• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bir daha yemek yapar mıydınız?

Evlenmeyi bilmişsin ama kendini geliştirmeyi, olgunlaşmayı becerememişsin.

Saygı nedir öğrenmen lazım
Kaynananla falan uğraşacağına kendini geliştirmeye çalış..
:ssz:

tam tersi olmuşsa da o k.valideye acırım ben 18 yaşındaki bir çocuğa uyduğu için.eğer küçükler yanlışsa büyüklerin onlara doğruyu göstermesi gerekir.

ne yalan söyleyeyim..şu ana dek hayatımdaki bütün büyükleri ben idare ettim..kendi alem ve eşimin ailesi..konu komşu..dediğiniz gibi biri 100 de 1 çıkar bence...

evet ben olsam bir daha yemek yaparım.

çünkü böyle bir kayın valide ile inatlaşmak çözüm değildir..

siz yemek yapmadığınız takdirde bir işin ucundan tuttuğu yok, bütün gün yemek yapmaz diye adınız çıkar..
kimse bilmez ki sizin yaptığınızı çöpe döktü de siz inat yapıyorsunuz...

o yüzden yapmaya devam edin.. siz yersiniz, eşinize yedirirsiniz..
ama kimsenin yemek yapmaz deme hakkı olmamış olur..
ve tek hatalı yemeklerinizi döktüğü için kayın valideniz olur.

birde kızkardeşimle benim bile yemeklerimiz farklı oluyo herkezin yapış usulü var..bence yemek olayına hiç girmeyip temizlik işlerini üstlenebilir..

Şu seviyeye şu ağza bak insan birine laf etmeden önce kendisine bakar. Üzüm üzüme baka baka kararır demişler kim kimi kararttı acaba? Sen mi kayınvalideni o mu seni ? Allah ıslah etsin.

Son düzenleme:
anneyle de otursanız kayınvalideyle de bir yaştan sonra hareketler batmaya başlar. çözümü belli meselenin..

ne yalan söyleyeyim..şu ana dek hayatımdaki bütün büyükleri ben idare ettim..kendi alem ve eşimin ailesi..konu komşu..dediğiniz gibi biri 100 de 1 çıkar bence...

keşke öyle olmasa,anne-babalar,k.valideler doğru davransa da bizlerde onları örnek alsak.konu sahibini tasvip etmiyorum ama örneğin o yemeği dökene kadar yemek yapmayı öğretseydi belki farklı olurdu.ama bizim büyüklerimiz çok sabırsız çoğu herşeyi onlar kadar bilelim istiyorlar deneyimin ne olduğundan habersiz davranıyorlar.

Neden kizin uzerine bu kadar gidiyirsunuz sonucta 18 yasinda bukiz yanlislari hatalari olacaktir ona fogru yolu gostermek varken nasil boyle davranir her zaman büyükler hakli olmuyor ne var 11e kadar uyuyorsa insan kendi evinde de mi rahat edemicek oda o evde yaşıyorsa hakki:29:

Neden kizin uzerine bu kadar gidiyirsunuz sonucta 18 yasinda bukiz yanlislari hatalari olacaktir ona fogru yolu gostermek varken nasil boyle davranir her zaman büyükler hakli olmuyor ne var 11e kadar uyuyorsa insan kendi evinde de mi rahat edemicek oda o evde yaşıyorsa hakki:29:

kayınvalideye fikri soruldumu acaba gelin gelirken orası var birde..:44:

Sende onun yemegne tuz doldur.bu ymek tuzlu diye kimse yemez.bari çöpe atayım de:)

:) cocuk degilim canim ama yaptigim is temiz dursa ah bi :)

canım benim evim kayınvalidemle ayrı ama evim temiz durmuyor.ne kadar yapsamda kirleniyor tozlanıyor.eee o zaman temizlik yapmayalımmı.ne mantık anlamadım.tek başın yaşamıyorsunki canım tabiki temizlik yapmak zorundasın.merak etme ayrı eve çıkıncada kocanın çoraplarını toplaayacaksın.o zamanda kocan evi dağıtyor diye evi toplamayacaksın.birde kusura bakma.sen o eve gelmişsin rızanla kabul etmişsen o evin şartlarrına uycaksın.sizin evin kuralında kayınvaldeniz uyacak.bende bana kahvaltı hazırlamyan yemeği yapıp yemek hazır sofrayı kuralımmı anne demeyen gelin istemem.siz kadının evinde kadına eziyet ediyorsunuz.siz o eve giderek herşeyi göze almış olmalısınız.yaşınız küçük ama tavrınız oldukça büyük.kadın sizi evinde barındırıyorsa sizde şartları fazla zorlamzyın isterseniz.kadına sanki hayatı zindan ediyorsunuz gbi algıladım kusura bakmayın.daha 18 yaşındasın iş dediğin neki o yaşlarda.insan herşeyi yapmak öğrenmek istiyor o yaşlarda.siz bu yaşınızla sizden daha deneyimli kadını birde beğenmiyorsunuz.bence yemeği yaktığınız için değil kayınvalidenize danışmadan yemeği yapıp tek başına yediğiniz için sinirlenip dökmüştür.dikkat edin kayınvalidenizi dellenddirip kendinizi kovdurtmayın.kayınvalideniz sizi kovarsa ne yapacaksınız.biraz dağdan gelip bağdakini kovmaya benzemiş sizin durum

