• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne dusunuyorsunuz?

Kadının çocuk istememe gibi bir hakkı olduğu gibi erkeğinde isteme hakkı vardır
İstemiyorsanız ki istememek en doğal hakkınız adama istemiyorum deyin adam belki baba olmak istiyor ki istiyor
Diyorum zaten

Gören gözler için çok şey anlatıyor yaşananlar.

Kocanızın bu konudaki tavrı bile onu baba yapmamak için yeterli.

Bedeninize saygı duymuyor.

Ruh sağlığınızı dolayısıyla bebeğin sağlığını düşünmüyor.

Sizi damızlık olarak görüyor.

İstediği olmayınca da çocuk gibi küsüyor.

Bu adamın gebelik ihtiyaçlarınızı, lohusa depresyonuzu kaldırabileceğini düşünüyor musunuz?

Bu sorunun cevabına göre korunma konusunu ele alın ve sorumluluğu kimin alacağını düşünün.
İnanin bu yasananlar bana cok farkettiriyor zaten. Bu sebeplerle bu kadar uzak oldugumu dusunuyorum bu fikre

Yaşadığın olayın ciddiyetinin farkına varman için söylüyorum. Şu korunmayı reddetmeden seninle birlikte olması çok kötü. Senin de kabul etmemen gerekiyor çünkü adamın sana saygısı yok. Bu korunma işleri yurtdışında cinsel saldırı sınırında yüzüyor haberin olsun. Ben hazır değilim diyorsun ve seni dinlemiyor. Hayatınızın diğer kısımları nasıl bilmiyorum ama sen kendin korun ve çok iyi düşün. Hem korunmayip hem sana kusmesi hiç normal insanin yapacağı şeyler değil. Yaşıniz daha genç ne acele ediyor bu kadar? 2 yıl evlilik bile az bence çocuk kararı vermek için.

Merhaba bende icime dert olan konuda fikrinizi almak istedim. 2 senelik evliyim yasim 27 esimde 29. Evlenmeden once bir sene sonra cocuk isterim diye dusunuyordum. Ancak evlendikten sonra cocuk fikrine o kadar uzaklastim ki anlatamam. Yani hic olmamali degil ama erteleyebildikce ertelemek istiyorum. Cocuk konusu aklima gelince icimi korku kapliyor resmen. Aslinda bunun sebebinide esimin bu konuda baskisina ve zorlamalarina bagliyorum. İlk evlendigimizde de cocuk konusunda cok zorluyordu beni. Daha hazir olmadigimi soyledigim zamanlarda küsüp konusmuyordu resmen. Korunmasini istedigimde iliski aninda korunmayi reddediyordu vs. Ve sanirim bu tavirlar beni git gide bu dusunceden uzaklastirdi. Bu konu hakkinda psikologada gitmek istiyorum aslinda ama artik cevredende hadi cocuk ne zaman vs duyumlar baslayinca ben dahada kotu hissediyorum kendimi. Yani yasim gecmedigini dusunerek avutuyorum kendimi ama insan bazen gercekten sorun bende mi diye dusunuyor. İcini dokmek istedim sadece fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim yaksamlar😌
Eşinizin bu kadsr ısrarlı çocuk isteme sebebi ne peki sordunuz mu hiç? Toplum baskısı evlendim arktık çocuğum olmalı mı diye istiyor(ki muhtemelen öyle) mesela sordunuz mı geceleri uyanınca kalkıcak mı altını değiştirecek mi onu sürekli parka götürecek mi oyunlar oynayacak mı kursları eğitimleri ders çalıştırmaları bunlarla birebir ilgilecek mi eşiniz? Biz mesela konuştuk ikimize de öok ağır geldi bütün bu sorumluluklar çocuk istemiyoruz. arkadaşım 15 yıllık evli daha 2. 3. Aydan eşi çocuk niye olmuyor demeye başlamış 4. Ayda hamile kalıyor ve çocukla sıfır iletişim ilgi alaka aldatmalar şiddet çocuğa bile nitekim boşanıyorlar çocupun bütün sorumluluğu annede maddi manevi kadın aşırı yıpranıyor. neden ısrarla çocuk istemişti peki eşin diye sordum cevap yok. Evlendik ya çocuk olması gerekiyor hiç düşünmedik konuşmadık dedi. Yani ısrarla öocuk isteyen insanları hiç anlayamıyorum ben evlendik hemen ürememiz lazım kafasında çoğu kişi dünyaya bir öocuk getirmek olmamalı sadece amaç

