Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
50 euro yeter sana

Zor kız masrafları kısmam gerekiyor😁Sizler için dolabımı çektim çerçöp işte suşi şarap Antep fıstığı derken ejder meyveli smoothie tadında yaşıyorum işte sonra niye geçinemiyorum😂
IMG_20201009_140826.webp

Sizde olup başkasında olmayan şeyler üzerinden rahatlama hiç doğru bir bakış açısı değil. Zira acıyarak bakıp kendi halinize şükrettiğiniz insanlar sizin simülasyonunuzda kendinizi rahatlatmanız için eklenmiş objeler değil, gerçek insanlar. Daha iyi anlamanız için şöyle ifade edeyim, o kişi yerinde siz olsanız bu kez yanınızdan geçerken kendi haline şükreden insanlar halkında ne düşünürdünüz veya kendinizi nasıl hissederdiniz? O halde olan ve isyan eden insanlar haklı oluyor o zaman öyle mi? Bir hastalık, parasızlık ya da çaresizlik içinde bulunan insanlara kendi üstün durumunuzu hatırlatıcı olarak bakıyorsanız kendinizi biraz sorguya çekmenizi öneririm.

İnsanlar, toplumlar, ekonomiler kendini sorguladıkları ve geliştirmeye çalıştıkları sürece ileri gidiyor. Düne göre veya A kişisine göre iyi durumdayım demek ve bunu sorgulayanları şükürsüz ilan etmek izansızlıktan başka şey değil maalesef. Evet tüm dünya kötüye gidiyor olabilir ama dün alabildiğiniz şeyleri bugün dünyanın farklı yerlerindeki insanlar alabilmeye devam ediyorken siz alamıyor duruma düştüyseniz şükür etmenin yanı sıra buna neden olan durumları sorgulamanız gerekir, sizin kötüye gidiş hızınız dünyadaki diğer insanları geçmiş gibi görünüyor çünkü.

Sorgulamadığımı nerden çıkadınız tuhaf. Acıma, rahatlama, izansızlık enteresan tanımlamalar. Belli ki şükür kavramına aynı bakmıyoruz neyse konu bu değil zaten. Farklı düşünebiliriz.

Konu sahibinin yazdığı sorudan yola çıkarak bir öneride bulundum. “Şöyle şöyle sorunlar var ülkede ve ben buna artık dayanamıyorum ilaç da kullanıyorum siz nasıl tahammül ediyorsunuz bu duruma?” yazmış, ben de dedim ki “elimde var olana şükrederek buna dayanmaya çalışıyorum siz de deneyin” dedim. Başka bir üyenin de yazdığı gibi konu merkezinden sapmış. Dünden beri habire mesaj yazılıyor doğru düzgün bir çözüm odaklı mesaj yok. Sürekli bir atışma. Polemik. “Ahh ne olacak halimiz, her şey berbat...” temalı mesajlar.. Öteki diğerine “senin tuzun kuru dövizin var zenginsin herhalde” gibi şeyler yazmış. Gerçekten çok komik. Çözümümüz ne? Hiç. Benim elimden ötesi şu an için gelmiyor. Konu sahibi bu kadar ileri düzeyde bir rahatsızlık içinde ise zaten uzman desteği gerekir. Onun da yerinin burası olmadığını biliyoruz. Bazıları sırf yazmak için yazıyor. Al, alıntıla. Bilmiyorum belki de bu da onların motivasyon kaynağı. Sorgulayalım dediğiniz gibi sonra? Sistemi yıkalım baştan yapalım mı? Evet. Sizin mesajınızın nezdinde son kez mesaj yazmış oldum konuya. Konu çığırından çıkmış. Nasılsa kimseyi kimseyi anlamıyor. :D Muhtemelen konu böyle uzanırsa kapanır da. Benim bu kadar polemiğe ne zamanım var ne isteğim var. Enerjisi olan arkadaşlar devam etsin kaldığı yerden belki atışa atışa bir çıkar yol bulurlar konu sahibine.

