- Emoji Skoru
- 11.279
- Puanlar
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
annesi babası ne iş yapıyor ?Ablalarım herkese merhaba. Ben 19 yasindayim burda %98'iniz falan benden buyuktur diye dusunuyorum o yuzden lutfen bana akil verin. Ben gecen sene yksde derece yaparak turkiyenin en iyi ozel universitelerinden birinde tam burslu hukuk bolumune yerlestim. Aslinda devlet universitesi secmeyi cok dusundum cunku etraftaki insanlarin maddi durumunun benden cok daha iyi olacaginin ve bunun arkadasliklarda vb. ilerde sorun cikaracagini biliyordum ama okul bana cok guzel burs imkanlari sundu ayrica ailem de ellerinden geldigi kadar destek oluyorlar. Ailemin durumu da orta hallidir bu arada tek cocuk oldugum icin istediklerimi yapmaya calisirlar her zaman ama okuldaki arkadaslarimla aramizda hep sinif farklari vardi. Mesela ben devlet okulunde okudum hayatim boyunca onlar hep yabanci ozellerde okumus, her ay yurt disina cikarlar butun yaz aylarini bodrum alacati gibi yerlerde gecirirler ben hic istanbul disina cikmadim. Arkadaslarimdan yana hic bir sikayetim yok, hic birimiz maddi durum konulariyla ilgilenmeyiz sikinti olmuyor ama maalesef iliski islerinde bu durum sikinti yaratti. Okuldan bir cocuk bir arkadasima beni cok begendigini musaitse bi kahve icelim falan diye soylemis arkadasim da gelip bana sorunca tamam dedim bende. Cocuk cok iyi, kibar birisi ama o sınıf farki inanilmaz belli oluyor maalesef. Yaklasik 1 aydir flort ediyoruz ve onun gittigi mekanlara para yetismiyor artik surekli hesabi da ona odetmemek icin cok fazla harcama yapiyorum. Yani ailesinin sirketi var bi evleri var gormeniz lazim bogaz manzarali villa resmen. Cok farkli yetistirilmis insanlar olduğumuz belli yani ben bu konuyu cocuga da actim bana dedigi sey: ben bunlari hic onemseniyorum sende onemseme, ama o kadar kolay olmuyor iste. Anneme de anlattim boyle farkliliklarla bu isin yurumeyecegini, kendime denk birileriyle arkadaslik etmem gerektigini soyledi. Sizin de bi fikrinizi almak istedim cunku arkadaslarima bu konuyu acmaya cekiniyorum, yorumlarinizi bekliyorum okudugunuz icin cok tesekkur ederim :)
neden? evlenen yok mu .. 19 yaşında tanıştım eşimle ikimiz aynı bölümdük o üst sınıfta..şimdi 38-39 yaşlarındayız bir kızımız var mutlu yürüyen de bir evliliğimiiz..e yani bunca kasmaya ne gerek var
kim uni aşkiyla evlenmiş. gezsin tozsun, öpüşsün koklaşsın, yaşasin gencligini.
zaten herkes gibi yillara yenik duser ayrilirlar, uni askiyla evlenmek akil kari degil (bence). ha ayrilmadilar, cok seviyorlar, cok uyumlular. ne guzel o zaman zaten uyumlular evlenirler.
emir ile feriha dramlarina ne gerek var.
hepimiz kendimize oyle ya da boyle, denk olmayan, evlenmeyi dusunmeyecegimiz kriterde birileriyle o genclik heyecani, romantizmi, hormonu vs ile beraber olmuşuzdur. denedik, eglendik, okmadi ayrildik. cok fazla dusunmeye, bunca tartmaya, drama gerek yok yani. yil 2026, 80ler, 90lar, milenyumda degiliz ki ilk askimizla evlenelim
İstisnalar kaideyi bozmaz…neden? evlenen yok mu .. 19 yaşında tanıştım eşimle ikimiz aynı bölümdük o üst sınıfta..şimdi 38-39 yaşlarındayız bir kızımız var mutlu yürüyen de bir evliliğimiiz..
neden? evlenen yok mu .. 19 yaşında tanıştım eşimle ikimiz aynı bölümdük o üst sınıfta..şimdi 38-39 yaşlarındayız bir kızımız var mutlu yürüyen de bir evliliğimiiz..
sizin devrinizde zaten bu normaldi. insanlarin hayatina bir kjsi girerdi, onla da evlenmek makbuldu. evlenmeyecegin insanla sevgili olmak cok da hos karsilanmazdineden? evlenen yok mu .. 19 yaşında tanıştım eşimle ikimiz aynı bölümdük o üst sınıfta..şimdi 38-39 yaşlarındayız bir kızımız var mutlu yürüyen de bir evliliğimiiz..
