Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Buraların şartlarını karşılaştırsan önce bakalım hangisi daha ağır basıyor.
Vatan hasreti denirse düşer bayılırım..

İnsanlar kendini yakıyor açlıktan bunun ötesi var mı? Ben kendi adıma utanıyorum ve her akşam ne yersem yiyeyim olmayanların da sofrası dolsun diye dua ediyorum. Hanımefendi de kalkıyor yurtdışından bize oh 19.000’e tatil yaptım çatlayın diye yazıyor, işte fark burada aslında. Ülkesini seven vatandaşına da üzülür, düşünür. Hani laf vardı komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir diye? Bir anne çocuklarının eline ısınmaları için saç kurutma verip kendini öldürmemeli, bir çiftçi malını satamadığı için kendini yakmamalı, bir aile intihar etmemeli maddi sıkıntılar yüzünden.

Asgari ücretli zaten alamıyor ki bunları.
Birde siz 2 maaş alıyorsunuz üstelik,birde çocuk varmiş maşallah onun beslenmesi giyimi bezi sderken elde avuçta birşey kalmıyor ki.
Yaşam şartları artık çok zorluyor hepimizi,eşim emekli benim aile şirketinde çalışıyor kaç yıldır 2 maaş oluyor bizdede.
Kredi ödüyoruz araba için,dahada 2 senemiz var bitmesi için.
Ne kadar dikkat etmeye çaba göstersemde su gibi akıyor para,dün domates 6 liraydı markette.

Çocuk yapsan ne olur ki, çocuğa %90 anne bakıyor, babalar ilgilenmiyor. Kadın çalışıyor yine kendi parasıyla eve, çocuğa bakıyor. Hiç yapma daha iyi. Toplumun dayattığı şeyler. Sırf bu yüzden kadınlar acı çekiyor, herşey kadınların üstünde yük. Sonra boşandın diyelim yine çocuğa sen bakıyorsun, nafaka o kadar komik ki. Adamlar zaten güvenip ödemiyor bile.

Evlendim 1.5 sene borcunu ödedim.
Araba aldık 3 sene kredisi var onu ödüyorum.
O biter ev kredisi çekerim 10 yılımda ona gider yaş oldu 40.
20 sene yaşar yaşamam ölürüm.
Daha işin içine çocuk girmedi.
Sözde kazanıyoruz, iyi de kazanıyoruz ama ortada ne var borç

Buraların şartlarını karşılaştırsan önce bakalım hangisi daha ağır basıyor.
Vatan hasreti denirse düşer bayılırım..

Laf olsun işte.
O kadar vatan delisiysen gelir burada yaşarsın, şartları ne olursa olsun.
Daha fazla yazmayayım ban yemek istemiyorum :)

Başka ülkede yaşayıp "ne var ki yeaaaa" modunda olanlar lütfen ülke adına konuşmasın bi zahmet. En sinir olduğum insan tipi. Sen orda oturduğun yerden ülke adına konuşamazsın. Ülkenin gerçeklerini değiştiremezsin, tuzu kuruların avuntuları işte...

Tahammül edemiyoruz. Gün geçtikçe her şey dibe batıyor. Çaresiz sinirlerimiz yıpranıyor.
Gurbetçiler siz yorum yapmayın. Gerçekten bi bitin ya.

Evet artık tahammülümüz kalmıyor.
En azından benim ki bitmek üzere
Kendini yakan insanları o kadar iyi anlıyorum ki

Laf olsun işte.
O kadar vatan delisiysen gelir burada yaşarsın, şartları ne olursa olsun.
Daha fazla yazmayayım ban yemek istemiyorum :)

Bişey söyleyim mi,aslında onlar biliyorlarda buradaki yaşamı işlerine gelmiyor dönmek.
Ceza almak hiç umurumda olmaz benim.

Bezler zaten bel bükerdi, çok şükür şimdi ondan kurtulduk. Kışları zaten ısınma parası 400 lira civarıydı geçen sene, son zamlarla bakalım bu sene ne olacak?
Çocuğun en kolay zamanları şimdi, ilerisini düşünürken içim daralıyor. Hangi mesleği seçse mutlu edecek meblağı zor kazanacak biliyorum. Hayatını zor idame ettirecek. O zamana daha da zorlaşacak her şey. Geleceği için iyi okullara göndermekle de bitmiyor ki, iyi üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun nice arkadaşım benle aynı durumu yaşıyor zaten. Geleceğe umutla bakamıyoruz. Çocuğum için umutlanmam bile öyle güç ki. Doktor olsa bile 3 kuruş kazanacak, pandemide bile rapor süreleri maaşlarından kesildi. Kimin garantisi kaldı artık bu topraklarda, hangi mesleğin?