Merhaba bende icime dert olan konuda fikrinizi almak istedim. 2 senelik evliyim yasim 27 esimde 29. Evlenmeden once bir sene sonra cocuk isterim diye dusunuyordum. Ancak evlendikten sonra cocuk fikrine o kadar uzaklastim ki anlatamam. Yani hic olmamali degil ama erteleyebildikce ertelemek istiyorum. Cocuk konusu aklima gelince icimi korku kapliyor resmen. Aslinda bunun sebebinide esimin bu konuda baskisina ve zorlamalarina bagliyorum. İlk evlendigimizde de cocuk konusunda cok zorluyordu beni. Daha hazir olmadigimi soyledigim zamanlarda küsüp konusmuyordu resmen. Korunmasini istedigimde iliski aninda korunmayi reddediyordu vs. Ve sanirim bu tavirlar beni git gide bu dusunceden uzaklastirdi. Bu konu hakkinda psikologada gitmek istiyorum aslinda ama artik cevredende hadi cocuk ne zaman vs duyumlar baslayinca ben dahada kotu hissediyorum kendimi. Yani yasim gecmedigini dusunerek avutuyorum kendimi ama insan bazen gercekten sorun bende mi diye dusunuyor. İcini dokmek istedim sadece fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim yaksamlar😌
Biraz ego savaşına benim istediğim olacak durumuna dönmüş
İstememek değil
Savaşı kazanmak isteği sizinki
Al bak ipler bende dıye göstermek istiyorsunuz
İnatlaşmak 🤗

İstememek değil
İnatlaşmak 🤗
ya gerçekten inanılmazsınız ..iki insanın hayatını boydan boya değiştirecek, dünyaya bir çocuk getirmenin onu büyütmenin zorlukları yerine ego savaşı ya da ipler bende olayına nasıl indirgeyebiliyorsunuz konuyu? Bakış açısı işte ne desek anlamazsınız.

Eşinizin bu kadsr ısrarlı çocuk isteme sebebi ne peki sordunuz mu hiç? Toplum baskısı evlendim arktık çocuğum olmalı mı diye istiyor(ki muhtemelen öyle) mesela sordunuz mı geceleri uyanınca kalkıcak mı altını değiştirecek mi onu sürekli parka götürecek mi oyunlar oynayacak mı kursları eğitimleri ders çalıştırmaları bunlarla birebir ilgilecek mi eşiniz? Biz mesela konuştuk ikimize de öok ağır geldi bütün bu sorumluluklar çocuk istemiyoruz. arkadaşım 15 yıllık evli daha 2. 3. Aydan eşi çocuk niye olmuyor demeye başlamış 4. Ayda hamile kalıyor ve çocukla sıfır iletişim ilgi alaka aldatmalar şiddet çocuğa bile nitekim boşanıyorlar çocupun bütün sorumluluğu annede maddi manevi kadın aşırı yıpranıyor. neden ısrarla çocuk istemişti peki eşin diye sordum cevap yok. Evlendik ya çocuk olması gerekiyor hiç düşünmedik konuşmadık dedi. Yani ısrarla öocuk isteyen insanları hiç anlayamıyorum ben evlendik hemen ürememiz lazım kafasında çoğu kişi dünyaya bir öocuk getirmek olmamalı sadece amaç
Sordum tabi cocuklari sevmesi, 2 sene oldu geciyor olmali artik vs gibi klasik dusunceler. Bakarimda diyor ama bu lafta olmuyorki bende onun farkindayim butun is kadinda bitiyor. Bakarim falan diyor ama zaten cok yogun calisan biri sabah 9 aksam 9 calisiyor. Babasinin isini yapiyor yani zaten tatil gunu bile yok adamin. E ben neyine guvenip suan kendim bile hazir degilken yapayim cocugu, ben kendim ne zaman tam olarak hayatimi cocuga adayacak kivama gelirsem o zaman olsun diye istiyorum. Oda diyorki olduktan sonra bakariz tabi vs ama oyle degil o isler ya

