• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız gider misiniz?

Burada karşı tarafın ne düşündüğüyle ilgilenmiyoruz ki.
Ben olsam ben de gitmek istemem sizi bu konuda yargılamıyorum. Sadece şunu söylüyorum, sevgiliniz her hafta avmye vs gittiğinizi biliyor virüs bahanesi onu ikna etmemiş altında başka sebep arıyor ve gelmenizi istediği için ısrar ediyor

Siz gitmek istemiyor, sevgilinizin de buna uyum sağlamasını, virüsü bahane etmesini istiyorsunuz.
O gitmek istiyor.

Gerekçeniz saçma, istemiyorum zorla mı deyin, bitti gitti.
haklısınız gereksiz detay vermiş olabilirim şuan anladım :işsiz: o kadar ısrarı sonucunda, sadece gitmek istemiyorum cevabı ona yetmediği için olabilir:KK11:

Erkek arkadaşınızın katılmak istediği ve sizin de kendisine eşlik etmenizi istediği bir yere gitmek gibi görürdüm ben olsaydım. Yani kızın kim olduğu, kim olmadığı, şu bu meselesi değil bence konu. İkinizin, birbirinizin tercihlerine/seçimlerine saygı göstermesi.

Yani; gitmek istemek, onun kararıdır ve onun bileceği şeydir.
Kendisine eşlik etmenizi istemesi de, size teklif ettiği bir şeydir.
Bu teklifi kabul de edebilirsiniz, red de edebilirsiniz.
Siz onun nişana katılma kararına saygı duymalısınız, ama o da sizin eşlik etme teklifini reddetmenize saygı duymalı.

Kendisinin ısrarı anlamsız, ayrıca kendisinin hoşuna gidecek, kendisini ikna edecek bir sebep göstermek zorunda da değilsiniz, düşünmüş değerlendirmiş böyle karar vermişsiniz, kaldı ki nişanlı değilsiniz, nikahlı değilsiniz ( yani bir resmi bağın getireceği " aa eşi/nişanlısı niye gelmedi" derdiniz dahî yok anlamında) , hiç boşuna yıpratmayın kendinizi.

Herkes güya öyle yapiyor da sonra bir bakiyorsunuz hop hersey bildiginiz gibi. Almanyada bir türk dügünü yüzünden Hamm sehri su anda enfeksiyon sayisinda birinci numarada. Kina geceleri ve dügünleri sayesinde en az 100 kisi pozitif test edildi. Daha hala bütün davetlilerin sonuclari cikmadi bile. Sirf bu dügün yüzünden yeni yasaklar getirildi bir kac gün önce. Sözüm size ve nisanliniza degil yalnis anlamayin. Ortada önlem almayip bildigini okuyan cok var. dediginiz gibi kücük organizasyon daha iyi. Nisanliniz da dikkat etsin. Nikahlarda dügünlerde sosyal mesafeye felan yinede uymayan cok var
haklsıınız. bu süreçte bilinçsizlik çok büyük pişmanlıklar getirebiliyor maalesef. biz çift olarak hiçbir zaman nişan kına düğün o tarz şeylere sıcak bakmıyorduk bu fikrimizi dile getirdikçe (kendi aile büyüklerimizde dahil9 böyle şeyler 1 kere oluyor, sonra içinde kalır diye her kafadan 1500 ses çıkıyordu. fakat , bu süreç şuan için bizim bahanemiz oldu, krizi fırsata çevirdik :KK53:
gerçi hala kına yapmayacağımı söyleyince; '' saçmalama millet evde yapıyor en azından evde yap içinde kalmasın'' diyen teyzeler var ama onlara da çok kulak asmıyoruz

Yani düğüne nişana çift olarak gidilir zaten

Sizin adam da sizinle çift olarak gitmek istiyor bunda bir acaiplik yok ki. Adam niye sap gitsin

O zaman insanlar bu tip sosyal olaylara tek gitsin hep kimse eş götürmesin bu acaip mantığa göre

Gitmek istememe sebebiniz gerçekten anlayamadım🙄 altı üstü 1 gün gidip eşlik ediceksiniz bu kadar inada bindirmeye ne gerek var

Son düzenleme:
Gitmek istememe sebebiniz virüs değil, başka bir sebepten dolayı içinizden gelmiyor fakat belirtmemişsiniz. Erkek arkadaşınız da anlamıştır bunu, sebebinizi anlamak için ısrar ediyor. Bence ondan saklamayın açık açık gitmek istememe sebebinizi söyleyin.

