- 30 Aralık 2009
- 23.770
- 95.041
- 1.123
- Konu Sahibi meredithgrey
Var abla süt tozundan40 liradan aşağıya peynir yok ki kuzum.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Var abla süt tozundan40 liradan aşağıya peynir yok ki kuzum.
Öyle deme şuan 9.35![]()
Var abla süt tozundan![]()
Abla elin yabancısı aldıgı maaşla hem geçinip hem tatil yapıyor bir de.Elşn yabancısı belki 3 maaşla dünya geziyor,bizim emekli insanımız köyğne bile gidemiyor.
Yahu bu konunun neresinde gurbetcilere takıldığını okudunuz biri bana gösterebilir mi biz diyoruz ki ekonomi çok kötü geçinemiyorum, almanya dan katılan yarışmacı tr de ekonomi çok iyi diyor öteki de 18 bin tl gelip çatır çatır yedim diyor utanmadan bizi kıskanıyorsum diyor.Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?
Yat kız sen de.@Kkimodelii o adam 70 yaşında çalışıyor ama 70 yaşına kadar da el bebek gül bebek yaşıyorlar.
Çalışma saatleri o kadar kısa ki günde 2-3 işe gidebiliyorlar.
Ben günde 10 saat çalışıyorum utanmasa burada yatın diyecek patron.
Eğitim, sağlık hepsi ücretsiz.
20.000 euro alıp bir zahmette vergisini ödesin.
Biz burada 2324 tl den ödüyoruz vergimizi.
Geçmediğimiz köprü, otoyol parası ödüyoruz.
Daha çok yazarım da anlayana!
Karşımdakinin bana savunduğu şeye bak!
Kitap okuyun kitap!
Haber okuyun!
Elşn yabancısı belki 3 maaşla dünya geziyor,bizim emekli insanımız köyğne bile gidemiyor.
Abla elin yabancısı aldıgı maaşla hem geçinip hem tatil yapıyor bir de.
Biz de bırak kenara koymayı geçinemiyoruz
Aylık kenara attıgım para bile 1 günlük tatil masrafımı karşılamaz![]()
Gıda ucuz, hım peki.Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?
Ne açı film delisi.Gıda ucuz.
Gıda pahalı, ateş pahası:)
İnsanlar aç.
Sizin gördüğünüz markalara akın akın gidenlet asgari ücretliler değil, bu ülkede bilinen 10 milyon üzeri asgari ücretli çalışan var.
Yani 3 kişilik aile olsa, 30 milyon neredeyse ülkenin yarısı asgari ücret ile geçinemiyor!!!
Derdimiz bu olabilir mi acaba?
Simit olmuş 1,5 ekmek de keza öyle.
Sabah öğle akşam 3 kişilik bir aile sadece simit ayran yese içse, günlük 15 tl gideri var.
Ha bu arada diyanetin açıklamasına göre bu sene fitre 27 tl idi, yani bir kişinin gün olması gereken asgari gıda fiyatı 27 tl.
3 kişik bir aile, 81 tl.
Ay 30 gün, asgari ücreti bu denklemde alınan tüm maaşı geçiyor, farkında mısınız!
İnsanlar aç!
Viral oldu bu video.
İzlesin gurbetçiler![]()
Yemek yerine atsak ya, nasıl atılmıştı daha önce abd başkanına, biz de çarık savaşı mı başlatsak, ne yapsak...Ne açı film delisi.
Biz çarık yiyoruz aç kaldıgımızda![]()
Viral oldu bu video.
İzlesin gurbetçiler![]()
birim birim yazayım mı ?
süt tozundan peynir almayı reddettigim için kilosu 40 tl olan peynir alıyorum desem lüks gelir mi acaba ?
Yoksa süzme peynir diye satılan ama ne oldugu belli olmayan peynir yesem daha mı fakir işi ?
Sizinde burdaki durumdan haberiniz olmadığı o kadar asikar ki.20.000 euro kim aliyor,nasıl aliyor? Bu kadar kolay mi yani onca parayi almak.Komiksiniz!@Kkimodelii o adam 70 yaşında çalışıyor ama 70 yaşına kadar da el bebek gül bebek yaşıyorlar.
Kitap okuyun kitap!
Haber okuyun!
@Kkimodelii o adam 70 yaşında çalışıyor ama 70 yaşına kadar da el bebek gül bebek yaşıyorlar.
Kitap okuyun kitap!
Haber okuyun!
Tamam bizde diyoruz ki madem öyle gelsinler ama onlar sadece 1.900 para birimleriyle tatil yapmaya geliyorlarSizinde burdaki durumdan haberiniz olmadığı o kadar asikar ki.20.000 euro kim aliyor,nasıl aliyor? Bu kadar kolay mi yani onca parayi almak.Komiksiniz!
Egitim salik nasıl ucretsiz oluyr.Saglik hizmetini kullanmasan bile duzenli olarak senin hesabindan her ay cekiliyor parasi.On km aşsan direk ceza kesiyorlar.Bir konut aydatina 150 200 euro oduyorsun.Kimse türkiye dort dortluk demiyor zaten.Ama avrupa da yasayan her insan icinde hayat dort dörtlük olmuyor bunu anlamalisiniz...
evet bu pahalilik ve yazdiginiz diger seylere tabi ki canimiz sikiliyor.ama degistirebilecegim seylere odaklanmak iyi geliyor.kendi ailemin hayatinda neyi daha guzellestirebilirim diye dusunmek ve yapabildiklerini gormek daha iyimser bakmami sagliyor.en basitinden her gun evdeki fazlaliklardan kurtulmaya baslamak temiz duzenli tutmak.yeni yemek tarifleri ogrenmek.cocugumla ilgilenmek.onun ogrenme surecine sahit olmak heyecanlandiriyor.tatil gunlerinde park orman vs imkanlar dahilinde gezmeye cikmak.cunku dunyada her zaman kotulukler olacak afetler yasanacak.isvece norvece de gitsen orda da bunalima sokacak seylerle karsilasacaksin.kucuk dunyanda degistirebileceklerine odaklanmak en iyisi.Herkese cevapları için teşekkür ederim ama ben ince düşündüğümü zannetmiyorum. Dün markere gittim çer çöp 800 lira içinde et (tabii ki) yok peynir, deterjan, temizlik malzemesi, su, soda vb. şeyler. Sizin moraliniz bozulmuyor mu? Yani spesifik bir şey değil ki yazdıklarım hepimiz için geçerli.
Yat kız sen de.
Döşek al ser yat.
Otobüs parası vermezsin.
Ben de öyle edecegim yakında.![]()