Merhaba nihayet serin bir akşamdan sevgiler. Öncelikle baştan yazayım “Ya sev, ya terk et” çiler yazmasın konuya rica ediyorum. Ben akıldan çok tavsiye ve dertleşmek istiyorum. Çünkü TR’de ve özellikle de İstanbul’da yaşamak artık bana çok zor geliyor. Gürültü, kalabalık, insanların saygısızlığı ve bitmek bilmeyen kakafoni, herşeyin el yakması, kendi ülkemde tatile gidip cennet köşeleri keşfedememek, yurtdışının artık tamamen bir hayal olması, herşeye sürekli zam gelmesi, işsizlik, sürekli endişe ile yaşamak kısaca bu ülke beni yordu.

Yurtdışı imkanımız malesef yok, eşimle ben üniversite mezunu beyaz yakalıyız hatta o şu an işsiz. Bilişim sektöründe ama iş yok, aramıyor bile kimse. Hadi herşeyi yıkalım bir arsa alıp ev yapalım, bazısı Bursa’da köyde, bazısı Burhaniye ya da Urla’da yaşıyor öyle yapalım desek para yok! Ayrıca iş mevzusu ne olacak büyük problem çünkü oralarda istihdam kısıtlı. Yani biz bir süre daha buraya mahkumuz. Hoş gerçi İzmir’e gidince döviz düşmeyecek, ülke aynı ülke kriz aynı kriz.

Peki siz nasıl dayanıyorsunuz?

İçinizde çocuğu olanlar var bu ülkenin gidişatından böyle üstüne çöreklenilmesinden güzelim kendine yeten bu ülkenin dışarıya bağımlı hale gelmesinden hadi hepsini geçtim bir kadın olarak kadına şiddetten, Allah korusun ama tecavüze uğrasak ya da eşimiz bizi öldürse arkamızdan “orada ne işi varmış, ne biçim giyinmiş, kesin adamı kışkırttı” denecek olmasından. OF YAZARKEN BUNALDIM. Bütün bunlar sizi yıpratmıyor , umudunuzu örselemiyor mu? Ne olur akıl verin bana ben dayanamıyorum. Gerçekten depresyondayım, anti depresan almama rağmen zihnim artık bu kaygı halinden ağrıyor. Elle gelen düğün bayram diyemiyorum bu ülke hepimizin hepimiz batıyoruz batarken. Ne olur umutlarınızı, size güç veren düşüncelerinizi benimle de paylaşın.

Maddiyattan çocuk yok..

O ney gız :KK70:
Hiç duymadım
Tabi. 🤣
Ya ben vergi vermekten gocunmuyorum cidden. Dünyanın her yerinde vergiyle dönüyor zaten hizmetler. Ama beni üzen herkesten alamıyor ya o vergiyi işte o zaman deli oluyorum. Maaşlı, bordrolu çalışandan çat diye daha maaşı eline geçmeden kesiyor vergiyi, eyvallah. Ama esnafından ev sahibine, internet üzerinden el işi satanına kadar herkes vergi kaçırma derinde bu ülkede ya. Fiş vermeyim abla diyor, ev sahibi kirayı elden ver diyor, zengini bile arabasını evini şirket malı gösterip vergiden düşürtüyor. Her vatandaştan hakkıyla vergi alınsa ne paralar girer ülkenin kasasına belli değil. Ama işte binmişler bizim gibilerin sırtına gidiyorlar. Üstüne üstelik, verdiğim verginin karşılığını da alamıyorum. Yol yapıyolar yine bana ödetiyorlar. :KK70:

Ediyoruz kız avripadakiler memnun biz değiliz :70:

Kimmiş o avripadakiler ya. Kuzenim yurtdisindan yeni geldi bikac gunlugune. İlk soyledigi şey hersey cok pahali olmuş, bir kafede otruduk şu kadar odedik diye sikayetleniyordu dün. 😂😂😂😂

Herkes herseyin farkinda onlar gormemişlik yapip havasini atacak ya. 🙄 Yurtdisindaki akrabalarimin hicbirinden memnun degiliz diyeni gormedim donmeye de niyetleri yok.
Bizim de coktan gitmemiz lazimdi da eşim yuzunden duruyoruz simdilik.

