yap bi tane, hadi beraber doğuralım geyikleri konuşuyoruz. Sanki marketten gidip alabilecekmişim gibi kendi onca emek vermemiş gibi, yaşın geçti falan diyor bana çok sıkıldım ve çok kırıldım. Onu üzmek istemiyorum ama beni ne kadar uzdugunun farkında değil.

Bu aralar gunlerim ağlayarak geçiyor... hamilelik planlarken maruz kaldığınız baskiya siz nasil göğüs gerdiniz ?

Kimse sizi uzemez bu dünyada,
kimse kimsenin çocuk yapmasına karar da veremez bunu dile getirin.

Çoğu insan denediğini ama olmadığını söylemek istemez
Hep bir umudu vardır ve olmalıdır
Bunu söylemekten çekinmeyin
Sessizlik daha ağırdır.

Biyolojik olarak hiç bir engeliniz olmasa dahi
Bu tarz durumlar hamile kalma sürenizi uzatır

O arkadaşınıza direkt söyleyin bence. Sen onca tedavi görmüşken, bunun zorluğunu, stresini bilirken, beni en iyi senin anlaman gerek iken bu konuştukların ne şimdi deyin. Sana sürekli çocuk sorulduğunda hoşuna gidiyor muydu bu durum. Ayıp ediyorsun iyice buldumcuk oldun deyin. Ama bunları peşpeşe deyin. Ona fırsat vermeden. Çünkü böyleleri muhtemelen bir duygu sömürüsüne girişir konuyu dağıtır. Hamileliği de ardına alır ağlar.
Daha sonra da görüşmeyi minimuma indirin. Bebek istediğiniz bu dönemde sizin enerjinizi düşüren, strese sokan insanlardan uzak durun. Bunlar hep etkili çünkü.
En kısa zamanda güzel haberler alırsınız inşallah.

Sidik yarisi yapar gibi cocuk mu yapilir ayol.
Ceket atilsa hamile kalinacagi mi dusunuluyor? Ilk denemede olacak diye birsey mi var? 5 ay icinde hamile kalamadin diye bunalima girmek de ne? Dogurmak marifet mi, de arkadasinin tek lafi bebek uzerine. Sanirim arkadasinin tek vasfi bu. Anne fiziken ve psikolojik olarak hazir oldugunda cocuk yapma dusunulmeli. Ismarlama cocuk yapilmaz. Lutfen kadinlarimiz kendi buyumeden bebek yapmasinlar.

Arkadasinizla konusmayi azaltin. Yavas yavas kesin. Onun sizi dusurmesi hamile kalmanizi zorlastirir.
Evde surekli olarak yuksek sesle

Anne olmayi hakediyorum
Anne olmanin keyifli ve kolay oldugunu biliyorum
Yaradanin tanimiyla anne olmayi biliyorum
Rahmimin bir bebek için hazir oldugunu biliyorum
Yeterli ve saglikli yumurta hücrelerine sahip oldugumu biliyorum

Diyin. Bunlwr olumlu hisler yükleyecektir size

Kimse sizi uzemez bu dünyada,
kimse kimsenin çocuk yapmasına karar da veremez bunu dile getirin.

Çoğu insan denediğini ama olmadığını söylemek istemez
Hep bir umudu vardır ve olmalıdır
Bunu söylemekten çekinmeyin
Sessizlik daha ağırdır.

Biyolojik olarak hiç bir engeliniz olmasa dahi
Bu tarz durumlar hamile kalma sürenizi uzatır
O arkadaşınıza direkt söyleyin bence. Sen onca tedavi görmüşken, bunun zorluğunu, stresini bilirken, beni en iyi senin anlaman gerek iken bu konuştukların ne şimdi deyin. Sana sürekli çocuk sorulduğunda hoşuna gidiyor muydu bu durum. Ayıp ediyorsun iyice buldumcuk oldun deyin. Ama bunları peşpeşe deyin. Ona fırsat vermeden. Çünkü böyleleri muhtemelen bir duygu sömürüsüne girişir konuyu dağıtır. Hamileliği de ardına alır ağlar.
Daha sonra da görüşmeyi minimuma indirin. Bebek istediğiniz bu dönemde sizin enerjinizi düşüren, strese sokan insanlardan uzak durun. Bunlar hep etkili çünkü.
En kısa zamanda güzel haberler alırsınız inşallah.
Bebekle ilgili konuşmayacağım dersin dana kadar olmuş çocuğunu sapur supur öperler. Yap demezler ama sürekli var mı yok mu doktor isini ne yaptın öyle mi böyle mi. O ilaçlardan kilo alırsın. Kızz yoksaa derler. Kendi kuzenlerimle kavga ettim. Bu konuyu açmayın bir daha bir sey olursa ben haber veririm diye ama herkese bu denmiyor maalesef.

