Siz nasil soylediniz?

hera26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
2.129
1.247
53
35
Babamin karsisina bugune kadar hic boyle bir olayla gelmedim. hala benim kizim evlenmicek modunda..bilmiyo ki 2yildir ciddi giden bir iliskim var.ikimizde universite mezunuyuz ben 25 o 30 yasnda.ben atama bekliyorum o simdilik ozelde..her sey normal (uzaklik disinda) 2 saatlik bir mesafede yasicaz olursa..

evin tek cocuguyum babamla cok samimi olsakta hep bir cizgimiz vardir.annem bir kac kez soyler gibi olmus siz isi baya ilerletmissiniz diye alay eder gibi konusmus..sert mizacinin altinda yumusacik kalbi vardir babamin ama bu konuda inanin tepkisinden cekiniyorum..basbasa kalinca hatta sunu yazarken bile heyecanlaniyorum nasil soylicem kizlar . ki biz her seyi oturup konusan insanlariz..annen soylesin diyeceksiniz onuda kendime yakistiramiyorum ama aklim durdu nerden nasil baslanir ?? Dogru kelimeleri defalarca kuruyorum kafamda daha simdiden stres panik oldum tanismayi falan dusunemiyorum : )) tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim

bir de annem henuz tanismadi onden gormesi daha mi mantikli ?? Babam duyarsa bunada sinirlenir gibime geliyo ama o da tanisalim annenle artik modunda.ablam falanda yok her birinizin fikirleri cok onemli.

Önce babanıza anneniz söylesin.
Sonra zaten size ufaktan sorular sorar babanız ciddi misiniz gibi?
Anlatırsınız.
Ben olsam önce annemle tanıştırırdım önce bi Annem görsün diye ama bi gün Yemek yersiniz tanışırlar

Bence hemen evleneceğiz modunda tanıştırmayın. Görüştüğünüz konuştuğunuz birisi olduğunu ama son kararı babanıza bıraktığınızı söyleyin. (Bu babaları fetheder, her zaman) sİZİN İYİ BİRİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ AMA TEK BAŞINIZA TANIMAktan ziyade onlarında tanımasını istediğinizi falan.
Sonrasını zaten baba belirler. :)
Hayırlı olsun inşallah

Tesekkurler.kafamda bu var zaten baba ben tanidigimi dusunuyorum seninde tanimani istiyorum sanki ona birakir gibi gerisini hallederler umarim.

babamdan gizli is ceviriyor gibi oluyor annem cekiniyo biraz ama banada mantikli gelen o

Ablamınkinde eniştem annesiyle ve teyzesiyle birlikte bize gelmişti babamın haberi yoktu yemek çay vs. yani önce anneler tanıştı daha sonra annem babama söyledi. Babam bi gelsinler bakalım dedi bu defa erkeklerde geldi onlarda tanıstı sonra biz onlara gittik sonra istemeye geldiler ablamı evlendirdik :)

Ama ailesi 7 saatlik bir yoldan gelecek sirf tanisma icin gelemezler sanirim anca babama soylicem o sekilde tanismaya gelecekler zaten oyle olmali zor kisim kilit olay soyleyebilmekte :)

Bir akşam güzel yemek hazırlayacaksınız, anne babayla oturup konuşacaksınız. Alkol alıyorsa önden bir iki duble içireceksiniz. Sonra "baba benim bir arkadaşım var, uygun görürsen sizinle de tanıştırmak istiyorum" diyeceksiniz.

Bana kalırsa anneye söyletmeyin, ilk anneyle de tanıştırmayın. Bu durumda babanız kendini dışlanmış hissedip farklı tepki verebilir.

Konuyu açtıktan sonra da erkek arkadaşı bir akşam yemeğe davet edip tanıştırın.

Annen tek tanismasin. Baban antipati duyar bu durumdan. Anlatsin babana. Sevgilini eve cagir. Sonra ailesi gelsin. 7saatte olsa 17 saatte olsa tanışmaya gelecekler.