Sizin zamanınızda diye bu kadar gömmesen iyiydi ya kendimi mektuplaşmalı köy aşkı dönemlerinde hissettirdinsizin devrinizde zaten bu normaldi. insanlarin hayatina bir kjsi girerdi, onla da evlenmek makbuldu. evlenmeyecegin insanla sevgili olmak cok da hos karsilanmazdi
ben de 34 yasindayim, benim zamanimda da ucundan kiyisindan bu vardi. cikma teklif edilirdi, cıkilan kisi ile birkac yil berabersen fazla sorgulamadan evlenilirdi.
ama sizce devir ayni devir mi?
sizin kusaginizin ustunden 20 sene gecmis. artik iliskiler basta olmak uzere hersey cok daha yüzeysel . insanlar eskisi gibi "cıkmiyor", "dateye cikiyor, takiliyor". ayrilinca yasa girmiyor iki aya yenisini buluyor.
ayrica dedigim gibi;
zaten herkes gibi yillara yenik duser ayrilirlar, ha ayrilmadilar, cok seviyorlar, cok uyumlular. ne guzel o zaman zaten uyumlular evlenirler.
yani ayrilmazlarsa, cok uyumlularsa da evlenirler. daha tanima asamasinda bu kadar kasmaya gerek yok
tamam da khomyuk sen de seksenlisin diye biliyorum. sence senin zamaninda bugunku gibi bir onla bir bunla bulusmak, biriyle "seni seviyorum" sozunu duymadan öpüsüp koklaşmak, uc ay onla cikip sonra bes ay bunla cikmak, devamli sevgili degistirmek, cok iliski sorumlulugu almadan sadece yatak arkadasligi yapmsk normal miydi? yani tabii ki yapan vardir ama makul olan bu muydu?Sizin zamanınızda diye bu kadar gömmesen iyiydi ya kendimi mektuplaşmalı köy aşkı dönemlerinde hissettirdinaşkolsun.
Bizim zamanımızda da üniversite aşkıyla yada ilk aşkla evlenmeyen insanlar çoktu ayol![]()
Bu anlattığın biraz bizden önceki 70’lerde, seksenlerin başında doğan nesil sanki. Benim ablam abim bunlar. Belki bizim nesilin anadolu versiyonu. Ama büyükşehir 90’lar 2000’ler gençliği değil. Gayet takılıyor, sevişiyor, kısa süreli sorumluluksuz ilişkiler yaşıyorduk.tamam da khomyuk sen de seksenlisin diye biliyorum. sence senin zamaninda bugunku gibi bir onla bir bunla bulusmak, biriyle "seni seviyorum" sozunu duymadan öpüsüp koklaşmak, uc ay onla cikip sonra bes ay bunla cikmak, devamli sevgili degistirmek, cok iliski sorumlulugu almadan sadece yatak arkadasligi yapmsk normal miydi? yani tabii ki yapan vardir ama makul olan bu muydu?
yeni neslin iliskilerini sen biliyorsun kkdan. DMden herkese yazan adam ona da yazdi diye iliskide oluyor insanlar. eski emekler kuruluyor mu? hic sanmiyorum.
ben de 90liyim, benim zamanimda da universitede shiplendiysen, o cikma teklifini aldiysan makul olan ölene kadar devam etmekti :) tanidigim birinci sinifta sevgili olan neredeyse herkesin simdi iki cocugu var. o zamanlar bu zaten onaylanan - dogru bulunan bir davranisti.
hos benim cokca flortüm oldu o donem ama dedigim gibi istisnalar kaideyi bozmaz. ben oyleydim - benim gibi pekcok genc kiz oyleydi. ama makul olan fazla elden ele gezmeden ciddi iliskinle evlenmekti. kimsenin buyuk bir sey yasamadiysa sorgulayip evlendigini de dusunmuyorum bugun gibi. bir kere ciktiysan, ayrilmadiysan, seviyorsan fazla dusunmeden zaten evlenirdin.
ama bu devirdeki genclerin iliskisi cok daha baska ve cook daha yuzeysel. secenekleri de cok :) biri gider biri gelir kimsenin elindekine sıkıca sarıldığını dusunmuyorum . Z kusagi - hala universitede okuyan bir cevrem var, bazen evime de gelirler, sohbet ederiz, bazen tiyatroya gdier bir kahve iceriz. onlarin anlattigi romantik dunyanin "benim devrimle" uzaktan yakindan alakasi bile yok.
