Siz nasıl baş ediyorsunuz?

Benim de yakın sandığım bir arkadaşım, kendinden ziyade abartıp her önüne gelenin ultrason fotoğrafını bana attığı için bozuluyordum. En son tanımadığım komşusu mu kimi olduğunu dahi bilmediğim birinin ultrason görüntüsünü atınca görüşmeme kararı aldım.

Bu devirde herşey gösteriş olduğu için çocuk sahibi olmak da gösteriş oldu. Allah nasip etmesin de görsünler bakalım çocuk oluyor mu olmuyor mu? Çocuğu kendileri yoktan var etmiş gibi davranıp statü edindiklerini sanıyorlar. Bana okuldaki hizmetli kadın bile lafı çocuğa getirip çocuk yap diye akıl veriyor güya. Bu insanları muhatap alıp da sinirlenmek bile gereksiz. Öğretmen arkadaşlar bile soruyor. Öğretmenler bile diyorum yani eğitimli diye bahsedilen kesim. Bunun bir muhabbet konusu olduğunu, her önüne gelenle konuşulacak birşey olduğunu sanıyorlar. Çocuk isteyip istemediğimi kimseyle paylaşmak zorunda değilim. Hayırlısı deyip geçiyorum hiç yorum yapmadan. Ben bir ara çocuk ister gibi oldum ama eşim istemiyor bir süre daha. Ben de tekrardan beklemeye aldım. Bizim için ertelemek de hayırlı da oldu şu virüs döneminde daha çok stres sıkıntı olacaktı.
Kişisel algılamayın bence. Herkese yapıyorlar. Çocuğun olacak kız diyelim erkek yap diyecekler :işsiz: Siparişle oluyor çünkü bunlar :KK53:Kimse de o çocuk nasıl büyüyor, gerçekten sağlıklı bir ortamda, sevgiyle, huzurla büyüyor mu diye düşünmeyecek. O huzursuz ortamda büyüyen çocuk katil olunca, soyguncu hırsız olunca, sapık olunca kimse bu insan niye böyle oldu diye sormayacak. Evlenemeyene de niye evlenmiyorsun diye soruyorlar. Niye evlenmemiş olabilir acaba? Karşısına istediği gibi biri çıkmamış olabilir mi? Ya da istemiyor olabilir. Birçok insanın da evlenmesindense evlenmemesi daha hayırlı bence. Bir sürü kadın cinayeti, aldatma vs. Eşini öldürmek için, mutsuzluğa sürüklemek için evleniyor birçoğu sanki. Herşeyin hayırlısı olsun ve önce sağlık olsun.

Arkadaşına bu durumun seni çok incittigini böyle bir yoldan gecip senin üstüne baski kurmasini anlamlandiramdgini anlat. Hala devam ediyorsa muhattap olma

Ben de cocuk icin ugrastigim aşılama tüp bebek denediğim çok zor çok aglamali süreçler yaşadım.bunları bilmelerine rağmen sanki hiçbirşey yapmiyormusum muamelesi gördüm ex kv den.annemi arayıp da tedavi olsun diyordu.ve sürekli bana böyle şeyler söylüyordu o kadar stres o kadar uzuntu yasiyordum ki bir hamile gorsem burnumun diregi sizliyordu 2.tup bebege basliyacaktik yime koniyu acinca ben artık birgun dedim ki elimden geleni yapıyorum daha catliyim mi ortadan ikiye mi yarilayim.cok şükür Allah bana normal yoldan evlat nasip etti.ama sonrasında neler yaşadım şiddet ve hiç haketmedigim şeyler.sonuç 3 ay önce ayrıldık. üzülme kimseye de prim verme .sen Rabbim den iste kalbini doğru tut herkes yaptığından sorumlu.

Merhaba arkadaşlar;

Son zamanlarda aşırı hassas olduğum, beni çok üzen bir mesele var. "Bebek baskısı" !!!!
3.5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç bebek düşünmedik bu son 5 aydır deniyoruz, yeni aldığımız bir karar sayılır, ailelerin söylemlerine gülüp geçtim şimdiye kadar hep idare ettim.

