• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz ne düşünürdünüz bu konuda?

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
selam arkadaşlar geçen gün duyduğum ve moralimi oldukça bozan bir konuda düşüncelerinizi almak istiyorum.

yaklaşık 3 yıldır evliyim. eşimle evlendiğimiz günden beri süre gelen tartışmalarımız var. tartışmalarımızın en büyük sebebi benim diğer insanlarla da görüşmek istemem.eşim ise kendine yeten biri. birlikte çarşı pazar gezsek yeter başkalarını istemez yanımızda.düğün olur gelmek istemez hatta mümkünse sen de gitme der.neyse haliyle ailemle de görüşmez.bayramdan bayrama gideriz aileme.tabi 10 dk lık yürüme mesefesinde olmamıza rağmen. tabii onun ailesine karşı da aynı durumdayız. ben bu durumu başta sorun edip ailesinden yardım istediğimde siz yeni evlisiniz birbirimize alışmanız lazım biz dışardayız önemli değil görüşmek dediler.benim ailemin yakınlık göstermesi beklentisi de arsızlık olarak yorumlandı.neyse yıllar geçtikçe hiçkimsenin umursamadığı bir aile olduk.bayramdan bayrama ailelerle görüştük.bu süre zarfında herkes kendi ailesiyle görüştü tabiii.

yalnız geçenlerde eşimin annesinin onlara gitmiyorum diye önüne gelene beni kestiğini duydum.üzüldüm ama görüştüğümde bana çok yansıtmayınca ben de umursamadım olanları.

ama eşimi bana karşı doldurduğunu az çok hissediyordum ki geçen gün karın zaten bize gelmiyor çocuğunuz da yok( Ben istemiyorum ilişkimiz tam oturmadı diye) boşanırsan biz senin yanındayız demişler.

kadın ailemle görüşmesek de onlara gitmemi istiyor bunu yapmadığım için de bana tavırlı neymiş herkes gelinini soruyormuş.torunun yok mu diyormuş. yani ya doğuracağım ya boşanacakmışım beklentiye bak...

işte bunu duyunca çok üzüldüm...boşanalım o zaman ben yapamayacağım dedim.benim yüzümden ailen sana tepki gösteremesin dedim eşim saçmalama.onlar yüzünden boşanamam dedi.ama kötü hissettim işte ben kendimi siz ne düşünürdünüz bu konuda? ve tepkiniz ne olurdu?nasıl davranızdınız artık?

Oğullarına adam ol da,eşin sana güvensin diyeceklerine boşan diyorlar :36:
Eşin tam bir asosyal işin zor:19:
Bence eşin aile ayrımı olayını çözmeli
Madem senin ailene gidilmiyor kısasa kısas :47:
Allah aşkına eşin mi anlatıyor annem böyle dedi diye :26:
Annesi boşan diyor o da gelip anlatıyorsa,eşin de az değil :ssz:

konunun buraya gelmesinde suçlu olan baştan sona eşin...
resmen davetiye çıkarmış bunlar olsun diye..
ben olsam görüşmem bu düşüncedeki insanlarla...
hem başta normal karşılamışlar hemde şimdi konuşuyolar ileri geri...
çocuk konusundada acele etmemen iyi olmuş..
çocuk olmaması bi boşanma sebebimi yani...
işte bunlar hep cahillik...

Ne alakaymış boşanmayla ya niye boşancakmıssın bunun kararını sen alamıyomusun eşinin aklına boşanma fikrini sokuyolar :47:
Benim kp'de eşime geçenlerde ya karını seçiceksin,ya beni seçiceksin dedi..Bunu duydum cinlendim ben sessiz kaldım bayramda gittim bi güzel açtım ağzımı yumdum gözümü,o kim oluyoda boşan diyo..İş eşinde bitiyo,benim eşim ben evlendiğim gün tercihimi yaptım sen neyin kafasını yaşıyosun hala dedi babasına o gün bugündürde gitmiyorum mesafeliyim..Benim eşimde öyle düğünlere falan gitmeyi sevmez benim akrabalarıma gitmez..Aileme gider ama çok sever ailemi..Arada bir kuzenleryle görüşür okadar arkadaş ortamı falan yok..Birlikte yaparız herşeyi biz bu daha çok hosuma gidiyo benm..Öyle gerici asosyallik var bide sosyal olmama var..Benim eşim sosyal değill ama ben çok memnunum valla :46:

eşimi de alır oturmaya giderim konuyu açarım kimmiş o beni soran konu komşu evim ahanda burda merak eden gelsin kapımı çalsın derdim, çocuk meselesi de benim yatak odamla ilgili ama çok merak ediyosanız kocama daha doyamadım o yüzden çocuk yapmıyorum derdim, oğlunuzun boşanmaya niyeti varsa da işte kapı işte sapı derdim sonrada muhtemelen sıkı bi panik atak krizi geçirirdim

arkadaşlar, geçenlerde eşim rüyasında başka biriyle evli olduğunu görmüş.şakaya vurarark anlattı ama bu durum rahatsız etti beni.çünkü ailesi evliliği bitirmesi yolunda ışık yaktıı o nekadar ben mutluyum dese de etkileniyor işte...

şimdi ailesi onu her üzgün gördüğünde bunu söyleyecek.ben ailesine gitmesine karışamam ama içim rahat değil hiç.bir de eşim sürekli ilgi bekleyen hep daha fazlasını isteyen biri dediği bi şeyi yapmasam üzülüyor.beni çok kırıyosun der.bu yüzden onu en çok kıran ben olcam hep. ve o üzgün olduğunda, gittiği tek yer olan ailesine gidecek.

üffffff

ailesinin bu olumsuz tavrını kendi ailemin de yaptığını düşünüyor.ne zaman onlarla görüşsen soğuk duruyosun bana diyor.soğuk durduğumu düşünmüyorum dursam bile üzüldüğüm içindir inanır 3 senedir ailemle yediğim akşam yemeği bir elin parmakları kadardır.o yüzden onlara uğradıktan sonra hemen eve geliyorum.yemek hazırla v. derken yoruluyorum haliyle..inanın dışarda yemelerimiz olmasa(ayda ^2-3) hergün işten gel yemek yap haliyle zor oluyor.ben de isterdim geniş ailede yemek keyfini...ama olmuyor işte :(

işte böyle...

tartışmalarımızın en büyük sebebi benim diğer insanlarla da görüşmek istemem.eşim ise kendine yeten biri. birlikte çarşı pazar gezsek yeter başkalarını istemez yanımızda.düğün olur gelmek istemez hatta mümkünse sen de gitme der.neyse haliyle ailemle de görüşmez.

Eşim diğer insanlarla görüşmemi istemez,haliyle benim ailemle de görüşmez demişsin.
Tam tersi olmasın ?
Ailenle görüşmeni veya görüşmeyi istemediği için,seni çevrenden soyutluyor olmasın ?
Kayınvalidenin söylediklerine bakılırsa biraz öyle gibi.
Eşin evlenmeden önce de hep tek olmayı seven biri miydi ?
Hiç arkadaşıyla kuzeniyle filan gezmez miydi ?

Back
X