Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yoo hayallerimiz de bal gibi dolara endeksli

Allah Allah bunları düşünenlere boş kafalı mi dedim ben?
Konu sahibi nasıl tahammül edebiliyorsunuz diye sordu. Ben de zihnim o kadar başka kaygılarla dolu ki bu kadar ayrıntı düşünemiyorum böylece tahammül edebiliyorum dedim.

Benim zihnim kendimce başka meselelerle dolu.
Bunları düşünen boş kafalı olmuyor.
Ben aşırı doluyum. Içim dışım her yerim dopdolu.
Bir de salak gibi gelmiş size laf anlatmaya çalışıyorum.

Bi belgesel izlemiştim Çanakkale'de bir gün diye oraya İstanbul'dan kendi mesleği dolayısıyla göçetmiş İstanbul'un trafiği ömrümüzden ömür çalmış iyi ki buraya yerleşmişim demişti biri

Hanimefendi eskiden en azindan hayvancilik tarim vardi en azindan yiyecegimizi üretiyoduk simdi oda yok ayrica eskiden okullarda biz kendimize yeten bir ulkeyiz diye anlatıyorlardı ayrica eski turkiyeyle yeni turkiye olumsuz artis olarak kiyaslanmaz ulkelerin iyiye gidisi on görülür batisi değil

gnüllü anne oldunuzmu hiç ?annesini babası kaybetmiş yapayalnız kalmış,içecek suyu çamurdan olanları kasdediyorum
evlenmeden önce 10 günde bir çocuk yurdunu ziyaret ederdim gayet haberdarım gerçeklerden.bir kaç yıldır da aynı aileden 2 ilkokul çocuğuna destek veriyorum zengin değilim elimden geleni bu .isteyen her çocuğun ödevlerine de gönüllü yardım ediyorum pandemi de daha ne yapayım sizce

Tek maaş başka asgari ücret başka. Tek maaşı olup 25Bin alan da var. Dediğimi çarpıtmayın.

Keşkeeeee keşkee ama toplumsal algoritmalarımızda bu var ;
“Sen haline şükret , senden kötü olanlar da var ! “

Online eğitim diye kurulan sistem yüzünden devlet okulunda okumaya çalışan kaç çocuğun yılı , senesi gitti acaba ?
Dolarla maaş almıyoruz diyenlerin elektronik ürün fiyatlarından haberi var mı acaba ?

Yav insanlar benden neden daha kötü durumda ? Ben sanki Koç , Sabancı Holdng’lerin falan mı varisiyim ?
Yaşlı amcalar neden sokakta peçete satmak zorunda ? Ben bununla neden hayata tutunayım , şükür edeyim ?

Hem de ne kötü günler gördük. Arkadaşlara söylüyorum da kimse hatırlamıyor. Herhalde bir biz fakirdik diyorum üstümüze başımıza bir şey alamazdık biz. Sebzesi meyvesi böyle bollukta yoktu o zamanlar. Çok şükür bu günümüze diyorum yine kriz var ama her şeyi alabiliyoruz (kendi adıma söylüyorum)

Tamamda kac sene onceden bahsediyorsunuz imkan teknoloji sart ayni mıydı eskiyle suanin

Evet aynen ilk cümlenizdeki gibi bir ülkeydi.
Herhangi bir markete gidin Allahın taşa diksen yetişecek mercimeğin yerlisi yok. Gerçekten yok. Ceviz arıyorum yerli bir haftadır her yer abd cevizi bir tane yerli bulamadım yok!!
Eskiden yerli alırdık, ithal bulmak zordu, şimdi ben yerli mercimek için organik almak zorundayım.
Yapmayın Allah aşkına ya

Elf gözlerim ban görüyor çok kelle gidecek

Bunu diyorum herkes bir yeriyle gülüyor deliricem. Yaşım 41 genç de değilim ben de gördüm 80’leri böyle değildi hiçbir zaman. Ya pamuk ithal ediyoruz pamuk! Şaka gibi ne oldu Çukurova? Markette yerli mercimek bulana kadar maymun oldum dün.

Doğruya doğru fiyatlar herşeyde çok arttı yazın boş olan bir dairemiz var 2 aylık gelen elektrik 120 TL market fiyatlarına hiç girmiyorum bile önceden Ramazan erzağı verirdi fabrika bütçehe göre gıdadan diş macunu şampuan yumuşatıcısına kadar alırdım bu seneki erzak bütçesi 500 küsür tl idi eve bi geldik erzak dolabımız dolmadı bile fiyatlar ortada hadi şehir dışında gezmeyi bırak şehir içinde seyahat şehir dışından pahalı oldu en ince ayrıntısına kadar düşünmeyin dua edelim de bu korona bitsin asgari ücretli çoluğu çocuğu olanlara kirada olanlara Allah yardım etsin dün çarşıya ve avm ye gittim kaç tane dükkan kepenk kapatmış çarşı esnafı sinek avlıyor iş deseniz iş yok Türk lirasının değeri düştü yaz yaz bitmez

Tahammül edemiyorum. Gerçekten hiçbir hayal kuramıyorum artık sadece ay sonunu nasıl görürüm onu düşünüyorum. Aklım fikrim çocuğuma nasıl mont çizme alacağım, -Ben öğretmenim- yakında okullar açılır ayakkabı kıyafet lazım nasıl alacağım. Havalar soğudu. 9 yıldır kullandığım kışlık mantomda tüy kalmadı. Yeni bir manto almam gerek, hep bunları düşünüyorum. Hayat pahalılığından çok bıktım. Bu yaşta bu kadar fakirleştigime inanamıyorum. Geçen gün bir fırsat olustu. 35 km ötede sahile yürüyüşe gideyim dedim. Arabada benzin yok. Param da yok. Maaş yatana kadar idare etmem lazım . Gidemedim eve döndüm. Herkes gibi malum kanalda bağıran çağıran çocuklarını bırakıp sevgilisine kaçan kadınları izleyeyim dedim. Yok onu da yapamıyorum. Böyle mi yaşamayı hakediyorum ben...

sağlıksız insanlar da acınası durumda değil ama tedavisi var çoğu hastalığın ve sonuna kadar yaşamak istiyor hepsi de mutlu olmak istiyor.sağlığı bozuk insanları görüp aa iyiki ben de yok diye mutlu olmakta ne biliyimmmm bana tuhaf geldii

Anlatmayın o zaman anlatmak isterseniz gidin konu açın, gelip burada başkasının konusunda rol çalmayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…