- 20 Mart 2008
- 141.966
- 213.929
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Kendilerine, çocuklarına bir ton artıları var ama yine de memnun değiller.
Ben çocuğum olmasın diye takla atıyorum, bakamam diye.
Eğer yurt dışında yaşadığı yerden memnun olmayan varsa, yer değiştirebiliriz.
Benim için sıkıntı yok :)
Kadın açım diyor.
Bunun üzerine siyasi, örgütsel tüm konuşmalar biter ve insanlık başlar.
Başlamalı ama başlamıyor.
Açım, tedavime ulaşamıyorum, ilacıma param yetmiyor diyen vatandaşların olduğu bir ülkede tüm partilerin, tüm görüşlerin de canı cehenneme!
Asgari ücreti geçtik, karı koca öğretmeniz. Eşim iyi kazandıran bir branşta. Özel ders alıyor arada, ekdersler de normalde bir miktar eline geçiyor. Arabayı orta segment zor aldık. Bizim arabamızı yurtdışında asgari ücretli iki maaşıyla alır. Biz ikinci çocuğu yapamayız zira bir çocuğun sağlıklı beslenmesi, iyi eğitim alması şu halimizle bizi yoruyor zorluyor. Birikimi geçtik kenara on tl koyamıyoruz çoğu ay. Çünkü çocuk et balık yesin, cips yerine sağlıklı kuruyemiş yesin istiyoruz. 2 haftda bir markete gideriz, yarım kilo et, bir kilo kıyma, dört tane balık, kaşar, beyaz peynir, sebze gibi normal bir insanın beslenme düzeninde olması gerekenleri alırız sadece. Hani öyle lüks denebilecek şeyler yoktur. 600 600 bırakır çıkarız. Yani et balık peynir yemek isteyen üç kişilik bir aile en az 1500 harcıyor zaten. Asgari ücretli nasıl alsın? Biz memurlar alamıyoruz artık.
Asgari ücreti geçtik, karı koca öğretmeniz. Eşim iyi kazandıran bir branşta. Özel ders alıyor arada, ekdersler de normalde bir miktar eline geçiyor. Arabayı orta segment zor aldık. Bizim arabamızı yurtdışında asgari ücretli iki maaşıyla alır. Biz ikinci çocuğu yapamayız zira bir çocuğun sağlıklı beslenmesi, iyi eğitim alması şu halimizle bizi yoruyor zorluyor. Birikimi geçtik kenara on tl koyamıyoruz çoğu ay. Çünkü çocuk et balık yesin, cips yerine sağlıklı kuruyemiş yesin istiyoruz. 2 haftda bir markete gideriz, yarım kilo et, bir kilo kıyma, dört tane balık, kaşar, beyaz peynir, sebze gibi normal bir insanın beslenme düzeninde olması gerekenleri alırız sadece. Hani öyle lüks denebilecek şeyler yoktur. 600 600 bırakır çıkarız. Yani et balık peynir yemek isteyen üç kişilik bir aile en az 1500 harcıyor zaten. Asgari ücretli nasıl alsın? Biz memurlar alamıyoruz artık.
Buraların şartlarını karşılaştırsan önce bakalım hangisi daha ağır basıyor.
Vatan hasreti denirse düşer bayılırım..
Don't feed the troll.Lt 16 tl, 9 lt 144 tl eder
5euro da 40 tl eder.
Ve sonuç, sizden tam tamına 104 birim fazla ödüyoruz
Off bıkmadık mı...
