- Konu Sahibi reyhan 2004
-
Yok onlar almadı, ben bir tane aldım evde paylaştırırım diye. Zaten benim çocukların tatlıya arası iyi değil, istemediler bile.Çocuklarınız da aldıysa tabaktan fazla olmuş:)
Eşim tatlıyı sevmez, sanmıyorum o sebeple gerildiğiniTatlıya hayır denir mi ayol tabağı bile alabilirdim siz gene nazikçe bi tane almisiniz.. Esinizin cani kaldı herhalde içine mi oturdu ne siz yediniz o yiyemedi diye..
O zaman lafı edilmez. Eşiniz size çatacak yer aramış.Yok onlar almadı, ben bir tane aldım evde paylaştırırım diye. Zaten benim çocukların tatlıya arası iyi değil, istemediler bile.
Şahsen ben nezaketen, ayıp olmasın diye hiçbir şey yapmam ama yemeğimi ne olursa olsun paylaşırım, içimden gelerek yani. Bir lokma az yesem ölmem diye düşünürüm.Eşiniz öyle yetişmiş sanırım bu yüzden tersi rahatsız etmiş, ben de öyle yetiştim, annem kızardı.. En azından hemen alınca ayıp olur diye düşünülüyor, sadece nezaketen, ayıp olmasın diye söylenen çok durum oluyor, az bir kesim değil bunu yapan. Her şeye hayır diyordum otomatiğe bağlamış gibi, hala vardır :) Nezaket güzel bir şey eğer eşimin sık yaptığı bir şeyse biraz rahatsız olabilirdim ben de belki söylemesem bile, ya da elimde bir şey olan tarafsam ben de nezaketen uzatabilirdim çünkü o "ayıp olur" düşüncesi işlenmiş zorundayız gibi, ama bir yandan da bu tarz komşuluk vb. ilişkilerinin çoğu samimiyetsiz gelir bana bu yüzden bazen, anlık sallamadığım zaman da oluyor bu durumu.
Yine de eşinizin tavrı, söyleyişi hoş gelmedi, küçük çocuk musunuz siz.
Ben de böyle düşünüyorum, gerçekten paylaşmak istemeyen ikram etmesin.İkram edilen bi şeyi almamak nezaketsizliktir bana göre.Nezaketen vermek istemeyip de uzatan uzatmasın bi zahmet onu karşı taraf düşünmek durumunda değil.
Komsu hakkı diye bi sey var yahu ne kadar unutsak da güzel bi kültür bu.Hic yanlış değil yaptığınız esinizin oruç başına vurmuş herhalde aldırmayın haklısınız
O sevmez tatlıya. Bir de tanımadığı birinden gelen yemeği pek yemez .Yahu göz hakkı diye birşey var ne olmuş yani bitanecik tatlı almışsan keşke ona da alsaydınız
Bi bahane bulamayınca çatmak için böyle saçma sapan bahaneler bulabiliyo bu erkekler.
Hahah:)) benim oğlum 3 yaşında kavga etmek isteyip bahane bulamayinca anne niye su ictin diye tartıştı benimle
Gözünün üstünde kaşın varida bekliyorum yakin zamanda
Bi bahane bulamayınca çatmak için böyle saçma sapan bahaneler bulabiliyo bu erkekler.
Hahah:)) benim oğlum 3 yaşında kavga etmek isteyip bahane bulamayinca anne niye su ictin diye tartıştı benimle
Gözünün üstünde kaşın varida bekliyorum yakin zamanda
Aynen söylediğiniz gibi, bazen çatmak için yer arıyor beyefendiDoğru tespit. Bazı insanlar kusur bulamayınca kusur yaratıyorlar. Benim eşim kedimin kum kabının küreği asıldığı yerden düştü diye. bunun yerini neden değiştin. Senin yüzünden aradığım şeyleri bulamıyorum diye bağırmıştı. Kürek sadece 40 cm yer değiştirmiş.Bende ona neyi aradın da bulamadın diye sordum cevap veremedi.
Belki konu ikramı alman değil de kiskanmadir. Belki komşunun eşinden hoslanmadigi için samimi olmak istemiyordur. Acaba ondan mi aldın diye sorun yaptı? En iyisi güzel dille sormak olacak sanırım.Gerçekten anlamadım. O da aslında kibar bir insan .
Komşunun eşi vardı yanında... sanmam ama bi ihtimal diyorum, ondan mı sorun yaptı ...
Biz kadınla görüşüyoruz, eşler görüşmüyorlar.Belki konu ikramı alman değil de kiskanmadir. Belki komşunun eşinden hoslanmadigi için samimi olmak istemiyordur. Acaba ondan mi aldın diye sorun yaptı? En iyisi güzel dille sormak olacak sanırım.
Hayır bence gayet hosgoruslu bi davranış komşunuz içinden gelmiş ikram etmiş sizinde almanız iyi bence nezaket amaçlı geri cevirmemissiniz eşiniz abartmisArkadaşlar hayırlı geceler. Bugün geç saatte iftar davetinden döndük. Bina girişinde asansör beklerken bir komşumla karşılaştık. Merhaba , hayırlı geceler filan muhabbetinden sonra komşum elindeki tatlı tabağını uzatarak '' tatlı alır mısın '' dedi. Ben de bir tane alıp teşekkür ettim.
Neyse biz asansörün birine bindik, onlar diğerini bekliyordu. Asansörde eşim ''niye hemen alıyorsun, teşekkürler almayım desene'' vs. vs. bi sürü konuştu durdu, canım sıkıldı.
Belki büyük bir dert değil ama sanki bana yol yordam bilmediğimi ima etti.
Kızlar sizce benim yaptığım mı gereksiz, yoksa eşimin tavrı mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?