• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne düşünürdünüz?

Bir erkek hem sevmeden evlenip hem de neden iki çocuk yapar? Hadi kadın baskı altında kalıyor, gidecek yeri olmuyor onu anlarım. Sevse 5-6 çocuk olurmuş herhalde.

Hic sevmeden degil de cok iyi tanimadan hizli bir karar olmus sadece soyledigi bu yani. Zamanla sevmistir tabii ki. Sevmeden iki cocuk olacagini sanmiyorum. Sadece en basta cok buyuk bir sevgi ve tanimayla olmamis evlilik. Anlasmazliklar da artinca bosanma olmus zaten. Iki cocuk beni de korkutuyor acikcasi

Size bağlı, çocuklara bağlı, eski eşe bağlı, beyefendinin kuracağı ve/veya kurmaya gücünün yetebileceği dengeye bağlı, beyefendinin annesine babasına, çocukların anneannesine, teyzesine... Bu insanların kim olduğuna, hayata nasıl baktıklarına bağlı... Beyefendinin size şu anda gösterdiği, eminim inceliklerle dolu ve beyefendi tavrını, önceki evliliğini bitirirken de muhafaza edip edemediğine bağlı... Beyefendinin çocuklarına ne kadar sevgi verebilmiş olduğuna ve çocuklara kendilerini ne kadar güvende hissettirdiğine bağlı... Onlar halâ çift iken, nasıl çocuklar yetiştirdiklerine bağlı... Böyle böyle 2 sayfa sayabilirim.

Başkasına ait çocukları, sizin yetiştirmemiş/şekillendirmemiş/emek vermemiş olduğunuz çocukları, sırf hayatınıza giren kişinin önceki hayatının parçası diye hayatınızın bir parçası haline getirmeyi kabullenerek bir yaşam kurmak zordur. Gerçek bir sevgi ilişkisi kurabilmek, ilk paragrafta bir kısmını saydığım nedenlerle, daha da zordur. Sizinle kuracakları ilişkide makul davranabilmeleri, sizden katbekat tecrübesiz ve duygularını-düşüncelerini tanımlamakta ve anlamakta sizden katbekat yetersiz o çocukcağızlar için de zordur. Bir gül bahçesi beklememek lâzım açıkçası.

Bir insanla bir ilişkiye başladığımızda aslında taa dedesinin babasını yetiştirirken yapmış olduğu hatalarla da ilişki kurmaya başlarız. Bunlar karşınızdaki kişinin parçasıdır, şu anda fark etmezsiniz. Bunlar, ancak zorluklar baş gösterdiğinde görebileceğiniz şeylerdir. O yüzden bugün güzel ve yumuşacık günlerde gördüklerinizle, asla geleceğe yönelik varsayımlarda bulunmayın. "Çok iyi tanımadan hızlı karar" alıp, bir kızcağızla evlenen, sonrasında iki çocuğu o kızla baş başa bırakıp, yeni bir kızla hayatını temize çekmeye çalışan bir adam var karşınızda. Size anlatacaklarını, anlattıklarını temkinli dinleyin.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hic sevmeden degil de cok iyi tanimadan hizli bir karar olmus sadece soyledigi bu yani. Zamanla sevmistir tabii ki. Sevmeden iki cocuk olacagini sanmiyorum. Sadece en basta cok buyuk bir sevgi ve tanimayla olmamis evlilik. Anlasmazliklar da artinca bosanma olmus zaten. Iki cocuk beni de korkutuyor acikcasi
Ben yapamam mesela. Sizinle aynı yaştayız. Ama siz yaparım diyorsanız bilemem.

