• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

önceden olsa hayır tabi kide kullanmam derdim ama yeğenlerim olduktan sonra fikrim değişti.
bir kıyafeti 1 hafta sonra bile giyemiyor bebekler çok çabuk büyüyorlar. gereksiz masrafa gerek yok. temiz olanları alın. giydirin. sizde zaten eksradan alırsınız yine. öyle çok almaya gerek yok yani.

araba puset beşik kulanılmalı temız olan kıyafetlerde alınıp kullanılmalı.çünkü zamanı gelınce kendın bıkacaksın almaktan.bir anda buyuduklerınden elının altında kıyafet bıle bulunmuyor bazen.eltımın kızının kıyafetlerını aldım seçtim beğendim.hepsı elıme elıme geldı zamanı gelınce gıydırdım.sonra ben gorumceme verdım temız olanlarını oda kızına gıydırdı.sen yıne almak istedıklerını al.değerlendır böyle şeyleri.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.

Kızıma aldığım birçok şeyi oğlumda da kullanıcam,kardeşler arasında çok çekinmem bu tarz şeylerden çünkü benim maddi kaynak anlayışım başkadır parayı eğitim/sağlık gibi çok daha önemli giderlerine harcarım. Örneğin kızım iki yıldır ayni çantayı kullanıyor ama kolejde okuyor gibi. Oğluma kızımın sade beyaz zıbınlarını kullanıyorum ve gocunmuyorum gibi. Yani o harcamadığım para yine benim kontrolümde kalacaksa bu tasarrufu yapabilirim ama yok boşu boşuna birileri o parayı harcayacaksa acımam. Biçok denge var bu durumda.

Kuzeni de yabancı değil aklıma yatarsa kullanırım.

Bence git herşeyi sıfır al sonra içine batar neden almadım keşke alsaydım diye çünkü kızz çocuğu için o kadar güzel şeyler varki içiniz gider

Ben eltimin oğlunun kıyafetlerini i kullandım. İlerki zamanlarda hoşuma gidenleri (5 yaş fark var) aldım vakti gelince giydi oğlum.

Ben bir sakınca görmedim. Çocuklar çok çabuk büyüyorlar.

Birinin eskisi bir başkasının yenisi olabilir. Yıka ütüle giydir. Kaldı ki bir bebeğin kıyafeti ne kadar eskir ki? Çabuk büyüyorlar ve yeni kalıyor herşey.

Karar sizin ama bence bir sakınca yok.

Beşik, bebek arabası, mama sandalyesi gibi büyük şeyleri (eğer temiz kullanılmışsa) alırdım. Kıyafetlerden de bakar seçerdim. Mesela zıbındır, çıtçıtlı badidir ilk zamanlar çok lazım oluyor. Geri kalanları da heves ettiğim gibi gider kendim beğenir alırdım. Elbise, etek, süslü tulumlar gibi...

ben kullandım ve hala kullanıyorum iyi durumda olan şeye neden para verip ben tekrar alayım masraf zaten bi sürü oluyor

çocuğu süsleyip püsleyip instagram malzemesi yapamayacaksın diye üzülüyorsun sanırım mavi kıyafetlerle. çok fazla paranız varsa tamam da yoksa sırf inadından gidip 1 yıl sonra kullanmayacağın şeylere dünya para dökmenin alemi yok. kıyafet alınır çocuk büyüdükçe zaten masrafı tonla olacak kullanılmış bezini vermezler herhalde temiz kullanabileceğin kıyafetleri eşyayı beşiği al gitsin. bir kere evleniyorum şımarıklığından ilk bebeğe 0 eşya alma şımarıklığı başladı bir de. çocuğun başka bir şeyi için birikim yaparsınız o parayla mantıklı düşünün dünyadaki ilk çocuğu sen doğurmadın çocuk ileride 0 3 aylıkken kuzenimin zıbınını giymişim diye içerleyip tinerci falan da olmaz herhalde tabii ki de kullanılır.

