Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah yardımcınız olsun. Ben öğrenim kredisi dahi almadan okudum ilk 2 sene sonra babam malulen emekli oldu her şey tepetaklak. Okulu zor bitirdim benim planlar da kaldı. Çalıştım sigortasız. Ya anlatmakla bitmez. Ama insan o kadar aptalca şeylere mecbur kalıyo ki. Hakikaten ekonomi düzgün diyeni boğazlayasım geliyo.

Biz başka ülke de yaşıyoruz zaten

3 farklı kıta & ülkede yaşamış biri olarak net söyleyebilirim ki

Türkiye ekonomik olarak karanlık bir uçurumdan aşağı yuvarlanıyor

Hemen durmazsak bu işin sonu çakılmak.

Son 2 yıl çok çok kötü. Son 1 yıl ise rezalet, ekonomik şartlar yaşanmaz durumda. İşsizlik çok yüksek bir oran, çalışanlar ise zaten cücük kadar maaş alıyor. Çalışma hakları ve işyerinde profesyonellik zaten yok o apayrı bir konu. İş ahlakı 0, 0, 0. Ben Türkiyeye dönmeyi düşünüyorum ama kendi şirketimde kalıp uzaktan çalışıcam Türk işhayatı denen mezbeleliğe girmeye asla niyetim yok.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Mesele tabi ki liranın değersizleşmesi ve çılgınca enflasyon. Burda da şartlar çok zor yeaaa diyen gurbetçiler ekonomi bilmiyor. 1lt iyi marka bio sütü geçen yıl 1euroya alıyordum, şimdi de aynı paraya alıyorum. Et, sebze, meyve keza aynı para işte. 100euroya tek kişi 1 haftalık sebze, meyve, balık, et, çikolata her şey alıyorum hem de çok iyi kalite marketten. 100euro gayet değerli bir para. 100tlnin ise hiçbir değeri yok. Bir market alışverişine 800lira!!! vermek korkunç. Ben dün akşam balık, meyve, konserve mısır, yarım kilo domates, içecek, peynir, ekmek, limon, muz, bir kutu suşi derken sırt çantamı doldurdum 20euro verdim. Marketin adı Edeka, inanmayanlar fiyatlara bakabilir.

Konuya geleyim bu son 1 yıl aslında son 20yılın faturası. Virüs mıh çaktı o kadar. Ülkenin cücükbeyinli kesimi laftan anlamadı bir türlü, her şeyin dağıldığı noktada durumun vehametini anladılar ancak.

Her şey çok iyi dünyanın her yeri aynı yeaaa diyenler afedersiniz net şekilde mal. İsveç'e konferansa gittim ben hayat hiç zor falan değil, beyaz yakaysan gayet kaymak üstüne. Türkiyede beyaz yaka olmak çile. İş yok, varsa parası kötü, şartları kötü... Nasıl düzelir diye bana sormayın ekonomist değilim🙈 bana sorarsanız dibi görürüz, sonra yukarı çıkarız öyle kurtuluruz ancak. İnsanlarımız şu noktada niye isyan etmiyor bir tek orayı anlamadım. Yunanistan'a Arjantin'e gayet halk isyan etti. Doğrusu da bu zaten halk, beceriksiz yöneticilerin ceremesini çekmek zorunda mı?

çook güzel anlatmışsınız. Bravo. Türkiyeyi öven dışarda yaşayan şu çift vatandaşlarımızın ülkeyi sağlam gördüğü külliyen hikaye..sadece ve sadece particilik yapıyolar. Dışardan haber almasak inanacağız tüm o ağlamalara. Ayrıca, sistemi eleştirmek Ülkeyi gömmek değil. Ülke dediğin, vatan dediğin millettin kendisidir. sistem kim? Bu insanlar kendini vatan millet sakarya sanmıyor mu deliriyorum. Sizin zorunuza gitmiyor mu siz etin kilosu şu kadar olmuş diye düşünürken mecliste etin en âlasının iki tl den yenmesinden? Bunu söyleyince devleti eleştirmiş oluyosun. Ve 100 yıldır böyleydi oluyor. Komikk!

