• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz ne diyorsunuz bu konu hakkında ?

hayır sevgilisi de demiş kız ona veririm vermmem Bisey dememiş. bugün iş yerinden başka bir erkek te o kişi hakkında ayni şeyi soyleyince yorumlarinisi almak istedik ki onu söyleyen erkek evli ve karısı çalışmıyor

hayır sevgilisi de demiş kız ona veririm vermmem Bisey dememiş. bugün iş yerinden başka bir erkek te o kişi hakkında ayni şeyi soyleyince yorumlarinisi almak istedik ki onu söyleyen erkek evli ve karısı çalışmıyor
ya çok afersiniz çok açık konuşcam ama arkadaşınız sevgilisi bunu dedikten sonra "babayı alırsın" diyememiş mi! ay sanki kız mecbur çalışıp kazanıp adamın eline sayacak, azalarak tükensin şu mantalitedeki erkekler!

Evet onu sonradan okudum canım.
Bir erkek,erkek adam,daha evlenmeden kız arkadaşının maaşına göz dikip evlenince alırım kartı diyemez.Evlenmeye cesareti yoksa,maddi olarak kendine güvenmiyorsa evlenmesin.Evlendiğin de de diyemez.Herkes kendi alnının terini kazanıyorsa,kendi kartını da kendi taşıma hakkına sahiptir.Tabiki evlilikte harcamalar bölüşülür.Ama eşim benim kartımı niye alsın ya.

Arkadaşınız bu duruma bu kişiyle olan ilişkisinde dur diyemiyorsa bir sonraki ilişkisinde hiiç engelleyemez. Bence öncelikle arkadaşınız bu durumu nasıl engelleyebileceğini düşünmeli. Ondan sonra hala halledemiyorsa engelleyebileceğini düşünmüyorsa ayrılığı düşünmeli. Bu duruma gelince de yok öyle bi dünya ne demek harçlık vermek. Tabii ki evlenince bütçeler ortak olur bu çok güzel değerli birşeydir ama bu şekilde basitleştiyse arkadaşınızı da zamanla rahatsız edip mutsuz edecektir. Bile bile lades demeye ne gerek var..

yakın bir gozlemci olarak erkek ben erkeğim havalarında ataerkil kızda seviyorum o ne derse okey elinde giden bir ilişki sen vitrinde gördügn.elbiseyi alamadiktan sonra çalışmışsn nye yarar

Bırak kız basına dertmi alıcan. Evlenıncede yazarsın herif kartımı aldı catır catır harcıyo bana harclık verıyo dıye ona göre ver kararını işini şansa bırakma

benim çok yakın bir arkdasım var ve bununda bir sevgilisi var bugun işyerinden birisi emin ol evlenince o adam senden kartını alacak ve sana da harclık verecek demiş kızda takmş kafaya bunu söyleyende bir erkek (kartını alaccak diyen) bana soruyor ayrılmak istiyorum diye insan bu sebepten ayrılırmı yahu oda biliyormus böyle olacağını ben karışmadım buraya yazıyorum suan yanımda kednisi kontrol edecek gelen mesajları görüştüğü kişide alırım demiş zaten

Peki bu konuda arkadaşının fikri ne? Yani her gün kartını alacağım cümlesine karşı bir oturup nedir ne değildir diye düşünmemiş mi? Bu ona önceden olağan geliyormuş da iş yerinden biri uyarınca mı normal gelmemeye başlamış.

kartı sevgilisinin alacağını başka arkadaşı söyleyince sorun yapıp ayrılacağım diyor garip bu zaman kadar anlamamış mı bu adamın bu konudaki tavrını ?? ayrılabilir bu kendi kararı

evet ciddiye almamış bu zamana kadar bugün birde bunu söyleyen erkek olunca bizmkini sardı bir telaş

evet ciddiye almamış bu zamana kadar bugün birde bunu söyleyen erkek olunca bizmkini sardı bir telaş

Yani ben kart alma olayına çok karşıyım. Ama biraz da sevgiliye göre değişir. Ne zamandır birlikteler. Söyleyiş tarzı nasıl? Adamın hayata bakışı nasıl? Erkek egemen bir görüşü mü var. Bunları en iyi bilecek kişi arkadaşın. Yani bunca zaman hiç rahatsız olmayıp bir iş arkadaşının lafına da ayrılınmaz ki. Onun yerine bu kart konusunda dik bir duruşu olsun. Ama önce kendi fikri olsun. Sonra da bir orta yol bulunur.

Hmm haklısınız o kadarını Bilmiyorm sadece yüzeysel bu soykedikleirmiz haklısınız.söyleyiş tarzı çok önemli

evleneceği kişinin kötü huyları yoksa, parayı çarçur etmeyecekse ben bunda kötü bir şey göremiyorum.
paranın tek hesapta yönetilmesi kenara para atmak açısından daha iyi oluyor. eşimle ikimizde çalışıyoruz. maaş zamanı geldiğinde eşimin hesabında parayı birleştiriyoruz. ödemelerimizi yapıp, o ayki bütçemizi belirliyoruz, gerisini de kenara atıyoruz. tabi karşılıklı güven burada çok önemli. Allah karşımıza kötü niyetli insanlar çıkartmasın inşallah.

hayırdır hanımlar feminizmin dibine dibine vurmuşunuz?
"kocamın maaş kartı bende, bütçeyi ben düzenliyorum, kocama da harçlık veriyorum" diye övünen ev hanımlarını alkışlıyodunuz, noooldu?

annemin maaş kartı babamdadır ve bunun hiç önemi yok. ihtiyaçları yine karşılanıyor. babam düzenli annemin cüzdanını kontrol eder. parası azaldıysa para koyar, üstüne de söylenir "paran bitmiş söylemeyi unutmuşsun ya bakmasaydım?" aynı şekilde ben de kazandığımı kuruşu kuruşuna babama sayarım. ama ben kazandığımdan fazla harcıyorumdur muhtemelen, o ayrı.

ailecek parayı yönetenin tek kişi olmasının daha bereketli olduğunu düşünüyoruz. faturalar otomatik ödenir, kalanı harcanır. artan hesapta kalır, birikir.

evlenince de veririm muhtemelen. hobilerimin arasında bankamatik sırası beklemek yok çünkü.

ama arkadaşınızın durumu farklı. adam daha dış kapının mandalı. daha ortada evlilik teklifi yokken ne hakla kadına maaş kartını ne yapacağını söyleyebiliyor?

Ne münasebet canım. Ben o kadar çalışacağım, sonra kocamdan harçlık bekleyeceğim, gidip para isteyeceğim.
Hayatta yapabileceğim bir şey değil kocamın eline bakmak, gidip diyemem de "hayatım etek beğendim bana parar verir misin" diye. Çalışan koca kadınım, sabahın köründe işe gidip akşam gelmeyi biliyorsam, kendi ihtiyaçlarım için kocamdan para istemek durumunda olmamalıyım.

Back
X