İlkokul arkadaşımla aynı dönemde evlendik, o başından beri istiyordu, bir çok ilaç iğne tedavi denedi çok şükür nasip oldu şimdi hamile :)

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :(
Ben abartıyorum diye düşündüm ama inanın 7/24 onun bulantılarını, aşermelerini, çocuğun cinsiyetini bunun dışında hadi sende yap bi tane, hadi beraber doğuralım geyikleri konuşuyoruz. Sanki marketten gidip alabilecekmişim gibi kendi onca emek vermemiş gibi, yaşın geçti falan diyor bana çok sıkıldım ve çok kırıldım. Onu üzmek istemiyorum ama beni ne kadar uzdugunun farkında değil.

Bu aralar gunlerim ağlayarak geçiyor... hamilelik planlarken maruz kaldığınız baskiya siz nasil göğüs gerdiniz ?
Ben böyle kezban bir arkadaşla görüşmezdim. Birisi size baskı yaparsa "sana doğursam nasıl olur diye sordum mu" diyin.
Ben yarın 23. Yaşıma giriyorum. Bu yaştan daha daha küçükken bile çocuk istemediğimi duyan arkadaşlarım "hööö fükrün değişir bolkoo" falan diyo. Ama ne ağlıcam. Haftasonlarını veli toplantılarında rezil edecek onlar(Lütfen yanlış anlamayın anneliği aşağılamıyorum. Ama böyle diyen insanlara da böyle cevap veriyorum. Anneliği seçen kadınlarla problemim yok)

Bende aynı durumdayım maalesef.. Bebek yapmak artık hava atmak durumuna gelmiş hele hele biri sizden sonra evlenip hemen çocuğu olursa.. Resmen hava atıyorlar 🥺 bazen şok oluyorum..

ben de bir yili geckin anne olamiyorum.. son gunlerde ne kadar cok duyduk bu baskilari ya..

bence en yakin arkadasinsa soyle soyleyebilirsin.. henuz gebe veya bebekli bir kadin olmadigim icin bu konular bana cok hitap etmiyor..

Ben bu yüzden evli çiftlerin bebek planladığı dönemde hiç kimseye bu plandan bahsetmemesi taraftarıyım. Kendi eşimle de her ne kadar şimdi düşünmesek de vakti gelince aynı şeyi yapacağız. Ailemize dahi söylemeyeceğiz bebek haberini alana kadar. Çünkü türk toplum yapısında bu var ne yazık ki, bir konu hakkında haber veriyorsan devamında da sıkıştırılmaya hazır olmalısın demektir. En karışmayan aile bile sorar ne oldu, nasıl gidiyor vs vs. Özel hayat sonuçta. Aynı şekilde bu tarz baskıların insanı kesinlikle psikolojik olarak etkilediği kanısındayım. Nitekim bilindik bir araştırma vardır, yıllarca çocuk deneyen ama yapamayan çiftlerin tatile gidince kafa rahatken sonuç alması, yıllarca tüp bebek deneyen çiftlerin artık bebek fikrinden vazgeçince kendiliğinden hamile kalması vs gibi. Gerçekten insan vücudunu beyin yönetiyor. Önce onu rahatlatmazsak hiç bir işten verim alamayız. Arkadaşınız da sizin bebek planınızdan haberdar olduğu için psikolojik üstünlük sağlamaya çalışıyor. Buradan da okuyanlara tavsiyem olsun; bu kadar özel ve sadece karı kocayı ilgilendiren bir konuyu planlama aşamasında dahi kimseyle paylaşmayın. Gün gelir sonuç alırsanız o zaman sevinçli haberi paylaşırsınız. Hem de bu süreçte olumsuz her türlü etkenden uzak kalmış olup işleri kolaylaştırırsınız.

