- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bakın o zamanlar fakir bir ülkeydik, en zengini de kıt kanaat bulabilirdi çünkü yoktu.Ben fakir bir ailede büyümedim. Memur aile gönlü bol bir baba, orta halli ama iyiydik yani.
Ama ailem fakir büyümüş. Yani yoksulluk, yoksunluk hep vardı.
Şimdi mi daha çok önceden mi daha kötüydü bilmem ama şimdi dünya öyle bir hal aldı ki, lüksün sonu sınırı yok. Ve her lükse bir 'tıkla' ulaşabiliyor görebiliyoruz. Sonra neden ulaşamadığımızı sorguluyoruz. Gördüğümüz şeylerin sahibi olmak istiyoruz. Çok doğal bir istek. Ama bir o kadar zor.
Birşeyleri bilmesek belki daha mutlu yaşardık.
Benim memleketim deniz kıyısında denilebilir. Ama anneannem denizi sayılı görmüş mesela. Bilmemiş. Bilmeyince istek de duymuyor insan demekki.
Biz evimizde kalırken instagramda gördüğümüz bazı insanlar teknelerde koy koy geziyordu ve ben evde depresyonlara giriyordum.Görmesem evde mutluyum yaniCahillik mutluluktur derler ya o hesap. Gözümüzü kapadık. M meredithgrey nasıl tahammül ediyorsunuz diyorsunuz ya, ha böyle işte, görmedim duymadım bilmiyorum
Almanya’da öyle bir şey yok mesela. Türkiye’deki gibi ciddi bir gelir farkı yok. Keşke bilginizin olmadığı konularda fikir beyan etmesenizGecim sıkıntısı tüm dünya ulkelerinde var zengin fakir tabiri her ulkede aynı bence bu konuyu konusmak uzar gider
ne kızıyon yahu ülkeye karın olurmuş işte angus ithalatına başla hemen
Sağlık ve aile de parayla oluyo. Olan konunuza oldu ama insanlarin nasil tahammul ettigini ogrendiniz sukurleŞükür bambaşka şey hanımlar araya giriyorum sapla saman karıştı çünkü yine konum kapanacak. Elbette sağlığımız için, ailemiz için şükür edeceğiz konu bu değil. Ama ben bu ülkede yaşayan bir vatandaşsam, ülkemi seviyorsam neden bu hale geldiğini sorgulayacağım elbette. Elma neden 8 lira diyeceğim mesela (ki daha pahalıydı sanırım), neden insanlar geçinemiyor diye kendini asıyor diyeceğim, dolar 8 lira oldu liramız değer kaybetmeye devam ediyor ve benim gündemim döviz değil diyen ekonomi bakanını düşüneceğim. Siz neler düşünüyorsunuz yani gündemimiz ne bunlar değilse?
Biliyorum, ben de orada okudum. Ama bu tip geyiklerin başkentidir ya Çanakkale :))Ben canakkale de okuyodum canakkale de hiç bir is yok merkezi kucucuk koylerinde o canakkalr domatesi diye yediğiniz domatesler hormonla buyutuluyo cankkale ogrenci kentkart 2.10 kocaeli ogrenci kentkart 1.60. Canakkale de evler ulasim asiri pahali. Bi tanecik fabrika var dardanel o da maaşları 3 ayda bir veriyomus. Canakkale de is imkani olmadigi için halk öğrenciyi kazıklayip para kazanmaya calisiyo
Yo yo yanlış anlamayın size demedim sizin sakanizi anladım :)) hani küçük sehire git o zaman diyolar ya onlara binayenBiliyorum, ben de orada okudum. Ama bu tip geyiklerin başkentidir ya Çanakkale :))
Gerçi benimki geyik değil. :) Okulun olduğu yerde iş var bana.
Kamu spotu:Geçen ay 20 TL’na aldım ben pedi. Korkunç.
