• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha düğün olmadan anasının ağzına bakıpta takı peşine düşen Adamla evlenmezdim ben olsaydım konu sahibi bir gözden geçir bence evlilik kararını

Tatlım yargitay "bosanmalarda" devreye giriyor..düğün görüntüsü yine baki bosanirsa desinki düğünden sonra elimden altinimi aldilar..ama şimdi nisanliyken bu meseleden dolayı ayrılmayı göze alıyor mu arkadaşımız bilemiyorum. Bu adamdan o aile altınları almaya karar verdiyse çok yakınlarına-nazlarinin geçtiğine düğüne girişte altinin kurdelesine isim yazın bizim elimize verin bile diyebilir ..sonuçta erke tarafi şu kadar altın takacak diye bir sözleşme imzalayamaz konu sahibi arkadaşımız..inanın eşya ve düğün masrafı adama takılacak altından fazladır.
İyi de eşya alacaklar dedi mi konu sahibi ? Ben sadece düğünü okudum sanki ? Düğünde ne kadar altın takılacağını bilmiyoruz ki belki doğulu bir aile onlar çok altın takıyor.Girişte isim yazıp ele vermek gelin tarafından mal kaçırmak gibi çok görgüsüzce ama bu aileden beklerim daha düğün olmadan altın peşine düşmüşler

Bende iki düğün yaptım kendi memleketimdekini ailem karşıladı zaten annem düğünden sonra düğüne gelemeyenlerden gelen paraları ve çeyrekleri bile gönderdi. Eşimin memleketindeki salonu yemekli olmasın demiştim saf gibi ailene yük plmasın yemekli güzel bi salon tutuldu düğüne iki gün kala burayı siz ödeyeceksiniz denildi orda takılan paralar yetmedi memleketteki düğünde kileri de verdik üzerine de kattık kagınvalidem hava atacak diye olan bize oldu. Böyle şeyler maalesef oluyor. Aslında evimizi kurarken blöf bile yapmayan bişeye ihtiyacınız varmı diye sormadı eşe dosta biz üstümüze düşeni yaptık oluyo

Düğününüzu eşyalarınızı siz yapın altınlarla da borcunuzu kapatın. Böylelikle kendi düğününüzu sizin altınlarınizla onlar yapmış olmaz kendiniz yapmış olursunuz

ailesi nişanlanmamızı istedi biz sevgiliydik durumumuz yok ben çalışmıyorum şuanda. herşeyi biz yapacağız dediler

Şöyle düşünelim, diyelim ki herşeyi yaptılar, evlenince nasıl geçineceksiniz?
Yine ev bütçesine destek olmaları için ailelerden yardım isteyecek.
Görülüyor ki asıl mesele altınların yanısıra geçinmek için yeterli bütçenin olmayışı.

Yerinizde olsam kendim iş bulana kadar evlilik işlerini ertelerdim. Ekmeğimi kazanmaya başlayınca da zevkime göre mobilyalarımı seçer, biraz para ortaya koyardım.
Altınlarımı da isterdim.

Düğünler birbirine benziyor zaten, yatağınız ile yıllarınız geçecek. Gelinliğinizi de almayı düşünebilirsiniz.

Ben erkek tarafından gelen hediye altini almadim,sonucta onlarda kendi tanidiklarina altin yapmislar ,damada kendi tarafi takti bana benim tarafim,sadece benim tarafımın ve hediye olarak es ve ailesinin yaptiklari bende kaldi ,diger turlu cok hakkaniyetsiz bence ,
Eşinizin tarafından gelenleri de eşinız almadı mı? Sizin taraftan gelenleri siz aldınız eşinizin tarafından genleri eşinizin ailesi mi aldı?

Bunlar nerenin adeti acaba erkek tarafı yaparmış da kiz tarafı küçük şeyler alırmış bizler oldum olası herşeyi yarı yarıya ortak aldık alınır beyaz eşyamı da salonumu da mutfağımi da ailem yaptı karşı taraf da diğerlerini
Birde kendi yapmak ne demek herkes evladı için elinden geleni yapar bunun da lafını zaten etmez

Valla bugüne kadar kimi evlendirdiysek böyle oldu, kız tarafı nişan-kina yapar, yatak odasını alır, küçük ev aletleri, çatak bıçak tencere yemek takımları nevresimler vs kızın zaten çeyizi olarak gelir. Düğünü erkek tarafı yapar koltuk takimi-beyaz eşyayı da erkek tarafı alır. Çevremde farklı yörelerden kim evlendiyse bu böyle oldu. Evet artık ev eşyaları ortak aliniyo ister aileler alıyor ister gençler kendileri aliyo, ama usul bu şekilde.

Neden, erkek tarafi essek mi? Bu zamanda dugunun hepsi, evin beyaz esyasi duzmek bir servet yapiyor. Bunlarin hepsini erkek tarafindan beklemek dogru degil bence. Gelin kendi dugunune , evine, esyasina hic mi para koymasin?