Son düzenleme:
ben rahatima cok duskunumdur, benim cocuklar da o yuzden oyleler dogal olarak.

o yuzden bebek arabasi, besik vs gibi urunleri, tamamen kendimin ve bebegimin rahatini dusunerek alirim, baskasinin begendigini begenme ihtimalim de dusuk oluyor oyle olunca, o yuzden almazdim saniyorum ki.

ama kiyafette falan ne verilse kabul ederim ben, cunku cok yedege ihtiyac oluyor, hevesimdir deyip bir esofman takimi alirim mesela da, gun geliyor cocugun ayni gun icinde 5 takim degismesi gerekiyor, neden kabul etmeyim ki.

bu konulara hep yaziyorum.Bizim insanimiz gösteris meraklisidir.Cocugu olunca özene bözene giydirecek, kendi arzularini böylelikle tatmin edecektir.Ikinci el kullanan insan sayisi azdir.Biz görünüse önem veririz, nitelige degil.Cocuklarimizi yesile hasret, betonlar icinde büyürler ama herseyleri yepyenidir.Baskasinin artigini kullanmayiz.

O yepyeni diyerek , ayilip bayilarak aldiginiz ürünlerin , cicilerin nasil üretildiklerinden, iclerinde ne kadar zararli madde bulundurduklarindan haberiniz var mi?Kac tane cocugun bunlari üretmek icin cocukluklarindan vazgectiklerini biliyor musunuz??Eger ikinci el kullanmaya tenezzül etseydiniz cocuklariniz nispeten daha az kimyasallara maruz kalacak ve bilincli ve cevreci bir birey olmaya bir adim daha yaklasicaktiniz.
Ben ikinci el kullanırım ama burada asıl konu erkek kıyafetleri olması bayağı yıpranmış ve lekeli olması. Eltimle hicbir sıkıntımız yok bu arada. Yoksa benm kendi kuzenlerimin çocuklarının kıyafetleri duruyor olsaydi ben kendim isteyecektim. Ama kv nin diretmesi bosver yeni almana gerek yok para gitmesin tutumu hoşuma gitmiyor. Burdaki mesele gocunmak gurur vs.degil.

bir de benim iki cocugum da erkek, yas araligi da az,
ama buyugunkulerle kucuk buyudu diyemem,
zaten cok kiyafet kalmiyor, cocuklar eskitiyor.
Bir tek ayakkabi, mont gibi saglam urunlerde faydasi oldu,
o da kiz cocuguna uyar mi bilemedim. Uysa ama cok guzel olur konu sahibi, cunku goreceksiniz 6 ayda bir ayakkabi degismek gerekiyor, yine sezonda bir mont degismek gerekiyor, fayda faydadir.

Ben de kızıma yıllar önce hamile olduğumu öğrendiğimde usul usul birşeyler aldım ama hep uygun fiyatlı ve %100 pamuk olmasına dikkat ederek aldım sonra eşimin teyzeside benden 9 ay öncesinde doğum yapmıştı onun oğlu vardı ama bana teklif etti tepeden tırnağa herşeysini bana vermeyi, bende reddetmedim çok sevindim sonra eşim almaya gitti eşyaları arabaya sığmamış iki seferde getirdi siz düşünün 3 çuval kıyafet koca koca poşetlerde, ve hepsi yurtdışı malı organik ürünlerdi renkleride unisex kızada erkeğede gayet olabilecek şeylerdi, salıncak, yürüteç, ilk arabam, mama sandalyesi ve daha neler neler bir anda evime alamayacağım bir sürü şey geldi hala dua ederim arkasından 5 sene bir çöpe para vermedim onun yerine yatırım yaptım, kızımı özel kreşe gönderdim, sonrasında 2.ci bebeğim oğlan oldu hala giydiriyorum çünkü taş gibi inanın öyle marka kıyafetlerdi ki kendim istesem alamazdım yani, baston pusetide teyze kızım gönderdi saolsun çok kaliteli bir marka onuda kendim istesem alamam dua ede ede kullanıyorum kötü birşey dememişler size kırmayın bence bir gözden geçirin bebekler çok çabuk büyüyor ihtiyaçları bitmiyor bebek kıyafetlerine bence çok para vermeye gerek yok 3 yaşından sonra başlıyor asıl kıyafet alımları :)
Ooo onu ben de asla geri cevirmem tabi ki. Ah öyle kaliteli temiz ve kullanışlı şeyler bana da gelse ama benm ki öyle değil maalesef. Sarı lekeleri vs.cok ama tabi ki kötü niyetli verilmedi. Ama iste insan tereddute düşüyor teşekkürler yorumunuz için

