- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.202
- 498
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Biz son 3 yılda tükendik malesef. Antidepresan içiyorum ben, eşimde evde ruh gibi sürekli uyuyor. Öyle tahammül ediyoruz.
Eşim asgarî ücretli iş arıyor, kimse ise almıyor.
Gecen hafta bi halı firmasiyla görüştü, yine ümitlendik. Adam senin ne isin var burda bize cok fazlasın demiş almamış işe
Yine içine kapandi.
Ben ünv.de çalışıyordum. Açılırsa tekrar ise başlayacağım ama ne zaman açılacağı belki değil. Kaygılarım en üst seviyede, zaten anksiyete vardı adim atmaktan korkar hake geldim.
Devlet büyüklerine bile yazdim eşime iş verin, ölüyoruz diye mailler attim, okundu mailler ama yanıt yok
Haluk Levent ahbap platformuna yazdim, attigim tweetler arada kaynıyor görünmüyor bile
Tahammül etmeye çalışıyoruz ama gerçekten çok zor. Buradan bi hayırsever yardımcı oldu bize, kim olduğunu bilmiyorum ama çocuklarımın karnını onun sayesinde doyurdum. Bizi intiharin eşiğinden kurtaran tek kisi odur ki gece gündüz dularimda.
Ama iş bulamazsak daha ne kadar dayanırız bilmiyorum. Borçların içinde yeni bir güne uyanmak bile cok zor geliyor. Uyanmak mücadele etmek zor geliyor
Benim patronlar demişti buraya yatak alıcam arka tarafa arada kalın işler yetişmiyor
Bu arada görüştüğüm bir iş yerinden de henüz evlenmemiş ve doğum yapmamış olmam dolayısıyla reddedildim .
Kurumları içinde evlenir doğurursam eğer sıkıntı olurmuş , izinler çok fazlaymış .
Üstlerimiz sağolsun , 4 ay izin veriyorsun zaten emzirmeye , sağlıklı olsun diye bi bebeğin 6 ay emmesi gerekirken en az .
Bu havada çok kolay sanki evlenmekti , çocuk sahini olmaktı . Bir de işverenlerin kafa yapısı bu .
Ben olamayacağım emeklilik günüm on seneye dolacak ama yaş için beklemem gerekecek. Özel sektör beni 58’ime kadar çalıştırmaz
“Ülkenin değil çünkü dünyanın çivisi çıktı. Siz de var olup belki başkasında olamayacak her ne var ise onun için şükretmeyi denediniz mi?” Bu size ait olan cümle. Ülkeye mahsus kötü bir durum olmadığını, tüm dünyanın kötü durumda olduğunu söylemeye çalıştığınızı anlıyorum, değilse düzeltebilirsiniz. Ben de bu fikre karşı çıkıyorum. Sebebini mesajımın ikinci paragrafında açıkladım, herkesin kötüye gitme yarışında biz hızla öne geçtik, veriler bunu gösteriyor.Sorgulamadığımı nerden çıkadınız tuhaf. Acıma, rahatlama, izansızlık enteresan tanımlamalar. Belli ki şükür kavramına aynı bakmıyoruz neyse konu bu değil zaten. Farklı düşünebiliriz.
Konu sahibinin yazdığı sorudan yola çıkarak bir öneride bulundum. “Şöyle şöyle sorunlar var ülkede ve ben buna artık dayanamıyorum ilaç da kullanıyorum siz nasıl tahammül ediyorsunuz bu duruma?” yazmış, ben de dedim ki “elimde var olana şükrederek buna dayanmaya çalışıyorum siz de deneyin” dedim. Başka bir üyenin de yazdığı gibi konu merkezinden sapmış. Dünden beri habire mesaj yazılıyor doğru düzgün bir çözüm odaklı mesaj yok. Sürekli bir atışma. Polemik. “Ahh ne olacak halimiz, her şey berbat...” temalı mesajlar.. Öteki diğerine “senin tuzun kuru dövizin var zenginsin herhalde” gibi şeyler yazmış. Gerçekten çok komik. Çözümümüz ne? Hiç. Benim elimden ötesi şu an için gelmiyor. Konu sahibi bu kadar ileri düzeyde bir rahatsızlık içinde ise zaten uzman desteği gerekir. Onun da yerinin burası olmadığını biliyoruz. Bazıları sırf yazmak için yazıyor. Al, alıntıla. Bilmiyorum belki de bu da onların motivasyon kaynağı. Sorgulayalım dediğiniz gibi sonra? Sistemi yıkalım baştan yapalım mı? Evet. Sizin mesajınızın nezdinde son kez mesaj yazmış oldum konuya. Konu çığırından çıkmış. Nasılsa kimseyi kimseyi anlamıyor.Muhtemelen konu böyle uzanırsa kapanır da. Benim bu kadar polemiğe ne zamanım var ne isteğim var. Enerjisi olan arkadaşlar devam etsin kaldığı yerden belki atışa atışa bir çıkar yol bulurlar konu sahibine.