merhaba arkadaşlar ben 1yıllık evliyim kayınvalidemgille oturuyorum daha dogrusu zorla oturuyorum neyse geçen evde tek başıma oturuyordum acıktım ve kalktım dolapta yeşil fasulye vardı neyse pişirdim ve hafif dibi tutmuş ama tadı yerindeydi tabaga koydum kendim yedim sonra kv geldi mutfaga gitti neyse 10 sonra oturma odasına geldi .. ben mutfaga gittigimde yemek yoktu yemegi çöpe dökmüş hiç birşey demedim bana yemegin acı oldugunu söyledi ben yedim birşey yoktu siz olsanız bu evde bi daha yemek yaparmısınız? ¿

Ben olsam o evde birdaha yemek yapmazdim.
iyi dayanmissin yine agzini acip birsey dememissin. olur bu insanlik hali daha yeni evliymissiniz.
ne olmus insaniz yemegin dibi de tutabilir. hemen alip da senin kirilabilecegini dusunmeden cope mi atar insan?
En azindan seni yanina cagirip guzel bir dille soyleyip, aciklama yapabilirdi.
Ne insanlar var yaaa.. pes!

kayınvalideye fikri soruldumu acaba gelin gelirken orası var birde..:44:
Soruldumu sorulmadi mi bilemem ama oglunun eşi olmuş o eve gelin gelmiş idare edecek büyük olarak birine kötülükle birşey ogretemezsiniz guzellikle sevdirerek öğretilir

çok acımasız eleştiriler var, arkadaslar ne olursa olsun ana bana evladı 18 yasında kız, yazıktır yapmayın ya.
tabiki herkes pohpohlamasın ama daha ılımlı olunsa, belli ki deşarja ıhtıyacı var.

konu sahıbı sana dıyecegım, girebiliyorsan bir işe gir, bir meşgale bul kendine,ve bır arada oldugun surecede elınden geldıgınde guler yuzunu eksık etmemeye calıs, hiç kimse guler yuz samımıyet karsısında kotu davranamaz.Sor kayınvalıdene, ogren yapın beraber.

daha yenı evlısın yıpratma bu kadar kendını, kucucuksun daha....

kayınvalıden senin goremedıgın cok buyuk fedakarlık yapıyor aslında, çünkü emrivaki, sınırsız bır mısafır var evınde, sinirlerinin gerilmesi de normal bu durumda, yapabılınecek tek sey sana dusuyor, kendını kızı gıbı gormesını sagla.... dökme nedenini sor,kırıldıgını soyle... olmamıstı derse de: ben bılmıyorum bır ıkı defa sen ogret anne gerısını ben yaparım de...Bunları yap, bak bır daha kufur hakaret edıyor mu sana?

yoksa aynı ev ıcınde cok yıpranırsınız....

Soruldumu sorulmadi mi bilemem ama oglunun eşi olmuş o eve gelin gelmiş idare edecek büyük olarak birine kötülükle birşey ogretemezsiniz guzellikle sevdirerek öğretilir
oğlunun gelini oldu annesinin evindeki gibi rahat olsun..bunlar fantezi..kaç tane türk gelini bu rahatlığı yaşamış allah aşkına..millet kendi kızın kahrını çekemiyor yeri gelince..bence eve kabul etmesi hata..18 yaşındaki kızdan ev hanımı olmaz :31:

Konu sahibi ev işi bile yapmıyormuş,kayınvalide de bütün gün onlara yemek yapmak ve ev işini yapmak zorunda değil ki ki artık aynı evin içinde 2 aile yaşıyor ikisinin birden ortak hareket etmesi lazım.Eğer bir insan evleniyorsa hem kadın hem de erkek bazı sorumluluklarında alacak.

Aynen katiliyorum size..
Kotulukle,kirici olarak hicbirsey ogretemezsiniz insanlara..
Sevgiyle guzellikle ogretilir hersey.. Ama bunu uygulayan insan sayisi oyle az ki..
off off...
Allah yardimcisi olsun Konu sahibi arkadasin..

Back
X