• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız gider misiniz?

Laktozsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
207
265
53
30
merhabalar
erkek arkadaşımın yıllar önce yakın olduğu, fakat zamanla başka yere taşındıklarından dolayı son birkaç yıldır yakın olmadığı, sadece instagram hikayelerde arada naber nasılsınlı mesajlaştıkları bir kız arkadaşı var. kızla benim tanışmam için hep bir ortam yaratmaya çalıştık ama bir türlü olmadı. kızla tanışıklığımız yok. olay özetinden sonra asıl meseleye gelecek olursam;
kızın nikahı var ve davet etmiş erkek arkadaşımı. sevgilimde bana illa sende gel dedi. hatta ilk etapta gelmemi çok istediği için elbise aldım vs.
Ama sonrasından düşününce benim bu kızla bir tanışıklığım yok , nikahı için 2 saat süren bir şehir değiştiricez, ki en can alıcı noktası bu korona dönemde yakınımın bile nikahına gitmiyorum, tanımadığım bir kzıın düğününe gitmek mantıksız geldi. sevgilime de 'zaten uzun zamandır görüşmüyorsun , ki görüşüyor olsan bile insanlar bu süreçte bırak arkadaşı, akrabalarının düğününe gitmiyolar, gitmemen şuan yargılanacak bişey değil, emin ol arkadaşında yargılamaz dedikçe;
her hafta avmye gidiyomuşuz (abartı her hafta değil büyük market alışverişim olduğu zamanlar tek seçeneğim orası olduğu için) , dışarda yemek yiyormuşuz ben o konularda pimpirikli değilmişim, neden bu konuyu bu kadar büyütüyomuşum, alt tarafı gidip yarım saat durup çıkıcaz kimseyi öpmiycez sarılmıycaz bu bu kadar büyütülecek bişey değil diyo :KK43: (kızın akraba bağları da çok kuvvetli değil , annesi yok babası başka bir kadınal yaşadığı için kızıyla artık hiç görüşmüyor ve zaten nikahta çok az kişi olacakmış)

empati kuramıyorum artık sinirlerim bozuldu. ''ben gelmek istemiyorum ama sen kendin istiyosan gidebilirsin, bu konuyu çok uzattın artık ısrar etme'' dedim en sonunda. ısrarının nedeni benim arabamla gitmeyi düşünüyor sanırım, ben gitmezsem araba ayarlaması gerekecek yada insanları kırmayı çok sevmeyen bir karakter kendisi, yakında bizimde nişanımız olucak biz gidelim ki gelsinler kafasında birazda bu da olabilir.
ya normalde insanlar eşlerini yalnız nikaha göndermek istemezler ama bu durum çok istisnai bana göre. sizcede gitmesem ayıp etmiş olur muyum erkek arkadaşıma, en azından hatırım için gel diyo çünkü. istemiyorum dediğim şeye bu kadar direttiği için bende de biraz inada bindi olay :KK35:

Son düzenleme:
merhabalar
erkek arkadaşımın yıllar önce yakın olduğu, fakat zamanla başka yere taşındıklarından dolayı son birkaç yıldır yakın olmadığı, sadece instagram hikayelerde arada naber nasılsınlı mesajlaştıkları bir kız arkadaşı var. kızla benim tanışmam için hep bir ortam yaratmaya çalıştık ama bir türlü olmadı. kızla tanışıklığımız yok. olay özetinden sonra asıl meseleye gelecek olursam;
kızın nikahı var ve davet etmiş erkek arkadaşımı. sevgilimde bana illa sende gel dedi. hatta ilk etapta gelmemi çok istediği için elbise aldım vs.
Ama sonrasından düşününce benim bu kızla bir tanışıklığım yok , nikahı için 2 saat süren bir şehir değiştiricez, ki en can alıcı noktası bu korona dönemde yakınımın bile nikahına gitmiyorum, tanımadığım bir kzıın düğününe gitmek mantıksız geldi. sevgilime de 'zaten uzun zamandır görüşmüyorsun , ki görüşüyor olsan bile insanlar bu süreçte bırak arkadaşı, akrabalarının düğününe gitmiyolar, gitmemen şuan yargılanacak bişey değil, emin ol arkadaşında yargılamaz dedikçe;
her hafta avmye gidiyomuşuz, dışarda yemek yiyormuşuz ben o konularda pimpirikli değilmişim, neden bu konuyu bu kadar büyütüyomuşum, alt tarafı gidip yarım saat durup çıkıcaz kimseyi öpmiycez sarılmıycaz bu bu kadar büyütülecek bişey değil diyo :KK43: (kızın akraba bağları da çok kuvvetli değil , annesi yok babası başka bir kadınal yaşadığı için kızıyla artık hiç görüşmüyor ve zaten nikahta çok az kişi olacakmış)

