- Konu Sahibi meredithgrey
-
100 yıldır mı böyle?? Sizin gerçekten hiiiiiç bir şeyden haberiniz yok. Bakın size şu örneği vereceğim. Babam okul okumamamış, vakti zamanında buraya gelip çeşitli işler yaptıktan sonra borç harç kendi işini yapmaya başlamış (esnaf) ve iyi kötü ev sahibi yapmış bizi. Uzun hikaye aslında neyse. Eşim ve ben üniversite mezunuyuz ki eşim iyi bir okuldan mezun ama yirmi yıl çalışıp kredi çekmeden evin neredeyse yarısı kadar bir de üstüne geri ödeme yapmadan ev sahibi olamıyoruz. Çok basit bir örnek bu. İlkokul mezunu şu an ev alabiliyor mu? Önceden ev fiyatları araba fiyatları böyle miydi? Hiç bir bilginiz yok. 100 yıldır böyleydi demek. Vay be.bu yeni bir şey değilki 100 yıldır böyle
Ötv yoktu. Eskiden bu kadar vergi de yoktu. Bir araba kendine alıyorsun iki araba da vergiye ödüyorsun.100 yıldır mı böyle?? Sizin gerçekten hiiiiiç bir şeyden haberiniz yok. Bakın size şu örneği vereceğim. Babam okul okumamamış, vakti zamanında buraya gelip çeşitli işler yaptıktan sonra borç harç kendi işini yapmaya başlamış (esnaf) ve iyi kötü ev sahibi yapmış bizi. Uzun hikaye aslında neyse. Eşim ve ben üniversite mezunuyuz ki eşim iyi bir okuldan mezun ama yirmi yıl çalışıp kredi çekmeden evin neredeyse yarısı kadar bir de üstüne geri ödeme yapmadan ev sahibi olamıyoruz. Çok basit bir örnek bu. İlkokul mezunu şu an ev alabiliyor mu? Önceden ev fiyatları araba fiyatları böyle miydi? Hiç bir bilginiz yok. 100 yıldır böyleydi demek. Vay be.
bu yeni bir şey değilki 100 yıldır böyle
Siz kac yasindasiniz ? 15 falan mi? Hiç tarih okumadiniz , ekonomiden bihaber yasiyorsunuz herhalde
Cok uzaga da gitmeye gerek yok , daha 6 ay once eur 6 liraydi simdi 9 tl
Tum dünyada en hizli deger kaybeden para birimi Tl , dunya ekonomi haberlerinde papua gine parasiyla bir tutuluyor , azicik okuyun ama duzgun seyler okuyun , gercek haberleri okuyun
Bu iletinizi, konunun başına tutturmak lazım.Biz son 3 yılda tükendik malesef. Antidepresan içiyorum ben, eşimde evde ruh gibi sürekli uyuyor. Öyle tahammül ediyoruz.
Eşim asgarî ücretli iş arıyor, kimse ise almıyor.
Gecen hafta bi halı firmasiyla görüştü, yine ümitlendik. Adam senin ne isin var burda bize cok fazlasın demiş almamış işe
Yine içine kapandi.
Ben ünv.de çalışıyordum. Açılırsa tekrar ise başlayacağım ama ne zaman açılacağı belki değil. Kaygılarım en üst seviyede, zaten anksiyete vardı adim atmaktan korkar hake geldim.
Devlet büyüklerine bile yazdim eşime iş verin, ölüyoruz diye mailler attim, okundu mailler ama yanıt yok
Haluk Levent ahbap platformuna yazdim, attigim tweetler arada kaynıyor görünmüyor bile
Tahammül etmeye çalışıyoruz ama gerçekten çok zor. Buradan bi hayırsever yardımcı oldu bize, kim olduğunu bilmiyorum ama çocuklarımın karnını onun sayesinde doyurdum. Bizi intiharin eşiğinden kurtaran tek kisi odur ki gece gündüz dularimda.
Ama iş bulamazsak daha ne kadar dayanırız bilmiyorum. Borçların içinde yeni bir güne uyanmak bile cok zor geliyor. Uyanmak mücadele etmek zor geliyor
Ağız dolusu küfür edesim var da... Neyse...
Biz son 3 yılda tükendik malesef. Antidepresan içiyorum ben, eşimde evde ruh gibi sürekli uyuyor. Öyle tahammül ediyoruz.
Eşim asgarî ücretli iş arıyor, kimse ise almıyor.
Gecen hafta bi halı firmasiyla görüştü, yine ümitlendik. Adam senin ne isin var burda bize cok fazlasın demiş almamış işe
Yine içine kapandi.
Ben ünv.de çalışıyordum. Açılırsa tekrar ise başlayacağım ama ne zaman açılacağı belki değil. Kaygılarım en üst seviyede, zaten anksiyete vardı adim atmaktan korkar hake geldim.
