sizin böyle bir eşiniz olsa tavrınız ne olurdu merak ettim doğrusu. gerçekten dışarıdan farklı görünüyor bence.bekar olsam kesin sizin gibi düşünürdüm ama böyle iki kişilik yalnızlıl yaşıyor gibiyim ailem de uzak zaten
Siz hiç arkadaşınızla geyik yapmıyor musunuz? Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin yani.
Hiç mesela yalnız kalıp kafa dinlediğiniz olmuyor mu? Evlilikten,bazı sorumluluklardan ya da olumsuzluklardan sıkılıp bekarlık geyiği yapmıyor musunuz? Ben sevgilimi ne kadar seversem seveyim, beraber gecen tatillerde ne kadar eglenirsem egleneyim yanlarında wcde uzun kalamam, bu yüzden karin ağrısı cekerim. Evime varınca 'insanin evi gibisi yok, şükür geldim' falan yazarım mesela yakın arkadaşlarıma.
Eşi çocuğunu alıp haftasonu annesine giden arkadaşım büyük bir mutlulukla "nihayet soğutmadan çayımı içiyorum" resmi atmıştı.
Ne bileyim benim öz annem köye gider bazen, biraz kalır . Eşe dosta 'ay çok iyi oldu,kafa dinliyorum' derim, hiç şaşmaz.
Yani ne var bunda alıp da boşanmaya kadar götürecek.
Çok gereksiz bir alınganlık.
Adamın yanınızda olmasını istiyor olabilirsiniz.
O zaman adam 'bir şey yapmak istiyor musun?' diye sorduğunda 'evet, ben ıhlamur yapayım, Scrabble oynayalim' diyin mesela. Ya da kahve yapın tavla oynayın, PlayStationa geçin.
Ya da kocayla yeni diziye başlayın,onu beraber izleyin. Soruyor sonuçta 'ne istersin' diye, bir şey demezseniz pcye geçiyor.. kendinize de o pcdeyken aktivite bulun. Gunduzse kızlarla alışverişe çıkın mesela, kuaföre gidin, ailenize uğrayın. Kendinize bireysel zaman ayırın, kitap okuyun, manikür yapın...
Olsun bitsin.
Bence asilmayacak bir problem değil
Bizim evde de
Akşam yemeğini hep beraber yer sonra odalara dagilirz. Çünkü babam hiç bıkmadan aynı iki dizinin tekrarını izleyip duruyor . Bir de eski diziler olduğu için her akşam yayınlanıyor

saçma salak,mafyali bir şey. Ne ben ne annem izliyoruz. O yüzden salonda oturmayiz. Annemin de beni hiç alakadar etmeyen bir uğraşı var, devamlı zoomu açık olur akşamları. Ya da onla bunla telefonda konuşur.
Ne zaman ki dizi ve annemin konuşmasi biter, saat geceyarisina doğru akşam çayı yapılır. Mutfakta buluşur geyik yapar,guler ederiz yarım saat kadar falan. Sonra onlar kalır biraz,ben dumana maruz kalmamak için odama geçerim,onlar devam eder.
Her gün böyle bir düzen kurduk, gayet de işliyor.
Sırf 'ailecek oturalım,bir şey yapmasan da yanımda dur' diye ısrar etseler bu kadar güzel islemezdi bence düzen.
Siz de madem adam böyle, bazı günlere beraber aktivite koyun, bazı dizilere beraber başlayın, bazen de kendiyle başbaşa olduğu zamanlar için siz de kendinizi oylamanın yollarını bulun.
Ya da yeni gelenek oluşturun, yatmadan önce mutfakta çay saatiniz olsun, uyumadan sohbet edin, beraber yatağa geçin
Yani ilk önemsiz,basit hayal kırıklığında boşanacaksaniz neden evlendiniz ki? Sevgili olsaydınız, sizden ilgiyi kesince küsüp ayrılsaydiniz. Çünkü sevgililer böyle yapar. Evlilik sorumluluk demektir