Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bağzı mesajlar beni benden aldı
Haa aman üzülmeyin ülkenin asıl sorunu onlar zaten fil dişi kulelerinden halkı göremeyenler... çogununda cikari var zaten ondan delicesine savunuyolar
Parasi bol olana konusmasi da atip tutmasi da cok kolay ay sonunu zor getiren bizler sizi çok iyi anlıyoruz.

Tarih bilgim iyi diyorsunuz yani?

Ulkenin ekonomisi o kadar iyi ki bi kahve icmemiz bile basimiza kalkiliyo o bile cok sen kimsin ki kahve icicen

Orası kesin elbette ya, en büyük dert evlat. Ama işte ne yaşarsan yaşa yine de şu ülkenin durumunu düşünüp daha bi uyuz oluyorsun.
Bu arads küvözden çıkmıştınız evdeydiniz diye biliyorum ya ne oldu ki

Muhtemelen. Bu dönemde paraya dokunmamaya çalışıyoruz.

Merhaba.
Ben de İstanbul'dan kaçmak için fırsat kolluyorum. Tek umudum atamamın çıkması, çünkü başka hiçbir sektörde iş bulamıyorum. Girdiğim yerlerde de mesaideyken "ben ay sonu taksitlerimi/faturalarımı nasıl ödeyeceğim? birikim yapabilecek miyim? gelecek aya maaşım yeter mi?" diye düşünmekten bıkmış bir bireyim.
Daha mezun olur olmaz yurtdışında yüksek lisansa başlama hayallerim vardı. Okullara e-mail gönderiyordum şartları öğrenmek için, e yurtdışında da akrabalarım vardı. Bana yardımcı olabilirlerdi sanıyorum. Sonra elimde yeterli birikimin olmayışı, ailemin de bir gün yarım ağızla "kızım sana kredi çekeriz, ama burada iş bulabilecek misin" demeleri, başka bir gün "dil öğrenmen şart mı? millet dil bilmeden gidiyor" demeleri yüzünden hepten bıraktım o işleri. Üç yıl oldu. Gerçi elimde uluslararası eğitim sertifikası bulunuyor, belki başka bir ülke tarafından kabul edilebilirim gelecekte, belli olmaz.
Ama şu an tek isteğim, Anadolu'nun en ücra köşesine görev vasıtasıyla gitmem ve bu köhnemiş şehir hayatından ve yavanlaşmış insan ilişkilerinden uzaklaşmam. Bu hayal beni ayakta tutuyor şu an. Kendime bir söz vermiştim, 30 yaşıma kadar dişe dokunur bir hedef gerçekleştirmeliyim. Bu şekilde tahammül edebiliyorum buradaki yaşamıma. Ama bu sözümü yerine getiremezsem, dünyada boşuna yer kapladığımı anlarım.
Bu arada, bunları yazarken karamsar bile değilim. Olmama da gerek yok, yaşadığım topraklardaki birtakım imkansızlıklar bende öfke ve nefret duygularını bile uyandırmıyor zira. Öyle işte.

kafelerin dolu olması bence az da olsa herkes bir sekilde nefes alabiliyor yani mutlu edebiliyor kendini iphone olayı ben herkeste göruyorum özellikle genc kesim de olmazsa olmaz onlar alamıyor tabiki Anne babaya yuklenılıulr mecbur taksıtle alıyorlar cunku bir ıphone havası var herkes te olmalı! EVET Alım gücü eskisi gibi degil cok düştü Ama kimsede bir seyden eksik kalmıyor bence

Neden eksik kalalım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…