Devlet büyüklerine bile yazdim eşime iş verin, ölüyoruz diye mailler attim, okundu mailler ama yanıt yok
Haluk Levent ahbap platformuna yazdim, attigim tweetler arada kaynıyor görünmüyor bile
Tahammül etmeye çalışıyoruz ama gerçekten çok zor. Buradan bi hayırsever yardımcı oldu bize, kim olduğunu bilmiyorum ama çocuklarımın karnını onun sayesinde doyurdum. Bizi intiharin eşiğinden kurtaran tek kisi odur ki gece gündüz dularimda.
Ama iş bulamazsak daha ne kadar dayanırız bilmiyorum. Borçların içinde yeni bir güne uyanmak bile cok zor geliyor. Uyanmak mücadele etmek zor geliyor
Ekonomisi iyi olan ülke yabancıdan vize ister zaten. Çünkü dışardan gelen dövize ihtiyacı yoktur, turiste ihtiyacı yoktur, gelsinler de ekonomimiz canlansın gibi dertleri yoktur. Ekonomisi dışa bağımlı ülke de kapılarını herkese açar, kim olursan ol gel der. Bilin bakalım tam 117 ülkeden vize istemeyen ülke hangisi?Iyi de dostum Almanya'ya gitmek kolay mi? Almanya'dan Turkiye'ye kesin donus yaparsin ama Turkiye'den Almanya'ya nasil gideceksin vize vermezler bir kere. Ben en son Isvicre'de bir egitime katilmak icin vizeye basvurdum egitimin bittigi gun vizem de bitiyor ha bu Turk bir sokak gezsin peynir yesin cikolata alsin dememisler direkt defol git gozum gormesin seni diyor ulke.
Yurt dışında yaşayıp, ülkemizin ekonomisini iyi gören insanlar, sizden nefret ediyorum
Kadın açım diyor.Birde uzaktan siyasete el atıyorlar..
Birde uzaktan siyasete el atıyorlar..
Oradan euro, sterlin, dolarları alıyorlar tl karşısında ne kadar değerli olduklarını biliyorlar.
Sonra da gelip yok Almanya da yaşamak çok zor, asgari ücretle geçinemiyoruz ıvır zıvır.
Ya siz tl nin asgari ücretle gelin Türkiye de geçinin bakalım.
Orada paraları biriktirip buraya gelip hava atıyorlar, tatil yapıyorlar, mal mülk sahibi oluyorlar dalga geçer gibi.
Sonrada diyorlar ki ülkemizi özlüyoruz, burada ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.
O kadar üzülüyorsan kalırsın burada buranın şartlarında yaşarsın.
Yok öyle 10 kazanıp 3 kuruş kazanıyorum demek.
Ağlamayın bari.
Yıllardır çalışıyorum, yıllardır borcum bitmedi.
Bu sene tatile gidemedim.
Kendime yeni bir şey alamadım.
Bıktım artık psikolojim para, borç kelimelerini bile kaldırmıyor.
Nefret ediyorum paradan
Kadın açım diyor.
Bunun üzerine siyasi, örgütsel tüm konuşmalar biter ve insanlık başlar.
Başlamalı ama başlamıyor.
Açım, tedavime ulaşamıyorum, ilacıma param yetmiyor diyen vatandaşların olduğu bir ülkede tüm partilerin, tüm görüşlerin de canı cehenneme!
Burada asgari ücretle yaşamak için aç kalmak lazım,birde çocuk varsa okulu giyimi gıdası derken zaten koskoca 0 kalıypr elde.
Onların durumları gayette iyi,oradan buralara laf atmakla vatan sever olunmuyor ne yazık ki.
Çok seviyorsan ülkeni çık gel o zaman,yaşada görelim bizde.
Asgari ücreti geçtik, karı koca öğretmeniz. Eşim iyi kazandıran bir branşta. Özel ders alıyor arada, ekdersler de normalde bir miktar eline geçiyor. Arabayı orta segment zor aldık. Bizim arabamızı yurtdışında asgari ücretli iki maaşıyla alır. Biz ikinci çocuğu yapamayız zira bir çocuğun sağlıklı beslenmesi, iyi eğitim alması şu halimizle bizi yoruyor zorluyor. Birikimi geçtik kenara on tl koyamıyoruz çoğu ay. Çünkü çocuk et balık yesin, cips yerine sağlıklı kuruyemiş yesin istiyoruz. 2 haftda bir markete gideriz, yarım kilo et, bir kilo kıyma, dört tane balık, kaşar, beyaz peynir, sebze gibi normal bir insanın beslenme düzeninde olması gerekenleri alırız sadece. Hani öyle lüks denebilecek şeyler yoktur. 600 600 bırakır çıkarız. Yani et balık peynir yemek isteyen üç kişilik bir aile en az 1500 harcıyor zaten. Asgari ücretli nasıl alsın? Biz memurlar alamıyoruz artık.Burada asgari ücretle yaşamak için aç kalmak lazım,birde çocuk varsa okulu giyimi gıdası derken zaten koskoca 0 kalıypr elde.
Onların durumları gayette iyi,oradan buralara laf atmakla vatan sever olunmuyor ne yazık ki.
Çok seviyorsan ülkeni çık gel o zaman,yaşada görelim bizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?