- Konu Sahibi bendekidurumlar
Altınları istiyorsan bi tanıdık dini nikahta gelin bilezikleri ona ait olsun istemiş karşı tarafta mecbur kabul etmiş
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O dediğiniz usullere göre de gelin gelinliğini(!) yapmak zorunda. Ev işi, çocuk bakımı vb. sorumluluklar kadının omzunda olmalı. Eş ailesine gelinlik yapmak gibi usullerde var. İşimize gelince usuller böyle diyoruz işimize gelince hayat müşterek diyoruz karı koca arasında.
Hanımefendi siz usule bakınca bunu erkek yapar herkes de bilir yazdınız yorumunuzda. Ben de bundan dolayı o yorumu yaptım.Hanımefendi ben bunlar doğrudur demedim, konu sahibinin içinde bulunduğu şartlara göre konuştum. Konu sahibi eş ailesi herşeyi ortak yapmak istiyo diye konu acsaydi farklı konusurdum. Gelenekleri adaletsiz bulan insanlar zaten baştan konuşur anlaşır herşeyi ortak yaparlar. Erkek tarafı da üstünde böyle bı sorumluluk hissetmemiş olsa herşeyi biz yapicaz demezler di mi? Ortak yapalım herşeyi derler. Herşeyi yapicak kadar geleneklerine bağlı insanlar bı zahmet altınlara da göz dikmesinler.
Esim aldi,cunku bizim tum harcamamizi esim yapti ailesi degil,Eşinizin tarafından gelenleri de eşinız almadı mı? Sizin taraftan gelenleri siz aldınız eşinizin tarafından genleri eşinizin ailesi mi aldı?
O dediğiniz usullere göre de gelin gelinliğini(!) yapmak zorunda. Ev işi, çocuk bakımı vb. sorumluluklar kadının omzunda olmalı. Eş ailesine gelinlik yapmak gibi usullerde var. İşimize gelince usuller böyle diyoruz işimize gelince hayat müşterek diyoruz karı koca arasında.
Ya büyük konuşmaktan çekiniyorum, şu hayatta neyi büyük konuştuysam anında başıma geliyor, o yüzden bu konuda sizin gibi keskin cümleleri korkumdan kullanamıyorumEvlilik "adetlerini" okurken her seferinde şok oluyorum. Ya elin adamina kadinina nasil şunu yapmak zorundasiniz, bunu almak zorundasiniz diye diretebilir bir insan ya.
Hani eş adayin karşiliyordur herşeyi alalim yapalim dersin ama ailesine karşi yapmak zorundasin bilmem ne tavri nedir ya...
Ben istemeye utanirim. Evimin içinde eşimin ailesinin aldigi zerre bişeyim yok 1-2 havlu vs vermiştir anca o da kendisi almiş isteyen olmadi.
Kusura bakmasinlar ama dugun yaptirip, evinin içini komple eş ailesine yaptirip sonra da bana karışmasinlar istiyorlar bi de.
Burda okuduğum bir suru kadin geceligine, donuna kadar kaynanaya aldirip bir de kaynanam karişiyor diye triplere giriyor.
Sorunca "yapmak zorunda" kanun var sanki hiç cekinmeleri de yok.
Taki kadinindir. Olaki bosanma durymumunda kadinin kendini bir sure idame ettirmesi icin gelecegidir. Eger sozlun takilar konusunda o kafa yapisinda ise ben bastan bu ise girmezdim. Eninde sonunda seni bunaltarak o takilari alir. Bankada kasaya da koysan psikolojik badki ile bir sekilde o takilari alana kadar seni bunaltir. Esyayi biz yapiyoruz o yuzden takilari da vermelisin diye bir mantik yok. Millete gostermelik dugunde taki takip dugunden sonra da gelininden takilari almak diye birsey yok. Bence sen bu kafadaki adamla bir evlilik bir gelecek dusunuyor misun yeniden iuice bir dusun yolun basinda iken. Heleki boyle bir aileyle...ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim ''vicdan meselesi'' dedi. bunu söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor.
güncelleme: çok farklı fikirleri olanlar var evet bende bu konuda kararsız olduğum için bu konuyu açtım. biz sevgiliydik ve evlenmeye durumumuz yok evet ama düğünü biz yapıcaz diyen ve bizi nişanlamaya zorlayan bir ailenin altınlara güvenmesini doğru bulmadığıma karar verdim vermeyeceğim kimsede bişey diyemez. Kanun böyle. ki bizim durumumuz yok ben onları ikimiz için saklayacağım.
Ya büyük konuşmaktan çekiniyorum, şu hayatta neyi büyük konuştuysam anında başıma geliyor, o yüzden bu konuda sizin gibi keskin cümleleri korkumdan kullanamıyorumAma olurda bir gün evlilik gündemimde olursa aileleri karıştırmadan kendim ve eş adayı ile birlikte halletmek isterim. Hatta düğün vs de gereksiz geliyor onları mümkünse es geçmek isterim.
Konu hakkında yorumda bulunmadım. Konu sahibinin bir yorumda önceki konusunda düğün istemediğini vs belirttiğini okudum yanlış hatırlamıyor isem. Eğer aile ısrarıyla düğün oluyorsa ve aile gelen altınlarla bunu yapmak istiyorsa bu konuda ne diyeceğimi bilemedim.. Ama genel anlamda düğün yapmayı, ev düzmeyi eş ailesinin görevi olarak görüpte geri kalan geleneklere de aynı şekilde bağlı kalmayınca hani niye adaletli olunmuyor diye sorasım geliyor açıkçası. Eğer erkek ailesi yapmak zorunda deniliyorsa o zaman o kv de de gelin bana bakmak zorunda gibi bir düşünceye girerse bu iki düşünce arasında ne fark var ki..
Bu yazdıklarım büyük konuşmaya girmez demi çünkü bunu cidden yaşamak istemiyorum ve kendime hakim olup yorumu dikkatle yazdım hep :)
Size katılıyorum bence olması gereken de bu.. Mutluluğunuz daim olsun :)Ben yaşamadigim bir durum hakkinda konuşmuyorum. Ben zaten evliyim ve eşimin ailesinin aldigi hicbisey yok evimde ne mobilya ne beyaz eşya, gelinlik vs hicbisey alinmadi eşimin ailesi tarafindan.
Bir taki taktilar onu da "şunu isteriz" demedik.
Geldiler hediyelik ince birer bilezik takip gectiler.
Onlar almadi diye bişeyim eksik mi oldu hayir.
Biz zaten onlara guvenerek yola cikmamiştik.