3 farklı kıta & ülkede yaşamış biri olarak net söyleyebilirim ki

Türkiye ekonomik olarak karanlık bir uçurumdan aşağı yuvarlanıyor

Hemen durmazsak bu işin sonu çakılmak.

Son 2 yıl çok çok kötü. Son 1 yıl ise rezalet, ekonomik şartlar yaşanmaz durumda. İşsizlik çok yüksek bir oran, çalışanlar ise zaten cücük kadar maaş alıyor. Çalışma hakları ve işyerinde profesyonellik zaten yok o apayrı bir konu. İş ahlakı 0, 0, 0. Ben Türkiyeye dönmeyi düşünüyorum ama kendi şirketimde kalıp uzaktan çalışıcam Türk işhayatı denen mezbeleliğe girmeye asla niyetim yok.

Neyse konuyu dağıtmayayım. Mesele tabi ki liranın değersizleşmesi ve çılgınca enflasyon. Burda da şartlar çok zor yeaaa diyen gurbetçiler ekonomi bilmiyor. 1lt iyi marka bio sütü geçen yıl 1euroya alıyordum, şimdi de aynı paraya alıyorum. Et, sebze, meyve keza aynı para işte. 100euroya tek kişi 1 haftalık sebze, meyve, balık, et, çikolata her şey alıyorum hem de çok iyi kalite marketten. 100euro gayet değerli bir para. 100tlnin ise hiçbir değeri yok. Bir market alışverişine 800lira!!! vermek korkunç. Ben dün akşam balık, meyve, konserve mısır, yarım kilo domates, içecek, peynir, ekmek, limon, muz, bir kutu suşi derken sırt çantamı doldurdum 20euro verdim. Marketin adı Edeka, inanmayanlar fiyatlara bakabilir.

Konuya geleyim bu son 1 yıl aslında son 20yılın faturası. Virüs mıh çaktı o kadar. Ülkenin cücükbeyinli kesimi laftan anlamadı bir türlü, her şeyin dağıldığı noktada durumun vehametini anladılar ancak.

Her şey çok iyi dünyanın her yeri aynı yeaaa diyenler afedersiniz net şekilde mal. İsveç'e konferansa gittim ben hayat hiç zor falan değil, beyaz yakaysan gayet kaymak üstüne. Türkiyede beyaz yaka olmak çile. İş yok, varsa parası kötü, şartları kötü... Nasıl düzelir diye bana sormayın ekonomist değilim🙈 bana sorarsanız dibi görürüz, sonra yukarı çıkarız öyle kurtuluruz ancak. İnsanlarımız şu noktada niye isyan etmiyor bir tek orayı anlamadım. Yunanistan'a Arjantin'e gayet halk isyan etti. Doğrusu da bu zaten halk, beceriksiz yöneticilerin ceremesini çekmek zorunda mı?
isyan edenleri feto pkk vs birseyle suclayip hapse attiklari icin kimse isyan etmiyor.simdi bu arkadas bireysel olarak ne yapabilir ona bakmak lazim.kendi ruh halini nasil korur nasil daha yasanilabilir bir hayati olur ona kafa yormak lazim.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom a sorun.İnanmuyorsunuz madem

70 yaşında çalışmak mümkün değil ki😶

65 yaş emeklilik yaşı. 65 olunca emekli olmayı talep ediyorsun, çalışırken aldığın maaşın %70 kadarını alıyorsun. Ödediğin primler az olsa bile, yaşa sebep kurtarıyorsun.

Avrupada çoğu ülkede çok çok iyi bir emeklilik sistemi var zaten, Almanyada bu konuda dünyada ilk 3tedir kesinlikle.

İnanmayanlar için İngilizce kaynak ekleyeyim:

Avrupada kimse 70lik bir insana git çalış demez yapmayın etmeyin. Burdan insanlara yanlış fikirler vermeyin.

