Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tahammül etmiyorum. Şükrediyorum.
Ülkenin değil çünkü dünyanın çivisi çıktı. Siz de var olup belki başkasında olamayacak her ne var ise onun için şükretmeyi denediniz mi?

Konuyu dramatize etmek istemiyorum ama ne zaman bir engellinin yanından geçsem içimden “Allah’ım sana şükürler olsun” derim. Bunu hep derim, şaşmaz. Eğer yürüme engelli ise yavaş geçerim yanından belki saçma ama sanki hızlı yürürsem o üzülecek gibi gelir. İnsan her zaman doyumsuz bir varlıktır. İstediklerinizi elde ettiğinizde başka bir istekler listesi gelir. Şükredebildiğimiz sürece mutlu olabiliriz.
Ayrıca yurt dışını bal kaymak zannetme hastalığına da hastayım. :olamaz:
Sizde olup başkasında olmayan şeyler üzerinden rahatlama hiç doğru bir bakış açısı değil. Zira acıyarak bakıp kendi halinize şükrettiğiniz insanlar sizin simülasyonunuzda kendinizi rahatlatmanız için eklenmiş objeler değil, gerçek insanlar. Daha iyi anlamanız için şöyle ifade edeyim, o kişi yerinde siz olsanız bu kez yanınızdan geçerken kendi haline şükreden insanlar halkında ne düşünürdünüz veya kendinizi nasıl hissederdiniz? O halde olan ve isyan eden insanlar haklı oluyor o zaman öyle mi? Bir hastalık, parasızlık ya da çaresizlik içinde bulunan insanlara kendi üstün durumunuzu hatırlatıcı olarak bakıyorsanız kendinizi biraz sorguya çekmenizi öneririm.

İnsanlar, toplumlar, ekonomiler kendini sorguladıkları ve geliştirmeye çalıştıkları sürece ileri gidiyor. Düne göre veya A kişisine göre iyi durumdayım demek ve bunu sorgulayanları şükürsüz ilan etmek izansızlıktan başka şey değil maalesef. Evet tüm dünya kötüye gidiyor olabilir ama dün alabildiğiniz şeyleri bugün dünyanın farklı yerlerindeki insanlar alabilmeye devam ediyorken siz alamıyor duruma düştüyseniz şükür etmenin yanı sıra buna neden olan durumları sorgulamanız gerekir, sizin kötüye gidiş hızınız dünyadaki diğer insanları geçmiş gibi görünüyor çünkü.

Yurtdisina kacmaya durumumuz yok diyorsunuz ama yurtdisinda da bu kaygilarin aynisindan var yalniz kadina siddet tecavuz ve saydiginiz tum etkenler trde degil trden cikinca heryer cicek bahcesi sanki dunyanin her yerinde ayni olaylar

dünyanın diğer yerlerinde farklı olan şey bunların karşılığında hukuk var, ceza var, yaptırım var, caydırıcılık var.

dünyanın diğer yerlerinde farklı olan şey bunların karşılığında hukuk var, ceza var, yaptırım var, caydırıcılık var.

Kadına şiddet, özellikle ev içi şiddet tabi ki her yerde var. Ama ataerkil toplumlarda çok daha fazla var bu gerçek.

İşin ikinci boyutu cinsiyet ayrımcılığı ve psikolojik şiddet. İşyerleri ayrımcı, toplum ayrımcı, kadın düşmanı bana sorarsanız. Türk erkekleri kadınlara çok saygısız, asla iş hayatında 'adam' yerine koymuyor. Profesyonelce çalışan bir kadın Türk işhayatında max 3.ayda çıldırır bence.

Toplumsal hayatta da kadın 2.tür. Kadın bakire mi, gezdi mi tozdu mu, namuslu mu, k.şar mı... Bir ton zırva.
Evliyken kadın eve baksın, kadın işten çıksın çocuğa baksın (kadının kariyerinin hiçbir değeri yok çünkü, çocuk bakımı zaten asla erkeğin sorumluluğu değil ya)... Bu böyle gider. Kadın insan değil erkek hizmetçisi.

TTürkiyede kadın olmak rezillik yani, çile. Hiçbir yerde rahat yok. Sokakta, işyerinde, evde her yerde ayrımcılık.

