• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Ne Düşünürsünüz

Oyun bilgisayar bağımlılığı çok ciddi bir bağımlılık gerekirse bu iş boşanmaya kadar da gider lakin bu durum evde sorumluluklarını yerine getirmiyor, bir kelime bile etmiyor, yüzüne bakmıyor, cinsel hayat bitiyor gibi gibi ise evet boşanılır.

Yalnız ben sizin eşinizin bu gruptan olduğunu düşünmedim yazdıklarınızda. Umutsuz ve ya duyarsız bir vaka değil. Siz önceden plan yapın belirtin eşiniz hayır demez bence öyle bir havası var. İlk üç beş çıkışta da belki çok zevk almaz ama enerjinizi neden bunun için düşünüyorsunuz siz o zevk almıyor diye kendinizi düşürürseniz adam zevk alacaksa da almaz ki. Bazıları daha evcimendir bazıları daha çok dışarı çıkmayı sever teklifler de ona gelir. Mesela bizde de hemen hemen bütün şehir dışı planları bende şehir içi genelde eşimde nadiren ben şuraya buraya gidelim derim. Dizi film teklifi çoğunluk ben de arada eşim iyi bi şey buldum diye gelir. Takılmayın bunlara inanın değecek şeyler değil.

Mesaja da ben olsam takılmam benden sıkıldı diye düşünmek bence çok uç bi nokta. Çocuk olmadan önce nöbete gidince şükür bu gün kafayı dinleyeceğim diye dalga geçerdim tam tersi de geçerli. Çocuk olunca durum değişiyor tabii 😁

Sizin bu alınganlıkla, niyet okumaciligi yapıp olmayan şeyleri öyleymiş gibi varsaymanizla hiç bir ilişkiniz yürümez.
Adam "yürüyüş yapalım" demiş , "yok niyetsiz dedi"
"Bir şey yapalım mı?"diye sormuş , "laf olsun bilgisayarına kaçsın diye dedi"
Arkadaşıyla geyik yapmış, "benden bıktı artik"
Asık suratla ona tek kişilik kahvaltı vermişsiniz,sabah sabah kavga etmek istemeyen her insan gibi alıp gitmiş, "pcsini çok seviyor ya,ona koştu"
Adam sizinle canlı müziğe geliyor, "yüzünden eğlenmedigi belli,gelmesin daha iyi"
Bir şey anlatıyorsunuz, adam tek laf etmiyor ilgilenmediğine dair. "yüzünden belli anlattigimdan keyif almıyor"
Bu ne ya, o kadar zor ki sizinle yaşamak.
Eger her zaman boyleyseniz sizinle zaman geçirmek yerine baska şeyler yapmak isteyen adama hak vereceğim biraz. Kimse böyle biriyle uzun uzun sohbet edemez çünkü her konuşmadan bir anlam çıkarıp kendinizce kurmanız muhtemel (konu bazında konuşuyorum. İnşallah normalde böyle biri değilsinizdir, üzüntüden böyle konuşuyorsunuzdur)
Bizim ailede ablamla benim en büyük farkım mesela o annemlerden bir şey ister yapmazlar ikinciye ister yine olmaz öf der bırakır annemler tamam hadi yapalım der istemem hevesimi kırdınız der. Ben tam tersi hadi yapalım derler hevesim kırılsa da yaparız o işi. Sonuçta o aktiviteden kârlı, keyifli çıkan ben olurum.
Benzer birkaç durumda erkek arkadaşım da yatıp uyumak istediği vakitlerde benim gönlümü yapmak için dışarıda kahvaltıya gittik. Hiç sevmez çünkü kahvaltı yapmaz. Ben of niyetsiz gidiyor diye surat yapsam bunun devamı gelmezdi. Aksine çok güzel vakit geçirdik bunu daha sık yapalım diye kendisi teklifte bulundu.

Konu sahibi tamamen şımarıkça davranıyor. Orta yolu bulma gibi de bir çabası yok. Söylenip durdukça da adam oyun dünyasının rahat evrenine iyice kaptırır kendini.