Evleneceğim kişi hakkında “arabamla gitmek istiyor o yüzden gelmem için ısrar ediyor gelmezsem araba ayarlamak zorunda kalacak” diye düşünmezdim bu arada. Böyle bir menfaat ilişkisi mi var aranızda? Evlenecek kişiler arasında böyle hesaplar olmaz. Sağlıklı bir ilişkiniz varsa sizi arabanız için değil evleneceği kişi olduğunuz için yanında istiyordur.

merhabalar
erkek arkadaşımın yıllar önce yakın olduğu, fakat zamanla başka yere taşındıklarından dolayı son birkaç yıldır yakın olmadığı, sadece instagram hikayelerde arada naber nasılsınlı mesajlaştıkları bir kız arkadaşı var. kızla benim tanışmam için hep bir ortam yaratmaya çalıştık ama bir türlü olmadı. kızla tanışıklığımız yok. olay özetinden sonra asıl meseleye gelecek olursam;
kızın nikahı var ve davet etmiş erkek arkadaşımı. sevgilimde bana illa sende gel dedi. hatta ilk etapta gelmemi çok istediği için elbise aldım vs.
Ama sonrasından düşününce benim bu kızla bir tanışıklığım yok , nikahı için 2 saat süren bir şehir değiştiricez, ki en can alıcı noktası bu korona dönemde yakınımın bile nikahına gitmiyorum, tanımadığım bir kzıın düğününe gitmek mantıksız geldi. sevgilime de 'zaten uzun zamandır görüşmüyorsun , ki görüşüyor olsan bile insanlar bu süreçte bırak arkadaşı, akrabalarının düğününe gitmiyolar, gitmemen şuan yargılanacak bişey değil, emin ol arkadaşında yargılamaz dedikçe;
her hafta avmye gidiyomuşuz (abartı her hafta değil büyük market alışverişim olduğu zamanlar tek seçeneğim orası olduğu için) , dışarda yemek yiyormuşuz ben o konularda pimpirikli değilmişim, neden bu konuyu bu kadar büyütüyomuşum, alt tarafı gidip yarım saat durup çıkıcaz kimseyi öpmiycez sarılmıycaz bu bu kadar büyütülecek bişey değil diyo :KK43: (kızın akraba bağları da çok kuvvetli değil , annesi yok babası başka bir kadınal yaşadığı için kızıyla artık hiç görüşmüyor ve zaten nikahta çok az kişi olacakmış)

empati kuramıyorum artık sinirlerim bozuldu. ''ben gelmek istemiyorum ama sen kendin istiyosan gidebilirsin, bu konuyu çok uzattın artık ısrar etme'' dedim en sonunda. ısrarının nedeni benim arabamla gitmeyi düşünüyor sanırım, ben gitmezsem araba ayarlaması gerekecek yada insanları kırmayı çok sevmeyen bir karakter kendisi, yakında bizimde nişanımız olucak biz gidelim ki gelsinler kafasında birazda bu da olabilir.
ya normalde insanlar eşlerini yalnız nikaha göndermek istemezler ama bu durum çok istisnai bana göre. sizcede gitmesem ayıp etmiş olur muyum erkek arkadaşıma, en azından hatırım için gel diyo çünkü. istemiyorum dediğim şeye bu kadar direttiği için bende de biraz inada bindi olay :KK35:
Bence kıza gıcık olmuşsun.

merhabalar
erkek arkadaşımın yıllar önce yakın olduğu, fakat zamanla başka yere taşındıklarından dolayı son birkaç yıldır yakın olmadığı, sadece instagram hikayelerde arada naber nasılsınlı mesajlaştıkları bir kız arkadaşı var. kızla benim tanışmam için hep bir ortam yaratmaya çalıştık ama bir türlü olmadı. kızla tanışıklığımız yok. olay özetinden sonra asıl meseleye gelecek olursam;
kızın nikahı var ve davet etmiş erkek arkadaşımı. sevgilimde bana illa sende gel dedi. hatta ilk etapta gelmemi çok istediği için elbise aldım vs.
Ama sonrasından düşününce benim bu kızla bir tanışıklığım yok , nikahı için 2 saat süren bir şehir değiştiricez, ki en can alıcı noktası bu korona dönemde yakınımın bile nikahına gitmiyorum, tanımadığım bir kzıın düğününe gitmek mantıksız geldi. sevgilime de 'zaten uzun zamandır görüşmüyorsun , ki görüşüyor olsan bile insanlar bu süreçte bırak arkadaşı, akrabalarının düğününe gitmiyolar, gitmemen şuan yargılanacak bişey değil, emin ol arkadaşında yargılamaz dedikçe;
her hafta avmye gidiyomuşuz (abartı her hafta değil büyük market alışverişim olduğu zamanlar tek seçeneğim orası olduğu için) , dışarda yemek yiyormuşuz ben o konularda pimpirikli değilmişim, neden bu konuyu bu kadar büyütüyomuşum, alt tarafı gidip yarım saat durup çıkıcaz kimseyi öpmiycez sarılmıycaz bu bu kadar büyütülecek bişey değil diyo :KK43: (kızın akraba bağları da çok kuvvetli değil , annesi yok babası başka bir kadınal yaşadığı için kızıyla artık hiç görüşmüyor ve zaten nikahta çok az kişi olacakmış)

