• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız herşeyi anlatır mıydınız?

Lacrymose

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2013
2.025
5.972
358
Eşimin telefonundaki bazı şifreli yazışmaları yakalamam ve eşimin üstüne gitmem sonucunda ailecek görüştüğümüz ve yakın olduğumuz bir aile dostumuzun karısını aldattığını öğrendim. Eşim ilk başta söylemek istemedi ama zorunda kaldı..
Aldatmaktan kastım çalışanlarından biriyle otelde bir gece yatmak(!).

Şimdi sorum şu; ben bu adamın karısını çok seviyorum. En yakınlarımdan birisi.. ve ona söylemeli miyim?
Bir yanım bunu bilmeye hakkı olduğunu söylüyor. Anlatmazsam en az onlar kadar bu olaydan suçlu olacağımı düşünüyorum.
Bir yanım da eğer boşanırsa çocuklarıyla onu zorluklar bekleyeceğini, boşanmazsa da kendisine karşı bütün saygısını kaybetmiş gurursuz kadın haline geleceğini söylüyor.

Hani bazen insan “keşke hiç bilmeseydim” der ya. Siz olsaydınız napardınız?

Aktif olarak siteyi takip edemeyebilirim ancak tüm cevapları dikkatle okuyacağım. Şimdiden teşekkürler.

Yapan kurtulmuş da, diyen kurtulamamış. Ben olsam asla karışmazdım. Kendim sizin durumunuzda olmadım ama çevremde olanlar oldu. Kim söylediyse işin sonunda kötü olan o oldu. İnsanlar evliliklerine devam etti. Söyleyen kişi de günah keçisi ilan edildi. Böyle bir bilgiyle yaşamak zor, ama bence karışmayın. Sizin başınız ağrır.

ben olsam aptal yerine konulmak istemezdim söylenilmesinden yanayım ama şöyle de bişey var ,bazıları böyle bişeyi kaldıramaz “kemalim yapmaz ,kıskandılar bizi “ moduna girip çirkin ithamlarda bulunabilir ,olan size olur

az çok tanıyorsunuz arkadaşınızı ,eğer duruşu olan ,boşanacak biriyse söyleyin ,yok çocuğum var deyip ,sizi suçlu ilan edecek kapasitesi varsa bırakın bişeye karışmayın ,zamanla öğrenir zaten bi şekilde çünkü öğrenip o şekilde devam etmesi daha kötü olur

Kadın belki hissetmistir; belki biliyordur belki ilk değildir. Karismayin bence bunlardan biri değilse bile adam yapmaya devam edecektir mutlaka anlayacağı bi şey yapar kadının. Evet böylesi bi kötülüğü gizlemek can sıkıcı ama tepkileri bilemezsiniz size gelecek

Keşke bu kadar çok didiklemeseydiniz eşinizin telefonunu.. bazen bilmemek ne güzel işte.. kafanız rahattı..
Şimdi ne oldu ?
Milletin derdi sizi gerdi .

Kadın belki bu durumu biliyor ve affetmiştir ama şimdi sizin bunu öğrenmiş olmanız onu utandırabilir.

Hiç karışmayın, o aldatan adam bozuntusuyla da hayatınıza mesafe koyun.
Eşiniz de şifreli konuşmalar yapacak kadar yüz versin ahlaksızlığa.

Söylememek en doğrusu ama böyle bir şey başıma gelse ne kdr üzücü olsada söylensin isterdim .tabi karisinca insan çıkamıyor işin içinden

Keşke bu kadar çok didiklemeseydiniz eşinizin telefonunu.. bazen bilmemek ne güzel işte.. kafanız rahattı..
Şimdi ne oldu ?
Milletin derdi sizi gerdi .

Kadın belki bu durumu biliyor ve affetmiştir ama şimdi sizin bunu öğrenmiş olmanız onu utandırabilir.

Hiç karışmayın, o aldatan adam bozuntusuyla da hayatınıza mesafe koyun.
Eşiniz de şifreli konuşmalar yapacak kadar yüz versin ahlaksızlığa.

Eşimin telefonunu didiklemek gibi bir huyum yoktur. Hastane randevu mesajı gelmiş mi diye bakmak üzere uyurken elime aldım ve whatsapp bildirisini gördüm şans eseri. Şifresini vs herşeyi biliyorum zaten.

