- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.998
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ülkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Dünya bir yere sürükleniyor da biz de her gün önümüze sunulanı yaşıyoruz gibi hissediyorum.
Değil yurtdışına çıkmak bu sene şehirdışına zor çıktık. Sebebi pandemi yine.
Olduğumuzdan daha iyi durumda olmak isterdim maddi açıdan. Kim istemezki zaten. Ama şükür çok büyük problemlerim yok. O yüzden düşünmemeyi tercih ediyorum. Ulaşamadığımız yerlere mundar diyoruzBenim sahip olduğum standartlara sahip olmayan da var. Ülkemizde de dünyada da özendiğim hayatları yaşayanlar da var, bana özenen de var elbet. Benim payıma düşen de bu.
Kabulleniş sanırım... Ülkemize hizmet ediyoruz, selameti için dua ediyoruz, çalışıyoruz, daha iyisi için. Ama elden gelen vatandaş olarak sadece bu. Ötesine gücüm yetmiyorsa kabullenip otururum aşağı
Kendi hayatımıza bakarız. Denize nazır bir villada yaşıyor olma hayalimiz baki kalırHayallerimizde dolara endeksli değil ya. Allah sağlık versin, gerisi kolay bir nebze.
gnüllü anne oldunuzmu hiç ?annesini babası kaybetmiş yapayalnız kalmış,içecek suyu çamurdan olanları kasdediyorum
Tabii ki geçmiş olsun, allah şifa versin, bu konu tartışmaya kapalı, ama sizin burada insanların maddi kaygıları ıcın boş kafalı diyip kendi derdinizi tartışmaya alet etmeniz guzel bir sey degil. Konu maddi bir şeyken Benım de çocuğum hasta demeniz hos degil yani, kimse bu konuda size bir sey demez ki
Bi belgesel izlemiştim Çanakkale'de bir gün diye oraya İstanbul'dan kendi mesleği dolayısıyla göçetmiş İstanbul'un trafiği ömrümüzden ömür çalmış iyi ki buraya yerleşmişim demişti biriEşimle ikimiz de doğma büyüme İstanbuldayız ama, burdan artık kaçmanın yollarını arıyoruz. Ben kamudayım tayin alabilirim ama eşim özel sektör ve şu an için biraz zor. Her gün servis imkanım olmasına rağmen trafikte 3 saat yol çekmek, konut fiyatlarının uçması sebebiyle ev alamamak, pahalılık vs çok zorlamaya başladı beni de açıkçası. Akçaylıyım ben, keşke imkanımız olsa da oralara kaçabilsek.Bu arada ben sadece İstanbul meselesine odaklanmışım ama diğer söyledikleriniz de, endişelerinizde de çok haklısınız maalesef.
hani zenginmişim,hiç sıkıntı çekmemişimKonu ile alakası ne?
Hanimefendi eskiden en azindan hayvancilik tarim vardi en azindan yiyecegimizi üretiyoduk simdi oda yok ayrica eskiden okullarda biz kendimize yeten bir ulkeyiz diye anlatıyorlardı ayrica eski turkiyeyle yeni turkiye olumsuz artis olarak kiyaslanmaz ulkelerin iyiye gidisi on görülür batisi değilÜlkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Dünya bir yere sürükleniyor da biz de her gün önümüze sunulanı yaşıyoruz gibi hissediyorum.
Olduğumuzdan daha iyi durumda olmak isterdim maddi açıdan. Kim istemezki zaten. Ama şükür çok büyük problemlerim yok. O yüzden düşünmemeyi tercih ediyorum. Ulaşamadığımız yerlere mundar diyoruzBenim sahip olduğum standartlara sahip olmayan da var. Ülkemizde de dünyada da özendiğim hayatları yaşayanlar da var, bana özenen de var elbet. Benim payıma düşen de bu.
Kabulleniş sanırım... Ülkemize hizmet ediyoruz, selameti için dua ediyoruz, çalışıyoruz, daha iyisi için. Ama elden gelen vatandaş olarak sadece bu. Ötesine gücüm yetmiyorsa kabullenip otururum aşağı
Kendi hayatımıza bakarız. Denize nazır bir villada yaşıyor olma hayalimiz baki kalırHayallerimizde dolara endeksli değil ya. Allah sağlık versin, gerisi kolay bir nebze.
