Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahhaa gonder nufus cuzdanini aliyim sekerim
komşum çocuğunu kanadada doğurup gelecekti herşeyi planlamıştı vatandaş olsun diye doğumdan 3 ay önce gidip 1 ay sonrada dönecekti ama pandemi çıktı mecbur türkiyede doğurdu.bebek şanslıyken şanssız oldu yaa

Haklısınız ama bu kadar da kötü değildi. Hayvancılık vardı, tarım vardı. Herşeyi ithal ediyoruz şimdi şaka gibi. Tamam dünya devi değildik ama bu kadar da bağımlı değildik.
Hayvancılık yapmaya ne dersiniz,et de bedavaya gelir ,markette 800 tutmaz ülkeye de bir kârınız olur....
Ayyy pardon! siz beyaz yakalıydiniz dimi, başkaları sizin secmediginiz tarım ve hayvancılığı sizin için yapmalı

Ben böyle dusunuyom cevrem de göördüklerim bunlar ne yapıyım istisnalar haric tabiki
benim çevremde ve yaşadığım muhitte binalar şık arabalar lüks iyi cafeler restorantlar var ama ben bunlara bakıp da yavv ülkecek durumumuz da ne kadar iyi fakirlikte yokkk geçim sıkıntısı da mı diyeyimmm.apartmanımda aysonunu her ay getiremeyen utana sıkıla borç isteyen emekli bir teyze de var mesela milyonluk jeep e binen de var neye göre kıyas yapalımmm

Iste yanılıyorsunuz herkes gitmiyor. Belirli kesim gidebiliyor. Bazısı çok bazısı ayda bir iki. Dedim ya 80 milyonluk ülkeyiz.

Aynennn öyle. Markete her gittiğimizde o kadar ne aldık ki diye fişe bakıyoruz. Aldığımız seyler de temel ihtiyaçlar. Maaşlar raf fiyatlarıyla orantılı artmadı. Alım gücü zayıfladı. Çocuğum için endişe ediyorum. Şimdi 1,5 yaşında acaba büyüyene kadar neler olacak. Neler değişecek, nelere fazladan ihtiyaç doğacak kim bilir. Okul masrafı vs. Ânı yaşayıp geleceği düşünmemek pek mümkün değil haliyle.

Cidden tüm samimiyetimle soruyorum : ne manâ ne alaka şu yazdığınız. Bakın sinirlenmiyorum da cidden ne manâ?

Gecim sıkıntısı tüm dünya ulkelerinde var zengin fakir tabiri her ulkede aynı bence bu konuyu konusmak uzar gider

Ne alakası var hanımefendi ? Geçen yıl hiç haberleri izlemediniz mi siz ?
Çiftçiler bas bas bağırdılar kazanamıyoruz emek veriyoruz , elimize bir şey kalmıyor diye .
Bu işi bilen insanlara saygım sonsuzdur ama o işle geçimini sağlayamıyorsa kim neden o işi yapsın ?

Ayrıca beyaz yaka demek kalifiye eleman demektir .

Neyse ben kaçayım artık . Başıma bi işler gelecek yoksa belli seyirci olarak devam edicem.

Tabi ki dünya devi olduğumuza. Seni nankör hayin Var ki veriyoruz şekerim

En acınası durumlardan birini hatırlatayım hazır "market" denmişken: Kadın pedlerinden %18 KDV alınıyor.

İstanbul'dan kurtulmuş daha küçük bir şehre taşınmış devlet memuru olarak atanmış biri olarak bildiriyorum: HALA GEÇİNEMİYORUZ!!
Ben de dün 2 poşetlik alışveriş yaptım. Sabun, şeker, baharat ve bikaç parça bakliyata 300 lira ödedik. Tek avantajımız 3+1 2 balkonlu 130 metrekare eve bin lira kira ödemek. Bunu İstanbul'da asla yapamazdık. Ahırdan hallice bir evde oturuyorduk kiramız bin liraydı. Bi de trafik keşmekeş yok. Ama evet hal korkunç. Bizim bireysel sandığımız her bir sorun da aslında bu çürümüş ve kokuşmuş sistemle ilintili. Bi kere kafa yorgun her daim. Kaygı hep üst düzeyde. Tahammül az. Gene de zihnimizi mümkün mertebe arıtmaya çalışıyoruz elbette. Kitaplara sığınıyoruz, iyi ve güzel müziklere sığınıyoruz. Aman nasıl olsa şunun şurasında 20 sene daha yaşayıp def olup gideceğiz avuntusuna sığınıyoruz. Yoksa kafayı yeriz.

Ben onu dümdüz beyaz yakalıyız ekstra bir akademik ünvanımız vs. yok yani yurtdışı yolu hepten kapalı anlamında yazdım aslında.

Gecim sıkıntısı tüm dünya ulkelerinde var zengin fakir tabiri her ulkede aynı bence bu konuyu konusmak uzar gider
fransada arkadaşım var eş, ve kendi asgari ücretle çalışıyor 15 yıldır arada işsiz de kalıyorlar ama orda banliyöde havuzlu villada oturuyorlar lüks 2 arabaları var.hersene 5 yıldızlı tatil yapıyorlar pariste küçük bir kirada evleri bile var.ayrıca türkiyede de yatırımları var henüz 40 değil yaşları bu aradaaa.bir de bizim asgari ücretliden dinlemek isterim durumunu karşılaştırmak babındaa

Durumunuz iyi ve iyi bir çevredesiniz demekki
Hayır yasam standartlarının altında bile sayılır evim 2 el esya dolu her yere yurume gidiyorum 30 dk rahat yuruyorum otobüse para vermemek icin spor oluyor alıstık artık ama her şeyi de alıyorum 2 el de olsa yeni bulabılıyorum temiz kullanıyorum

Siz hiç hayvancılık yaptınız mı? Ya da tarım. Yani bildiğiniz şey hakkında mı yorum yapıyorsunuz. Benim dedem yılların çiftçisi babam da öyle sayılır. Bence bilmeden konuyla alakası da olmasan yorum yapmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…