İstememek değil
İnatlaşmak 🤗
Yok hayir ben bu konuyu boyle oyun gibi gormem ki oyle gorseydim coktan yapmistim o cocugu bu kadar tribi tavri cekmeyip

Sordum tabi cocuklari sevmesi, 2 sene oldu geciyor olmali artik vs gibi klasik dusunceler. Bakarimda diyor ama bu lafta olmuyorki bende onun farkindayim butun is kadinda bitiyor. Bakarim falan diyor ama zaten cok yogun calisan biri sabah 9 aksam 9 calisiyor. Babasinin isini yapiyor yani zaten tatil gunu bile yok adamin. E ben neyine guvenip suan kendim bile hazir degilken yapayim cocugu, ben kendim ne zaman tam olarak hayatimi cocuga adayacak kivama gelirsem o zaman olsun diye istiyorum. Oda diyorki olduktan sonra bakariz tabi vs ama oyle degil o isler ya
Hmm eşiniz şu belli bi yaş üstü teyzelerin kafasında aman dünyaya gelen büyür işte ,doğur bir tane kafasında yani yeter ki çocuk olsun. Bütün sorumluluk siz de olacak o da baba olmuş olacak.

Hmm eşiniz şu belli bi yaş üstü teyzelerin kafasında aman dünyaya gelen büyür işte ,doğur bir tane kafasında yani yeter ki çocuk olsun. Bütün sorumluluk siz de olacak o da baba olmuş olacak.
Aaynen oyle, annesi cok simartmis zaten belli, tabi keske daha once belli etseydi kendini😐

Hazır hissedene kadar bekleyin anormal bir durum yok. Psikologluk vs. Siz korunun eşinize güven olmaz

Dikkatimi çeken bir konu vardı adam baba olmak için baskı ve duygusal manipülasyon yapıp evlenmeden önce planladıkları süreyi öne sürüyordu. Bana çok tuhaf gelmisti çunkü erkekler bebekleriyle doğduktan sonra bağ kurabiliyor asıl. İstemeyen kadını bunaltıp baskı yapacak kadar babalık sevdası o yüzden mantıklı gelmiyor bana.

Konu sahibi şiddetten dolayı boşandı. 'Bazı' erkeklerin kadını bağlamak için baba olmak istediğini düşünüyorum. Sizinle ilgili boşluk doldurarak bir benzetme yapmıyorum ama eşinizin tavrı da en az diğer adamınki kadar itici. Ben sizin açınızdan baba olma isteğinde samimi olmasını isterim.

Kararınızın arkasında durun, annelerin bu kararda fazla fazla önceliği olduğuna inanıyorum. İstemiyorsanız konunun kapanması lazım.

Ben de senin gibi düşünüyorum

35 olmadan bir tane yapmalıyım diyor beynim ama gel gör ki asla ısınamıyorum bu fikre

Çocuk diyince sanki daha yolun başındaymışım
Daha 20 yaşındaymışım gibi geliyor
:KK43:

Düzeltme: Saftirik gibi yorum yapmışım ben
Siz korunmuyormuşsunuz ki zaten
Çocuk olunca da aa yanlışlıkla oldu dersiniz bu gidişle :KK12:
Çift yöntem korunan biri olarak dertleşemedik üzgünüm
Ay yeni gordum duzeltmenizi, korunuyoruz biz yani benim zorumla, bir kac kez korunmak istemedi ve korunmadigi oldu ve tabiki sonrasinda buyuk tartismalar yasadik. Suandada benim zorunla korunuyor ama tabi binbir surat tabii

Yapmak istemiyorsan yapma korun adamın insiyatifine bırakm. İster adam ne yapıyorlar,çocuk olunca sen ilgileneceksin her şeyiyle. Bir tarafın istemesiyle çocuk dünyaya getirilmez. Hazır değilsen değilsindir çocuğa da yazık

Bende 26 yaşında evlendim aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadım diyebilirim sonunda pes ettim tamam çocuk olsun dedim 31 yaşındayım çocuğumuz olmuyor ve 2 ameliyat 11 kere anestezi aldım. Ve pişman oldum korunduğum için. İnşallah sizde öyle olmaz.

Back
X