İsterse koyabilir tabii ki. Erkek tarafının maddi gücü bunları karşılamaya yetmiyosa, evlenecek çift kendileri de borca girip yapabilir. Ama usule bakinca düğünü erkek tarafının yaptığını herkes bilir. Hani kızım biz düğünün altından kalkamıyoruz, biraz destek ciksanizi falan anlarım ama düğünü eşyaları biz alıyoruz altınları da bize vericeksiniz diye karşıma gelinse vermiyorum düğünü erkek tarafı yapar derim net.

sana takılanları almayacaklar diye iyilik gibi söylüyor, ailesinden etkilendiğini düşünüyorum ben bile etkilendim bu kadar masraf yapıyorlar versem mi diye ama bu altınlara güvenip masraf yapmamaları gerektiğine karar verdim kendileri demişlerdi çünkü herşeyi biz yapacağız diye

Sizin ilişkinizde bir gelecek göremiyorum. Ailesi ne istese yapan biri, altın meselesi çok çirkin, sorulmuyor bile ve üzerinden hesap yapılmış. Sizden istememeleri lazımdı, sonra isteseydiniz kendiniz bir şeyler yapardınız. Fikir ayrılıkları var ve sürekli sizi istemediğiniz şeylere yönlendiriyor, kendinizi kötü ve suçlu hissediyorsunuz. Böyle biri ve aile ile zaten mutsuz olacaksınız. Tekrar düşünün lütfen. Şimdiden buradaki forumları okuyun. Sizin gibi yaşayıp mutlu olan çok nadir. Göremediğiniz çok şey olabilir.

İhtiyaçları varsa durumları iyi değilse düğün yapıp millete hava atmasınlar. Sakın verme enayi oluyorsun insanların gözünde değerinde olmuyor aman saf salak bu zaten diyorlar geri de gelmiyor altınlar.isteyen küssün hicbir altının verme

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim ''vicdan meselesi'' dedi. bunu söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor.

güncelleme: çok farklı fikirleri olanlar var evet bende bu konuda kararsız olduğum için bu konuyu açtım. biz sevgiliydik ve evlenmeye durumumuz yok evet ama düğünü biz yapıcaz diyen ve bizi nişanlamaya zorlayan bir ailenin altınlara güvenmesini doğru bulmadığıma karar verdim vermeyeceğim kimsede bişey diyemez. Kanun böyle. ki bizim durumumuz yok ben onları ikimiz için saklayacağım.
durumlari kotuyse az bir miktar verebilirsiniz ama hepsi diyorlarsa asla vermeyin evliligi bile erteleyin

İhtiyaçları varsa durumları iyi değilse düğün yapıp millete hava atmasınlar. Sakın verme enayi oluyorsun insanların gözünde değerinde olmuyor aman saf salak bu zaten diyorlar geri de gelmiyor altınlar.isteyen küssün hicbir altının verme
Kızlar geline yapılan altının alınması söz konusu değil anladım kadarıyla
Sadece düğünde takılan takı isteniyor
Bu insanlar evleniyorla ama hayatlarını başkaları kuruyor buda ortaya böyle problemlerle gelir
Unutmayın bu insanlar bağımsız değiller
Ne yapacaklarınada kendi insiyatifleriyle çok zor karar verirler

Kızlar geline yapılan altının alınması söz konusu değil anladım kadarıyla
Sadece düğünde takılan takı isteniyor
Bu insanlar evleniyorla ama hayatlarını başkaları kuruyor buda ortaya böyle problemlerle gelir
Unutmayın bu insanlar bağımsız değiller
Ne yapacaklarınada kendi insiyatifleriyle çok zor karar verirler
Herkesin dügününü baskaları yapmıyor ki bizim düğünü eşim tek basına yaptı kimseyede altını vermedim. Takı dediği şu kurdeleye bağlanan paralarsa verebilir ama ziynetleri vermesin bilezikler yatırım

Herkesin dügününü baskaları yapmıyor ki bizim düğünü eşim tek basına yaptı kimseyede altını vermedim. Takı dediği şu kurdeleye bağlanan paralarsa verebilir ama ziynetleri vermesin bilezikler yatırım
Düğününüzü siz yaptıysanız
Kimseye söz söyleme hakkını vermemiş olur özgür olarak hayatınıza başlarsınız
Bu evlenmeye karar veren gençlerin bilmesi gereken bilmeyeninde acı tecrübelerle öğrendiği bir gerçektir

İsterse koyabilir tabii ki. Erkek tarafının maddi gücü bunları karşılamaya yetmiyosa, evlenecek çift kendileri de borca girip yapabilir. Ama usule bakinca düğünü erkek tarafının yaptığını herkes bilir. Hani kızım biz düğünün altından kalkamıyoruz, biraz destek ciksanizi falan anlarım ama düğünü eşyaları biz alıyoruz altınları da bize vericeksiniz diye karşıma gelinse vermiyorum düğünü erkek tarafı yapar derim net.
O dediğiniz usullere göre de gelin gelinliğini(!) yapmak zorunda. Ev işi, çocuk bakımı vb. sorumluluklar kadının omzunda olmalı. Eş ailesine gelinlik yapmak gibi usullerde var. İşimize gelince usuller böyle diyoruz işimize gelince hayat müşterek diyoruz karı koca arasında.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X