empati kuramıyorum artık sinirlerim bozuldu. ''ben gelmek istemiyorum ama sen kendin istiyosan gidebilirsin, bu konuyu çok uzattın artık ısrar etme'' dedim en sonunda. ısrarının nedeni benim arabamla gitmeyi düşünüyor sanırım, ben gitmezsem araba ayarlaması gerekecek yada insanları kırmayı çok sevmeyen bir karakter kendisi, yakında bizimde nişanımız olucak biz gidelim ki gelsinler kafasında birazda bu da olabilir.
ya normalde insanlar eşlerini yalnız nikaha göndermek istemezler ama bu durum çok istisnai bana göre. sizcede gitmesem ayıp etmiş olur muyum erkek arkadaşıma, en azından hatırım için gel diyo çünkü. istemiyorum dediğim şeye bu kadar direttiği için bende de biraz inada bindi olay :KK35:
Siz gitmeyebilirsiniz. Eğer arabadan dolayı böyle yaptığını düşünüyorsaniz arabada arıza var başka araba ayarlayabilirsin deyin. Pandemiden dolayı dusunuyorsaniz nisanliniz haklı eğer haftasonlari AVM lerde geziyorsaniz düğüne de katılabilirsiniz ki sizin de yakında nisaniniz olacakmış.

Tamam siz gitmeyin iste. Oda illaha gitmek istiyorsa gitsin. Bencede pandemi ortasinda gereksiz ama sizde yakinda nisan planliyorsunuz, fark yok yani
bu virüsün bitişine dayalı tek bir zaman dilimi ne yazık ki verilmiyor. aşı ne zaman bulunacak, güvenilirliği nasıl kanıtlanacak bunlar hep belirsiz süreçler dolayısıyla korona var diye evlilikler durdurulmayacak tabii ki. gereken önlemler alındıktan sonra bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ben.
isteme söz nişan ayrı ayrı olmadan, sadece aile büyüklerinin olduğu bi nişan ve akabinde nikah şeklinde ki kısmı kastediyor erkek arkadaşım

adama açıkça sorsaydın araba ile birlikte gideriz diye mi düşündün diye

yani hem gezme olur hem de nikahta arkadaşa destek olmuş olurum diye düşünmüş olabilir

lakin sizin gitmeme sebebiniz virüs vs değil

neden gitmek istemiyorsunuz hatta o da gitmesin modundasınız

yani onu önemsemesin diyorsunuz galiba

Gitmek istememeniz başka bişey ama virüsle bağlantılamayın bunu bence avmye giden düğünede gider.

Gitmek istemiyorum de geç zorla değil ya.
hayata çok keskin bakıyorsunuz ya hep ya hiç gibi.
mecburiyetten (büyük market alışverişi için) avmye gidiyorum diye, bu süreçte işlerimize devam ettiğimiz için acıktığımda bi yerde yemek yiyorum diye, sokak arası düğünlerde ki halaylara dahi katılmam matah gelmez mi diyosunuz yani ? bakış açınız bu örnek gibi

adama açıkça sorsaydın araba ile birlikte gideriz diye mi düşündün diye

yani hem gezme olur hem de nikahta arkadaşa destek olmuş olurum diye düşünmüş olabilir

lakin sizin gitmeme sebebiniz virüs vs değil

neden gitmek istemiyorsunuz hatta o da gitmesin modundasınız

yani onu önemsemesin diyorsunuz galiba
ben genel olarak kalabalığı, düğünleri seven biri değilim. mecbur olmadıkçada gitmem. şimdi konu tanımadığım ve gitmek için şehir değiştirmem gereken bir nikah olunca sıcak bakmıyorum