Ben varım esımın bır cocugu var ben hıc evlenmemıstım. Ben esımden yana hıc bır sıkıntı yasamadımda cocukla yasadık aslında kucukken benı cok sevıyordu aklı ermeye baslayınca bırazda anne doldurusuyla yanımıza geldıgı zamanlar benım cocugumu kıskanma asırı sımarıklık(arada bır gelınce her ıstedıgını yaptırmaya calısıyor) babasını kıskanıyor annesının degılde baskasının olmasını ıstemıyor.
Asla soz dınlemıyor sen benım annem degılsın dıyor. Bızımkı boyle ve bıde kv gorumce var cocuk soz dınlemıyor mesela aksam dısarı cıkmak ıstıyor babası evde yokken gondermıyorum(11 yasında) cıkıp babannesıne gıdıyor onlarda uvey anne algısıyla dogru bısey bıle yapsam bakmak ıstemıyorsun falan fılan bır suru cene.
Bızde durumlar boyle ama herkes aynı degıl gorumcemın esınınde var bı cocugu onlar hıc sıkıntı yasamıyor. Cıddı bı ılıskınız varsa buna karar vermeden once cocuklarla tanıs zaman gecır derım ben anlasabıleceksenız evlılık yapın yoksa cok zor
Canım bence görumcenin eşinin çocuğuyla problemi varsa da sana yansitmiyordur sakliyorlardir ayni kendilerininki de var çünkü sana fırsat vermek istemezler sana bak biz çok iyiyizsen bizim cocuga sen iyi olamıyorsun diye mesajdır bence

İki tane ergen çocuk, hala evlenmemiş bir eski eş, bana hiç cazip bir hayat gibi görünmüyor. Eşlerinden boşanan erkekler kadınlardan farklı olarak bununla yaşamayı bilmiyorlar malesef, ya ilk evlilikten olan çocukları yok sayıyorlar arayıp sormuyorlar ki ben kendi evladını silen bu adamların vicdanı olmadığını düşünüyorum, çoğuda zaten ilk fırsatta ikinci eşinede bir kazık atıyor mutlaka; ya da ikinci eşinden çocukları konusunda sürekli alttan alma, kendini geri planda tutmasını bekliyorlar, sürekli çocuklara karşı bir suçluluk duygusu ile hareket ediyorlar, bu durumda eski eş anlayışlı bir kadınsa çok büyük sıkıntı olmuyor, ama eski eşin bu evliliğe sıcak bakmadığı durumlarda, evliliği çocukları kullanarak çok güzel mahvedebiliyor.
Bakın sizin durumunuzda eğer devam edecekseniz, o çocuklarla yaşamayı kabul edebiliyorsanız devam edin, şimdi annesi ile yaşıyordur babamla yaşayacağım der size taşınır, ama böyle anlaşmamıştık diyemezsiniz, zira bu bir iş sözleşmesi değil ve o adam sizin kocanızdan önce o çocukların babası, böyle bir durumda tek yapabileceğiniz ayrılmak olur. Kaldı ki iki ergen çocuğun tüm sorumluluğunu eşinizle beraber sizde yükleneceksiniz, onlar için birçok konuda maddi manevi fedakarlık yapacaksınız. Yaptığınız tüm gelecek planlarında yatırımlarda onların varlığını ve giderlerini hesap edeceksiniz. Mesela ikinizde çalışıyorsanız, ortak birikiminizin kimin üstüne olacağı bile sıkıntı olacak sizin için. Özel ve önemli günleriniz çocuklarla ilgili bir günle çakışınca geri planda olmayı kabul edeceksiniz, eğer eski eş evlenmemişse ve adama dair beklentileri varsa muhtemelen sizin üzerinize oynayacak, bunları alttan almak ve yutmak zorında kalacağınız durumlar olacak arada eşinizle ortak çocukları olduğu için. Sizinde çocuğunuz olduğunda sizin için ilk heyecen olan birçok şey eşinize sıradan ve önemsiz gelecek. Ailenizle bu konuda sıkıntılar yaşayacaksınız, belkide onların desteğini kaybedeceksiniz Bunlar ufak bir düşünmeyle ilk akla gelen şeyler. Çok aşıkanız devam edin ama eğer vazgeçebilecek durumdaysanız vazgeçmeniz sizin için daha hayırlı bence.

hanımlar merhaba,

Genelde bu platformda yazılanları okuyup yorum yapan taraftım ancak ilk kez bir konu açıp sizin fikirlerinizi almak istedim.

Sorun şu anda yeni yeni tanımaya calistigim kisiyle ilgili. Açıkcası iyi anlasıyoruz. Tanıdığım kadariyla anlayışlı, iyi ve dusunceli bir insan. Su anda asiri bir uyumsuzluk yasamiyoruz. Ancak kendisi genç yasta bir evlilik yapmis ve ayrilmis. Bu evliliginden iki cocugu var. Çocuklar cok asiri kucuk degil ve anneleriyle yasiyor. Bense hic evlilik yapmadim daha once.