Düşünmüyorum vs diyenler dünyalı değil misiniz siz Kadın erkek farketmez herkes ekonomi haberi okumalı ülkenin siyasi ve ekonomik zavalliligini görmeli ve ona göre önlem almalı. Görmedim duymadım bilmiyorumculardan olmaman hoşuma gitti bennde senin gibiyim ama küçük şehirde yaşadığım için ve paramı güzel bir yatırımla biriktirdiğim için senin kadar hissetmiyorum bu sıkıntıları, ama her şeyin farkındayım ve bu rahatlığıma rağmen önlem almaya devam ediyorum

Bir gün hepimiz tertemiz delireceğiz.
Hiçbir şeyimiz yok ama hala umudumuz var, bir şeyleri değiştirme çabamız, en azından farkındalığımız ve sesimizin çıkması var.
Bunlar giderse asıl o zaman korksunlar, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan milyonlarca vatandaş, çok çok tehlikeli.

İlla yağma mı yapalım, kaos mu çıksın, bu mu isteniyor?
Nice örneklerini gördük, müslüman çoğunluk bir ülkeyiz, belki bugüne kadar gelebilmemizin sebebi dini gereklilik, örf adet vs.

Tükeniyoruz, bunu din adı altında yapan da artık tükeniyor çünkü devam etmeye kaynağı yok, başka bir duyguyla yapanın da elde avuçta arttırdığı kalmadı.

İmece usulüyle hayatta kalma bir yere kadar, insanlar kendileri yakmayı geçip dünyayı yakmaya başlayacak, bu sessiz çığlıklar duyulmadığı sürece kaçınılmaz sona doğru sürükleniyoruz.

Ben gerçekten ulkemi cok seviyorum.. iyi eğitim aldim-aliyorum. Yurtdışında çalışabilirim ama kendime yediremiyorum, baska memleketin insanina hizmet etmek oralarda faydali olmak istemiyorum. Hala ülkemizin insanina inancim var. Burada kalmak istiyorum gercekten milli duygularla yazıyorum bunu.. yurtdışına çıkmak gezmek guzel de hic bir yerde kendini vataninda olduğu kadar ait hissedemiyorsun, sevmiyorum o hissi.

Ancak gerçekten ulkenin hali hal değil. Ekonomik yönden cok bunaldık, teknolojik aletlerin bir cok seyin fiyati uçtu gitti. Allah bugünümüzü aratmasin ne diyelim, tek tesellim kara gün kararip kalmaz elbet geçer bu günler.. buna inanmak istiyorum. Ama genel olarak herkes sizin gibi hissediyor bence. 2020 sadece negatif gecen kötü bi yıl oldu

Bişey söyleyim mi,aslında onlar biliyorlarda buradaki yaşamı işlerine gelmiyor dönmek.
Ceza almak hiç umurumda olmaz benim.

Bizim mahalle de bir çocuk vardı.
Hollanda da yaşayan Türk bir kızla çıktılar 10 sene sonunda evlendiler.
Çocuğun annesinin evinin üstüne ev yaptılar eşyalar full dizildi.
Şartlar iyi el bebek gül bebek bakılıyor derken hamile kaldı.
Çocuğu doğurunca baktı ki şartlar giderek zorlaşıyor aldı çocuğu Hollanda'ya gitti.
Adama dedi ya gelirsin ya boşanırız, adam da gitti.
Yattığım yerde para kazanmak, şartlar daha iyiyken orada yaşamak varken niye Türkiye de yaşayayım dedi kız.
Üstelik bunu da diyen bir Türk.

Şu anda çocuk bakımından en rahat dönemdesiniz,okul başlayınca ne olacak oda ayrı bir masraf.
Özel mi devlet mi olacak konusu var daha.
Şu şartlarda 2.bir çocuk olması bile insanı düşündürüyor artık.
Benim kızımın 1 tane çocuğu var,kızım tek çocuk 2.hiç düşünmedim.
Onada diyorum 2. bir bebeği düşünme diye,durumlarıda iyi mesela yinede kolay değil yaşamak.

Mesleklerinde garantisi kalmadı artık,maaşlar eriyip gidiyor.

Evet artık tahammülümüz kalmıyor.
En azından benim ki bitmek üzere
Kendini yakan insanları o kadar iyi anlıyorum ki
Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış. Şimdi de mesela evliyim çocuk yok yaşımın geçtiğini düşünüyorlar ve çocuk yapar da işi bırakırım diye beni işe almak istemiyolar. Ölelim istiyolar. Eşim polis idare etmeye çalışıyoruz tek maaşla şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tek temennim şu gurbetçilerin gelip oy vermemesi. Ama maalesef ki biletleri bile alınıyor gelsinler oy versin diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…