😏
Her annenin hakkı değil mi çocuğu için yeni tarif öğrenmek?
Fakir edebiyatı inanın yapmıyorum ama benim çocuklarımın yediklerini, bu ülke ve dünyada kaç çocuk yiyemiyor diye oturup dertleniyorum ben.
Buna niye şükredeyim ki, o da çocuk e benimki de farkı ne?

‘İnsanlık, Afrikalı bir anne çocuğuna ‘o tabağındaki yemekler bitecek’ dediğinde kurtulacak.’ Morgan Freeman
iste soylemek istedigim bu arkadas ne yapabilir bireysel olarak kendi hayatini gyzellestirmek icin ya da baskalarinin hayatina dokunmak icin.oturup dertlenmeyelim sadece.herkesin elinden gelen birsey vardir.kimisinin parasi coktur maddi anlamda yardim yapar.haftada bir gun yoksul ailelere ucretsiz bakan doktorlar, avukatlar,psikologlar,ogretmenler,berberler kuaforler vs bircok meslek grubundan insan var.gonullu faaliyetlerle dunyanin daha yasanabilir bi yer olmasi icin caba gosteren insanlar var.bir kisi degisir dunya degisir.

Ama tek kisi elbetteki gecinir.Bir aileden bahsedersek eger durum degisiyor.Biz lidlden alisveris yaptigimiz otuz kirk derken bir bakuyoruz eksiye dusmusuz.Tabi herkes biz mi degil.Kac tane kredi oduyoruz

Eee çarpın 4le 500euro olsun. Kredi ev kredisiyle evin sahibi oluyorsunuz, daha ne? İnsanlar burda araba en kötüsü 100.000tl oldu yayanım diyor, siz diyorsunuz ki ev kredisi ödüyorum ev sahibiyim fakirim😶

65 yaş emeklilik yaşı. 65 olunca emekli olmayı talep ediyorsun, çalışırken aldığın maaşın %70 kadarını alıyorsun. Ödediğin primler az olsa bile, yaşa sebep kurtarıyorsun.

Avrupada çoğu ülkede çok çok iyi bir emeklilik sistemi var zaten, Almanyada bu konuda dünyada ilk 3tedir kesinlikle.

Avrupada kimse 70lik bir insana git çalış demez yapmayın etmeyin. Burdan insanlara yanlış fikirler vermeyin.
Kesinlikle yanlis fikir degil.70 mubalaga olmus olabilir ama bavyera da yasiyorum ben ve hep saci basi agarmis bir suru kadin calisan görüyorum.Kendi kurs hocam bile kiris kiris olmus her yani.Hala bize ders veriyordu.

cherry cok yeme :KK70:haftada 100 euroluk ne yiyorsun
disariya cikiyorsan tamam ama ne aliyorsun o kadar:rolleyes:

Panpa valla 100le tüm aylık alışverişini yapıyor öğrenciler😊😊

Haftada 3 kez balık yiyorum, ciks çikolata alıyorum, taze kesilmiş spagetti alıyorum o kiloyla satılıyor, parmesan ve pastırma da kiloyla.. Hülöööğğ geçinemiyorum 🤭😂

Son düzenleme:
Kesinlikle yanlis fikir degil.70 mubalaga olmus olabilir ama bavyera da yasiyorum ben ve hep saci basi agarmis bir suru kadin calisan görüyorum.Kendi kurs hocam bile kiris kiris olmus her yani.Hala bize ders veriyordu.
Onlar erken kırışıyor, ondan olabilir mi:confused:

Ablacım 60 geç geçkin bir yaş değil evde oturup çürümek yerine tercih etmiştir. Ben de 80lik ünv hocası tanıyorum adam seviyor insanlara faydalı olmayı.
Dediğin kadın hoca, ben mühendisim, iyi bir işse yapmayı da seviyorsan evde de sıkılıyorsan olur. Ama ben yaşlandım dersen de paranı alır oturursun kimse çalış demez.

