- Konu Sahibi meredithgrey
-
Yetecek kadar almış olabilir mi? benim gibi 2 hafta önce 1 kilo biber alıp dolapta çürümesini beklememek için.
Evet eskisi gibi dışa çok bağımlı değiliz size hak veriyorum bu konudaÜlkemiz güzel, kendine yeten bir ülkeydi de şimdi mi dışa bağımlı hale geldi.Şaka mı? Bu kısma hiç katılmıyorum. Çok daha kötülerini de gördük, gördüler eskiler. Ve evet şuanda da kötü. Durumlar kötü.Pandemi ile birlikte daha da berbat hale geldi dünyada.
Dünya bir yere sürükleniyor da biz de her gün önümüze sunulanı yaşıyoruz gibi hissediyorum.
Değil yurtdışına çıkmak bu sene şehirdışına zor çıktık. Sebebi pandemi yine.
Olduğumuzdan daha iyi durumda olmak isterdim maddi açıdan. Kim istemezki zaten. Ama şükür çok büyük problemlerim yok. O yüzden düşünmemeyi tercih ediyorum. Ulaşamadığımız yerlere mundar diyoruzBenim sahip olduğum standartlara sahip olmayan da var. Ülkemizde de dünyada da özendiğim hayatları yaşayanlar da var, bana özenen de var elbet. Benim payıma düşen de bu.
Kabulleniş sanırım... Ülkemize hizmet ediyoruz, selameti için dua ediyoruz, çalışıyoruz, daha iyisi için. Ama elden gelen vatandaş olarak sadece bu. Ötesine gücüm yetmiyorsa kabullenip otururum aşağı
Kendi hayatımıza bakarız. Denize nazır bir villada yaşıyor olma hayalimiz baki kalırHayallerimizde dolara endeksli değil ya. Allah sağlık versin, gerisi kolay bir nebze.
Ben söyleyeyim, sadece Migros’un organiğinde var, bir de metronun kendi markası aroda. Kalanların alayı kanada abd.Bunu diyorum herkes bir yeriyle gülüyor deliricem. Yaşım 41 genç de değilim ben de gördüm 80’leri böyle değildi hiçbir zaman. Ya pamuk ithal ediyoruz pamuk! Şaka gibi ne oldu Çukurova? Markette yerli mercimek bulana kadar maymun oldum dün.
Keşke beni evlatlık alsanızBen kactim ulkeden , benim gibi binlerce insan kaciyor her sene maalesef
Ulke batti , usd olmus 8 , neyse daha fazla yorum yapmayacagim , banlanmak istemiyorum , Allah herkesin yardimcisinolsun
Suriye de turkiyeden daha fazla zeytin uretiliyomusBen söyleyeyim, sadece Migros’un organiğinde var, bir de metronun kendi markası aroda. Kalanların alayı kanada abd.
Geçen sene migrosta soğan suriye soğanıydı. Sorsan suriye bizden kötü durumda ama
pandemi de kullandığın maske gerçekten bu mu kuzummmAlamıyor demiyelim de çürümesini istemiyor diyelim mi?
Mune is watchingElf gözlerim ban görüyor çok kelle gidecek
yani insanların iç dünyasını bilmeden yargılamayalım(kendim dahil) hayatı olumlu düşünmezsek dünyanın hiç bir yeri yaşanılacak yer olmazevlenmeden önce 10 günde bir çocuk yurdunu ziyaret ederdim gayet haberdarım gerçeklerden.bir kaç yıldır da aynı aileden 2 ilkokul çocuğuna destek veriyorum zengin değilim elimden geleni bu .isteyen her çocuğun ödevlerine de gönüllü yardım ediyorum pandemi de daha ne yapayım sizce
Kaygı durumum son üç aydır o kadar çok arttı ki. Ev sahibi olmayı geçtim. Orta halli bir araba için bile elimizdeki tüm birikimi vermemiz gerekiyor. Her gün işe gidip geliyorum Fuzuli hiç bir harcamam yok ama para da kalmıyor elimde. Mevsimlik bir trençkot beğendim en basiti maaşımın üçte ikisi gidecek alırsam almadım bende. Son zamanlarda gerekli şeyler dışında çoğu şey içimde kalıyor almıyorum. Kaygı bozukluğu başladı bende fazlasıylaMerhaba nihayet serin bir akşamdan sevgiler. Öncelikle baştan yazayım “Ya sev, ya terk et” çiler yazmasın konuya rica ediyorum. Ben akıldan çok tavsiye ve dertleşmek istiyorum. Çünkü TR’de ve özellikle de İstanbul’da yaşamak artık bana çok zor geliyor. Gürültü, kalabalık, insanların saygısızlığı ve bitmek bilmeyen kakafoni, herşeyin el yakması, kendi ülkemde tatile gidip cennet köşeleri keşfedememek, yurtdışının artık tamamen bir hayal olması, herşeye sürekli zam gelmesi, işsizlik, sürekli endişe ile yaşamak kısaca bu ülke beni yordu.