evlenmeden önce 10 günde bir çocuk yurdunu ziyaret ederdim gayet haberdarım gerçeklerden.bir kaç yıldır da aynı aileden 2 ilkokul çocuğuna destek veriyorum zengin değilim elimden geleni bu .isteyen her çocuğun ödevlerine de gönüllü yardım ediyorum pandemi de daha ne yapayım sizcegnüllü anne oldunuzmu hiç ?annesini babası kaybetmiş yapayalnız kalmış,içecek suyu çamurdan olanları kasdediyorum
Tek maaş başka asgari ücret başka. Tek maaşı olup 25Bin alan da var. Dediğimi çarpıtmayın.dört çocuğu tek maaşla yedi sene felçli bir anneye bakarak yaptım,şimdi gönüllü anne olarak yardım kuruluşunda öksüz yetim çocuklara yardım ulaştırıyoruz,kendi göz nurumdan ne olursa katkıda bulunuyorum.yani maldivlere tatile gitmiyorum.sizde o yerlere gitseniz ne kadar neye kafayı yormuşsunuz şaşırırsınız.sizede iyi geceler
4 cocuk dogurdugunuza gore bi butceniz var ya da çocuklar ac hangisi siz söyleyinhani zenginmişim,hiç sıkıntı çekmemişim
Muhtaç olana ‘şükür be, ben onun gibi değilim’ demek resmen vicdansızlığın dik alasıdır.
Muhtaç olanı görüp çabalamak, onunla senin arandaki farkı azaltmak, bunu kitleler haline getirip herkesin belirli bir düzeyi yakalamasını sağlamak ve en temelinde ‘muhtaç’lığı kaldırmak değil midir esas insanlık, biz mi yanlış biliyoruz ya?
Konu sahibi arkadaşım, şimdiden asabım bozuldu.
Ülkemde çocuklar aç, insanlar yokluktan intihar ediyor, el kadar bebekler dünya para olan hastalıklarının ilacına ulaşamıyorlar, asgari ücretli resmen ipte cambaz gibi hayat yaşıyor vs.
Allah canımı alsın kendim için bir tek endişem varsa, ben yukarıda saydığım insanlar için deliriyorum, interneti çekmediği için dağa yürüyen çocuklar, eğitim vermeye yine sıcağın altında dağa çıkıp da kalp krizi geçirip yaşamını yitiren öğretmen gibi niceleri için.
Ben internete her yerden, klozetten bile ulaşırken, neden ya neden!!!
Alım, satım gücü hepsi hikaye.
Önce hepimiz insan olabilirsek, bunlara ancak çözüm üretebiliriz, bazılarımız daha insan malum kanun ve devlet gözünde.
Ülkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Tamamda kac sene onceden bahsediyorsunuz imkan teknoloji sart ayni mıydı eskiyle suaninHem de ne kötü günler gördük. Arkadaşlara söylüyorum da kimse hatırlamıyor. Herhalde bir biz fakirdik diyorumüstümüze başımıza bir şey alamazdık biz. Sebzesi meyvesi böyle bollukta yoktu o zamanlar. Çok şükür bu günümüze diyorum yine kriz var ama her şeyi alabiliyoruz (kendi adıma söylüyorum)
Evet aynen ilk cümlenizdeki gibi bir ülkeydi.Ülkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Burada aynı fikirde olan kadınların çoğunun okumuş ve özel olsun kamu olsun iş hayatını , paranın nasıl kazanılıp nasıl gittiğini gördüğünü düşünüyorum.
M meredithgrey konunu güzelce el birliğiyle baltalıylruz
Evet aynen ilk cümlenizdeki gibi bir ülkeydi.
Herhangi bir markete gidin Allahın taşa diksen yetişecek mercimeği yerli yok. Gerçekten tok. Ceviz arıyorum yerli bir haftadır her yer abd cevizi bir tane yerli bulamadım yok!!
Eskiden yerli alırdık, ithal bulmak zordu, şimdi ben yerli mercimek için organik almak zorundayım.
Yapmayın Allah aşkına ya
sağlıksız insanlar da acınası durumda değil ama tedavisi var çoğu hastalığın ve sonuna kadar yaşamak istiyor hepsi de mutlu olmak istiyor.sağlığı bozuk insanları görüp aa iyiki ben de yok diye mutlu olmakta ne biliyimmmm bana tuhaf geldiiYok ya hu öyle bir şey kastetmedim. Eksikliklerim, beklentilerim, yapacaklarım ve hala gerçekleştiremediklerim var benim de elbette ama sağlıklı bir insanım ben de o durumda olabilirdim şükür değilim düşüncesiyle yaklaştım. Acınası, vs. alakası yok anlık duygusal hissiyatım işte.
Anlatmayın o zamanAllah Allah bunları düşünenlere boş kafalı mi dedim ben?
Konu sahibi nasıl tahammül edebiliyorsunuz diye sordu. Ben de zihnim o kadar başka kaygılarla dolu ki bu kadar ayrıntı düşünemiyorum böylece tahammül edebiliyorum dedim.
Benim zihnim kendimce başka meselelerle dolu.
Bunları düşünen boş kafalı olmuyor.
Ben aşırı doluyum. Içim dışım her yerim dopdolu.
Bir de salak gibi gelmiş size laf anlatmaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?