• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek tarafı şimdiye kadar eşe dosta çevrelerine götürdükleri küçük altınları kastediyor geline taktıkları bilezikleri takıları kastetmiyorlar onlar zaten alınmaz

Ben bunu asla laf bile etmedim bana Kayinvaldem ler zaten bilezikler setler taktılar diğer gelen çeyrekler yarımlar o altınları öylece verdim daha salon da

Çünkü bizde onlar alınmaz aileler o altınları masraflar için kullanır ve zamanı gelip karşı taraf düğün yaparken de kayınvalidenin akrabası olduğu için yerine o götürüp takar

Aynı şekilde benim tarafım da yapacakları altını hediye yi anneme yaptilar onları da annem kullandı masraflara ve yeniden karşının düğünü doğumu vs olduğunda annem götürdü o altınları da

Zaten size nisan da takı bilezik altın Kayinvalde kayinbabaniz taktıktan sonra diğer gelen ve kayınvalidenin geri goturecegi ceyrekliklere göz dikmek bence ayıp hele bunun için birde esip gürleyip ayrıl falan diyenler olmuş asla vermem diyip vereni eziklikle suçlamışlar biraz naif olun ya
Aliyorlar ya burada biri konu açmıştı biz saklayalım diye kocasının tarafı almış bilezik ve takıları hatta kız tarafının takılarını bile,gelin babasının taktiklarini istemiş vermemişler geri.

Sonra böyle sıkıntıya düşmek yerine herşeyi kendiniz yapsanız. Kimsenin de biz şunu yaptık o yüzden böyle demeye hakkı olmasa. Düğünden sonra altınları alacaklar. Şimdiden peşin peşin söylemiş.

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
bu sorunu cozmeden ilerlemeyin sakin.. surecte veya sonrasinda cok basiniz agrir..

Ne dugunumu yaptiririm ne esya aldiririm ne de altin veririm valla. Ama dugunu yaptirirsam esyayi aldirirsam da altinlari veririm.
Bunun haricinde durduk yere benden daha olmamis dugunun altinini İsteyenle de evlenmem.

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
O zaman düğün yapmasınlar eşya da almasınlar biz kendimiz yer şeyi alalım altınlar da dursun yatırım olarak de.size mi guvendiler evlendirirken

Masrafı erkek tarafı yapıyorsa altınları da onlar almalı. Milyon kez yazdım bu forumda, işinize gelince modern işinize gelince geleneksel olamazsınız. Altınları istiyorsanız cebinizdeki akrebi çıkarıp masraflarınızı kendiniz yapın. Yok ben gelenekselim diyorsanız kayınailenizin sözünden çıkmayın.

O zaman düğün yapmasınlar eşya da almasınlar biz kendimiz yer şeyi alalım altınlar da dursun yatırım olarak de.size mi guvendiler evlendirirken
"Evlendirilen" insanlar evlenmese sorun kalmayacak aslında. Evlenmek yetişkin işi. Kendi yatağını, dolabını alamayacak insanlar niye evleniyor ki? Problem bu. Aileleri finansör gibi kullanınca, onlar da gerçekleşen her şeyde söz hakkına sahip oluyorlar, bence buna gayet de hakları var. Bunu kabul edemeyecek insanların kendi işlerini kendileri görmeleri gerekiyor.

Dugunu ve esyalari yapacaklarsa alsinlar kendi altinlarini. Sen kendi ailenin taktigi altinlari sakin esine falan verme. Ev araba alalim diye onlari da isteyebilir

Şu sözleri duyup hala soğumadınız mı ? Vicdan meselesiymiş tam manipulatör.Adam olan sevdiği kadına takılan altınların peşine düşmez,para muhabbeti yapmaz