Ben de bir kaç aya İngiltere'den yazıcam tekrar buraya nasıl geçinemediğimiPanpa valla 100le tüm aylık alışverişini yapıyor öğrenciler
Haftada 3 kez balık yiyorum, ciks çikolata alıyorum, taze kesilmiş spagetti alıyorum o kiloyla satılıyor, parmesan ve pastırma da kiloyla.. Hülöööğğ geçinemiyorum
esiniz bilisim sektöründe demissiniz ama yurtdisi niye düsünmüyorsunuz? Almanyada önü cok acik esinizin, sadece ingilizcesi bile varsa basvurun, Berlinde arkadaslarim bu sektörde calisiyor ve gayet iyi kazaniyorlar.Eşime linkdin’den bir iş teklifi geldi (sonuca bağlanmadı ama malesef) olsaydı dolarla maaş alacaktı, beni aldı mı bir karalarŞaka bir yana gülüyoruz ağlanacak halimize.
Valla soyle bir iki sayfa oku ne rezillikler göreceksin eurosuyla hava atan bile var gelip tr de çatır çatır yemişler
Sabah sabah sinirlerim sadece on sayfa okumaya yetti, sabırla yazan, izah eden sağdıyusunu, mantık ve vicdanını yitirmemiş tüm hemcinslerime teşekkür ederim. Herşey yazılmış, her konunun klasiği olan Avrupa’da yaşayıp Avrupa sistemine b*k atanlar da anında damlamış, Reis’e laf gelecek diye seri eksileyenler de boş durmamış, daha Awaken’in yazdıklarını okuyamadım bir kahve almam gerek öncesinde malum sinirlerin sağlam olması gerekiyorBuyur gel diyoruz ona da yok olan bizim sinirlerimize oluyor.
Hanımefendi şu üslupla değil Avrupa, tüm dünyayı gezseniz..... (Buraya gelecek atasözünü anlayan anladı, hani altın semerli olan....) Lütfen konumu sabote etmeyin.
Size mi soracağım nasıl yazacağımı bu bir.
-De -da eklerini ayırmayı beceremeyen birinin Türkçe dersi vermesi komik bu da iki.
Hado size iyi günler canım.
[/QUOTSiz söylediğiniz KÜFRÜ ancak bu tarz yorumla üstünü kabatabilirsiniz ancak bu da sizin Cahilliginizin farkı ne diyeyim kelimelerin tükendigi yer
Uzaklaştırıldı.Medeni kanunla mücadele ediyoruz diyen başhekim var bu ülkede ya
Siz Almanya'da yaşıyor olsaydınız, işsiz kaldığınız bu dönemde en az ihtimalle çocuk parası alıyor ve onunla idare ediyor olacaktınız. Üstüne belki başka haklarınızda olacaktı bilemiyorum.
Sayfalarca anlatılmak istenen tamda bu iken, olay ağaçlardan toplanan paralara, gurbetçi kıskançlığına kadar avam konuşmalara gelmiş.
Paranın değeri, alım gücü, enflasyon oranı dendiğinde matematikten anlamıyorum diyen insandan bir kaç gömlek fazla cevap beklentisi içindesiniz. Sonra 3 hafta içinde 18 bin harcayabilen ama 18 binin ülkemde ne kadar sürede kazanılabildiğini bilmeyen biri tey tey çeker karşınızda, birde kıskanç yaftası yapıştırır. 4 çocuk doğurduğu için hiç bir emek sarf etmeden çocuk parası alan kişi klavye delikanlılığı yapar, aynı para için akşama kadar çalışan beyaz yakalıya. Tamamen cehalet! Bel altı vurmadan beklediğin cevabı vermesi için bilmeleri gerekiyor çünkü.
Daha önce ki yazımda da belirttiğim gibi alım gücü iyi standartlarda olan biriyim. Bahçeli bir villada oturuyorum, lüks sayılabilecek otomatik arabam var, çocuğum özel okulda okuyor. Komşularımda alım gücü yüksek insanlar. Ama ben hayatın oturduğum siteyle sınırlı olmadığını biliyorum. Sitenin dışına çıkıp gecekondu mahallesinde yaşayanı düşünmezsem, onu bu hale iten sistemi yargılamak yerine karşına geçip tey tey çekersem insan olabilir miyim?
