3 farklı kıta & ülkede yaşamış biri olarak net söyleyebilirim ki
Türkiye ekonomik olarak karanlık bir uçurumdan aşağı yuvarlanıyor
Hemen durmazsak bu işin sonu çakılmak.
Son 2 yıl çok çok kötü. Son 1 yıl ise rezalet, ekonomik şartlar yaşanmaz durumda. İşsizlik çok yüksek bir oran, çalışanlar ise zaten cücük kadar maaş alıyor. Çalışma hakları ve işyerinde profesyonellik zaten yok o apayrı bir konu. İş ahlakı 0, 0, 0. Ben Türkiyeye dönmeyi düşünüyorum ama kendi şirketimde kalıp uzaktan çalışıcam Türk işhayatı denen mezbeleliğe girmeye asla niyetim yok.
Neyse konuyu dağıtmayayım. Mesele tabi ki liranın değersizleşmesi ve çılgınca enflasyon. Burda da şartlar çok zor yeaaa diyen gurbetçiler ekonomi bilmiyor. 1lt iyi marka bio sütü geçen yıl 1euroya alıyordum, şimdi de aynı paraya alıyorum. Et, sebze, meyve keza aynı para işte. 100euroya tek kişi 1 haftalık sebze, meyve, balık, et, çikolata her şey alıyorum hem de çok iyi kalite marketten. 100euro gayet değerli bir para. 100tlnin ise hiçbir değeri yok. Bir market alışverişine 800lira!!! vermek korkunç. Ben dün akşam balık, meyve, konserve mısır, yarım kilo domates, içecek, peynir, ekmek, limon, muz, bir kutu suşi derken sırt çantamı doldurdum 20euro verdim. Marketin adı Edeka, inanmayanlar fiyatlara bakabilir.
Konuya geleyim bu son 1 yıl aslında son 20yılın faturası. Virüs mıh çaktı o kadar. Ülkenin cücükbeyinli kesimi laftan anlamadı bir türlü, her şeyin dağıldığı noktada durumun vehametini anladılar ancak.
Her şey çok iyi dünyanın her yeri aynı yeaaa diyenler afedersiniz net şekilde mal. İsveç'e konferansa gittim ben hayat hiç zor falan değil, beyaz yakaysan gayet kaymak üstüne. Türkiyede beyaz yaka olmak çile. İş yok, varsa parası kötü, şartları kötü... Nasıl düzelir diye bana sormayın ekonomist değilim

bana sorarsanız dibi görürüz, sonra yukarı çıkarız öyle kurtuluruz ancak. İnsanlarımız şu noktada niye isyan etmiyor bir tek orayı anlamadım. Yunanistan'a Arjantin'e gayet halk isyan etti. Doğrusu da bu zaten halk, beceriksiz yöneticilerin ceremesini çekmek zorunda mı?