Ya ben bizim gurbetcileri cidden anlamiyorum...evet, bende yurtdisinda dogdum büyüdüm yasiyorum, hani nerdeymis geri dönüs yapmak isteyen bunca kisi? bizim aileden bi babam var, yakin cevremden de bi arkadasim, onuda ikna etmeye calisiyoruz yakin arkadas grubu olarak. koca bulup tr ye gelin gidenler de oldu, onlarin durumu nasil bilemem fakat pek ic acici oldugunu düsünmüyorum. Hani nerde 70den sonra almanya da is görenler? cogu emekliliginin sefasini sürüyor yurt disi gezileriyle gemi turlariyla. Bide kalkip türkiyeyi almanyayla kiyasliyorlar ya ona tav oluyorum:) biri dünya siralamasinda en iyi ekonomiler de 4cü sirada, ötekinin ekonomisinin e sini birakmadi ülke yönetimi. yanlis anlasilmasin, bunlari türkiyeyi yermek icin söylemiyorum ama bu durumun siyasi bir sonuc oldugunu da görmemek icin insanin kör falan olmasi lazim sanirim. evet, ben gidiyorum yillik iznimi tr de pasalar gibi yapiyorum, yanimdaki dede de 70li 80li yaslarinda hala daha simit satiyor. e bu dedenin sucu ne? veya ben ne yaptimda daha iyi kosullarda yasiyorum? cografya kaderdir, üzülerek söylüyorum.
ha bide ekonomiden alim gücünden anlamayanlar kalkmis "e burda da vergi ödemesi agir, yok saglik sigortasina cok para ödüyoruz, yokta yok falanda filanda" ee tamam da bu vergilerin bu ödemelerin sana vatandas olarak bi geri dönüsü olmuyor mu? gayette oluyor. almanyayi da göklere cikaracak degilim, burda da sorunlar cokca mevcut hem sistem kaynakli hem toplum kaynakli. ama öte yandan güclü bir ekonomi (pandemi süresince kac kere milyarlar degerinde yardimlar yapildi, el insaf), güclü bir sosyal devlet politikasi ve insanlarinin daha medeni oldugu birbirine daha saygili davrandigi bir ülke (türk haberlerinde duyduklarimla bazen sok üstüne sok yasiyorum).
türkiye canimiz cigerimiz, cennet vatanimiz, son yillarda cehenneme cevrilmek istense de. öte yandan almanya da öyle, suyunu ictigim, ekmegini yedigim yer, bana vatan olan ülke. burda dogup büyümüs olupta, 20 25 yilini gecirmis olan birisi eger hala buraya ayak uydurmasini ögrenemediyse, hala burasi gurbet kafasinda yasiyorsa önce gitsin kendini sorgulasin bi zahmet.

Kadına şiddet, özellikle ev içi şiddet tabi ki her yerde var. Ama ataerkil toplumlarda çok daha fazla var bu gerçek.

İşin ikinci boyutu cinsiyet ayrımcılığı ve psikolojik şiddet. İşyerleri ayrımcı, toplum ayrımcı, kadın düşmanı bana sorarsanız. Türk erkekleri kadınlara çok saygısız, asla iş hayatında 'adam' yerine koymuyor. Profesyonelce çalışan bir kadın Türk işhayatında max 3.ayda çıldırır bence.

Toplumsal hayatta da kadın 2.tür. Kadın bakire mi, gezdi mi tozdu mu, namuslu mu, k.şar mı... Bir ton zırva.
Evliyken kadın eve baksın, kadın iştenıksın çocuğa baksın (kadının kariyerinin hiçbir değeri yok çünkü, çocuk bakımı zaten asla erkeğin sorumluluğu değil ya)... Bu böyle gider.

TTürkiyede kadın olmak rezillik yani, çile. Hiçbir yerde rahat yok. Sokakta, işyerinde, evde her yerde ayrımcılık.

Arkadaşım Finlilerle çalışıyor, konsoloslukta. Tüm yöneticileri kadın, şıkır şıkırlar. Arkadaşımın çalışma şartları şahane, kafası rahat mis gibi. TR şirketleriyle muhattap olunca afakankar basıyor kıza. Bu bile ne kadar önemli bir fark.

Unlu markalarin indirim cadirlarindan bahsetmistim.Ama evet araba konusu da var 👏
Yani arabalarin asiri pahali oldugu konusunda hem fikiriz degil mi? Siz akilli bir kadina benziyorsunuz kiyaslama yapabilirsiniz yani turkiyedekiler 150 bine araba aliyorlar ben bunun 1/5 ine araba alirim burda diyorsunuzdur degil mi?

