• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne düşünürdünüz?

hanımlar merhaba,

Genelde bu platformda yazılanları okuyup yorum yapan taraftım ancak ilk kez bir konu açıp sizin fikirlerinizi almak istedim.

Sorun şu anda yeni yeni tanımaya calistigim kisiyle ilgili. Açıkcası iyi anlasıyoruz. Tanıdığım kadariyla anlayışlı, iyi ve dusunceli bir insan. Su anda asiri bir uyumsuzluk yasamiyoruz. Ancak kendisi genç yasta bir evlilik yapmis ve ayrilmis. Bu evliliginden iki cocugu var. Çocuklar cok asiri kucuk degil ve anneleriyle yasiyor. Bense hic evlilik yapmadim daha once.

Aranizda boyle bir seyi daha once yasayan ve evlenen var mi sormak istedim. Cocugu olan biriyle iliski yasamak ve evlenmek ileride aramizda problem olmasina neden olur mu? Boyle durumlarda karsi tarafa ve bana dusen seyler ne, nasil davranilmasi gerekir. Cocugu olan biriyle evlilik yapmak ya da iliski yasamak ciddi bir sorumluluk mu gerektirir. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim
2 cocuk çok büyük sorumluluk degil mi? Bazen yasadigimiz seylerde bile empati kuranazken yasamadigimiz seylerle alakali empati nasil kuracagiz. Sabir denen sey bitebilir, sevgi denen sey tukenebilir. Çocuklar size gelip kalmak isteyecekler ya da velayet babaya geçebilir... bunlari düşünerek kararlar alin ve ben kesinlikle tercih etmezdim.

2 cocuk çok büyük sorumluluk degil mi? Bazen yasadigimiz seylerde bile empati kuranazken yasamadigimiz seylerle alakali empati nasil kuracagiz. Sabir denen sey bitebilir, sevgi denen sey tukenebilir. Çocuklar size gelip kalmak isteyecekler ya da velayet babaya geçebilir... bunlari düşünerek kararlar alin ve ben kesinlikle tercih etmezdim.

Açıkçası ben de aynı sekilde düşünuyorum. 2 çocuğun varligini kabul etmeden ya da onlarla yasabilecegim ihtimalini kabullenmeden ciddi bir adim atmak istemiyorum. Ne kadar karşı tarafi tanimaya calissam da aklimin bir kosesinde cocuklar nedeniyle dogabilecek sorunlar da var

Açıkçası ben de aynı sekilde düşünuyorum. 2 çocuğun varligini kabul etmeden ya da onlarla yasabilecegim ihtimalini kabullenmeden ciddi bir adim atmak istemiyorum. Ne kadar karşı tarafi tanimaya calissam da aklimin bir kosesinde cocuklar nedeniyle dogabilecek sorunlar da var
Çok sorun var hemde. Hayatınızdaki insan çocuklarına maddi manevi bakmak zorunda böylece ikiye bölünecek sizin çocuğunuz olursa 3 e bölünecek ailesi hayattaysa dörde bölünecek. Gerçekten evlilik aynı dengede olan insanlar için bile oldukça zor. Isin içine girene kadar herseyin canim cicim olduğunu herseyiyle savaşacak güçte olduğumuzu düşünüyoruz ama gerçekten öyle olmuyor. Tanımaya çalışmayın bırakın o tanımadığınız haliyle kalsin bence.

10 yasindan yuksek. 12 13 yaslarindalar.

Aslinda su an kiskanilacak bir sey yasamadik. Surekli haber veriyor bana yaptiklariyla ilgili. Esiyle bagi sadece cocuklari icin oluyor. Zaten genc yasta yapilan bir evlilik oldugu icin anlasmazlik olmus ve biraz sevmeden evlenmis. O yuzden akli onda gibi bir korkum yok.

Aile konusu benim de kafami karistiyor. Su an aileme yansitmadim. Acikcasi once kendim emin olmak istiyorum ki. Bir seylerin arkasinda durabileyim.

