- 20 Mart 2008
- 141.966
- 213.929
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bizim mahalle de bir çocuk vardı.
Hollanda da yaşayan Türk bir kızla çıktılar 10 sene sonunda evlendiler.
Çocuğun annesinin evinin üstüne ev yaptılar eşyalar full dizildi.
Şartlar iyi el bebek gül bebek bakılıyor derken hamile kaldı.
Çocuğu doğurunca baktı ki şartlar giderek zorlaşıyor aldı çocuğu Hollanda'ya gitti.
Adama dedi ya gelirsin ya boşanırız, adam da gitti.
Yattığım yerde para kazanmak, şartlar daha iyiyken orada yaşamak varken niye Türkiye de yaşayayım dedi kız.
Üstelik bunu da diyen bir Türk.
Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış.Şimdi de mesela evliyim çocuk yok yaşımın geçtiğini düşünüyorlar ve çocuk yapar da işi bırakırım diye beni işe almak istemiyolar. Ölelim istiyolar. Eşim polis idare etmeye çalışıyoruz tek maaşla şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tek temennim şu gurbetçilerin gelip oy vermemesi. Ama maalesef ki biletleri bile alınıyor gelsinler oy versin diye.
Doğruyu söylemiş en azından.
Burada sürüneceğine orada adam gibi yaşarlar.
tamam biz okumadık, bilmiyoruzSiz kac yasindasiniz ? 15 falan mi? Hiç tarih okumadiniz , ekonomiden bihaber yasiyorsunuz herhalde
Cok uzaga da gitmeye gerek yok , daha 6 ay once eur 6 liraydi simdi 9 tl
Tum dünyada en hizli deger kaybeden para birimi Tl , dunya ekonomi haberlerinde papua gine parasiyla bir tutuluyor , azicik okuyun ama duzgun seyler okuyun , gercek haberleri okuyun
tamam biz okumadık, bilmiyoruztarih sayfalarında dün bıgün ve yarın olacağı gibi araba yapatken fabrika kurarken engel olurken şimdide dış güçlerin şaşşakcılarıyla uğraşıyor bu millet .siz okuyun siz değiştirin siz çalışın o zaman,hep insanları suçlamayında icraatte bulunun bi zahmet
En dıjj amaDış güjler mi? Oldu o zaman iyi günnnneeeer.
Burada asgari ücretle çocugu olduğu halde evine her şey aldığını hiç bir şeyden eksik kalmadığını diyen ve hatta ev borcu ödeyen bir kadın vardı.
ajkdhjdHD :)
Allaşkına bizi de evlat filan edinsin o kadın.Burada asgari ücretle çocugu olduğu halde evine her şey aldığını hiç bir şeyden eksik kalmadığını diyen ve hatta ev borcu ödeyen bir kadın vardı.
Ya bu tiplerden bendede var memurluğu kazandım alamancı kuzen diyo ki ne güzel hiç bırakayım deme akşama kadar ayak üstinde de olsan en azından memursun diyo memuriyeti fabrika işçiliği sanıyo garibim yok ben ihaleceyim kamuda dedimde o ne giiiizz der gibi baktı yüzüme hiç birseyden haberleri yok Allah in cahilleriHanımefendi şu üslupla değil Avrupa, tüm dünyayı gezseniz..... (Buraya gelecek atasözünü anlayan anladı, hani altın semerli olan....) Lütfen konumu sabote etmeyin.
Yaşıyorlar zaten.
4. çocuğu yaptılar.
İyi olmasa durumları yapabilirler miydi?
Tahammül edemiimGel gel ne eğlenceler kaçırdın
Burada asgari ücretle çocugu olduğu halde evine her şey aldığını hiç bir şeyden eksik kalmadığını diyen ve hatta ev borcu ödeyen bir kadın vardı.
Cesaret dahi edemezdi,gerçi rızkını verir diyenlerde var ya hani.
tamam biz okumadık, bilmiyoruztarih sayfalarında dün bıgün ve yarın olacağı gibi araba yapatken fabrika kurarken engel olurken şimdide dış güçlerin şaşşakcılarıyla uğraşıyor bu millet .siz okuyun siz değiştirin siz çalışın o zaman,hep insanları suçlamayında icraatte bulunun bi zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?