Siz şaka falan yapıyorsunuz heralde ha paraya dokunmuş ha k.kartına yok yok içme sularına kesin birşey katıyorlarMuhtemelen. Bu dönemde paraya dokunmamaya çalışıyoruz.
Sürekli derken? Konu sahibi önceden 'şöyleydi şimdi böyle' demiş. Ben de önceden de böyleydi bence dedim. Süreklilik göremiyorum burada. Sohbeti 'eski Türkiye yeni Türkiye' olayına getirme çabası içerisinde olabilir misiniz? Umarım değilsinizdir.Yo merak ettim tarih bilginizin iyi olduğunu düşünüyor musunuz diye. Sürekli önceden vs diye konusmussunuz ya. Ben de sordum iyi mı diye. Iyi veya kötü demek zor mu ki
Evet ben 21 yasindayim arkadaşlarım mezunlar vs hep issiz hep anadan babadan para istiyolar utana sıkıla zar zor bi ise giriyolar askeri maasa sonra o da kyk kredisine gidiyo issizlik ve erkeklerin askerligine kadar yillar geciyo ne ara evlencez ne ara ev araba alcaz ne ara çocuk yapicaz biz? Burda herkese diyolar evlenirken annen baban destek olmak zorunda değil sen bi yetiskinsin veya cocuk yapana maddi duzenini oturtmadan yapmayaydın diye tamam bunlar doğru ama turkiye de bunlari yapmaya kalkarsak 40 yasina geliyoruz tum genclik borca harca gitmis oluyo.İnsanlar iş bulamıyor, herkes annesinin babasının yanında. Pandemiden dolayı işsizlikle birlikte ailesinin evine geri dönmek zorun kaldılar. Kimse düşünemezdi böyle bir şey olacağını fakat böyle durumlarda yani olası felaketlerde bile çok kötüyüz. İnsanlar kendi hayatını kuramıyor, evlenemiyor, geçinemiyor. Şimdi hiçbirini gerçekleştiremeyeceğiz. Neden insanlar 30 yaşında ailesiyle yaşamak zorunda olsun ki, kimse mecbur değil, herkes hayatını kurmak istiyor. İşsizlik maaşı da yok eee. Aynen tuzu kuru olanlara göre herşey normal. İnsanlar hayvanlarına bile bakamıyor, mama fiyatları uçmuş durumda. Çok doluyum hangi birini sayayım ki...
Hem karnım doysun hem pastam dursun modundasiniz çünkü
Büyükşehire ayak uyduramiyorsunuz ama vazgecemiyorsunuz ülkenin her yeri Istanbul kadar pahalı değil
Dışardan alıyoruz diye yakiniyorsunz,elini taşın altına koymayan kimse bundan dert yanmamali bence.İstanbulda yaşayanların kaçı İstanbullu?Herkes bir yerden göç edip gelmiş hal böyle olunca ,tarım hayvancılık ta kalmaz dışa bağımlılık da artar
Sabaha kadar sinirlenebilirsiniz,sorun değil....
temassız kart yok sen de zannımcaaaaSiz şaka falan yapıyorsunuz heralde ha karta dokunmuş ha k.kartına yok yok içme sularına kesin birşey katıyorlar
Belçika’da yaşayan mühendis/doktor vs ile Türkiye’de yaşayanı kıyasladınız mı peki? Ya da Belçikada asgari ücretli vasıfsız işlerde çalışanların kaçı üniversite/ yüksek lisans mezunu? Bence asıl mutsuzluğun sebebi bunlar. Yoksa elbette dünyanın her yerinde her gelir düzeyinde insan var. Emek versen de yukarı çıkamıyorsan, artık mücadele etmek için de bir mana göremiyorsun.Ben de görüyorum duyuyorum hanımefendi. Ukalalık yapmamak için o şekilde cevap verdim ama gereksiz ince düşünmüşüm sanırım :) alım gücümüz Avrupa kadar iyi ya da daha iyi vs gibi bişey söylemedim ben. Her ülkede her kesimden insan var, çok uç farklar olduğunu düşünmüyorum dedim.
