Siz nasıl baş ediyorsunuz?

Çocuk yapmak ne zamandan beri hava atma aracı oldu yahu. Asıl evlenir evlenmez çocuk yapanlara üzülüyorum deyin siz de. Biz eşimle birbirimizin keyfini çıkarıyoruz geziyoruz yaşıyoruz diye kıskandırın madem kötü niyet seziyorsanız. Ayrıca çocuk her evliliği sarsar bir müddet o yüzden ne kadar geç o kadar iyi bu benim düşüncem.

Bi de benim de iş arkadaşım neredeyse her sabah bebek yapın bebek ne zaman diye sormaya başlamıştı düşünmüyoruz dedikçe her gün sordu. Az daha işi abartıp dün akşam naptınız yaptınız mı diye soracak sandım. :) böyle insanlar terslenmeden susmaz ağzınızı korkak alıştırmayın

O arkadaşınıza direkt söyleyin bence. Sen onca tedavi görmüşken, bunun zorluğunu, stresini bilirken, beni en iyi senin anlaman gerek iken bu konuştukların ne şimdi deyin. Sana sürekli çocuk sorulduğunda hoşuna gidiyor muydu bu durum. Ayıp ediyorsun iyice buldumcuk oldun deyin. Ama bunları peşpeşe deyin. Ona fırsat vermeden. Çünkü böyleleri muhtemelen bir duygu sömürüsüne girişir konuyu dağıtır. Hamileliği de ardına alır ağlar.
Daha sonra da görüşmeyi minimuma indirin. Bebek istediğiniz bu dönemde sizin enerjinizi düşüren, strese sokan insanlardan uzak durun. Bunlar hep etkili çünkü.
En kısa zamanda güzel haberler alırsınız inşallah.
Sadem hanıma katiliyorum aynen bu cümleleri kopyalayıp vatsaptan yapistirin

İlk 3 yıl kendi irademle çocuk istemedim. Sonra 6 ay kadar uğraştık hamile kaldım. Bana laf söyleyen yok muydu ohooo bir sürü insan. Bir kere de göz yaşı döktüğümü bilmem. Eleştiriyor gibi olmak istemem ama anne olmak için insanın kendini harap etmesi bana çok garip geliyor. 6 aylık deneme sürecinde gerçekten yürekten istedim anne olmayı olmasaydım da üzülürdüm evet ama kimi insanlar bunu hayatının en büyük derdi görüp hayatlarını harap ediyorlar. Annelik illa doğurmak mı demek? Benim kafamdaki plan belliydi o çerçevede çocuk düşündüm. Şimdi de insanlar habire ikinci ne zaman diye soruyor. Henüz düşünmüyorum diyip geçiyorum elalemin lafına baksam dördüncüyü falan doğurmuştum herhalde. Sanki onlar gelip bakacakmış gibi herkes çok meraklı laf söylemeye. Konu sahibi umursamamayı öğrenmeniz lazım.

Desene "ha deyince oluyorsa üç yıldır niye ugraştin?" diye.
Normalde insanları kırmaktan imtina ederim ama benim canımı acıtana da ayna tutmaktan kaçınmam

4 yıl oldu alışırım diyorum ama hala alışamıyorum. Olmayan biri aslında halinizden anlaması gerek ama demek ki genel bir anlayışsızlık var arkadaşınızda. Açıkça söyleyin bunun sizi olumsuz etkilediğini.
Ve aklınızdan çıkartın çünkü psikolojiniz düzelmezse işler çığrından çıkabiliyor.

Arkadasınıza haddini bildirin.Ben olsam içimde ne var ne yok solerdım.Ne sacma ınsablar var ya

Kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, heyecandan ince dusunmuyordur. Açıkça söyleyin. Sonuçta siz soylemezseniz aklinizdakini kimse bilemez. Uzulmenize rağmen normal davranıyorsaniz o da sorun olmadığıni dusunur

Şükür ki bulunduğum ilde ne benim ne eşimin akrabası yok . Evlendikten 1.5 ay sonra memlekete gittik kafamı gören e bebek yok mu ,daha ne bekliyorsunuz demişti aynı şehirde olsam kafayı yerdim sanırım. Gerçi mesafeli dururum 3.göbek akrabalara görümce, elti kayın yeterli samimiyet için gerisi bayramdan bayrama.

Geremiyoruz ağlaya ağlaya alıştık.
Bu baskı bu olayı bu kadar abartan hemcinslerimiz yuzünden oluşuyor.

5 yil evli kaldim,henüz cocuk istemiyordum, baskıyı bırak keyfimi bile bozmadim.

Sizin olaya önem verip vermeyisinize gore de cevre tavır belirliyor.

Benm halimden memnun olduğumu görenler fazla da sormadılar zamanla.

5 ay deneyip henuz hamilelik gerceklesmedi diye psikolojini yerlere sereceksen hayat seni çook uzer sn konu sahibi

5 yil evli kaldim,henüz cocuk istemiyordum, baskıyı bırak keyfimi bile bozmadim.

5 ay deneyip henuz hamilelik gerceklesmedi diye psikolojini yerlere sereceksen hayat seni çook uzer sn konu sahibi
Cok dogru sözlerin. Bana bile güc verdi suan.