merhabalar
her hafta avmye gidiyomuşuz, dışarda yemek yiyormuşuz ben o konularda pimpirikli değilmişim, neden bu konuyu bu kadar büyütüyomuşum, alt tarafı gidip yarım saat durup çıkıcaz kimseyi öpmiycez sarılmıycaz bu bu kadar büyütülecek bişey değil diyo :KK43: (kızın akraba bağları da çok kuvvetli değil , annesi yok babası başka bir kadınal yaşadığı için kızıyla artık hiç görüşmüyor ve zaten nikahta çok az kişi olacakmış)

Virüsü pek takmadığınız belli.Bahane uyduruyorsunuz gerçek gitmeme sebebinizi anlayamadım.

Giderdim.
Sevgiliniz sizi yanınızda istemiş. O gidecek siz gitmeyeceksiniz 14 gün kuralına mı uyacaksınız sonrasında? Yoo yani bahane virüs olamaz.
Gidesiniz yoksa içimden gelmiyor deyin.
ben niye ısrarla yanlış anlaşıldım anlamıyorum:110: virüs var diye düğünü olan a kişisi arkadaş nikahına gitmemesini yargılamayacağını anlatmaya çalışıyorum

ben niye ısrarla yanlış anlaşıldım anlamıyorum:110: virüs var diye düğünü olan a kişisi arkadaş nikahına gitmemesini yargılamayacağını anlatmaya çalışıyorum
Evet belki nikahı olan arkadaş yadırgamaz ama sevgiliniz bahnenizi inandırıcı bulmadığı için ısrar ediyor.

Mesela burda da noktalama işareti yok. Ben bunu da anlamadım.
Yargılanmak değil ki mevzu. Diyoruz ki gidesin yoksa aşkitom gelesim yok benim de.

tanımadığım birinin düğüne gitmek istememem, tek tatil olan günümü o tanımadığım insanın nikahı için yollarda geçirmek istememem bahane gibi mi gözüküyor:KK12:
Ben olsam ben de gitmek istemem sizi bu konuda yargılamıyorum. Sadece şunu söylüyorum, sevgiliniz her hafta avmye vs gittiğinizi biliyor virüs bahanesi onu ikna etmemiş altında başka sebep arıyor ve gelmenizi istediği için ısrar ediyor

Burada karşı tarafın ne düşündüğüyle ilgilenmiyoruz ki.
Siz gitmek istemiyor, sevgilinizin de buna uyum sağlamasını, virüsü bahane etmesini istiyorsunuz.
O gitmek istiyor.

Gerekçeniz saçma, istemiyorum zorla mı deyin, bitti gitti.

bu virüsün bitişine dayalı tek bir zaman dilimi ne yazık ki verilmiyor. aşı ne zaman bulunacak, güvenilirliği nasıl kanıtlanacak bunlar hep belirsiz süreçler dolayısıyla korona var diye evlilikler durdurulmayacak tabii ki. gereken önlemler alındıktan sonra bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ben.
isteme söz nişan ayrı ayrı olmadan, sadece aile büyüklerinin olduğu bi nişan ve akabinde nikah şeklinde ki kısmı kastediyor erkek arkadaşım

Herkes güya öyle yapiyor da sonra bir bakiyorsunuz hop hersey bildiginiz gibi. Almanyada bir türk dügünü yüzünden Hamm sehri su anda enfeksiyon sayisinda birinci numarada. Kina geceleri ve dügünleri sayesinde en az 100 kisi pozitif test edildi. Daha hala bütün davetlilerin sonuclari cikmadi bile. Sirf bu dügün yüzünden yeni yasaklar getirildi bir kac gün önce. Sözüm size ve nisanliniza degil yalnis anlamayin. Ortada önlem almayip bildigini okuyan cok var. dediginiz gibi kücük organizasyon daha iyi. Nisanliniz da dikkat etsin. Nikahlarda dügünlerde sosyal mesafeye felan yinede uymayan cok var

Back
X