Başka ülkede yaşayıp "ne var ki yeaaaa" modunda olanlar lütfen ülke adına konuşmasın bi zahmet. En sinir olduğum insan tipi. Sen orda oturduğun yerden ülke adına konuşamazsın. Ülkenin gerçeklerini değiştiremezsin, tuzu kuruların avuntuları işte...İnsanlar kendini yakıyor açlıktan bunun ötesi var mı? Ben kendi adıma utanıyorum ve her akşam ne yersem yiyeyim olmayanların da sofrası dolsun diye dua ediyorum. Hanımefendi de kalkıyor yurtdışından bize oh 19.000’e tatil yaptım çatlayın diye yazıyor, işte fark burada aslında. Ülkesini seven vatandaşına da üzülür, düşünür. Hani laf vardı komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir diye? Bir anne çocuklarının eline ısınmaları için saç kurutma verip kendini öldürmemeli, bir çiftçi malını satamadığı için kendini yakmamalı, bir aile intihar etmemeli maddi sıkıntılar yüzünden.
Tahammül edemiyoruz. Gün geçtikçe her şey dibe batıyor. Çaresiz sinirlerimiz yıpranıyor.
Gurbetçiler siz yorum yapmayın. Gerçekten bi bitin ya.
Laf olsun işte.
O kadar vatan delisiysen gelir burada yaşarsın, şartları ne olursa olsun.
Daha fazla yazmayayım ban yemek istemiyorum :)
Bezler zaten bel bükerdi, çok şükür şimdi ondan kurtulduk. Kışları zaten ısınma parası 400 lira civarıydı geçen sene, son zamlarla bakalım bu sene ne olacak?Asgari ücretli zaten alamıyor ki bunları.
Birde siz 2 maaş alıyorsunuz üstelik,birde çocuk varmiş maşallah onun beslenmesi giyimi bezi sderken elde avuçta birşey kalmıyor ki.
Yaşam şartları artık çok zorluyor hepimizi,eşim emekli benim aile şirketinde çalışıyor kaç yıldır 2 maaş oluyor bizdede.
Kredi ödüyoruz araba için,dahada 2 senemiz var bitmesi için.
Ne kadar dikkat etmeye çaba göstersemde su gibi akıyor para,dün domates 6 liraydı markette.
Bir gün hepimiz tertemiz delireceğiz.İnsanlar kendini yakıyor açlıktan bunun ötesi var mı? Ben kendi adıma utanıyorum ve her akşam ne yersem yiyeyim olmayanların da sofrası dolsun diye dua ediyorum. Hanımefendi de kalkıyor yurtdışından bize oh 19.000’e tatil yaptım çatlayın diye yazıyor, işte fark burada aslında. Ülkesini seven vatandaşına da üzülür, düşünür. Hani laf vardı komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir diye? Bir anne çocuklarının eline ısınmaları için saç kurutma verip kendini öldürmemeli, bir çiftçi malını satamadığı için kendini yakmamalı, bir aile intihar etmemeli maddi sıkıntılar yüzünden.
Bişey söyleyim mi,aslında onlar biliyorlarda buradaki yaşamı işlerine gelmiyor dönmek.
Ceza almak hiç umurumda olmaz benim.
Bezler zaten bel bükerdi, çok şükür şimdi ondan kurtulduk. Kışları zaten ısınma parası 400 lira civarıydı geçen sene, son zamlarla bakalım bu sene ne olacak?
Çocuğun en kolay zamanları şimdi, ilerisini düşünürken içim daralıyor. Hangi mesleği seçse mutlu edecek meblağı zor kazanacak biliyorum. Hayatını zor idame ettirecek. O zamana daha da zorlaşacak her şey. Geleceği için iyi okullara göndermekle de bitmiyor ki, iyi üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun nice arkadaşım benle aynı durumu yaşıyor zaten. Geleceğe umutla bakamıyoruz. Çocuğum için umutlanmam bile öyle güç ki. Doktor olsa bile 3 kuruş kazanacak, pandemide bile rapor süreleri maaşlarından kesildi. Kimin garantisi kaldı artık bu topraklarda, hangi mesleğin?
Kedimin başında sabahlıyordum, kendini Catwoman sanmış daYazık ya bide bilale anlatır gibi bile anlatmışsın parmaklarını yormuşsun bacım üzüldüm çabana
Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış.Evet artık tahammülümüz kalmıyor.
En azından benim ki bitmek üzere
Kendini yakan insanları o kadar iyi anlıyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?