Herkese merhaba, ikilemde kaldığımız bi konuyla alakalı fikirlerinizi almak istediğim için bu başlığı açtım. Eşimle 3 yıldır evliyiz çocuğumuz yok. İstanbulda ikamet ediyoruz.
Bu yıl eşim yurt dışından (bir Asya ülkesinden) iş teklifi aldı. Başta kabul etmek istemedik ama dezavantajları ve avantajlarını karşılaştırınca kabul etmeye karar verdik. 2 yıllık bir proje için gidecek, kazancı çok iyi ve döndüğünde ev almayı planladığımız için kabul ettik aslında. Ancak sadece 6 ayda bir 2 haftalığına ziyarete gelebilecek. Yakın bir ülke olmadığı için de benim de sık sık gitme imkanım olmayacak. Size danışmak istediğim kısım ise şu.
Ben de çalışan bir kadınım, eşim eğer istersem onunla gidebileceğimi söylüyor. Bu konuda çok kararsızım, rahat okunabilmesi için şu şekilde yazacağım:
Eğer daha fazla detay isterseniz paylaşabilirim, fikirlerinizi merak ediyorum. Siz olsanız gider miydiniz kalır mıydınız?
Bu yıl eşim yurt dışından (bir Asya ülkesinden) iş teklifi aldı. Başta kabul etmek istemedik ama dezavantajları ve avantajlarını karşılaştırınca kabul etmeye karar verdik. 2 yıllık bir proje için gidecek, kazancı çok iyi ve döndüğünde ev almayı planladığımız için kabul ettik aslında. Ancak sadece 6 ayda bir 2 haftalığına ziyarete gelebilecek. Yakın bir ülke olmadığı için de benim de sık sık gitme imkanım olmayacak. Size danışmak istediğim kısım ise şu.
Ben de çalışan bir kadınım, eşim eğer istersem onunla gidebileceğimi söylüyor. Bu konuda çok kararsızım, rahat okunabilmesi için şu şekilde yazacağım:
- Onunla gidersem işi bırakmam gerekecek. Ve çalıştığım sektör çok kısıtlı bir sektör olduğundan geri döndüğümde uzun bir süre iş bulamayacağım. Geçen yıl işsizdim mesela iş bulamadığım için daha önce çalışıp ayrıldığım iş yerine dönmek zorunda kaldım. Şimdi ise işim aşırı rahat evime çok yakın ortamı çok iyi. Kazancı da fena sayılmaz çok iyi olmasa da.
- Benim bir kedim var 10 yaşında. Gideceğimiz ülkeye onsuz yerleşmem mümkün değil. Yol çok uzun, 15-20 saat arası uçak, hadi bunu göze aldım diyelim oraya vardığımızda hayvanları 1 hafta karantinaya alıyorlarmış. Kedimle benim evladım gibi, hiç bilmediğimiz bi yerde üzerinde ne yapacaklarını bilmeden onu yabancı insanlara teslim etmek istemiyorum açıkçası. Bir de 2 yıl sonra bu hayvan 12 yaşında olacak. Şu an her ne kadar dinç olsa da beli o zaman o yolculuğu kaldıramayacak durumda da olabilir bilmiyoruz bunu.
- Burada kalırsam aslında size ben de çalıştığım için daha fazla para biriktirebilirmişim gibi gelebilir ama tam tersi eğer oraya gidersem daha fazla birikimimiz oluyor. Çünkü burada ev kirası elektrik su doğalgaz, kullandığım arabanın masrafları falan derken kazandığımdan fazlasını harcamamız gerekecek. Ama gidersem evi kapatıp eşyaları depoya kaldırıp arabayı da satacağız.
- Eğer oraya gidersem ve orada yaşamayı seversek temelli de kalabiliriz diyor eşim. Bir proje bitip diğeri başlıyormuş çünkü.
- Burada kalırsam 2 yılda sadece 4-5 kez görüşmüş olacağız. Eşime güveniyorum aldatma gibi şeylerden korkmuyorum ama aramıza bir soğukluk girerse birbirimizden uzaklaşırsak yani o mesafe bize yaramazsa diye de korkuyorum açıkçası.
- Ülke kültürel açıdan bize aşırı uzak, eğer gidersem bayağı adaptasyon sürecim olacak. spor salonuna yazılırım dil kursuna başlarım kendimi oyalarım diyorum ama sonuçta eşimin bir işi olacak bense sadece yapay gündemlerle kendimi oyalayacakmışım gibi hissediyorum. İşsiz kaldığım dönemde İstanbuldayken yüksek lisansımı tamamlamış, ehliyet almış, ingilizcemi geliştirmiştim ona rağmen çok sıkılmış nerdeyse depresyona girmiştim. işe girince rahatladım.
Eğer daha fazla detay isterseniz paylaşabilirim, fikirlerinizi merak ediyorum. Siz olsanız gider miydiniz kalır mıydınız?