Empati konusunu da bilemiyorum. Cocugum yok evet ama okul oncesi ogretmeniyim o yuzden cocuklarla iletisim kurdugum bir yapiyorum. Tabii ki mesleki hayatla ozel hayat bir degil. Ama tereddutlerim var tabii ki

Ben bu topa girmezdim. Ergenler, hayatlarin en zor dönemindelir. Yeni evlilik.. anlayis sifir olur. Sende bir anne olmus olsaydin yine baze seyleri anlardin, biraz klise olacak fakat bu evlat olayida anne olunca daha iyi anliyorsun.

Evliligin tadini çikarmak isteyeceksin ama cocuklarida babaya ihtiyaci olacak. Okulmus, arkadasmis, sinavlarmis. Zor dönem zaten onlari bekliyor. Bu dönemde birde babanin evlenmesi, yeni biri hayatlarina girmesi.. Cocuklar açisindan bakincada çok zor. Sevgilin hem seni, hem çocuklar arasinda denge kurmak zorunda kalacak,..

Burdan bakilinca birde aranizda muhtesem bir askta yok, hani desen hayatta yakalamayacagim bir uyum içindeyiz. Yerinde olsam ayrilirdim.

hanımlar merhaba,

Genelde bu platformda yazılanları okuyup yorum yapan taraftım ancak ilk kez bir konu açıp sizin fikirlerinizi almak istedim.

Sorun şu anda yeni yeni tanımaya calistigim kisiyle ilgili. Açıkcası iyi anlasıyoruz. Tanıdığım kadariyla anlayışlı, iyi ve dusunceli bir insan. Su anda asiri bir uyumsuzluk yasamiyoruz. Ancak kendisi genç yasta bir evlilik yapmis ve ayrilmis. Bu evliliginden iki cocugu var. Çocuklar cok asiri kucuk degil ve anneleriyle yasiyor. Bense hic evlilik yapmadim daha once.

Aranizda boyle bir seyi daha once yasayan ve evlenen var mi sormak istedim. Cocugu olan biriyle iliski yasamak ve evlenmek ileride aramizda problem olmasina neden olur mu? Boyle durumlarda karsi tarafa ve bana dusen seyler ne, nasil davranilmasi gerekir. Cocugu olan biriyle evlilik yapmak ya da iliski yasamak ciddi bir sorumluluk mu gerektirir. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Yüksek anlayış gerektirir. Çocuklarıyla görüşecek çocuklarının annesiyle görüşecek , çocukları için bir araya gelecekler . Karşınızdaki insan iki çocuklu bir baba çocuklarına zaman ayırması çok önemli. Bence bunlara bakın eğer çocuklarına yeteri kadar zaman ayırmiyorsa siz ondan ayrılın . Bunlar onun yapması gerekenler ve bunları yapmiyosa onda anlayış falan yoktur sizin de ona anlayış göstermeniz gerekmez. Eğer ben o kadınla görüşmesini istemiyorum ya da çocukları bana ağır gelir diye düşünüyorsanız hiç ilerlemeyin çünkü çocuklar annede kalsa bile babanın sorumlulukları vardır

Bekar olup cocuklu biriyle evlenipte mutlu olan birini daha görmedim.
Ayni seyi annem yasadi, babamin ilk evliliginden bir cocugu var. Kücüklügümden beri hep söyler "evlendigin kisi sana denk olsun" diye. Gercekten de annem babamla evlenmeden önce kiymetsiz olup ortalikta birakilan cocuk, annem evlenince bir anda kiymete binmis. Düsün annem dogum yapicak, babam önceki evliliginden olan cocugunun pesinden kosturmakla mesgul 🤦🏻‍♀️ dogum da hastanede bile yokmus adam.