Standartlarım ülkemde ki gerçekleri görmeme, sorgulamama engel olmamalı. Sonra da koyun deyince celalleniyorlar, zekalarını sevdiklerim.
İnş avrupa bizim bu gurbetçilerin gotune tekmeyi basar da o zaman görürüm ben bunları
100 yıldır mı böyle?? Sizin gerçekten hiiiiiç bir şeyden haberiniz yok. Bakın size şu örneği vereceğim. Babam okul okumamamış, vakti zamanında buraya gelip çeşitli işler yaptıktan sonra borç harç kendi işini yapmaya başlamış (esnaf) ve iyi kötü ev sahibi yapmış bizi. Uzun hikaye aslında neyse. Eşim ve ben üniversite mezunuyuz ki eşim iyi bir okuldan mezun ama yirmi yıl çalışıp kredi çekmeden evin neredeyse yarısı kadar bir de üstüne geri ödeme yapmadan ev sahibi olamıyoruz. Çok basit bir örnek bu. İlkokul mezunu şu an ev alabiliyor mu? Önceden ev fiyatları araba fiyatları böyle miydi? Hiç bir bilginiz yok. 100 yıldır böyleydi demek. Vay be.
esiniz bilisim sektöründe demissiniz ama yurtdisi niye düsünmüyorsunuz? Almanyada önü cok acik esinizin, sadece ingilizcesi bile varsa basvurun, Berlinde arkadaslarim bu sektörde calisiyor ve gayet iyi kazaniyorlar.
bunu cok istiyorsunuz biliyorum
dört köse olursunuz zevkten böyle olsa hatta..
kudurmaya devam cunki öyle birseyy olmayacak :)
simdi alisverise cikiyorum tatlim.. gram nekadar harcadigimi düsünmeden alisveris yapacagim.
sen ise peynir reyonun karsisinda on saat düsünmek zorunda kalacaksin. Allah kimine verir kimine vermez iste.. herkesin gönlüne göre
Finlere hastayım gerçekten çok eşitlikçiler
Türkiyeden daha kötü Hindistan var, cinsiyetçilik kast sistemi derken toplum ayrımcılık üstüne kurulu iğrenç leş gibi zihniyetler yani
Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım. Ben takım lideriyim, başka takımlar da var birinin lideri kadın Finli 45 yaş civarı.
İşe alınacak bir adayı değerlendiriyoruz. Ben, bu kadın, bir de benim takımdan bir Hint, bir de grup yöneticisi var. Aday da Hint bir kadın, her adaya ufak bir kod egzersizi gönderiyoruz. Bizim Hint dedi ki çok güvenmeyin belki kocası yapıp yollamıştır. Fin kadın da durmadı keşke senin de bir erkeğin olsaydı o zaman kodda bunca bug olmazdı erkeğin yapardı oh mis dediNeyse çok kızdım Hinte sen 1i patronun 2 kadının önünde nasıl bu şekilde konuşursun dedim. Sonra kovdum toplantı salonundan. İKcı da beni bunu kapıdan hışımla çıkarken görmüş. Neyse beni, Hinti, grup yöneticisini sonra çağırdılar. Ben de dedim ki böyle böyle oldu haddini bildirdim o kadar. Yöneticiye size de yazıklar olsun tek kelime etmediniz dedim. Sonuç olarak hem Hinte hem yöneticiye özür dilettiler. Yapın aynısını Türkiyede, işten kovulan/ceza alan taraf olursunuz valla. Ayrımcılığa ses edince de kötü oluyorsun çünkü.
kabul etmeyip ne yapayım elime benzin bidonu alıp kendimi mi yakayım? sonuçta başımı sokacak evim, karnımı doyuracak aşım var, tatilimden eksik kalmıyorum. kıyafet zaten marka giyinince adam olunmuyor yani marka takıntısı gereksiz bir şey, arabaya gelince şu an yok ama ilerde olacak yani şartta değil toplu taşıma taksi ne güne duruyor ki????Sizce bu normal mi?
Evde 2 çalışan yetişkin var, bir arabanız bile yok. Harcama kısıyorum yazmışsınız. Benim maaşım Almanya'da temiz bir 2.el Hyundai i20 alıyor. Sizin 20 maaşınız bir araba ediyor ya da etmiyor artık.
Çalışıyorsunuz, çabalıyorsun ancak geçiniyor sunu size yazık değil mi? Beceriksiz ülke yönetimine sebep telef olmayı niye kabulleniyorsunuz, canınız yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?