Siz olsanız böyle bir ikramı geri çevirirmiydiniz?

Şahsen ben nezaketen, ayıp olmasın diye hiçbir şey yapmam ama yemeğimi ne olursa olsun paylaşırım, içimden gelerek yani. Bir lokma az yesem ölmem diye düşünürüm.

Ben de böyle düşünüyorum, gerçekten paylaşmak istemeyen ikram etmesin.

yakındır, ben de bekliyorum böyle bir sebep .

Aynen söylediğiniz gibi, bazen çatmak için yer arıyor beyefendi

Bazı taraflarda adetler öyle, birşey ikram edildiğinde, misafirliğe gidildiğinde vs. ilk aşamada tokmuş gibi davranılır. Ancak ısrar kıyametten sonra alınır. Aynı şekilde usulen ikram eden kişinin de red edilse bile ısrarcı olması beklenir. Bence saçma ben karşımdakini sıkboğaz etmeyi sevmediğim için asla ısrar etmem mesela. Ikramları da ilk seferde kabul ederim. Görgü kuralları hayatı zorlaştırmak için yoklar.

Gerçekten anlamadım. O da aslında kibar bir insan .
Komşunun eşi vardı yanında... sanmam ama bi ihtimal diyorum, ondan mı sorun yaptı ...
Belki konu ikramı alman değil de kiskanmadir. Belki komşunun eşinden hoslanmadigi için samimi olmak istemiyordur. Acaba ondan mi aldın diye sorun yaptı? En iyisi güzel dille sormak olacak sanırım.

Belki konu ikramı alman değil de kiskanmadir. Belki komşunun eşinden hoslanmadigi için samimi olmak istemiyordur. Acaba ondan mi aldın diye sorun yaptı? En iyisi güzel dille sormak olacak sanırım.
Biz kadınla görüşüyoruz, eşler görüşmüyorlar.
Bilmiyorum ne niyetle çıkıştığını, ''niye alıyorsun '' dedi sadece

Hayır bence gayet hosgoruslu bi davranış komşunuz içinden gelmiş ikram etmiş sizinde almanız iyi bence nezaket amaçlı geri cevirmemissiniz eşiniz abartmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…