Konuyu siyasete getirip dağıtmak istemiyorum. Ancak toplum olarak biz bunu seçiyor ve hala sosyal mecralarda onun bunun yanındayız hashtag’leri açıyorsak, ben bu insanlara üzülemiyorum.
Üzüldüğüm tek şey bu güç savaşında arada kaynayanlar.. allah hepsinin yardımcısı olsun.

Türkiye de Bes yaptırıyorsun eğer geri almak istersen %65 ni kesiyorla
Ya ben bizim gurbetcileri cidden anlamiyorum...evet, bende yurtdisinda dogdum büyüdüm yasiyorum, hani nerdeymis geri dönüs yapmak isteyen bunca kisi? bizim aileden bi babam var, yakin cevremden de bi arkadasim, onuda ikna etmeye calisiyoruz yakin arkadas grubu olarak. koca bulup tr ye gelin gidenler de oldu, onlarin durumu nasil bilemem fakat pek ic acici oldugunu düsünmüyorum. Hani nerde 70den sonra almanya da is görenler? cogu emekliliginin sefasini sürüyor yurt disi gezileriyle gemi turlariyla. Bide kalkip türkiyeyi almanyayla kiyasliyorlar ya ona tav oluyorum:) biri dünya siralamasinda en iyi ekonomiler de 4cü sirada, ötekinin ekonomisinin e sini birakmadi ülke yönetimi. yanlis anlasilmasin, bunlari türkiyeyi yermek icin söylemiyorum ama bu durumun siyasi bir sonuc oldugunu da görmemek icin insanin kör falan olmasi lazim sanirim. evet, ben gidiyorum yillik iznimi tr de pasalar gibi yapiyorum, yanimdaki dede de 70li 80li yaslarinda hala daha simit satiyor. e bu dedenin sucu ne? veya ben ne yaptimda daha iyi kosullarda yasiyorum? cografya kaderdir, üzülerek söylüyorum.
ha bide ekonomiden alim gücünden anlamayanlar kalkmis "e burda da vergi ödemesi agir, yok saglik sigortasina cok para ödüyoruz, yokta yok falanda filanda" ee tamam da bu vergilerin bu ödemelerin sana vatandas olarak bi geri dönüsü olmuyor mu? gayette oluyor. almanyayi da göklere cikaracak degilim, burda da sorunlar cokca mevcut hem sistem kaynakli hem toplum kaynakli. ama öte yandan güclü bir ekonomi (pandemi süresince kac kere milyarlar degerinde yardimlar yapildi, el insaf), güclü bir sosyal devlet politikasi ve insanlarinin daha medeni oldugu birbirine daha saygili davrandigi bir ülke (türk haberlerinde duyduklarimla bazen sok üstüne sok yasiyorum).
türkiye canimiz cigerimiz, cennet vatanimiz, son yillarda cehenneme cevrilmek istense de. öte yandan almanya da öyle, suyunu ictigim, ekmegini yedigim yer, bana vatan olan ülke. burda dogup büyümüs olupta, 20 25 yilini gecirmis olan birisi eger hala buraya ayak uydurmasini ögrenemediyse, hala burasi gurbet kafasinda yasiyorsa önce gitsin kendini sorgulasin bi zahmet.

Çok güzel anlatmışsın.
Hele şükür

Dünyanın her yerinde olan olaylardan çok beni içinde bulunduğum ülke ilgilendirir, orda yaşasaydık da o yaşadığımız yer ilgilendirirdi muhtemelen. Ben neden refah içinde yaşamayayım ki, bana verilmiş tek bir hayat var. Ben bir daha dünyaya gelmeyeceğim ki, şuan içinde bulunduğum durumumun daha iyi olmasını isteyeceğim tabi ki. Ülke refah içinde olacak ki insan gibi yaşayabilelim, dışarda özgürce dolaşabilelim. Özgürlüğünde giderse ne kalacak geriye?