Bebekle ilgili konuşmayacağım dersin dana kadar olmuş çocuğunu sapur supur öperler. Yap demezler ama sürekli var mı yok mu doktor isini ne yaptın öyle mi böyle mi. O ilaçlardan kilo alırsın. Kızz yoksaa derler. Kendi kuzenlerimle kavga ettim. Bu konuyu açmayın bir daha bir sey olursa ben haber veririm diye ama herkese bu denmiyor maalesef.
Ya bu konu o kadar mahrem bir konu ki
Ne yapmak lazım herkesle kavga edip görüşmemek mi lazım illa bilmiyorum. Kimsenin haddi değil ya hiç kimsenin. Bana ne demiyor mu bu insanlar hiç. Hayır olan bir çocuğun sana ne gibi faydası zararı var da böyle peşine düşüyor insanlar anlaması güç.
Geçen Larissa'nın açıklamasına denk geldim. O kadar üzüldüm ki ona da. Böyle bir açıklama yapmak zorunda hissettirmişler o kızcağız da.

Bir seylere sahip olan insanlar herkezde olucak saniyor basit goruyor kendi sahip olunca ewt yanlis yapio kesinlek hos bi durum degil bende cok yasadigim icin biliorum ama şoyle örnek vereyim ilj ewlendigin dönem ve hala bebek veya temizlik konusunu aciorum ben kardesimin iki tane cocugu var ve planli bn bebek konusunu her actigimda uf puf yine ayni konu diodu annem bir gun ikimizide kenara cekti dediki kardesime zamaninda senin cocugun yoktu cocuk temizlik konusunu aciodun kimse sana uf demedi simdi cocugun var dişi cikio bole konusuo diosun yine sesimizi cikartmiyoruz onun cocugu yok hefes edio kimseyle konusamio dogrumu yaptigin dedi. Normale döndu biraz olsun bazi insanlar ne yazikki acimasiz patavatsız olabilior gecmisini unutan herkez yada senin bnm yasadigimi yasamayan herkez böle ama belkide heycanindan seninle konusuodur kimseyle konusamadigi icindir sen aliniosundur ölede duşun cunku bizler bazen cok alingan hassas olabilioruz .
Enpati kurmaya ve guzl dil ile uyarmayi dene.
Sunuda hep dusun bn olsaydim bnde bebegim hakkinda konusurmuyum onunla.
En guzli acikca konusmak. Ay yine cok konustum tatli canini uzme hersey gecicek.

Evet biliyor, yaptırmam gereken testleri tahlilleri hatta folik asit kullanmak gerektiğini bile ona sordum öğrendim çünkü, kötü niyetli olmadığını biliyorum düşüncesiz davranması ile baş edemiyorum

:)

Heyecanından mutluluğundan yapıyordur üzülmeyin .
Hatta yakın arkadaşınız ya ona direk soyleyebilirsiniz endişenizi Vs . Emin ol anlar yakın arkadaş neticede rahat konusmalisin.

Ayrıca 5 ay kısa bir süre .. uzun süre korundunuz büyük ihtimal ile .. vücut daha yeni uyum sağlayıp alişmasi derken anca olur çok normal.birde çocuk odaklı olmayın ozaman hemen olur.. Siz biraz endişe duyduğunuz için uzulmüs geldiniz ama hiç endişe etmeyin..herşeyin vakti zamani var 😊

Ya bu konu o kadar mahrem bir konu ki
Ne yapmak lazım herkesle kavga edip görüşmemek mi lazım illa bilmiyorum. Kimsenin haddi değil ya hiç kimsenin. Bana ne demiyor mu bu insanlar hiç. Hayır olan bir çocuğun sana ne gibi faydası zararı var da böyle peşine düşüyor insanlar anlaması güç.
Geçen Larissa'nın açıklamasına denk geldim. O kadar üzüldüm ki ona da. Böyle bir açıklama yapmak zorunda hissettirmişler o kızcağız da.
Aynı durumdayız burda bir çoğumuz maalesef. 😔

Bebek konusu olması veya olmaması bunu başkalarına açıklamak o kadar can sıkıcıki. Kaldi ki bir kadın için bu başarı değil zaten. Hele ınançlı bir insan bunun olması veya olmamasının kendi elinde olmadığının farkında olmalı.
Aile bireylerinize, yakınlarınıza bu konu hakkında net bir şekilde konuşmak istemediğinizi belirtin. En yakın arkadaşınıza durumunuzu açıklayın isterseniz, en azından bu süreçte size karşı belki daha dikkatli davranır.