Yurtdışı imkanımız malesef yok, eşimle ben üniversite mezunu beyaz yakalıyız hatta o şu an işsiz. Bilişim sektöründe ama iş yok, aramıyor bile kimse. Hadi herşeyi yıkalım bir arsa alıp ev yapalım, bazısı Bursa’da köyde, bazısı Burhaniye ya da Urla’da yaşıyor öyle yapalım desek para yok! Ayrıca iş mevzusu ne olacak büyük problem çünkü oralarda istihdam kısıtlı. Yani biz bir süre daha buraya mahkumuz. Hoş gerçi İzmir’e gidince döviz düşmeyecek, ülke aynı ülke kriz aynı kriz.
Peki siz nasıl dayanıyorsunuz?
İçinizde çocuğu olanlar var bu ülkenin gidişatından böyle üstüne çöreklenilmesinden güzelim kendine yeten bu ülkenin dışarıya bağımlı hale gelmesinden hadi hepsini geçtim bir kadın olarak kadına şiddetten, Allah korusun ama tecavüze uğrasak ya da eşimiz bizi öldürse arkamızdan “orada ne işi varmış, ne biçim giyinmiş, kesin adamı kışkırttı” denecek olmasından. OF YAZARKEN BUNALDIM. Bütün bunlar sizi yıpratmıyor , umudunuzu örselemiyor mu? Ne olur akıl verin bana ben dayanamıyorum. Gerçekten depresyondayım, anti depresan almama rağmen zihnim artık bu kaygı halinden ağrıyor. Elle gelen düğün bayram diyemiyorum bu ülke hepimizin hepimiz batıyoruz batarken. Ne olur umutlarınızı, size güç veren düşüncelerinizi benimle de paylaşın.
Zaytung haberi vardı öyle, kırmızı odadakilerin derdine odaklanamıyorum, o psikiyatriste gitmek için en a 600 tl ödemek lazım saatine diye.Nomu bak demek istediklerim arasında bu da var aslında. Tabi ki evlat daha önemli Allah bağışlasın uzun ömürler versin ama diyelim ki durumun olamadı devlet hastanesine gittin, yine Allah korusun diyerek yazıyorum yanlış bir tedavi uyguladılar bebeğine ve dönüşü olmadı. Ne olur biliyor musun? Hiçbir şey. Sen canının yandığıyla kalırsın çünkü adalet yok. Tabi ki oturup bunları düşünüp deli olalım, kaygı bozukluğundan Kırmızı Oda’ya çıkalım demiyorum ama bunlar gerçeklerimiz ve ben aklı başında normal bir vatandaş olarak kendi adıma, senin adına hepimiz adına endişeleniyorum.
Mercimek demişken hikayesini bilir misiniz? Hep etkilenmişimdir. Mercimek anavatanı bizim yurdumuz olan bir ürün. Ama ithal ediyoruz. Acıyor insanın içi.Evet aynen ilk cümlenizdeki gibi bir ülkeydi.
Herhangi bir markete gidin Allahın taşa diksen yetişecek mercimeğin yerlisi yok. Gerçekten yok. Ceviz arıyorum yerli bir haftadır her yer abd cevizi bir tane yerli bulamadım yok!!