Neden peki? Ne değişmiş olabilir? Bana çok mantıksız geldi saatlerce sohbet edecek kadar konuşmayı sevdiğin biriyle konuşmaktan nasil zevk almamaya başlarsın ki?
Karşıdaki insan sürekli eleştirmeye,her şeyi yanlış anlamaya,kınamaya,seni bozmaya meyilliyse,bi müddet sonra eski diyalog tıkanır

Kendi kafanizda kuruyorsunuz surekli adamin yaptiklarindan anlamlar cikariyorsunuz. Pasif agresif hareketleri cogu insan anlamaz sadece erkekler demek istemiyorum cunku mesela bende anlamam acikca birseyi konusmak yerine yok soyle yapti yuzumu asik gordu niye boyle yapti demek yerine acikca niye konusmuyorsunuz? Ben adamda degil tum problemleri sizde gordum. Bende yabanci dizi izlemeyi severim esimle ortak dizi bulur izleriz bilgisayar oyunu oynamayi sever bende bir tane sevdigim vardi onu soyledim indirdi birlikte oynuyoruz arada bir vs. Siz hic cabalamayip karisnizdaki niye cabalamiyor diye kiziyorsunuz.

Her konuya yorum yazıcak vakti bulamıyorum ama size yazmak istedim. Benim eşim de oynardı pcde oyun ben 1 2 saat rahat bırakırdım kendime ayırıcak zamanım çoktu ama onun yoktu. Jöh tü ve 3 günde 1 operasyona giderdi. Kafa ve vücut yorgunluğu aşırı stres vs çok yorucu bi işi vardı. biraz oynardı ama ben hadi artık deyince de oyunu bitirir bırakırdı. Bence işten gelince mesela 1 saat 2 saat oynayıp bırakmalı, kaçta yatıyosanız sizle de vakit geçiricek kadar zaman kalmalı çünkü. Haftasonu da plan yapıp dışarı atın kendinizi gezin dolaşın plan yapalım demesini beklemeyin. Eve gelince oynıycaksa yine oynasın, siz de o ara dizi izleyin bazen insan yalnızlığı da özlüyo. Mesela ben bayılırım tv izliyim bi şeyler atıştırıyım kimse olmasın falan ama eşimi de çok severim ve bunları onla da yapmaya bayılırım. İnsan yalnız da kalmalı sonuçta siz hep hayatında yoktunuz nu sizi sevmiyo demek değildir önce bu sorunu çözmeyi deneyin oyunu makul seviyede tutabiliyor denge kurabiliyorsa boşanmayın derim. Sonra nolucak? 2.bi kişiye alışmaya çalışıcak kalp, teni yabancı gelicek ve kim bilir ne sorunları olucak bilmediğiniz? Psikopatı var manyağı var ve asla belli etmiyolar kendilerini. Eşinizin kıymetini bilin derim.

Biz de böyle sayılırız eşimle ama daha çok beraber oynuyoruz. Siz de beraber oynamayı deneseniz? Ben bir problem göremedim pek

Karşıdaki insan sürekli eleştirmeye,her şeyi yanlış anlamaya,kınamaya,seni bozmaya meyilliyse,bi müddet sonra eski diyalog tıkanır
Çok haklısın.
Bence sorunun kaynağı konu sahibi kesinlikle.
Neden eskisi gibi sohbetimden keyif almıyor demiş ama her şeye mana bulan, kendi kendine yazıp duran , yok suratı kalk gidelim der gibiydi, bakışı sıkıldım dedi, dudakları bundan bana ne dedi...
İnsan ne yapsın yani. Kendi etmiş kendi bulmuş..bence konu sahibi değişirse kocası da değişir. Buradan bakınca pırlanta gibi adam 😅
Bir de adamın yalnızliktan zevk alması sevmiyor demek. Ama konu sahibinin basit bir şey için ayrılmayı düşünmesi sevmiyor demek değil 😂😂
Asıl ota tota terketmek istemek sevgisizlikten. İnsan çuvaldızı kendine batirmali

Herkese merhaba.
Hemen konuya girmek istiyorum.Eşim tam bir bilgisayar bağımlısı.Sabah bir otursun gece yatana kadar oturur o kadar.Bana bir şey yapmak ister misin diye sorar gün içinde.film vs eğer hayır dersem kurulur yine pc nin başına.Sürekli oyun ve yabancı dizi izler.