Şu sözleri duyup hala soğumadınız mı ? Vicdan meselesiymiş tam manipulatör.Adam olan sevdiği kadına takılan altınların peşine düşmez,para muhabbeti yapmaz

sana takılanları almayacaklar diye iyilik gibi söylüyor, ailesinden etkilendiğini düşünüyorum ben bile etkilendim bu kadar masraf yapıyorlar versem mi diye ama bu altınlara güvenip masraf yapmamaları gerektiğine karar verdim kendileri demişlerdi çünkü herşeyi biz yapacağız diye

"Evlendirilen" insanlar evlenmese sorun kalmayacak aslında. Evlenmek yetişkin işi. Kendi yatağını, dolabını alamayacak insanlar niye evleniyor ki? Problem bu. Aileleri finansör gibi kullanınca, onlar da gerçekleşen her şeyde söz hakkına sahip oluyorlar, bence buna gayet de hakları var. Bunu kabul edemeyecek insanların kendi işlerini kendileri görmeleri gerekiyor.
Ben de bu şekilde düşünüyorum.Evlenecegim adam ile birbirimizi bulduk..sevistik-gezdik -tozduk...kendimiz bu yola girmek istedik..ailesi neden maddi ceremeyi çeken oluyor ki?!

Biraz biliyorum eski konuları.

Siz çalışmıyorsunuz haliyle şahsi gelir veya birikiminiz yok.

Sevgilinizin yüksek bir maaşı yok ve kariyerinde herhangi bir yükselme söz konusu değil, ailesinin durumu da iyi değil.

Kusura bakmayın ama iki çıplak anca hamama yakışır.

Ben de düğün sevmem. Ama ailelerin gönlü olsun diye evde kına da yaptım, salonda düğün de yaptım.

Fikirlerini sorduğumuzda her zaman "siz nasıl isterseniz" dedi insanlar. Çünkü zaten işinde gücünde, parasını kazanan, yıllardır maddi bağımsızlığa sahip iki yetişkin olarak evlenmeye karar vermiştik. Gidip her şeyin parasını çat çat ödeyince ne altın ne akçe hiçbir şey konu olmadı haliyle.

sadece mevzu düğün değil ki yeni bir ev kuruluyor ailesi de gönüllü olarak yardım ediyor evlenmemizi istiyorlardı hep. bende ekstra masraflardan hep kaçınan biriyim bütçelerine göre hareket etmeye çalışıyorum.

Yardım kabul etmeyip kendi göbeğinizi kendiniz kesseniz, bütçelerine göre değil de, bütçenize göre hareket etseniz tüm sorunlar çözülür.

Kendileri her şeyi karşılayacağız derken, bahsettikleri sistemle karşılayacaklarmış işte, artık öğrenmiş oldunuz.

Sizin bu evlenme işi patlayacak gibime geliyor, hakkınızda hayırlısı inşallah.

Egitimenin ve evlendirmenin ailelerin boyun borcu oldugnu dusunen kisimdanim. Hani gelin damat aileler dahil herkes elini tasin altina koymali guc yetirildigince diye dusunuyorum.

Takilar gelin ve damadindir. Ailelerin degil. Tenezzul etmemeleri gerek. Beni dugnumde bizzat kvalidem e gizli verilmis takilar,al borcunu harcini kapa diye. Kvalidem dugun ortasinda avuc avuc bunlar 10mayisin hakkidir ona takin diyerek onume doktu varolasi kadin. Sonra da herseyi tek tek sayip kagida yazip, kagidi bana altinlari kendi banka kasasina kaldirdi. 5 yil olacak, ne borc almak icin nede hakkimdir diyerek bir kurusuna dokunmadi. Ona her konuda guvenim sonsuz. Bugun istese ikiletmem veririm. Cunku o benim kanayan yaralarima merhem olmus kadindir. Her duam a kattigim kadindir. Borcsuz harcsiz herseyimi gucleri yettigince yaptilar. Ucuz sectigim mobilyalari iptal ettirip, ne begendiysen onu sec diyip, altkblarimida muhafaza etti ve ediyor. Kizimin altinlari da ayni kasada.

