• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
30 yaşına merdiven dayamış bir kadın kuzenim var. Eğitimini tamamladı, mesleği var. Artık evlenmek istiyor. Kendisi aşka inanmıyor, mantık evliliği yapmak istiyor. Tabi ki sadece mantık değil. Çekim olsun yeter diyor. Şimdi size kuzenimin yaşam tarzından bahsedeyim. Kuzenim dini inancı olmayan, sol görüşlü, açık giyinen, alkol kullanmayı seven birisi. Ailesi de keza öyle. Şimdi, kuzenimin iki tane talibi var. Birincisi, kuzenimin hayat görüşüne sahip olan, ailesi de aynı görüşe sahip olan birisi. Yani beyefendi de ailesi de dini inanca sahip değiller, kuzenimin siyasi görüşünün aynısına sahipler, son derece rahatlar, alkol kullanmayı severler. İkincisinde ise, yine beyefendi kuzenimin hayat görüşüne sahip ancak ailesi tam tersi. Ailede herkes kapalı, asla alkol kullanmazlar vs. Yalnız şöyle bir durum var. İkinci beyefendi birinci beyefendiden kariyer olarak biraz da üstte ve maaşı biraz daha iyi. Kuzenim iki beyefendiyi de beğendiğini ve ikisine de çekim duyduğunu söylüyor. Ancak kafası karışmış. Ben sorgusuz sualsiz birinci beyefendi diyorum. Ancak buraya da soralım dedik. Sizce?

Kendi kararı, o öyle istiyor
Ben okumuş bulunduğum için kısaca kendi düşüncemi yazdım. Aşkla yapılan evliliklerde bile ne problemler çıkıyo. Sevmeden evlenilen adamın her şeyi batar insana. Ki değerlendirmeye maddiyat dahil edilmesi de hoş değil. Karakter aile yaşantısı mühim evet bu kıyaslanabilir ama sevgi yoksa yazı tura atsın. Çünkü maddi durumdan yüksek olanın da düşmeyeceği ne malum.

30 yaşına merdiven dayamış bir kadın kuzenim var. Eğitimini tamamladı, mesleği var. Artık evlenmek istiyor. Kendisi aşka inanmıyor, mantık evliliği yapmak istiyor. Tabi ki sadece mantık değil. Çekim olsun yeter diyor. Şimdi size kuzenimin yaşam tarzından bahsedeyim. Kuzenim dini inancı olmayan, sol görüşlü, açık giyinen, alkol kullanmayı seven birisi. Ailesi de keza öyle. Şimdi, kuzenimin iki tane talibi var. Birincisi, kuzenimin hayat görüşüne sahip olan, ailesi de aynı görüşe sahip olan birisi. Yani beyefendi de ailesi de dini inanca sahip değiller, kuzenimin siyasi görüşünün aynısına sahipler, son derece rahatlar, alkol kullanmayı severler. İkincisinde ise, yine beyefendi kuzenimin hayat görüşüne sahip ancak ailesi tam tersi. Ailede herkes kapalı, asla alkol kullanmazlar vs. Yalnız şöyle bir durum var. İkinci beyefendi birinci beyefendiden kariyer olarak biraz da üstte ve maaşı biraz daha iyi. Kuzenim iki beyefendiyi de beğendiğini ve ikisine de çekim duyduğunu söylüyor. Ancak kafası karışmış. Ben sorgusuz sualsiz birinci beyefendi diyorum. Ancak buraya da soralım dedik. Sizce?
Yani iki adam da kuzeninizin tercihlerine uyuyorsa bence 2. Adamı seçmeli kariyer olarak daha iyi olanı 😏 kapalı alkol kullanmayan bir ailenin çocuğu olarak ailesi evlatlarını atmıyor satmıyor sonuçta.. Gelinlerine de birşey yapamazlar.. Yani burada önemli olan saygı bence her iki taraf birbirine saygılı olsun tercihleri ayrı olabilir herkes tercihini kendi evinde kendi masasında yaşar.. Önemli olan evleneceği adam yani..

Hiçbirini seçmesin böyle evlilik yapılmaz ki. İnsan birine karşı bir şeyler hisseder içinde en azından bir çekim olur insan tanımak ister. Sadece yaşam tarzına göre kariyerine vs göre birini seçerek yapılan evlilikten istediği hayali eşe sahip olamaz

Back
X