Onun haricinde gerçekten evde her şeye yardımcı çamaşır makinesinin bitti sesini duyunca hemen kalkar asmak için.bulaşıkları benden güzel yerleştirir hatta benim yaptıgımı beğenmez falan.benden daha çok iş yapar genelde.Ama bunlar tolere etmiyor gözümde bu durumu ve inanılmaz üzülüyorum

Dün arkadaşıyla mesajını gördüm.Eşim pc başında kahvaltı yaparken foto atmış(ben yoktum) Hayattan aldığım maksimum zevk falan demiş.Eşimin arkadaşı cumartesi çalışıyor.İyi ki evde değilim eşim evde yok çok sıkılırdım demiş arkadaşı.Eşim ise yok be oğlum mis gibi işte oh falan yazmış.Gerçekten çok üzülüyorum.

Bu sebepten boşanmak istedim öncesinde düzelir gibi oldu ama yine aynı yine aynı.(Bu sebepten boşanılır mı onu da bilmiyorum)
Boş boş otursun mu? Bi şekilde hobilerine yönelicek. Boşanmaktan ziyade kendine mesgale bulmalısın

Çok haklısın.
Bence sorunun kaynağı konu sahibi kesinlikle.
Neden eskisi gibi sohbetimden keyif almıyor demiş ama her şeye mana bulan, kendi kendine yazıp duran , yok suratı kalk gidelim der gibiydi, bakışı sıkıldım dedi, dudakları bundan bana ne dedi...
İnsan ne yapsın yani. Kendi etmiş kendi bulmuş..bence konu sahibi değişirse kocası da değişir. Buradan bakınca pırlanta gibi adam 😅
Bir de adamın yalnızliktan zevk alması sevmiyor demek. Ama konu sahibinin basit bir şey için ayrılmayı düşünmesi sevmiyor demek değil 😂😂
Asıl ota tota terketmek istemek sevgisizlikten. İnsan çuvaldızı kendine batirmali
eşimin annesi de benim oğlum pırlanta gibi derdi 😁 güldürdünüz beni 😁😁😁
ileride böyle bir durumla karşılaşırsanız çok farklı düşüneceginize eminim :)

giyinip geldi ben pazara gidiyorum yürücem geliyor musun dedi :/ yürüdük geldik. illa trip mi atmam lazım böyle ufak şeyle yapması için :/
Siz bence boşluktan kocanıza sarıyorsunuz. İletişiminiz zayıf adamla konuşun diyor herkes. Hala trip attınız da o işe yaradı sanıyorsunuz. Gerçekten yorucu bir insanmışsınız. Probleme siz neden oluyorsunuz. Biz dışarıdan bakan sizi tanımayan insanlarız bence kulak verin.

Ya gerçekten bir sürü kişi yazmış ama hiç kendinizde sorun görmemişsiniz. İnsan haliyle yapacak dolu dolu bir aktivite olmayınca daha kolay olan oyun oynamak, kkde post okumak vs gibi kafa dağıtan boş şeyler yapmayı tercih ediyor. İlla karşılık taraftan öneri gelmesine gerek yok siz bir öneriyle gidin mesela. Güzel bir cinayet çözme dizisi bulun akıcı, diyin ki çok güzelmiş hadi sen mısır patlat ben de diziyi açayım. Kendiniz yapmak istemeseniz bile bir şeye hevesiniz olduğunu hissettirin, hadi beni haftasinu sürpriz bir yere götür ama sakın söyleme neresi olduğunu falan diyin. Haftada bir gün gidilecek bir kurs bulun beraber gidin, dans olur, resim olur yemek kursu olur.
Benim eşim de oyun ve maç izlemeyi çok sever, bazen 1 2 saat oynar, ben de oje, maske bakım vs yaparım. İşim bitince sıkılırım giderim kucağına oturur hadi onu bırak benle oyna derim 😆 sonra ısırırım falan rahat vermem o da kapatır gelir, kart oyunu oynarız. Falan filan işte yani.
Biraz siz girişken olun ve laf sokmadan biraz heves ettirecek şeyler yapın ki o da yavaştan yapmak istesin.