Türkiye de Bes yaptırıyorsun eğer geri almak istersen %65 ni kesiyorla

Çok güzel anlatmışsın.
Hele şükür
Ben şu an emekli olsam maaşım inanılmaz düşüyor. 4te birine falan. ☹️ Ha emeklilik düşünecek halimiz yok tabi bakalım o yaşı görecek miyiz zira epey uzun bir yolum var. Ama yine de insan üzülüyor. “Emekli” adı üzerinde, emeklerin karşılığı bu olmamalı diyorum. Bes dedin de gss var bir de akıllara zarar. 🤣 biri yazmış ya sağlık hizmeti almasan da para kesiyorlar burda diye, bizde kesilmiyor sanki. Hiçbir geliri olmayanı borçlandırıyor devlet. :KK70:

Valla şunu da anlamıyorum, şükrediyorum diyenler mesela tacize uğrayan bi kadın görünce çok şükür ben uğramadım diyerek mi geçiyor yanından? Konu sahibi güzelce anlatmış derdini mesela buna nasıl bir muhalafet geliştirebiliyor insanlar anlamak mümkün değil

mesela haksızlığa uğramış bi insan görünce de kendiniz onun yerinde olmadığı için şükredip geçiyor musunuz? Öfke duymuyor musunuz? Bravo öteki tarafta en güzel şükreden kul ödülüne layık görüleceksiniz

Son düzenleme:
Merhaba nihayet serin bir akşamdan sevgiler. Öncelikle baştan yazayım “Ya sev, ya terk et” çiler yazmasın konuya rica ediyorum. Ben akıldan çok tavsiye ve dertleşmek istiyorum. Çünkü TR’de ve özellikle de İstanbul’da yaşamak artık bana çok zor geliyor. Gürültü, kalabalık, insanların saygısızlığı ve bitmek bilmeyen kakafoni, herşeyin el yakması, kendi ülkemde tatile gidip cennet köşeleri keşfedememek, yurtdışının artık tamamen bir hayal olması, herşeye sürekli zam gelmesi, işsizlik, sürekli endişe ile yaşamak kısaca bu ülke beni yordu.

Yurtdışı imkanımız malesef yok, eşimle ben üniversite mezunu beyaz yakalıyız hatta o şu an işsiz. Bilişim sektöründe ama iş yok, aramıyor bile kimse. Hadi herşeyi yıkalım bir arsa alıp ev yapalım, bazısı Bursa’da köyde, bazısı Burhaniye ya da Urla’da yaşıyor öyle yapalım desek para yok! Ayrıca iş mevzusu ne olacak büyük problem çünkü oralarda istihdam kısıtlı. Yani biz bir süre daha buraya mahkumuz. Hoş gerçi İzmir’e gidince döviz düşmeyecek, ülke aynı ülke kriz aynı kriz.

Peki siz nasıl dayanıyorsunuz?

İçinizde çocuğu olanlar var bu ülkenin gidişatından böyle üstüne çöreklenilmesinden güzelim kendine yeten bu ülkenin dışarıya bağımlı hale gelmesinden hadi hepsini geçtim bir kadın olarak kadına şiddetten, Allah korusun ama tecavüze uğrasak ya da eşimiz bizi öldürse arkamızdan “orada ne işi varmış, ne biçim giyinmiş, kesin adamı kışkırttı” denecek olmasından. OF YAZARKEN BUNALDIM. Bütün bunlar sizi yıpratmıyor , umudunuzu örselemiyor mu? Ne olur akıl verin bana ben dayanamıyorum. Gerçekten depresyondayım, anti depresan almama rağmen zihnim artık bu kaygı halinden ağrıyor. Elle gelen düğün bayram diyemiyorum bu ülke hepimizin hepimiz batıyoruz batarken. Ne olur umutlarınızı, size güç veren düşüncelerinizi benimle de paylaşın.
Dayanmaya çalışıyoruz diyeyim şartlar her konuda çok zorlaştı eskiden bir araba almak kolayken şimdiyse zor fiyatlar uçuyor
Ekonomimiz batma durumuna geldi yine eskiden 100 TL ye tüm evin ihtiyacını karşılıyorduk şimdiyse 500 TL bile yetmiyor herşey pahalı
Gittikçe çöküyoruz eşim makina mühendisi
Bazen düşünürken asgari ücretliler ne yapıyor diyorum kendi kendime onların işi daha zor kira doğalgaz elektrik su mutfak alışverişi e çocukların masrafı kendilerinin masrafı..keşke herkesin şartları güzel olsa diyorum keşke..anlayacağınız durum kötü ama çok güzelmiş gibi gösteriliyor

Arkadaşım Finlilerle çalışıyor, konsoloslukta. Tüm yöneticileri kadın, şıkır şıkırlar. Arkadaşımın çalışma şartları şahane, kafası rahat mis gibi. TR şirketleriyle muhattap olunca afakankar basıyor kıza. Bu bile ne kadar önemli bir fark.