Cocuk mu ıyyyy hiç çekemem diye tepki veriyorum bir daha lafını yapamıyorlar 😂 Yaparsa dahada farklı tepkiler görür😂

Burada bir arkadas vardi. Ben senelerce ugrastim cabaladim hamile kaldim, arkadaslarimla paylasamayacak miyim diyordu. Aklima o konu geldi. Bebek icin ugrasan insanlar bile "yap bir tane" diyor ya iste insan bu kadar bencil olabiliyor.

ben de kimseye soylememistim denedigimizi. annem habire krndi soylediklerini uetersiz bulup bir de arkadaslatina soyletirdi hadi artik cocuk diye. simdi bir çocuğum var, yine.her telefon konusmamizda bana o hamileymis bu hamileymis diye ikinci mesajı veriyor. yani insanlarin soylemleri bitmiyor, takilmayin. arkadaşıniza da söyleyin konusmalarindan baski hissettiğinizi, o da dikkatli olsun. muhakkak kötü niyetli degil ama lafin nereye gittigini de dusunmeli.

Marifet doğurmak değil. Annelik yapmayı başarmaktadır. İnsanları duyup kendinizi psikolojik yönde yıpratmayın. Bebek düşünüyorsanız stresten uzak kalın. Kimseyi umursamayin. Ağzı olan bir laf ediyor.🤷

Eğer sizin de denediginizi bildiği halde hadi sen de yap yaşın geçiyor diyosa bencillik ediyo ama hevesine verin . Bazı insanlar böyle kendisi bir şeye sahip olunca yaşadığı günleri unutuyo herkesi kendi gibi sanıyor. Çok fakirlik çekip de zengin olunca değişen insanlar gibi yani . Cahilligine verin . Benim whatsapp listemde de komşumuzun kızı var çok istediğini bildiğim için durumlarımi görmesini engelledim . Sırf görüp de üzülmesin ben bebeğimi paylasincs diye. Durumuma baktiktan sonra ağlamayacağıni nerden bileyim . Bilmiyorum ya biz Cok hassasiz ya da insanlar cok olduğu gibi.

Merhaba arkadaşlar;

Son zamanlarda aşırı hassas olduğum, beni çok üzen bir mesele var. "Bebek baskısı" !!!!
3.5 yıldır evliyiz 3 yıl hiç bebek düşünmedik bu son 5 aydır deniyoruz, yeni aldığımız bir karar sayılır, ailelerin söylemlerine gülüp geçtim şimdiye kadar hep idare ettim.

İlkokul arkadaşımla aynı dönemde evlendik, o başından beri istiyordu, bir çok ilaç iğne tedavi denedi çok şükür nasip oldu şimdi hamile :)

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :(
Ben abartıyorum diye düşündüm ama inanın 7/24 onun bulantılarını, aşermelerini, çocuğun cinsiyetini bunun dışında hadi sende yap bi tane, hadi beraber doğuralım geyikleri konuşuyoruz. Sanki marketten gidip alabilecekmişim gibi kendi onca emek vermemiş gibi, yaşın geçti falan diyor bana çok sıkıldım ve çok kırıldım. Onu üzmek istemiyorum ama beni ne kadar uzdugunun farkında değil.

Bu aralar gunlerim ağlayarak geçiyor... hamilelik planlarken maruz kaldığınız baskiya siz nasil göğüs gerdiniz ?
Ben sizin yerinizde olsam hamile kırılır vs diye düşünmem gerekn cevabı veririm, evet çok güzel birşey isteyen herkese nasip olsun ama hava atan sadece kendisi doğurma özelliğine sahip gibi davranan insana da gıcık oluyorum .

Merhaba arkadaşlar;

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :KK43:

Bence şu ortamda hamile olmadığım için kurban keseceğim deyin. Belkş susar. Ben korona varken düşünmeyin derim .korona öncesi hamile olsanız tamam ama şu an bizi neler bekliyor belli bile değil. İnşallah su süreç bitince nasip olur

Ben bu tarz sorulara hiç cevap vermedim. Gerek yoktu çünkü kimseyi ilgilendirmez benim doğurmamam derdim susarlardı. Boşverin insanları. Üzülmeyin ayrıca he birde çocuk mevzusunu ne kadar aklınızdan atıp rahatlarsanız çocuk olması durumunda o kadar iyi oluyor bu düşünceyi atın aklınızdan