Eee çarpın 4le 500euro olsun. Kredi ev kredisiyle evin sahibi oluyorsunuz, daha ne? İnsanlar burda araba en kötüsü 100.000tl oldu yayanım diyor, siz diyorsunuz ki ev kredisi ödüyorum ev sahibiyim fakirim😶
Neyse ya bosverin anlamak istemeyen anlamiyor.Ben fakirim demedim zaten.Tasarruf yapiyorum dedim.O krediyi oduyoruz ama en az on bes sene daha ödeyeceğiz hemde uyguna aldigimiz halde.Sadece ev kredisi de degil bizimki.O yuzden size hersey iyi olabilir.Ben burda yaşıyorum diye sikayette etmiyorum.Ama herseye de meyillenmiyorum malesef

Herkese cevapları için teşekkür ederim ama ben ince düşündüğümü zannetmiyorum. Dün markere gittim çer çöp 800 lira içinde et (tabii ki) yok peynir, deterjan, temizlik malzemesi, su, soda vb. şeyler. Sizin moraliniz bozulmuyor mu? Yani spesifik bir şey değil ki yazdıklarım hepimiz için geçerli.
Tabi ki moralimiz bozuluyor ama dünyanın hiç bir yeri gül bahçesi değil... Evlenmeden önce İngiltere de yaşıyordum, mühendis maaşı ile Londra'da kendi evini zor tutarsın mesela. Market alışverişi ucuz bile olsa kira, yol, ekstralar falan derken aç kalırsın... Çocukların geleceği desem orda da her türlü pislik almış başını gitmiş. Örneğin:13-14 yaşında kizlar hamile kalmasın artık diye devlet önlem almaya çalışıyordu...

%70 mi? 😭

Hado canum😅Yani üniversitesi bitirmesem bilmiycektim!! Kıvırmayın bosuna burda!! Tükceyi ögreninde konusun! İşinize geldigi gibi yorum yapmayın

Size mi soracağım nasıl yazacağımı bu bir.
-De -da eklerini ayırmayı beceremeyen birinin Türkçe dersi vermesi komik bu da iki.

Hado size iyi günler canım.

Yav ne 70 yaşında çalışması istisnadır o. Avrupalı 65+ turistler her yaz dünya turu yapıyor emekliliklerinin tadını çıkartıyor. Geçiniz efendim inanmayınız.

Orasi da tam olarak dogru degil. Yasal yas siniri 70e cikarmaya düsünüyorlar emeklilik icin. Alman emeklilerde kismen rahat olan var ama büyük bir kisim da gecim derdi yasiyor. Mesela bir ev habiminin esi vefat etse 600-700 Euro bir para aliyor aylik olarak en fazla (normal dul maasindan bahsediyorum). Sahsi birikimleri yoksa onunla gecinmek zonruda. Ev parasina yardim ediliyor belki. Ama bazi yaslilarin parasi yetmedigi icin pet sise topladigini ve yardim derneklere basvurduklari da bir gercek. Gecen yasli bir kadin yemek caldigi icin hapis cezasi aldi saka gibi. Yani su zengin avrupali emekli durum öyle lanse edilgi gibi degil

Tabi ki moralimiz bozuluyor ama dünyanın hiç bir yeri gül bahçesi değil... Evlenmeden önce İngiltere de yaşıyordum, mühendis maaşı ile Londra'da kendi evini zor tutarsın mesela. Market alışverişi ucuz bile olsa kira, yol, ekstralar falan derken aç kalırsın... Çocukların geleceği desem orda da her türlü pislik almış başını gitmiş. Örneğin:13-14 yaşında kizlar hamile kalmasın artık diye devlet önlem almaya çalışıyordu...

Londra çok çok pahalı, geçinmek mümkün değil tabi ki. Yalnız sıkıntı şu ki, İngiltere'nin geneli bu şekilde değil, bir de paranın değeri hep aynı enflasyon yok. NY, Londra, İstanbul, Dublingibi dünya şehirlerinin pahalı olması normal buralarda yaşayacaksan parayı gözden çıkarmayı kabul etmek gerek😊 Çıkarmam diyorsan Manchester ya da Woodville'e yerleşiyorsun. Ben gitmem mesela. Londra pahalılığının İngiliz ekonomisiyle pek alakası yok yani.
Anormal olan Türkiye'de her yerde yaşayan insanların alım gücünün olmaması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X