dört çocuğum var 😊hayatı ve ülkemi seviyorum,ülkemin halide çok şükür yerinde (bir çok ülkeye seyehatte bulunarak söylüyorum)kendimden konforlu yaşayanları değil daha ihtiyaç sahiplerini görünce halime şükrediyorum🤲 dünyanın sınav yeri olduğunu biliyorum,sağlıklımıyım ailem sağlıklımı tamam ❤bence siz biraz bunalmış olmalısınız mutlaka bir yardım alın.
Birçok ülkeyi seyahat edemediğimiz için biz bu karşılaştırmayı yapamıyoruz , ayrıca önemli olan diğer ülkelerden iyi olup olmadigimiz değil , kendi ülkemizdeki adaletsizlik fırsat eşitsizliği, bir kesim aşırı zengin lüks içinde yaşarken orta sınıf fakirlesiyor alım gücü düşüyor markete gidip eskiden aldığımız peynirleri bile alamıyoruz ya

Tabi. 🤣
Ya ben vergi vermekten gocunmuyorum cidden. Dünyanın her yerinde vergiyle dönüyor zaten hizmetler. Ama beni üzen herkesten alamıyor ya o vergiyi işte o zaman deli oluyorum. Maaşlı, bordrolu çalışandan çat diye daha maaşı eline geçmeden kesiyor vergiyi, eyvallah. Ama esnafından ev sahibine, internet üzerinden el işi satanına kadar herkes vergi kaçırma derinde bu ülkede ya. Fiş vermeyim abla diyor, ev sahibi kirayı elden ver diyor, zengini bile arabasını evini şirket malı gösterip vergiden düşürtüyor. Her vatandaştan hakkıyla vergi alınsa ne paralar girer ülkenin kasasına belli değil. Ama işte binmişler bizim gibilerin sırtına gidiyorlar. Üstüne üstelik, verdiğim verginin karşılığını da alamıyorum. Yol yapıyolar yine bana ödetiyorlar. :KK70:

Benim maaşım bile asgariden görünüyor geri kalanını elden alıyorum.
Düşün ondan bile artı da işveren :D
Ama 3 kuruşluk asgari ücretten kesiliyor :D
Daha neler duyacağım ya :D
Ben kuş dili de biliyorum ondan da vergi alırlar mı :D

Ben şu an emekli olsam maaşım inanılmaz düşüyor. 4te birine falan. ☹ Ha emeklilik düşünecek halimiz yok tabi bakalım o yaşı görecek miyiz zira epey uzun bir yolum var. Ama yine de insan üzülüyor. “Emekli” adı üzerinde, emeklerin karşılığı bu olmamalı diyorum. Bes dedin de gss var bir de akıllara zarar. 🤣 biri yazmış ya sağlık hizmeti almasan da para kesiyorlar burda diye, bizde kesilmiyor sanki. Hiçbir geliri olmayanı borçlandırıyor devlet. :KK70:
Emekliliğe hiç girmesek mi esim muhasebeci emekli oldu 1500 tl alıyor oda yeni oldu 1200 dü engelli raporu var emekli oldu ama engelli olduğundan maaşı o kadar az değil yeni sistemde (gençlere büyük kazık) 2010 sonrası olan sigorta gününe göre emeklilik oranı yüzde 30 öncesi yüzde 60 dı ;) yani ilerde emekli olacakların alacağı para pul kadar maalesef

Konuyu açarken umutsuz olmamaya, bizi ileride elbet güzel günlerin beklediğine dair cümleler duyarım diye düşünüyorum ama üzülerek gördüm ki herkes umutsuz bu da beni çok üzdü. Ama bir yandan da sevindim neden diyeceksiniz izah edeyim ; sorgulayan, aklı başında bir sürü hemcinsim varmış. Bir arkadaş vardı çok gerilerde kaldı sanıyorum nicki Sourlife Sourlife idi ona da söylemek istediğim unutmayın hiçbir yoksunluk sonsuz değil. Sizi almayanları, at gözlükleri ile bakanları önemsemeyin. İnşallah bugünler de geçecek, kötü şeyler düşünmeyin lütfen. Hepimizin duaları sizinle.