Baş edemiyorum canım her regl de depresyon a giriyorum, instegram ım hamile ve doğurmuş çevrem dolu inanır mısın sadece anne olmak ile bebek ile ilgili durumlar paylaşıp duruyorlar artık girmek istemiyorum instegram a. Neler yazıyorlar bir bilsen.. İnsanlar acımasız canım ben dört aylık oğlumu kaybettiğimde Bi kaç gün sonra doğum yapan arkadaşım bana zırt pırt bebeğinin fotoğrafını atıyordu ve o arkadaşım suni sancı ile sekiz saat sancı çekip doğurup lohusa gibi göğsümden süt geldiğini biliyordu kızdım bu ne düşüncesizlik diye.. Ne diyelim Rabbim bize de versin..

Merhaba arkadaşlar;

O benim en yakın dostum çok seviniyorum hayaline kavuşacak olmasına ama bir anda gösteriş yapmaya hava atmaya başladı, bana bile... :KK43:

Merhaba K KediMelegiii , konunuzu okumuştum.

Maruz kaldığınız bu muameleye üzülmüştüm. Az önce aklıma geldiniz. Çözüm sunmaya geldim.

Sosyal medya hesaplarınızda arkadaşınız eklidir değil mi?

Birkaç kez ve farklı zamanlarda şu yazıyı paylaşın.

Paylaşın ki ne yaptığının farkına varsın, kafasına dank etsin.

-------------------

Büyük bir düşünür demiş ki;

Evi olmayanın yanında, Evin hakkında Konuşma.
İşi olmayanın yanında, İşin hakkında Konuşma.
Karnı aç olanın yanında, Yediklerini Anlatma.
Yalnız olanın yanında, Sevdiğini Anlatma.
Malı Mülkü olmayanın yanında, Malın Mülkün hakkında Konuşma.
Çocuğu olmayanın yanında, Çocuk hakkında Konuşma, Çocuğunu Anlatma.

---------------------

( sonuncusunu ben ekledim. )

ben yıllık evliyim ilk 5 yıl aklımızdan bile geçmedi, keyfimiz yerindeydi. bu süreçte aileler henüz düşünmediğimizi bildiklerinden ve laf yemek istemediklerinden soramadılar, sadece her gördükleri bebeğe "ayyy bizm de olsa" demekle kaldılar. çok sallamadım o zaman. o sıralar aile dışındaki herkesin derdi oldu, acaba istemiyorlar mı olmuyor mu diye, kime ne bilmiyorum ama sormaya cesaret edeni (vallahi soran oldu, pes) bi güzel tersledim. çünkü "istemiyorum" ya kafam rahat.
Sonra ben istemeye başladım ama bu kez de bebek gelmiyor. 2 sene... o zaman işte senle alakasız olan meseleler batabilir hale geliyor. ama o batışlar sadece moralini bozup süreyi uzatıyor. ne zaman ki olursa olur, olmazsa da hayatımıza devam ederiz diyebildik, 2 ay sonra hamileydim (kaybettim o ayrı konu, ayrı hikaye).
deme o ki, insanlar yarası var mı acır mı diye düşünmüyor, düşünemiyor. bazısı bilerek kaşıyor bazısı iyi niyetten kafanı yarıyor. 5 ay bu iş için uzun değil tıbben ama yaşarken asır gibi geliyor biliyorum. kulaklarını kapa arkadaşım ama kötü niyet ya da hadsiz bir merak varsa dilini tutma. herkes terbiyeli olmayı öğrensin.
İnşallah hayırla sağlıkla bebeğini alırsın kucağına.
(Not: arkadaşın da çok uğraşmış, kendi mutluluğundan seni üzdüğünü göremiyor muhtemelen. yakınsanız uyar bence, uyaramam kırılırım dersen de azalt görüşmeyi biraz. böyle zamanlardaki laflar insanın içinde kalıyor, batıyor da batıyor.)

Back
X