Finlere hastayım gerçekten çok eşitlikçiler

Türkiyeden daha kötü Hindistan var, cinsiyetçilik kast sistemi derken toplum ayrımcılık üstüne kurulu iğrenç leş gibi zihniyetler yani

Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım. Ben takım lideriyim, başka takımlar da var birinin lideri kadın Finli 45 yaş civarı.

İşe alınacak bir adayı değerlendiriyoruz. Ben, bu kadın, bir de benim takımdan bir Hint, bir de grup yöneticisi var. Aday da Hint bir kadın, her adaya ufak bir kod egzersizi gönderiyoruz. Bizim Hint dedi ki çok güvenmeyin belki kocası yapıp yollamıştır. Fin kadın da durmadı keşke senin de bir erkeğin olsaydı o zaman kodda bunca bug olmazdı erkeğin yapardı oh mis dedi😂🙈 Neyse çok kızdım Hinte sen 1i patronun 2 kadının önünde nasıl bu şekilde konuşursun dedim. Sonra kovdum toplantı salonundan. İKcı da beni bunu kapıdan hışımla çıkarken görmüş. Neyse beni, Hinti, grup yöneticisini sonra çağırdılar. Ben de dedim ki böyle böyle oldu haddini bildirdim o kadar. Yöneticiye size de yazıklar olsun tek kelime etmediniz dedim. Sonuç olarak hem Hinte hem yöneticiye özür dilettiler. Yapın aynısını Türkiyede, işten kovulan/ceza alan taraf olursunuz valla. Ayrımcılığa ses edince de kötü oluyorsun çünkü.

Ben şu an emekli olsam maaşım inanılmaz düşüyor. 4te birine falan. ☹ Ha emeklilik düşünecek halimiz yok tabi bakalım o yaşı görecek miyiz zira epey uzun bir yolum var. Ama yine de insan üzülüyor. “Emekli” adı üzerinde, emeklerin karşılığı bu olmamalı diyorum. Bes dedin de gss var bir de akıllara zarar. 🤣 biri yazmış ya sağlık hizmeti almasan da para kesiyorlar burda diye, bizde kesilmiyor sanki. Hiçbir geliri olmayanı borçlandırıyor devlet. :KK70:

Ben bir kaç yıl önce girdim bes e biliyormuşum gibi.
Dedim bir kaç ay öder çıkarım çıkmaya çalıştıkça yatırdığım para bile eriyor :D
Dedim kalayım en iyisi oldu bir 3-5 sene :D
Kız biz emeklilik göremeyiz ya :D
Sağlık hizmeti yine önemli biz geçmediğimiz köprünün, yolun parasını ödüyoruz :D

tamam biz okumadık, bilmiyoruz 🤔tarih sayfalarında dün bıgün ve yarın olacağı gibi araba yapatken fabrika kurarken engel olurken şimdide dış güçlerin şaşşakcılarıyla uğraşıyor bu millet .siz okuyun siz değiştirin siz çalışın o zaman,hep insanları suçlamayında icraatte bulunun bi zahmet

Bulunmadigimi nerden biliyorsunuz?

Ben bir kaç yıl önce girdim bes e biliyormuşum gibi.
Dedim bir kaç ay öder çıkarım çıkmaya çalıştıkça yatırdığım para bile eriyor :KK70:
Dedim kalayım en iyisi oldu bir 3-5 sene :KK70:
Kız biz emeklilik göremeyiz ya :KK70:
Sağlık hizmeti yine önemli biz geçmediğimiz köprünün, yolun parasını ödüyoruz :KK70:
Gitmesek de geçmesek de o köprü bizim köprümüz. :KK70: Geçmediğin yolun, kullanmadığın havalimanının her şeyin parasını veririz evellallah. Şey var bir de dil tazminatı alıyorum ben, devlet yabancı dil biliyorum diye bir nevi teşvik parası veriyor bana onun da vergisini alıyor.:KK70:

Gitmesek de geçmesek de o köprü bizim köprümüz. :KK70: Geçmediğin yolun, kullanmadığın havalimanının her şeyin parasını veririz evellallah. Şey var bir de dil tazminatı alıyorum ben, devlet yabancı dil biliyorum diye bir nevi teşvik parası veriyor bana onun da vergisini alıyor.:KK70:

O ney gız :D
Hiç duymadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X