Eşimin telefonundaki bazı şifreli yazışmaları yakalamam ve eşimin üstüne gitmem sonucunda ailecek görüştüğümüz ve yakın olduğumuz bir aile dostumuzun karısını aldattığını öğrendim. Eşim ilk başta söylemek istemedi ama zorunda kaldı..

Şimdi sorum şu; ben bu adamın karısını çok seviyorum. En yakınlarımdan birisi.. ve ona söylemeli miyim?
Bir yanım bunu bilmeye hakkı olduğunu söylüyor. Anlatmazsam en az onlar kadar bu olaydan suçlu olacağımı düşünüyorum.
Bir yanım da eğer boşanırsa çocuklarıyla onu zorluklar bekleyeceğini, boşanmazsa da kendisine karşı bütün saygısını kaybetmiş gurursuz kadın haline geleceğini söylüyor.

Aktif olarak siteyi takip edemeyebilirim ancak tüm cevapları dikkatle okuyacağım. Şimdiden teşekkürler.

Bence bu biraz karakter meselesi. Bu tanıdığınız bilmek ister mi, boşanmaya cesareti var mı, boşansa ileride sizi suçlar mı yoksa aman ben bilmediğim sürece ne yaparsa yapsın erkek adam diye düşünen bir kafa yapısı mı?
Bunu öğrenmenin en iyi yolu ağzını aramak. Bir konuşma esnasında " bir arkadaşımın kocası onu aldatmış, bir de çocukları var, kadın keşke öğrenmeseydim diyor, şimdi ne yapacağını kendi de bilmiyor" falan gibi bir şey söyleyebilirsiniz.
Biri bana böyle bir şey söylese "ne demek ne yapacak, tabi ki boşanacak" diye net tavrımı koyarım ama kimisi "ayy çocuklar varmış, çocuklarla boşanmak da zor" gibi bir şey der. Belki de hani bir kerelik bir şey mi yoksa uzun süreli mi gib sorar hani bir kerelikse affedecek gibi..
O konuşmaya göre söyleyip söylememeye karar verirsiniz.
Konuşma esnasında "biri benim kocam hakkında böyle bir şey bilse gelip bana söylemesini isterim" diye belirtin belki "evet ben de kesin bilmek isterim" ya da "yok valla gelip bana anlatmasınlar dışarıda ne yaparsa yapsın" der. Bu da size yol gösterir

Kadın belki hissetmistir; belki biliyordur belki ilk değildir. Karismayin bence bunlardan biri değilse bile adam yapmaya devam edecektir mutlaka anlayacağı bi şey yapar kadının. Evet böylesi bi kötülüğü gizlemek can sıkıcı ama tepkileri bilemezsiniz size gelecek

Kadın zaten bir kısım şüpheli davranışları anlamış ama erkek konuyu çevirmiş gibi bir şey dedi eşim. Hatta ben o kadar kızdım ki eşi kabullenmiş sen niye bu kadar büyüttün dedi.
Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

Kadın zaten bir kısım şüpheli davranışları anlamış ama erkek konuyu çevirmiş gibi bir şey dedi eşim. Hatta ben o kadar kızdım ki eşi kabullenmiş sen niye bu kadar büyüttün dedi.
Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

Eşiniz niye her şeye bu kadar vakıf?

Ben olsam böyle bir durumda yakınımdan biri biliyor olsa bana söylesin isterdim. Aptal yerine konmak istemezdim. Ama bizim toplumumuzda genelde kabak söyleyenin başına patlıyor. Arkadaşınızı siz daha iyi tanıyorsunuz ona göre karar verin

Bence asla karışmayın. Bu işin sonunda kabak size patlar. Yapacakları tek şey sizinle iletişimi kesip sizi suçlayıp hatta başkalarına sizi kötüleyip kendi hayatlarına devam etmek olacak (büyük ihtimal). Etrafımda iyi niyetle bunları söyleyen kim varsa hepsi "kıskanç fesat kötü niyetli" vb. Sıfatlar ile suçlandı.

Eşiniz niye her şeye bu kadar vakıf?
Maddi durumları oldukça iyi. Kadın sonrasında eşine söylerim diye para istemiş adamdan. Para göndermiş sonra da hamileyim demiş. Ailecek yakın olduğumuz için adam da koşa koşa başımda böyle bir bela var diye bizimkine koşmuş.

Bence hiç karışmayın

Back
X