Eski çalıstıgım bi yerden arkadsım, bosanmıs iki cocuklu biriyle evlenmeden once ilişki yasıyo hatta bu adam onun ıcın ilk, hersey en basta iyi hos güzel, cocuklarla da iyi anlasıyoruz diyo, evleniyorlar.. 5 6 aydan sonra hersey batmaya baslıyor, onların araması, haftasonu gelıp gıtme lerı,herseyı sorun etmeye basladım diye anlatmıştı... 1 yılı zor gecırdım demıstı..

hanımlar merhaba,

Aynı şey sizinde başınıza gelebilirdi. Sizde evlenip başarısız bi evlilik yaşayabilirdiniz insanlık hali. Hayatta başımıza her şey geliyor. Adam sizi, siz adamı seviyorsanız ve mutluysanız bunu dert etmemelisiniz. Siz çocuklara iyi davrandığınız sürece onlarda size iyi olacaktır

Bekar olup cocuklu biriyle evlenipte mutlu olan birini daha görmedim.
Ayni seyi annem yasadi, babamin ilk evliliginden bir cocugu var. Kücüklügümden beri hep söyler "evlendigin kisi sana denk olsun" diye. Gercekten de annem babamla evlenmeden önce kiymetsiz olup ortalikta birakilan cocuk, annem evlenince bir anda kiymete binmis. Düsün annem dogum yapicak, babam önceki evliliginden olan cocugunun pesinden kosturmakla mesgul 🤦🏻‍♀️ dogum da hastanede bile yokmus adam.
Çocuk bitmiş bir evlilikten olunca babalıkda bitiyor mu ?

Eşimin de ilk evliliğinden iki çocuğu var, velayet annelerinde. Benim de bir kızım var. Benim ilk evliliğim olsaydı ve çocuğum olmasaydı evlenmezdim.
Çocukların anneleri biz evlendikten sonra her haftasonu bırakmak istedi. Nafakaya zam için dava açtı. Bizde olan biten ne varsa öğrenmek için çocukları casus olarak kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Çocuklar bizdeyken gayet iyi davranmama rağmen ( kendi çocuğum olmasa empati yapar mıydım bilmiyorum) eşim hep gergindi ve aşırı kontrolcüydü. İster istemez huzur kaçıyor. En son çocuklarının yanında bana küfür ettiği ve bıçaklamakla tehdit ettiği için boşanmaya karar verdim. Evlendiğime pişmanım çocuklu bir adamla evlendiğime iki katı pişmanım. Hakkınızda hayırlısı olsun ama sevgi tek başına yetmiyor. Lütfen kendinizden fedakarlık etmeyin.

hanımlar merhaba,

Evet ciddi sorumluluk gerektiren bir sey. Benim annem babamin ikinci esi. Babamin 2 kizi var ilk evliliginden. Annem bakti o kizlara da. Cok severek bakti,ikisini de elleriyle emekleriyle evlendirdi. Bir gun incitmedi,kotu soz soylemedi. Benden ayirmadi. Ama kizlarin anneleri cikip gelince kizlar anneme dusman oldu acikcasi. Simdi bir sorun yasanmasa da ileride cok da parlak bir gelecek olmayacaktir sizin adiniza. Eger ki benim annem gibi yapabilecekseniz,oyle dusunebilecekseniz evlenin cocuklu adamla. Yoksa da girismeyin hic

Aslinda su an kiskanilacak bir sey yasamadik. Surekli haber veriyor bana yaptiklariyla ilgili. Esiyle bagi sadece cocuklari icin oluyor. Zaten genc yasta yapilan bir evlilik oldugu icin anlasmazlik olmus ve biraz sevmeden evlenmis. O yuzden akli onda gibi bir korkum yok.

Aile konusu benim de kafami karistiyor. Su an aileme yansitmadim. Acikcasi once kendim emin olmak istiyorum ki. Bir seylerin arkasinda durabileyim.

Empati konusunu da bilemiyorum. Cocugum yok evet ama okul oncesi ogretmeniyim o yuzden cocuklarla iletisim kurdugum bir yapiyorum. Tabii ki mesleki hayatla ozel hayat bir degil. Ama tereddutlerim var tabii ki
Ne tıynetsiz adam.
İnsan iki cocuk sahıbı oldugu hayat arkadası ıcın 'sevmeden evlendim' yalanını atarken hıc mı kendinden utanmaz.
Ya sevmeden evleniyorlar, ya kadınlar aldatıyor bu poncıklerı...