Ben ikinci el kullanırım ama burada asıl konu erkek kıyafetleri olması bayağı yıpranmış ve lekeli olması. Eltimle hicbir sıkıntımız yok bu arada. Yoksa benm kendi kuzenlerimin çocuklarının kıyafetleri duruyor olsaydi ben kendim isteyecektim. Ama kv nin diretmesi bosver yeni almana gerek yok para gitmesin tutumu hoşuma gitmiyor. Burdaki mesele gocunmak gurur vs.degil.
ben size demedim zaten.Siz zaten sormussunuz.Ama bunun lafini bile etmeyen insanlar icin söyledim.Zaten bende tarzim olmayan ya da kumasi iyi olmayan kiyafetleri giydirmedim.

valla her şey hem çok pahalı hem de bebek dediğin bir giyiyor üzerinden çıkanı sen yıkayıp kurutana kadar çocuk büyüyor bile.özellikle beğendiğin şeyleri alırsın tabi heveslenip ama eski püskü kirli yırtık değilse eltimdem alırım tabi canım.Çocuğuma birikim yaparım , daha ne masrafları çıkıcak ona param kalır.valla ben de kuzenlerimle hep beraber kıyafet değişerek büyüdük.zaten 2. çocukta kendin artık anlıycaksın neden böyle dendiğini.hatta o yeni doğan zıbınlarına para vermek bile istemiyceksin :anneadayı:

Hanımlar eltim normalde yan blokta oturuyor fakat suanda iş sebebiyle sehir dışında yasıyor onun verilenlerden vs.haberi yok ama 2.cocuk icin yaşı geçtiği için hic sorun yapmaz kv nin bana sen al kullan demesini.

Bence de temiz kaliteli eskimemiş eşya kıyafet kullanılmalı. Insan yine alacağını elbette ki alır maddi durumunun iyi veya kötü olmasına bağlı olmadan tamamen israftan kaçmak maksadıyla. Hem anneye de büyük kolaylık sağlar elinin altında yıkama derdi olmadan bir sürü alternatif olacak sürekli kirlettiği icin.
Evet bana verilenler biraz lekeli ve yıpranmış fakat verilme maksadinda bir art niyet olmadığını bildiğimden dolayı evde misafir yokken vs.kullanacağım. Zaten giyeceği en fazla 4 5 ay. Bebek arabası ve beşiği görmedim ama onların da epey yıpranmış olduğunu tahmin ediyorum o yüzden almak pek icimden gelmedi sanırım almayacağım.

Beni rahatsız eden konu aslında güzellikle bile olsa bunlar yeter 1 2 parca aldın mi tamam demesi. Yani bi dayatma yapması. Sonuçta bu benim karar verecegim bişey. Zaten asla savurgan biri olmadım hayatımda herseyin uygununu aramışımdır hep. Belki buna rağmen savurgan görüyordur beni (kendisi aşırı derecede tutumludur) sonuç olarak cok kafama taktigim bir mesele zaten değil. sadece fikirlerinizi merak ettim güzel cevaplar geldi teşekkür ederim hepinize.

Biz kardeşlerimle çok kullandik bebeklerin eşyalarını ben sorun görmüyorum. Tabiki istediğim ne varsa aldım cocuguma öncelikle ama evde özellikle kullanılmış bir çok kıyafeti kullandım çünkü bir yaşına kadar zaten bi anda buyuyorlar bazı yeni kiyafetleri iki kere anca giydirdigim oldu.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
maddi durumunuzla alakalı.giydirilebilir de neden olmasın.

Kullaniyorum, kiyafete verecegim parayla daha guzel oyuncaklar vs alabiliyorum. Cocuk kendisi bir seyler begenecek yaşa gelince istediklerini normal çercevede alirim insallah. Keske park yatak, mama sandalyesi, araba vs de olsaydi kullanirdim.

Back
X