empati kuramıyorum artık sinirlerim bozuldu. ''ben gelmek istemiyorum ama sen kendin istiyosan gidebilirsin, bu konuyu çok uzattın artık ısrar etme'' dedim en sonunda. ısrarının nedeni benim arabamla gitmeyi düşünüyor sanırım, ben gitmezsem araba ayarlaması gerekecek yada insanları kırmayı çok sevmeyen bir karakter kendisi, yakında bizimde nişanımız olucak biz gidelim ki gelsinler kafasında birazda bu da olabilir.
ya normalde insanlar eşlerini yalnız nikaha göndermek istemezler ama bu durum çok istisnai bana göre. sizcede gitmesem ayıp etmiş olur muyum erkek arkadaşıma, en azından hatırım için gel diyo çünkü. istemiyorum dediğim şeye bu kadar direttiği için bende de biraz inada bindi olay :KK35:
Erkek arkadaşın o kadar yol gitmeyi göze alıyorsa önemsiyor demek ki.
Avm vb yerlere gidiyorsanız dikkat etseniz bile inadınız çocukça olmuş.
Eşlik etmenizi öneririm

ısrarının nedeni benim arabamla gitmeyi düşünüyor sanırım, ben gitmezsem araba ayarlaması gerekecek
Niye buraya kimse takılmamış🤔🤔🤔 dediğiniz gibiyse oda çıkarı için ısrar ediyor size. Sizi gerçekten yanında görmek istediği için değil. Eğer ısrarının sebebinin bu olduğundan eminseniz kesinlikle gitmeyin.

Gitmek istememe sebebiniz virüs değil, başka bir sebepten dolayı içinizden gelmiyor fakat belirtmemişsiniz. Erkek arkadaşınız da anlamıştır bunu, sebebinizi anlamak için ısrar ediyor. Bence ondan saklamayın açık açık gitmek istememe sebebinizi söyleyin.

Evleneceğim kişi hakkında “arabamla gitmek istiyor o yüzden gelmem için ısrar ediyor gelmezsem araba ayarlamak zorunda kalacak” diye düşünmezdim bu arada. Böyle bir menfaat ilişkisi mi var aranızda? Evlenecek kişiler arasında böyle hesaplar olmaz. Sağlıklı bir ilişkiniz varsa sizi arabanız için değil evleneceği kişi olduğunuz için yanında istiyordur.
menfaat imajı çizecek bir cümle kullandığımı düşünmüyorum ben. öyle bir durumda yok kafamda. yanlış anlaşıldım sanırm.
öyle yazmamda ki neden ; virüsten ötürü bilmediği bir kişiyle yolculuk yapmayı hoş karşılamıyordur doğal olarak. bunu onun yerinde kim olsa düşünür.
maksat onun arabasıyla gideyim değil elbette. öyle çirkin kafada olan biriyle değil evlilik düşünmek, buraya konu açmazdım:KK16:

İstemiyorsanız gitmeyin de günlük hayata devam edip corona var nikaha gidemeyiz demek olamamış evet. Hepimiz bu şekilde yaşıyoruz aylardır maskeli gidildiği sürece sorun olmaz. Yadırgamaz arkadaşın demek ne alaka zaten tanımadığınız birinin yargılayıp yargılamayacağını bilemezsiniz ki.

E siz de davetlilerle nisan yapacakmissiniz. Sizinki de dugun onunki de. Ha gitmek istememek normal ama buna virus bahanesini uydurmak sacma olmus.
siz gitmeyin,sevgiliniz tek gitsin. Arabanizi isterseniz verebilirsiniz siz olmadan da gidebilir bence sizin arabanizla. Gayet normal.

Virüsün bahane olduğunuz siz de biz de erkek arkadaşınız da biliyoruz. Açıkça canım gelmek istemiyorum diyebilirsiniz. Eğer sizin yerinizde ben olsaydım hatır için giderdim ama gitmek istemiyorsanız da sizi mecbur bırakmaya hakkı yol sevgilinizin

Git yarım saat takılın çıkın bu kadar uzatmaya gerek yok. Mesafeli durursunuz zaten. Nikahta kısa sürecek.maksat gönlü olsun bısey olmaz.

Back
X