Merhaba arkadaşlar;

Son zamanlarda aşırı hassas olduğum, beni çok üzen bir mesele var. "Bebek baskısı" !!!!
3.5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç bebek düşünmedik bu son 5 aydır deniyoruz, yeni aldığımız bir karar sayılır, ailelerin söylemlerine gülüp geçtim şimdiye kadar hep idare ettim.

İlkokul arkadaşımla aynı dönemde evlendik, o başından beri istiyordu, bir çok ilaç iğne tedavi denedi çok şükür nasip oldu şimdi hamile :)

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :KK43:
Ben abartıyorum diye düşündüm ama inanın 7/24 onun bulantılarını, aşermelerini, çocuğun cinsiyetini bunun dışında hadi sende yap bi tane, hadi beraber doğuralım geyikleri konuşuyoruz. Sanki marketten gidip alabilecekmişim gibi kendi onca emek vermemiş gibi, yaşın geçti falan diyor bana çok sıkıldım ve çok kırıldım. Onu üzmek istemiyorum ama beni ne kadar uzdugunun farkında değil.

Bu aralar gunlerim ağlayarak geçiyor... hamilelik planlarken maruz kaldığınız baskiya siz nasil göğüs gerdiniz ?
Aynı durumu ben de yaşadım. En yakin arkadaşım 8 ay sonra hamile kaldi ve hep benimle.paylasirdi üzülürdü ve hep destek olmuştum. Ve çocuğu oldu 6,7 aylik filandı. Ben de 1 yıl düşünmemistim. Düşünmeye karar verdiğim.zaman onunla da paylaşmıştım. Onun tepkisi yaş geciyor yapmak.lazim tanıdığım.birinin çocuğu olmuyor sanirim cok zayıf oldugundan olmuyor bilmem neler dedi. Ve ben o gün cok ağlamıştım. Çok kırmıştı beni. Ama çok yanlış yapıyorlar o yuzden cok takmayın. Kendilerinin de aslinda bi sure bekledikten sonra bebege kavustuklarini hemen unutuyorlar bu havalari sadece onlara zarar verir. Allah yazdıysa zamanında gelecektir evlatlar. Saglikla hayirla gelsinler de. Gerisi onemli deil. Size tavsiyem çevreye tamamen kulağınızı tıkayın. Çünkü stres en büyük düşman.

Evet biliyor, yaptırmam gereken testleri tahlilleri hatta folik asit kullanmak gerektiğini bile ona sordum öğrendim çünkü, kötü niyetli olmadığını biliyorum düşüncesiz davranması ile baş edemiyorum

:)

Sanırım bana yazmışsınız bunu. Eğer biliyorsa gerçekten çok düşüncesiz davranmış kötü niyetli olmasa da bile bile sürekli hamilelik konuşması, hadi siz de yapın falan demesi çok rahatsız edici. Davranışlarının sizi rahatsız ettiğini söyleyin mutlaka. Böyle sadece modunuzu düşürmeye devam eder ancak. Bir iki tersleyin, kendine gelir.

Yakın bir arkadaşımdan önce çocuk sahibi oldum ve konuşurken hep dikkat ederim. İyi ki bi çocuğu oldu ya dilinden düşmüyor vs gibi düşünmesin diye. Ve bi sorun varsa üzülmesin diye. Bir gün olsun demedim siz ne zaman yapacaksınız falan. Yakın arkadaşım da olsa herkesin kendi özeli. Ben yaptım diye ona baskı kurmam ne alaka?

Takıldığınızı belli etmeyin. Kısmet deyip geçin. Sizin üzülebileceğinizi düşünmesi gerek. Çok düşüncesizce geliyor bana bu hareketler.

Arkadaşınız muhtemelen sizi kendine yakın gördüğü için iyi niyetle çocuklarınızın yaşıt olmasını istedi. Objektif bakarsak bunda bir baskı göremiyorum. Yakın görüyosanız anlatabilirsiniz açık açık, deniyoruz fakat ortada şuan için bişey yok, ben de çok isterim vs vs. Her şeyi içinizde yaşamayın. İnsanlar bilemez ki içinizde kopan fırtınaları.

Sanırım bu tarz biriyle görüşmem. Benim nde yakın arkadasimin cocugu olmuyor bilerek kalbini kirmamaya calisiyorum ama belki de uzuyorumdur. Arkadasiniz buldumcuk olmus biraz hos görün ve bosverin.

Bakin siz lütfen stres yapmayın. Stres gercekten engelliyor. Allah hayirli zamanda versin insallah isteyen herkese...

Back
X