Emekliliğe hiç girmesek mi esim muhasebeci emekli oldu 1500 tl alıyor oda yeni oldu 1200 dü engelli raporu var emekli oldu ama engelli olduğundan maaşı o kadar az değil yeni sistemde (gençlere büyük kazık) 2010 sonrası olan sigorta gününe göre emeklilik oranı yüzde 30 öncesi yüzde 60 dı :KK66: yani ilerde emekli olacakların alacağı para pul kadar maalesef

olabilirsek oda :D

@Kkimodelii o adam 70 yaşında çalışıyor ama 70 yaşına kadar da el bebek gül bebek yaşıyorlar.
Çalışma saatleri o kadar kısa ki günde 2-3 işe gidebiliyorlar.
Ben günde 10 saat çalışıyorum utanmasa burada yatın diyecek patron.
Eğitim, sağlık hepsi ücretsiz.
20.000 euro alıp bir zahmette vergisini ödesin.
Biz burada 2324 tl den ödüyoruz vergimizi.
Geçmediğimiz köprü, otoyol parası ödüyoruz.
Daha çok yazarım da anlayana!
Karşımdakinin bana savunduğu şeye bak!
Kitap okuyun kitap!
Haber okuyun!

Benim patronlar demişti buraya yatak alıcam arka tarafa arada kalın işler yetişmiyor :D

Bu arada görüştüğüm bir iş yerinden de henüz evlenmemiş ve doğum yapmamış olmam dolayısıyla reddedildim .
:D Kurumları içinde evlenir doğurursam eğer sıkıntı olurmuş , izinler çok fazlaymış .

Üstlerimiz sağolsun , 4 ay izin veriyorsun zaten emzirmeye , sağlıklı olsun diye bi bebeğin 6 ay emmesi gerekirken en az .

Bu havada çok kolay sanki evlenmekti , çocuk sahini olmaktı . Bir de işverenlerin kafa yapısı bu .

Emekliliğe hiç girmesek mi esim muhasebeci emekli oldu 1500 tl alıyor oda yeni oldu 1200 dü engelli raporu var emekli oldu ama engelli olduğundan maaşı o kadar az değil yeni sistemde (gençlere büyük kazık) 2010 sonrası olan sigorta gününe göre emeklilik oranı yüzde 30 öncesi yüzde 60 dı :KK66: yani ilerde emekli olacakların alacağı para pul kadar maalesef

Engel durumundan mı erken emekli oldu Bibi? O nsıl maaş asgari bile değil neye yetecek?

Kimmiş o avripadakiler ya. Kuzenim yurtdisindan yeni geldi bikac gunlugune. İlk soyledigi şey hersey cok pahali olmuş, bir kafede otruduk şu kadar odedik diye sikayetleniyordu dün. 😂😂😂😂

Herkes herseyin farkinda onlar gormemişlik yapip havasini atacak ya. 🙄 Yurtdisindaki akrabalarimin hicbirinden memnun degiliz diyeni gormedim donmeye de niyetleri yok.
Bizim de coktan gitmemiz lazimdi da eşim yuzunden duruyoruz simdilik.
Valla soyle bir iki sayfa oku ne rezillikler göreceksin eurosuyla hava atan bile var gelip tr de çatır çatır yemişler

Engel durumundan mı erken emekli oldu Bibi? O nsıl maaş asgari bile değil neye yetecek?
Evet erken olmasinın işine yaradı ama mecbur hala calısiyor napıcak ki baska iyice gozleri gormemeye baslayıncaya kadar calısacak ☹️ 2 kişi bir kediliyiz geçinemiyoruz diyoruz bize hava atiyorlar avrupadan memur değiseniz artık bu memelekette 2 3 bin emekli maaşı beklemesin kimse maaş baglanma oranı yüzde 30

Ha bide 1200 dü reisimiz en az emekli maaşı 1500 olucak diyip 1500 yaptilar ama sonra öğrendik ki maaşı normalde zamlarla yani işte senede kaç tl zam veriyorlarsa o 1200 den 1500 e gelene kadar gecen zamanı beklicez o zamana kadar zam falan yok :27: anlayacağın birkac sene zam yok :70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X