sanki 60-70 li yıllardan bahsediyorsunsizin devrinizde zaten bu normaldi. insanlarin hayatina bir kjsi girerdi, onla da evlenmek makbuldu. evlenmeyecegin insanla sevgili olmak cok da hos karsilanmazdi
ben de 34 yasindayim, benim zamanimda da ucundan kiyisindan bu vardi. cikma teklif edilirdi, cıkilan kisi ile birkac yil berabersen fazla sorgulamadan evlenilirdi.
ama sizce devir ayni devir mi?
sizin kusaginizin ustunden 20 sene gecmis. artik iliskiler basta olmak uzere hersey cok daha yüzeysel . insanlar eskisi gibi "cıkmiyor", "dateye cikiyor, takiliyor". ayrilinca yasa girmiyor iki aya yenisini buluyor.
ayrica dedigim gibi;
zaten herkes gibi yillara yenik duser ayrilirlar, ha ayrilmadilar, cok seviyorlar, cok uyumlular. ne guzel o zaman zaten uyumlular evlenirler.
yani ayrilmazlarsa, cok uyumlularsa da evlenirler. daha tanima asamasinda bu kadar kasmaya gerek yok
pardon ben yanlış anlamışım cevabınızı. cevabımı değiştirdim sorryneden? evlenen yok mu .. 19 yaşında tanıştım eşimle ikimiz aynı bölümdük o üst sınıfta..şimdi 38-39 yaşlarındayız bir kızımız var mutlu yürüyen de bir evliliğimiiz..
yani anneniz babanızda iyi işlere sahip sizde zaten çok başarılısınızAblacim neden fake olsun? Ayrica hayir benim babam da annem de zaten gayet iyi islere sahip sadece milyoner degiliz yani, ayrica fake olacak bir konu degil ozel universitelerde boyle seyler surekli yasaniyor
Ay yapıyorduk tabii ki ya. Ben Ankara’da okudum gayet bardan tanışıp kısa süre takılma durumlarım falan da oldu. İnternetten tanışma gayet yaygındı: akampüs vardı hatta oradan buluşurduk falan. Sen bence 60-70 li yıllarla karıştırıyorsun.tamam da khomyuk sen de seksenlisin diye biliyorum. sence senin zamaninda bugunku gibi bir onla bir bunla bulusmak, biriyle "seni seviyorum" sozunu duymadan öpüsüp koklaşmak, uc ay onla cikip sonra bes ay bunla cikmak, devamli sevgili degistirmek, cok iliski sorumlulugu almadan sadece yatak arkadasligi yapmsk normal miydi? yani tabii ki yapan vardir ama makul olan bu muydu?
yeni neslin iliskilerini sen biliyorsun kkdan. DMden herkese yazan adam ona da yazdi diye iliskide oluyor insanlar. eski emekler kuruluyor mu? hic sanmiyorum.
ben de 90liyim, benim zamanimda da universitede shiplendiysen, o cikma teklifini aldiysan makul olan ölene kadar devam etmekti :) tanidigim birinci sinifta sevgili olan neredeyse herkesin simdi iki cocugu var. o zamanlar bu zaten onaylanan - dogru bulunan bir davranisti.
hos benim cokca flortüm oldu o donem ama dedigim gibi istisnalar kaideyi bozmaz. ben oyleydim - benim gibi pekcok genc kiz oyleydi. ama makul olan fazla elden ele gezmeden ciddi iliskinle evlenmekti. kimsenin buyuk bir sey yasamadiysa sorgulayip evlendigini de dusunmuyorum bugun gibi. bir kere ciktiysan, ayrilmadiysan, seviyorsan fazla dusunmeden zaten evlenirdin.
ama bu devirdeki genclerin iliskisi cok daha baska ve cook daha yuzeysel. secenekleri de cok :) biri gider biri gelir kimsenin elindekine sıkıca sarıldığını dusunmuyorum . Z kusagi - hala universitede okuyan bir cevrem var, bazen evime de gelirler, sohbet ederiz, bazen tiyatroya gdier bir kahve iceriz. onlarin anlattigi romantik dunyanin "benim devrimle" uzaktan yakindan alakasi bile yok.
Yonjaİnternetten tanışma gayet yaygındı: akampüs vardı hatta oradan buluşurduk falan.