Bu da benim düşüncem. Kendimi rahatlatmak için uydurduğum bir şey değil, Belçika’da yaşayan tanıdığımla asgari ücret ve ortalama kirayı oranlayarak Türkiye ile kıyaslayıp ulaştığım basit bir denklemin sonucu.
Kesinlikle sizin dediğinizi yapmaya çalışıyor çoğunluğu! Fakat eski Türkiye ile şimdi ki Türkiye' nin nelerle uğraştığını görmek bile istemiyorlar. Dünya ikinci dünya savasi öncesi bir durumda neredeyse, bazı ülkeler bazı ülkelere salya akıtarak bakıyor....Sürekli derken? Konu sahibi önceden 'şöyleydi şimdi böyle' demiş. Ben de önceden de böyleydi bence dedim. Süreklilik göremiyorum burada. Sohbeti 'eski Türkiye yeni Türkiye' olayına getirme çabası içerisinde olabilir misiniz? Umarım değilsinizdir.
Kelime oyunu yapmayın rica ederim, tarih severim diyorum o halde. Anlaştık? İyi geceler.
Bu biliniyordu zaten.Sağlık ve aile de parayla oluyo. Olan konunuza oldu ama insanlarin nasil tahammul ettigini ogrendiniz sukurle
Bir arkadaş da tarih bilgimi sorguluyordu. Siz de matematikten girdiniz ha.Bakın o zamanlar fakir bir ülkeydik, en zengini de kıt kanaat bulabilirdi çünkü yoktu.
Şimdi ise ülke zengin(!) ama halk fakir.
Ülkenin zenginliği kastım, ulaşılabilir her türlü ürünün ithal ya da yerli bulunması ama alacak insan mı kaldı...
İsterse 600 çeşit domates olsun, kilosu 8 liradan 40 milyon insan alamıyor, bunu söylüyoruz...
Bu kadar basit bir matematik.
Ekmek karnesiyle bu konuyu eski günlere çeken sizsiniz.Sürekli derken? Konu sahibi önceden 'şöyleydi şimdi böyle' demiş. Ben de önceden de böyleydi bence dedim. Süreklilik göremiyorum burada. Sohbeti 'eski Türkiye yeni Türkiye' olayına getirme çabası içerisinde olabilir misiniz? Umarım değilsinizdir.
Kelime oyunu yapmayın rica ederim, tarih severim diyorum o halde. Anlaştık? İyi geceler.
Hadi canım ben avrupa da dogdum. Bir süre tr de yasadım tr tek basına kaldıgım icin dönmek zorunda kaldım sen Kime anlatıyorsun avrupayı!!!Almanya’da öyle bir şey yok mesela. Türkiye’deki gibi ciddi bir gelir farkı yok. Keşke bilginizin olmadığı konularda fikir beyan etmeseniz
Ya neye uzuluyorum bir de biliyor musunuz dinle adam kandırma avrupada ortacağda kaldı bizim ise bugunumuzde. Bollukta olan ama alamadigimiz gida maddesi on kadar cokki ben sayiyim sizeBu biliniyordu zaten.
Her hayat şartları zorluğuyla alakalı konuda ‘ayda 600 tl, 200 tl, 400 tl’ gıda masrafımız var, siz müsrifsiniz, her şeyimiz var çok şükür’ yazan çıkar.
Ama o her şey nedir, benim için sıradan olan başkası için neden lükstür, bunu tartışmaya kimse gelmez mesela.
İncirin neredeyse ana vatanlarından biriyiz, bu sene kimler incir alabildi, bunu tartışmayız.
Çok şükür halimize çünkü öğretilmiş çaresizliktir bu.
Geçenlerde söyledim resmen hinduların kast sistemine döndük, reenkarnasyonla adamları kafalamışlar, yeniden gelip zengin olacaksın diye.
Bizde alttan altta o işliyor bu şükürle ‘bak onun gibi değilsin’...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?