• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne yapıyorsunuz

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Ya ağzımin içinde yara var :(
Damak ta yani. Geçmedi bide bugün baktım 3 tane olmuş :(
Çok yoğun bir hayatım var is okul ev derken ancak akşam 10 da evde olabiliyorum acaba stresten mi ??
Hicbisey yıyemez oldum çok acıyor :(
Nedeni ne olabilir Sizde de çıktı mı hiç

Ağız yarası çabuk iyileşir ama neden çıktığıda önemli sanırım. Bence tahriş edecek şeyler yemeyin, belki gargara iyi gelebilir ama bilmiyorum.

Ya ağzımin içinde yara var :KK43:
Damak ta yani. Geçmedi bide bugün baktım 3 tane olmuş :KK43:
Çok yoğun bir hayatım var is okul ev derken ancak akşam 10 da evde olabiliyorum acaba stresten mi ??
Hicbisey yıyemez oldum çok acıyor :KK43:
Aft çıkmış canım sende.

Tuzlu ve karbonatlı suyla gargara yaparsan çok iyi gelir. Hatta karbonat sür üstüne.

Aft galiba canım.Doktorlar demir eksikliğinden diyorlar.Ezcanede satılan gargaralardan yap.Birde kesinlikle bu süre zarfında ağız bakımına daha çok dikkat et. Geçmiş olsun

Bende de oluyor zaman zaman.
Dişlerinizi fırçalarken muhakkak yara olan bölümü de fırçalayın, acır ama dayanın, mikroplar gitsin ki çabuk iyileşsin.
Bir de tuzlu/karbonatlı suyla gargara yapın.
Geçmiş olsun

Babamda da cikar ama onunki genetik kurtulamaz bir turlu.. Ama azaltan bir şey var sizinki genetik değilse geçirir, eczanede kulak çubuğu seklinde ilaç var onu yaranin olduğu yere suruyorsunuz geciriryor gidip bir danışın isterseniz

Bende bagisikligim dustugu ve stres yapip uzuldugumde genellikle olur,
disinizi hep fircalayin,
diger bolumler icin de iyilesene kadar agiz gargarasi degil de antiseptik gargara eczaneden alabilirsiniz, uyusturacagindan acisi da azalir,
Aft icin kucuk sisede solusyon veya kremler de oluyor hemen geciriyor, eczaci sizi daha dogru yonlendirir,
Acik yaralar varsa hekime basvurmayi unutmayin tabi.

diş macunu,tuzlu şeyler,asitli yiyecek-içecekler tüketmeyin bu süreçte. geçmiş olsun. b12 vitamini eksikliğinden olur genelde

Tamamen stresten kenacort ve patafix kullanıyorum çıkınca ama yine geçeceği zaman geçiyor
geçici rahatlama sağlıyor sadece
B12 kullanabilirsiniz

benim aftlara tek çözümüm tuz basmak. Kücük bir pamuğa tuz koyuyorum yaranın üstüne sıkıca bastırıorum biraz tamıor ama sabahına geçior benimkiler

Canım büyük ihtimal strestendir ama stresten diyip ihmal etmemelisin.
Uzmanlar, vücudunuzun herhangi bir yerinde bir farklılık mevcut ise muhakkak bir hastalığın habercisidir diyorlar.
Yani çıkıyorsa eğer endensiz değildir.
Dr'a görün derim.

adaçayı antiseptiktir. çayını demleyip gargara yaparsanız mikrop gelişimini engeller ve oluşan mikrobik kısmı temizler.
yinede tedbiren hekime gidin bence.

Back
X