Benim de çevremin ay hadi yap bi tane sevelim deme cesareti yok şükür. Benim kendi hasretim. 🤷🏻

Sende hemen hamile kalınmıyor ben sen ne kadar uğraştın de
Birşey oluyor bu kadınlara
Evlenince bekar arkadaslarına laf sokmalar
Hamileyse çocuksuzlara
Kezban işte
Ben olsam çok görüşmem
40 yaşında kadınlar çatır çatır doğuruyor
Yaşında ne varmış
40 yaşında doğal yoldan hamile kalanlar varken 25 yaşında tüp bebek yapan var
Kader kısmet
Biraz salın kendinizi

Hamile kalinca dunyadaki ilk insani kendileri doguracakmis tribine girenlere de hastayim bacim.

Ben de 2.5 sene evli kaldim, cok sukur kayinvalidem disinda kimse baski yapmadi, o da sıkmamıstı allah var, hayal kuruyordu sadece kadin. Etrafimda biiir suru arkadasim da hamile kaldi dogurdu hicbiri de oyle triplere girmedi valla. Hepsinin sevincini hep beraber yasadik. Hatta aramizdan biri istiyordu olmuyordu, sirf o uzulmesin diye o varken hamile olan arkadasimiz hic konusunu bile acmiyordu.

Sizin arkadaşınız da belki kotu niyetli yaklasmiyordur, heyecanini beraber yasayin istiyor gibi geldi bana daha cok, ama girilen tripler cok komik burda da okuyorum bazen asiri cringe geliyorlar bana :D

Bende şunu anlamıyorum baskı kurmak ne demek?niye oturup ağlıyorsun kuzum eşimle aramda de kapat konuyu çokmu yumuşak yuzlusun?ya da ben mi tersim anlamadım ki

Başka gündemin yokmu.kuzum birazda başka konularda konuşalım vs de deli midir nedir sanki.Kraliçe arı sabah akşam. Doguruyor

Ben çocuk istemediğim için umursamadım milletin söylediklerini hala konuşuyolar. Madem öyle iletişimi kesin bi süre belki anlar

Bu konuda arkadaşımı nazikçe uyarmaya karar verdim. "Denediniz mi, yaşın geçecek, elini çabuk tut" dedikten sonra bu özel bir mesele beni en iyi senin anlaman gerekir beni üzüyorsun dedim. Sakince konuştum anlaşılmayı umdum ama benim onu kıskandığımı söyledi gerçek yüzümü görmüş böylece 🤣🤣
15 yıl önce uyuşturucu bağımlısı sevgilisi hakkında uyarmaya çalıştığımda da aynısını söylemişti, 1 yıl sonra ağlayarak gelip özür dilemişti.

Gerçekten çok yazık nerden baksan 20 yıllık arkadaşım. Çok üzüldüm ama iyi oldu artık affedici değilim, zaten her sey zor bir de beni yoran üzen, enerjimi düşüren kimseyi taşıyamam sırtımda.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim, hepiniz harika kadınlarsınız 💐

Merhaba arkadaşlar;

Son zamanlarda aşırı hassas olduğum, beni çok üzen bir mesele var. "Bebek baskısı" !!!!
3.5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç bebek düşünmedik bu son 5 aydır deniyoruz, yeni aldığımız bir karar sayılır, ailelerin söylemlerine gülüp geçtim şimdiye kadar hep idare ettim.

İlkokul arkadaşımla aynı dönemde evlendik, o başından beri istiyordu, bir çok ilaç iğne tedavi denedi çok şükür nasip oldu şimdi hamile :)

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :KK43:
Ben abartıyorum diye düşündüm ama inanın 7/24 onun bulantılarını, aşermelerini, çocuğun cinsiyetini bunun dışında hadi sende yap bi tane, hadi beraber doğuralım geyikleri konuşuyoruz. Sanki marketten gidip alabilecekmişim gibi kendi onca emek vermemiş gibi, yaşın geçti falan diyor bana çok sıkıldım ve çok kırıldım. Onu üzmek istemiyorum ama beni ne kadar uzdugunun farkında değil.

Bu aralar gunlerim ağlayarak geçiyor... hamilelik planlarken maruz kaldığınız baskiya siz nasil göğüs gerdiniz ?
Bende beşinci yıla girdim evliliğimde.Ama hala düşünmüyorum.Çoğu kişinin "olur olur üzülme zamanı vardır"diye düşünmelerinden sıkıntı geldi bu düşüncedeyken bile... İstemediğime inanan sayısı çok çok az...Annem bile olmadığını düşünüyor 🙄 ki olmayabilirdi de...Bu sebepten düşünceli olmak lazım evli birine görünürde bir çocuk yoksa daha çocuk konusu açmıyorsa bu konuları açmamak lazım sırf bu sebepten hamile kalırsam birgün 5-6 ay kimseye dememeyi düşünüyorum...Bir arkadaşımla görüntülü görüşecektim başka bir arkadaşım daha bağlandı direk kaçtane çocuğun var dedi kız bir senelik evli ve çok istiyor olmuyor 🙄 ne diyeceğimi bilemedim kapattıktan sonra soran arkadaşa dedim istiyor ama olmuyor şuan birden öyle sorunca şok oldum dedim...Allah en hayırlı en kısa zamanda her yönüyle güzel bir evlat versin herkese...

Back
X