Evet mantikli olan bu ama soylerken cok rahat :) konusamiyorum :-(

Annen tek tanismasin. Baban antipati duyar bu durumdan. Anlatsin babana. Sevgilini eve cagir. Sonra ailesi gelsin. 7saatte olsa 17 saatte olsa tanışmaya gelecekler.
Onun aileside demis zaten tanisalim once diye illaki gelecekler..

bise olmaz yaaa
tursunuzu kurmucak ya babaniz kabul eder merak etmeyin

Sen atanmamissin ama oda ozelde calisiyormus bence baban bunu bahane edebilir, karsisina cikarken elin saglam olmali bence, sevgilin tabi 30 oldugundan sana baski yapiyor olabilir ama sen ataninca ne yapacak ozelde calistigindan es tayini durumlarida olmaz adam issiz mi kalacak, sen onun yasadigi yere atanacaginin garantisi var mi ? Bana bu hikayenin sonunda issiz gucsuz evleneceksin gibi geliyor. Sonrada burdaki hanimlar gibi evliyim esim soyle ilgisiz bende sinava hazirlaniyorum hamileyim falan gibi konular acabilirsin. Babani dusunecegine once kendini dusun once ciddi bir hazrilan sinava atan sonrada cik babanin karsisina, bu isler soze nisana donerse inan bana dedikodu dan onun bunun lafindan gelip gitmeden sinava harilanamazsin arada kaynar gider asil olan senin gelecegine olur.

Sevgilim turkiyenin en iyi univeristesinden mezun dili var arti suan temmuzu bekliyo bakanlik icin..puaninida soylicez devletede gecme durumu var zaten tum cevresi bakanlikta kendisi ozel istemis kalmis bu yasa kadar gunde 2 is teklifi aldigi zamanlarda oldu o konuda guveniyorum o da issiz kalacaksa batabilir bu memleket bende evlendigimde gayet atanabilir ozelde de calisabilrim

Ama ailesi 7 saatlik bir yoldan gelecek sirf tanisma icin gelemezler sanirim anca babama soylicem o sekilde tanismaya gelecekler zaten oyle olmali zor kisim kilit olay soyleyebilmekte :)

Sirf tanimak icin gelemezler ne demek yaa gelsinler efendim 7 saat falan filan yani omurde 1 kere olacak sey gorgu ve usul onemlidir bu durumlarda. Valla esimin ailesi de 6 saatlik yoldan hem cekirdek aile tam kadro tanismaya geldiler, sonra istemeye birdaha geldiler. Hele hele seninki gibi bir babaya bir seferde nasil alismasini isteyeceksin adamin, once hic gormedigi damat adayini ve ailesini bir cagirin gelsinler erkenden yiyin icin sohbet edin tanisin...

Aradan zaman gectikten sonra birdaha istemek icin gun alsinlar gelsinler ailenede yazik emri vaki gibi..

Ama ilk yorumum baki once atan bu islere kalkismadan once yoksa o is cok zorlasir benden demesi.

hadi bakalim hayirlisi..

Bence annen ve sen babanla birlikte konuşun bu durumu,şimdilşk hayatında birisi olduğundan bahset kim olduğunu ne iş yaptıpını,ailesinden filan bahset ki biraz bilgisi olsun babanında..
Sonrada tanışma gibi bir düşünceniz olursa aileler tanışsın,yada sadece anneler tanışabilir..
Tavsiyem konuşurken sakin olman yolunda,biz aynını kızımın durumunda yaşadık,seni çok iyi anlıyorum zordur hayecan verir gerilirsin..

Sirf annemle tanismak icin gelemezler demek istedim resmiyet icinde olur gelir tanisirlar zaten..valla gayet guzel basarilarim var illa devlet diye bir olay yok devlette olmayanlar evlenemez diye bir seyde yok nice insanlar var tek baslarina bir seyleri yapiyorlar asgari ucretle bile ki biz su yasa kadar kendimizi gelistirdik..sizin gibi dusunmuyorum yazik edecegim bir durum yok ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…