Aranizda boyle bir seyi daha once yasayan ve evlenen var mi sormak istedim. Cocugu olan biriyle iliski yasamak ve evlenmek ileride aramizda problem olmasina neden olur mu? Boyle durumlarda karsi tarafa ve bana dusen seyler ne, nasil davranilmasi gerekir. Cocugu olan biriyle evlilik yapmak ya da iliski yasamak ciddi bir sorumluluk mu gerektirir. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim
Bir arkadaşım var. Sevgilisi çocukluydu. Arkadaşımın ailesi evliliğe karşı çıktı. Kız ne yaptı etti ikna etti. Evlendi. Ara sıra konuşuruz sıkıntıları anlatır. Keşke ailemi dinleseydim falan der. Yazacaklarım bu kadar. 🙋‍♀️

Genelde bu tarz konulara yaptigim yorumu size de yapiyim , siz daha once evlenmediyseniz bu ise bulasmayin
Bir kerr iliskinizde en onemli kisi eski es , eger cocuklarin annesi duzgun bir insansa zaten cocuklar da duzgundur , size karsi saygili olurlar , anneleri de babayla sadece cocuklarla ilgili gorusur eder , sizin de huzurunuz yerinde olur
Ancak burdaki pek cok konuda gördük ki bu medeni iliskileri pek cok turk kadini yurutemiyor

Eger adami gercekten seviyorsaniz ilk esini arastirin , nasil biri oldugunu ogrenin , eger iyi vr akli basinda bir kadinsa sorun yasamazsiniz

Ben esimin eski esini cok severim , evliligimizin ilk senesinde oglunun cikarmaya calistigi tum olaylari cok guzel halletti , birbirimize selam soyleriz esimle telde konustuklarinda o kadar iyidir aramiz

Ben varım esımın bır cocugu var ben hıc evlenmemıstım. Ben esımden yana hıc bır sıkıntı yasamadımda cocukla yasadık aslında kucukken benı cok sevıyordu aklı ermeye baslayınca bırazda anne doldurusuyla yanımıza geldıgı zamanlar benım cocugumu kıskanma asırı sımarıklık(arada bır gelınce her ıstedıgını yaptırmaya calısıyor) babasını kıskanıyor annesının degılde baskasının olmasını ıstemıyor.
Asla soz dınlemıyor sen benım annem degılsın dıyor. Bızımkı boyle ve bıde kv gorumce var cocuk soz dınlemıyor mesela aksam dısarı cıkmak ıstıyor babası evde yokken gondermıyorum(11 yasında) cıkıp babannesıne gıdıyor onlarda uvey anne algısıyla dogru bısey bıle yapsam bakmak ıstemıyorsun falan fılan bır suru cene.
Bızde durumlar boyle ama herkes aynı degıl gorumcemın esınınde var bı cocugu onlar hıc sıkıntı yasamıyor. Cıddı bı ılıskınız varsa buna karar vermeden once cocuklarla tanıs zaman gecır derım ben anlasabıleceksenız evlılık yapın
Canım bence görumcenin eşinin çocuğuyla problemi varsa da sana yansitmiyordur sakliyorlardir ayni kendilerininki de var çünkü sana fırsat vermek istemezler sana bak biz çok iyiyizsen bizim cocuga sen iyi olamıyorsun diye mesajdır bence
Valla bılemıyorum soyledıgı o zaten artık esımde bende mesafe koymustuk ondan snra karısmaz oldular

Cok güzel yorumlar yapılmıs
Sızın yaşınız cok genc
Hadı 40olsanız ıhtımaller azdı dersınız
Buyasta düşünmeniz bence çok gereksiz

Iyi anlasmanizin yani onun muhtemel iyi erkegi oynamasinin sebebinin sizin bekar 1 hanim, onun cocuklu bosanmis 1 erkek olmasi ihtimalini de gozardi etmeyin derim. Erkekler, istedigini elde edene kadar kendilerini cok iyi gizliyorlar. Bu yonden de bakin isterseniz.

Son düzenleme:
Back
X