telefonla oynasın ama yanımda otursun en azından.böyle ayrı odalarda olmak bile kendimi kötü hissettiriyor.konuşmayı pek sevmez zaten
Sürekli dipdibe olmak zorunda değilsiniz. Göbeğiniz bir kesilmedi. Free time diye bir gerçek olmak zorunda. Beraber takılmak istiyorsanız kem küm bahane bulmayın şunu yapalım deyin. Boş boş elinde telefon yanınızda neden otursun boş zamanında köşe minderi mi bu adam.
Yazdıkları kırıcı ama bence sadece geyik, adamın özelini kurcalamayın

Ya gerçekten bir sürü kişi yazmış ama hiç kendinizde sorun görmemişsiniz. İnsan haliyle yapacak dolu dolu bir aktivite olmayınca daha kolay olan oyun oynamak, kkde post okumak vs gibi kafa dağıtan boş şeyler yapmayı tercih ediyor. İlla karşılık taraftan öneri gelmesine gerek yok siz bir öneriyle gidin mesela. Güzel bir cinayet çözme dizisi bulun akıcı, diyin ki çok güzelmiş hadi sen mısır patlat ben de diziyi açayım. Kendiniz yapmak istemeseniz bile bir şeye hevesiniz olduğunu hissettirin, hadi beni haftasinu sürpriz bir yere götür ama sakın söyleme neresi olduğunu falan diyin. Haftada bir gün gidilecek bir kurs bulun beraber gidin, dans olur, resim olur yemek kursu olur.
Benim eşim de oyun ve maç izlemeyi çok sever, bazen 1 2 saat oynar, ben de oje, maske bakım vs yaparım. İşim bitince sıkılırım giderim kucağına oturur hadi onu bırak benle oyna derim 😆 sonra ısırırım falan rahat vermem o da kapatır gelir, kart oyunu oynarız. Falan filan işte yani.
Biraz siz girişken olun ve laf sokmadan biraz heves ettirecek şeyler yapın ki o da yavaştan yapmak istesin.
yapıcı yorumunuz için teşekkür wderim,deneyeceğim hoşuma gitti :)

ileride böyle bir durumla karşılaşırsanız çok farklı düşüneceginize eminim :)
Yani konu sahibi, ne denir ki?
Şu 4 sayfada size hak veren birkac yorum belki var, belki yok. Herkes iletişim probleminiz olduğunu, pasif agresif halinizin ilişkinize zarar verdiğini söylüyor.
Ama nickiniz gibi 'oyle değil böyle' diyip yine kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.
İleride benim de başıma gelebilir, gelmeyecek şey değil. Eşimle iletişim kurmak yerine trip atarak ,cezalandirarak derdimi anlatmaya çalışirim. Öyle dedi ama yarım ağız dedi, sağ gözü oturalım dedi ama sol gözü kalk gidelim der gibi bakti, beni başından savar gibi dinledi diye diye niyet okumaciligi yapıp teyyareden nem kapıp evimde huzursuzluk çıkartabilirim. Her dediğinden mana cikartip alınıp küsüp işi bosanmaya getirebilirim.
Sonuçta kocam da benle zaman geçirmekten kaçar hale gelir, eskisi gibi sohbet etmeye son veririz.
Etkiye tepki yani

Back
X