Biri de çıkıp, evlilik kurumu ıcın yeterli degıldım, oyuzden bosandık demiyor. Kibarca bile sucu ustlenen yok.
Sevmeden evlenmısmıs.

Sırf su cevap yuzunden, oldu ozaman hadi bye der kalkardım yanından.
Siz hala cocukları dert ediyorum diyorsunuz, derdiniz adamın karakteri olmalı bence.

Ben uzak dururdum. Sıkıntılı yani. Sizin ilk evliliğiniz, hafta sonlarını kendinize ayırmak istersiniz ama hafta sonu aynı zamanda çocuklara ayrılmak zorundadır. Arada çocuk var, onun okulu, maddi desteği var. Eski eşin çocuğu doldurmayacağı belli değil.

sizin daha ilk evliliğinizken neden bu sorumlulukları yüklenmek zorunda olasınız?

Bu konuda bence aynı durumda olanlar birbirini daha iyi anlayacaktır. Benim çocukları olan bir arkadaşım, yine çocukları olan başka bir beyle evlendi. İkisi de birbirinin halinden anlıyor. Gelir giderlerini ayarlıyorlar. Evde devamlı bir çocuk trafiği var. Annenin çocukları yurttan geliyor, eşinin çocukları hafta sonlarında geliyor. Ama ikisi de çocuklara alışkın oldukları İçin, bu onları rahatsız etmiyor.

sizin için daha zorlayıcı olacaktır. Yine de siz bilirsiniz tabi ki.

Kuzum.ailemde var annelik yapti cocuklara simdi.kapilariji acmiyorlar...sonra tanidigim var 30 lu yaslarinda evlenmis kadin esinin.cocugu ona.anne demis o derece sevmis suan.ayriliyorlar baska olaylar oluyor cocukla ilgili...yani uvey anne olmanin.adi da kotu nankorluk olabiliyor sonra babalar asiri korumaci ve onyargili olabiliyor ustelik sende 2 cocuk zor yani annede hayatta seni benimserler mi?

Tercih etmezdim

Evlenip ayrılmış olması sorun değil
Ama çocukları varsa sizin için zor olabilir.
Sizinde önceden evlilik yapmış çocuklu biri olsaydınız olurdu ama daha yasınız da genç
Şu durumda pek sizin konumunuza uygun gelmedi bana.

Eski çalıştığım yerde vardı böyle bir kadın. Kadının ilk evliliği, adam iki çocuklu.
Kadınla adam aynı meslekten. Gelirleri denk.
Her sömestrda ve yaz tatilinin 3 ayı çocuklar babalarına geliyorlarmış. Kadın yaz için plan yapamadı hiç.
Sonra bunların da 2 çocuğu olmuş. Tabi herşey iyice karışmış. Eski eş yeni eşin 1/3’i maaş alıyordu mesela. Ama yeni eşten olan çocuklar özel okula gidiyor diye kendi çocuklarını da özel okula yollattı. Adam açısından bakınca 4 çocuğunu neden birbirinden ayırsın. Ama bu sefer yeni eş evin giderlerini karşılamaya başladı. Kredi çeken yeni eş oldu.

Kendimden de örnek vereyim. Çocuklu biriyle beraberim. Çocukları Temmuz’da veriyor mahkeme babaya biliyorsunuz. Ben eski eşimle anlaştım, bu sene Ağustos’ta alacak mesela. Erkek arkadaşım da ben de Temmuz’u çocuklarımızla geçireceğiz. Ağustos’u ise başbaşa ❤️ Tatil rezervasyonu ona göre yaptık. Ama eski karısı çocuklarını 3 ay boyunca verseydi bu planı yapamazdık.

O yüzden iyice ölçün biçin. Bunlara göğüs gerebilirim derseniz olur ama daha bahsedilmeyen çok zorluğu da vardır yani.

Şunu söyleyeyim 2 tane çocuğu olduğu için yeni evliliğinde muhtemelen çokta çocuk istemeyecek bunu kabul edebilecek misiniz ?

Back
X