Eskiden yerli alırdık, ithal bulmak zordu, şimdi ben yerli mercimek için organik almak zorundayım.
Yapmayın Allah aşkına ya
1 maaşla 4 çocuğa bakıp bir de yurtdışına gezilere gidebilmekkk biz de var bir gariplik galiba harcamayı bilmiyorız ki gidemiyoruzzzzÖnerinizi düşüneceğim, zira şahane bu nasıl aklıma gelmedi. Hayret valla! ☺
daha fazlaZaytung haberi vardı öyle, kırmızı odadakilerin derdine odaklanamıyorum, o psikiyatriste gitmek için en a 600 tl ödemek lazım saatine diye.
Sen omrunde hiç 2 biber 3 domates tarttirdin mi arkadaşım?
O karne günleri dediğiniz günlerde dünya savaşı vardı hanımefendi. Savaşa girmemek için kendi ekonomisine dönmüş bir ülkeydik. Aynı şey mi Allah aşkına açın vir tarih kitabını karıştırın.Mercimek demişken hikayesini bilir misiniz? Hep etkilenmişimdir. Mercimek anavatanı bizim yurdumuz olan bir ürün. Ama ithal ediyoruz. Acıyor insanın içi.
Ben sizle aynı fikirdeyim. Ama bu ben kendimi bildim bileli böyle. Genç bir insanım, belki çook önce böyle değildi.
Ama büyüklerimiz de fakirlik anlatır hep. Tüp kuyrukları yağ kuyrukları, ımf borçları, karne ile alışveriş,su yok, elektrik yok, meyve yok vs vs. Zenginlik görmemiş benim geçmişim. Geçmişini dinlediklerim.
Yoksa hemfikirim.Bu topraklar verimli, ekmesini bilene. Ama yok işte. Yerlisi, organiği ateş pahası zaten.
Konu konuyu açar, uzar gider malesef.
yani insanların iç dünyasını bilmeden yargılamayalım(kendim dahil) hayatı olumlu düşünmezsek dünyanın hiç bir yeri yaşanılacak yer olmaz
Suanda .... gibi dis borcumuz var ve dolarla birlikte her dk katlanarak artıyo abd sozcusu türkiye bize ilac borclarini odeyemiyo demisMercimek demişken hikayesini bilir misiniz? Hep etkilenmişimdir. Mercimek anavatanı bizim yurdumuz olan bir ürün. Ama ithal ediyoruz. Acıyor insanın içi.
Ben sizle aynı fikirdeyim. Ama bu ben kendimi bildim bileli böyle. Genç bir insanım, belki çook önce böyle değildi.
Ama büyüklerimiz de fakirlik anlatır hep. Tüp kuyrukları yağ kuyrukları, ımf borçları, karne ile alışveriş,su yok, elektrik yok, meyve yok vs vs. Zenginlik görmemiş benim geçmişim. Geçmişini dinlediklerim.
Yoksa hemfikirim.Bu topraklar verimli, ekmesini bilene. Ama yok işte. Yerlisi, organiği ateş pahası zaten.
Konu konuyu açar, uzar gider malesef.
Zaytung haberi vardı öyle, kırmızı odadakilerin derdine odaklanamıyorum, o psikiyatriste gitmek için en a 600 tl ödemek lazım saatine diye.
Allahim insanlar savasla gunumuzu kiyasliyo sacimi basimi yolcamO karne günleri dediğiniz günlerde dünya savaşı vardı hanımefendi. Savaşa girmemek için kendi ekonomisine dönmüş bir ülkeydik. Aynı şey mi Allah aşkına açın vir tarih kitabını karıştırın.
Evet hala onlar için vergi ödüyoruz hep beraber , maaşa bağlıyoruz .Ben söyleyeyim, sadece Migros’un organiğinde var, bir de metronun kendi markası aroda. Kalanların alayı kanada abd.
Geçen sene migrosta soğan suriye soğanıydı. Sorsan suriye bizden kötü durumda ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?