Ben de bu şekilde düşünüyorum.Evlenecegim adam birbirimizi bulduk..sevistik-gezdik -tozduk...kendimiz bu yola girmek istedik..ailesi neden maddi ceremeyi çeken oluyor ki?!

ailesi nişanlanmamızı istedi biz sevgiliydik durumumuz yok ben çalışmıyorum şuanda. herşeyi biz yapacağız dediler

Kadına takılan altınlar ile ilgili bir söylemi yok..kendisine düğünde takılan altınlari vermek istiyor ki geline takılan altınlara bile göz koyan örnekler çok

sana takılanları almayacaklar diye iyilik gibi söylüyor, ailesinden etkilendiğini düşünüyorum ben bile etkilendim bu kadar masraf yapıyorlar versem mi diye ama bu altınlara güvenip masraf yapmamaları gerektiğine karar verdim kendileri demişlerdi çünkü herşeyi biz yapacağız diye
Geçen yaz bir akrabam evlendi.Düğünü erkek tarafı yaptı en az 50 binlik bir düğündü tahminim.Altın bohçasını olduğu gibi kız tarafına verdiler.Altınları onlara vereceksen düğünü onlar yapmış olmuyor ki zaten eşe dosta düğünü biz yaptık diyerek altınlarla düğün masrafını ödeyecekler.Bunu kendinizde yapabilirsiniz yani altınlarla düğün masrafı karşılama işini.Hem düğünü biz yaptık da diyemezler

ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim ''vicdan meselesi'' dedi. bunu söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor.

güncelleme: çok farklı fikirleri olanlar var evet bende bu konuda kararsız olduğum için bu konuyu açtım. biz sevgiliydik ve evlenmeye durumumuz yok evet ama düğünü biz yapıcaz diyen ve bizi nişanlamaya zorlayan bir ailenin altınlara güvenmesini doğru bulmadığıma karar verdim vermeyeceğim kimsede bişey diyemez. Kanun böyle. ki bizim durumumuz yok ben onları ikimiz için saklayacağım.
Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider ..... evlenmeye(!) ban yemek istemiyorum kibarca yazacağım. Madem durumunuz yok neden evleniyorsunuz? Ayrıca sizin ailenizin taktıklarını da asla vermeyin. Birde evlenince ne ile geçineceksiniz

Kadına takılan altınlar ile ilgili bir söylemi yok..kendisine düğünde takılan altınlari vermek istiyor ki geline takılan altınlara bile göz koyan örnekler çok
Yargıtay kararı düğünde takılan altınların tamamı geline aittir tongaya düşmeyelim lütfen

ailesi nişanlanmamızı istedi biz sevgiliydik durumumuz yok ben çalışmıyorum şuanda. herşeyi biz yapacağız dediler
Size kalsa ne zaman bu sürece girmek isterdiniz ?Ben düğün tarihinin de çiftlerin kendileri tarafından alınması gerektigini düşünüyorum.Cunku bu sadece o gün düğün olacak değil ..o gün bir aile olacağız kararıdır ve insan maddi olarak hazır olsa da -mental olarak hazır olmayabiliyor .

Yargıtay kararı düğünde takılan altınların tamamı geline aittir tongaya düşmeyelim lütfen
Tatlım yargitay "bosanmalarda" devreye giriyor..düğün görüntüsü yine baki bosanirsa desinki düğünden sonra elimden altinimi aldilar..ama şimdi nisanliyken bu meseleden dolayı ayrılmayı göze alıyor mu arkadaşımız bilemiyorum. Bu adamdan o aile altınları almaya karar verdiyse çok yakınlarına-nazlarinin geçtiğine düğüne girişte altinin kurdelesine isim yazın bizim elimize verin bile diyebilir ..sonuçta erke tarafi şu kadar altın takacak diye bir sözleşme imzalayamaz konu sahibi arkadaşımız..inanın eşya ve düğün masrafı adama takılacak altından fazladır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X