- 9 Şubat 2012
- 212
- 44
- 98
- Konu Sahibi siyahkelebek
-
Şimdiki aklım olsa 1 kez daha giderdim şehirdışında okumaya.
Ama tek farkla geri dönmezdim...
Aileden ayrı okumanın keyfi başka... Gerçekten herşeyiyle çok özlüyorum o günleri...
Canimmm.bende antalyaliyim.ve kayseride okudum.ilk zamanlar zorlandim aileden ayri olmaya ama oylr bi alistimkiii bi senede fazladan kalmak icin yuksek lisans yaptim:) bencr hic dusunme universiteyi disari da okursan farki goruceksininsanin en guzel donemleri bence.
bende senin gibi ikilemde kalmıştım.en başta bütün tercihimi istanbulda devlet ve özelleri yazmıstım sonra annem sildirdi il dısıda yazdırdı.istanbul gibi büyük bi ilden kücücük bi ile gittim hala ordayım 2. senem ve alışmak cok zor.ama getirisi cok büyük kendi ayaklarının üzerinde duruyosun yemekti faturaydı herseyle sen ilgileniyosun tabi özgürsünde ama benim başa alabilme gibi bi şansım olsaydı kesinlikle ailemin yanında kalırdım çünkü herkesten uzaktasın ve özlem çok büyük ben dayanamıyorum en gec 2 haftada bir geliyorum.ailenin yanında olmak gibiisi yok.
5 senedir ailemden uzakta üniversite okuyorum, mümkünse dönmeyi de düşünmüyorum. Üstelik yalnız yaşıyorum. Her şeyimi kendim yapıyorum, karışanım yok. Çok güzel yemek yapmayı öğrendim. Çok güzel arkadaşlar edindim, tecrübe edindim. İnsanları tanıdım. Kısacası kendi başımın çaresine bakmayı öğrendim. Anneme babama daha çok saygı duymaya başladım, ev idare etmenin ne kadar zor olduğunu gördüm. Sorumluluk almayı öğrendim. Aileden uzak yaşamak zor tabii, özlüyor insan. Hele de kardeşi varsa, en çok onu özlüyor insan. Ama bütün bunlara değiyor.
Kayseri biraz tutucu bir şehirdir ama erciyes üniversitesi Türkiye'nin en iyi üniversitelerindendir gerçekten. Yayınlarını ve bilimsel çalışmalarını yakından takip ettiğim için bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Şehir dışında yaşamak size çok şey kazandıracaktır diye düşünüyorum. Nasıl olsa eninde sonunda aile yanından ayrılacaksınız. Biraz tecrübe kazanmak ileride size kolaylık sağlar.
Bazen ben de düşünüyorum keşke ailem burda olsa yemeğim olsa, çamaşırım yıkansa diye ama genelde o günler çok yorgun oluyorum. Onun dışında hiç aksini yapmayı düşünmedim.
ben de ailesinin yanında okuyan birisi olarak bilgilendireyim.
okuldan geliyorum ki yemeğim sıcacık pişmiş, kıyafetlerim yıkanmış ütülenmiş dolabıma yerleşmiş bile,vs vs vs.
bunlar güzel tarafları oraya buraya gitme diye çok fazla karışmaz babamda ama gene de hep gurbette okumak vardı diye iç geçirmiyor değilim.
dışarda olursan bir kere maddi açıdan çok yıpranıyosun ama edindiğin dostluklar verdiğin mücade keyfince yaşama fırsatı paha biçilemezz olsa gerek.
ailenin yanında lisenin devamı gibi bir şey aslında. işin bir de özlem tarafı var tabii. ama insan zamanla alışıyormuş, ilk zamanlar çok zorlanırsın ama orada kendine ait bir yaşantı edindikce alışırsın emin ol
ben de üniversiteyi ailemin yanında okudum ve nefret ettim. okul bitip meslek hayatına atılınca böyle olacağını bilsem kesinlikle ailemden ayrı bir yere giderdim. en basitinden şu an ayrı şehirde okumuş ya da ayrı şehirde çalışan arkadaşlarımı aileleri bir birey olarak görürken ben hala annemin babamın küçük kızıyım
Bu baslıgı görüncce dayanamadım yazıyorummm kesskeee ailemin yasadıgı sehirde okumasaydımm hayatıma hiçbişey katmadı olumlu anlşamda ders 8.30 da ise ben 8.15 te kalkıyordum öglen eve geliyordumm hiç ama hiçç liseden farkı yok o yüzden üni okudum demiyorum liseyi okudum sayıp yedi yılsda lise bitirdim diyorum
kayseri soğuk bir yer...yatay geçiş yapabilirsin öyle zor değil inan,hemde iyi ünv.orda zamanla kendi ortamın oluşurdu.o koşullarda sana çok şey katacaktır.ben zıtlıkları severim.sil baştan ders çalışıyorsun.ben gitmeyi tercih ederdim.artık yetişkin olmuş durumdasın.ailenden uzakta verdiğin savaş ileride seni meslek hayatında da güçlü kılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?