- 29 Ağustos 2014
- 1.612
- 3.838
- 333
- Konu Sahibi meredithgrey
Sizde olup başkasında olmayan şeyler üzerinden rahatlama hiç doğru bir bakış açısı değil. Zira acıyarak bakıp kendi halinize şükrettiğiniz insanlar sizin simülasyonunuzda kendinizi rahatlatmanız için eklenmiş objeler değil, gerçek insanlar. Daha iyi anlamanız için şöyle ifade edeyim, o kişi yerinde siz olsanız bu kez yanınızdan geçerken kendi haline şükreden insanlar halkında ne düşünürdünüz veya kendinizi nasıl hissederdiniz? O halde olan ve isyan eden insanlar haklı oluyor o zaman öyle mi? Bir hastalık, parasızlık ya da çaresizlik içinde bulunan insanlara kendi üstün durumunuzu hatırlatıcı olarak bakıyorsanız kendinizi biraz sorguya çekmenizi öneririm.Tahammül etmiyorum. Şükrediyorum.
Ülkenin değil çünkü dünyanın çivisi çıktı. Siz de var olup belki başkasında olamayacak her ne var ise onun için şükretmeyi denediniz mi?
Konuyu dramatize etmek istemiyorum ama ne zaman bir engellinin yanından geçsem içimden “Allah’ım sana şükürler olsun” derim. Bunu hep derim, şaşmaz. Eğer yürüme engelli ise yavaş geçerim yanından belki saçma ama sanki hızlı yürürsem o üzülecek gibi gelir. İnsan her zaman doyumsuz bir varlıktır. İstediklerinizi elde ettiğinizde başka bir istekler listesi gelir. Şükredebildiğimiz sürece mutlu olabiliriz.
Ayrıca yurt dışını bal kaymak zannetme hastalığına da hastayım.![]()
İnsanlar, toplumlar, ekonomiler kendini sorguladıkları ve geliştirmeye çalıştıkları sürece ileri gidiyor. Düne göre veya A kişisine göre iyi durumdayım demek ve bunu sorgulayanları şükürsüz ilan etmek izansızlıktan başka şey değil maalesef. Evet tüm dünya kötüye gidiyor olabilir ama dün alabildiğiniz şeyleri bugün dünyanın farklı yerlerindeki insanlar alabilmeye devam ediyorken siz alamıyor duruma düştüyseniz şükür etmenin yanı sıra buna neden olan durumları sorgulamanız gerekir, sizin kötüye gidiş hızınız dünyadaki diğer insanları geçmiş gibi görünüyor çünkü.