- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.202
- 498
- Konu Sahibi meredithgrey
Biz son 3 yılda tükendik malesef. Antidepresan içiyorum ben, eşimde evde ruh gibi sürekli uyuyor. Öyle tahammül ediyoruz.
Eşim asgarî ücretli iş arıyor, kimse ise almıyor.
Gecen hafta bi halı firmasiyla görüştü, yine ümitlendik. Adam senin ne isin var burda bize cok fazlasın demiş almamış işe
Yine içine kapandi.
Ben ünv.de çalışıyordum. Açılırsa tekrar ise başlayacağım ama ne zaman açılacağı belki değil. Kaygılarım en üst seviyede, zaten anksiyete vardı adim atmaktan korkar hake geldim.
Devlet büyüklerine bile yazdim eşime iş verin, ölüyoruz diye mailler attim, okundu mailler ama yanıt yok
Haluk Levent ahbap platformuna yazdim, attigim tweetler arada kaynıyor görünmüyor bile
Tahammül etmeye çalışıyoruz ama gerçekten çok zor. Buradan bi hayırsever yardımcı oldu bize, kim olduğunu bilmiyorum ama çocuklarımın karnını onun sayesinde doyurdum. Bizi intiharin eşiğinden kurtaran tek kisi odur ki gece gündüz dularimda.
Ama iş bulamazsak daha ne kadar dayanırız bilmiyorum. Borçların içinde yeni bir güne uyanmak bile cok zor geliyor. Uyanmak mücadele etmek zor geliyor![]()
Siz Almanya'da yaşıyor olsaydınız, işsiz kaldığınız bu dönemde en az ihtimalle çocuk parası alıyor ve onunla idare ediyor olacaktınız. Üstüne belki başka haklarınızda olacaktı bilemiyorum.
Sayfalarca anlatılmak istenen tamda bu iken, olay ağaçlardan toplanan paralara, gurbetçi kıskançlığına kadar avam konuşmalara gelmiş.
Paranın değeri, alım gücü, enflasyon oranı dendiğinde matematikten anlamıyorum diyen insandan bir kaç gömlek fazla cevap beklentisi içindesiniz. Sonra 3 hafta içinde 18 bin harcayabilen ama 18 binin ülkemde ne kadar sürede kazanılabildiğini bilmeyen biri tey tey çeker karşınızda, birde kıskanç yaftası yapıştırır. 4 çocuk doğurduğu için hiç bir emek sarf etmeden çocuk parası alan kişi klavye delikanlılığı yapar, aynı para için akşama kadar çalışan beyaz yakalıya. Tamamen cehalet! Bel altı vurmadan beklediğin cevabı vermesi için bilmeleri gerekiyor çünkü.
Daha önce ki yazımda da belirttiğim gibi alım gücü iyi standartlarda olan biriyim. Bahçeli bir villada oturuyorum, lüks sayılabilecek otomatik arabam var, çocuğum özel okulda okuyor. Komşularımda alım gücü yüksek insanlar. Ama ben hayatın oturduğum siteyle sınırlı olmadığını biliyorum. Sitenin dışına çıkıp gecekondu mahallesinde yaşayanı düşünmezsem, onu bu hale iten sistemi yargılamak yerine karşına geçip tey tey çekersem insan olabilir miyim?
Standartlarım ülkemde ki gerçekleri görmeme, sorgulamama engel olmamalı. Sonra da koyun deyince celalleniyorlar, zekalarını sevdiklerim.