Daha da eskiye gidersek ıcq
İzmir.net favorimdi
Bu konu sahibinin bahsettiği çocuk garipoğlunun serveti ve ününe yaklaşamaz ben öyle söyliyim. Kuzeni olan garipoğluyla nasıl sosyete arkadaşlığını devam ettiriyor diye şaşırıyor halk halbuki onlar için aşırı olağan.
İki fabrikası olan veya milletvekili çocuğu olan o sayılı zenginlerden olmuyor. Ben de eşim de hep bu çevrede büyüdük dediğim gibi. Tek farkımız belki benim iki, onların beş converse ayakkabısının olmasıydı.
Twitter’da memur çocuklarına ve bu saydıklarıma saydırıyorlar da o aşırı sosyetik cemiyeti zenginleri zaten sana bana bakmaz. Birbirleriyle evlenir. Onları da bulamazsın öyle kafede falan. London college da vs okurlar. Bak Sabancı-Doğan-alkoçlar-özyeğin-koç-demirağ bunlara bir bakın kimlerle evlenmişler.
Cem garipoğlu olayında zaten münevver aşırı yanlış yönlendirilmiş çevre tarafından, o soyad bir fırsat olarak görülmüş. Böyle şizofrenik sosyopat manyak bir adam olabileceği nereden akıllarına gelsin tabi
Ablalarım herkese merhaba. Ben 19 yasindayim burda %98'iniz falan benden buyuktur diye dusunuyorum o yuzden lutfen bana akil verin. Ben gecen sene yksde derece yaparak turkiyenin en iyi ozel universitelerinden birinde tam burslu hukuk bolumune yerlestim. Aslinda devlet universitesi secmeyi cok dusundum cunku etraftaki insanlarin maddi durumunun benden cok daha iyi olacaginin ve bunun arkadasliklarda vb. ilerde sorun cikaracagini biliyordum ama okul bana cok guzel burs imkanlari sundu ayrica ailem de ellerinden geldigi kadar destek oluyorlar. Ailemin durumu da orta hallidir bu arada tek cocuk oldugum icin istediklerimi yapmaya calisirlar her zaman ama okuldaki arkadaslarimla aramizda hep sinif farklari vardi. Mesela ben devlet okulunde okudum hayatim boyunca onlar hep yabanci ozellerde okumus, her ay yurt disina cikarlar butun yaz aylarini bodrum alacati gibi yerlerde gecirirler ben hic istanbul disina cikmadim. Arkadaslarimdan yana hic bir sikayetim yok, hic birimiz maddi durum konulariyla ilgilenmeyiz sikinti olmuyor ama maalesef iliski islerinde bu durum sikinti yaratti. Okuldan bir cocuk bir arkadasima beni cok begendigini musaitse bi kahve icelim falan diye soylemis arkadasim da gelip bana sorunca tamam dedim bende. Cocuk cok iyi, kibar birisi ama o sınıf farki inanilmaz belli oluyor maalesef. Yaklasik 1 aydir flort ediyoruz ve onun gittigi mekanlara para yetismiyor artik surekli hesabi da ona odetmemek icin cok fazla harcama yapiyorum. Yani ailesinin sirketi var bi evleri var gormeniz lazim bogaz manzarali villa resmen. Cok farkli yetistirilmis insanlar olduğumuz belli yani ben bu konuyu cocuga da actim bana dedigi sey: ben bunlari hic onemseniyorum sende onemseme, ama o kadar kolay olmuyor iste. Anneme de anlattim boyle farkliliklarla bu isin yurumeyecegini, kendime denk birileriyle arkadaslik etmem gerektigini soyledi. Sizin de bi fikrinizi almak istedim cunku arkadaslarima bu konuyu acmaya cekiniyorum, yorumlarinizi bekliyorum okudugunuz icin cok tesekkur ederim :)
Ya bi de ankarada çok zengin olsan napcan mesela x avm yerine y avmye mi gitcenmuhtemelen gerçek zengin görmemişsin diyen yorumlara katılıyorum.
Memur aile çocuğu olarak Ankara’nın en zengin semtinde büyüdüm ve okudum, zengin ve durumu iyi arkadaşlarım vardı ama uçurum yoktu aramızda. Çünkü o ultra zenginlere kolay kolay herkes değemez dediğim gibi.
Sevdiğim sensin gibi bir hikaye beklemeyin hayattan. Ama gerçek zenginlere değmemişsindir bile.
evlerden dışarı rabbim kimsenin sonunu benzetmesin mesela cem garipoğlu ve münevver karabulutun da nasıl tanıştığını merak ederim hep çünkü çok uç taraftalar aile olarak