• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Ben tercih etmedim.Benim de eltimden her sey kalmis. Fakat kendim istedigim seyleri almak istedim. Maddi olanaklar cok zorluyorsa kullanilabilir neden olmasin.

Evet ilk çocuğuma hamileyim ve kullanılabilecek durumda olan 2. el eşyaları alıyorum. Arada hoşuma giden yeni şeylerde alıyorum. Benim için temizse ve yıkanabilecek bir şeyse sorun etmeden alıyorum. Ne olacak ki elde varsa sıfırına vereceğim parayı bebeğimin başka bir ihtiyacına harcarım. Hatta şuan 2.el bebek arabası araştırıyorum zira sıfırı 2000 tl civarı olan arabaların gayet iyi durumda ki 2.elleri 600 - 700 tl civarı. Çok şükür çalışıyorum ve hatta bir çok insana göre çok iyi sayılacak bir maaşımda var ama yine de bu tarz şeylerden gocunmuyorum.

Evet ilk çocuğuma hamileyim ve kullanılabilecek durumda olan 2. el eşyaları alıyorum. Arada hoşuma giden yeni şeylerde alıyorum. Benim için temizse ve yıkanabilecek bir şeyse sorun etmeden alıyorum. Ne olacak ki elde varsa sıfırına vereceğim parayı bebeğimin başka bir ihtiyacına harcarım. Hatta şuan 2.el bebek arabası araştırıyorum zira sıfırı 2000 tl civarı olan arabaların gayet iyi durumda ki 2.elleri 600 - 700 tl civarı. Çok şükür çalışıyorum ve hatta bir çok insana göre çok iyi sayılacak bir maaşımda var ama yine de bu tarz şeylerden gocunmuyorum.
aynen valla bir bebek arabası almışım sıfırı tövbe estagfurullah 5500 miydi neydi , dediğiniz paralara tertermiz gittim aldım hemde evinde kahve içerek arabayı inceleyerek falan letgo üzerinden tanıştık.
yaptığım en iyi alışverişlerdendi :)

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Eğer eski püskü şeyler değillerse bence olabilir özeniyorsanız da bir iki gene alırsınız zaten inanın hemen büyüyor ikinciye giyemiyor bile gittim 700 tlye beşik aldırdım eşime 3 5 gün yattı yatmadı şimdi de evin ortasında satılmayı bekliyo keşke almasaydım diye pişman oldum sonradan bebek arabasını özenerek beğendiğiniz modeller varsa alabilirsiniz ama o kullanılıyor

Ben kıyafet kullanmadım çünkü etrafımda yoktu kız bebeği olan, tanıdığımızın bebek arabasını 8 ay kullandım ama.
Kıyafetleri lekeli eski olmadığı sürece giydiririm.
Bir de her kıyafeti öyle hevesle almıyorsun ki. Bazı kıyafetleri eksik olduğu için mecburiyetten alıyorsun, özellikle evde giydiklerini.
Onları da giydirirsin, kendi istediğini de alırsın.

Eltiniz kendisi bile teklif etmemis,kv kendi calip oynuyor. Hic umursamayin. Eltiniz teklif ederse dusunursunuz.
Ben ikinci el kullanabilirim,sorun olmaz. İsime gelmeyenleri atarim giysi kumbarasina,isime gelenleri kullanirim.

Kıyafeti bilmem de bebek arabası beşik gibi eşyaları alırdım sanırım. Hem masraf olmaz hem de işleri bitince aldığım yere bırakırım, yer tutmaz

insan yeni şeylere hevesli oluyor ama masrafa girmeden müsriflik yapmadan işini halledince de kendini bi iyi hissediyor😁

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Kıyafet konusunda birşey diyemicem ama bebek arabası besik falan kullanılır örneğin beşiği kullanirsin biraz büyüyünce çocuk odası alırsın bebek arabasında çocuk zaten cok.kucukken araba pek kullanılmıyor 1 yaşına gelince falan daha aktif kullanıyorsun çok önemli olduğunu düşünmüyorum bende 7 aylık ikiz gebesiyim yani etrafımda böyle çok fazla insan hastane çıkışları battaniye vesayre öyle şeyleri aldım kullanmak için ama daha özel yani ne bileyim bir kuvetidir tırnak makasidir falan kendimiz sıfır aldık bir iki hastane cikisida kendim aldım hevesim kalmasın diye

Ben kullanmazdim kullanmadim da ama ilk kizimin esyalarini 2. Kizima kullanicam sonucta yine bize ait. Bir de ben bebeklerde eski kiyafet sevmiyorum sanirim Tabi maddi durumda önemli varsa niye alinmasin

asla.

ilk bebegimde israr kiyamet görümcem kendi kizinin esyalarini verdi, istesemde esiminde israriyla hadi tamam dedim yimadim ütüledim daha 40 i cikmadan hem kv hem görümce aman kiyafetlere bisey olmasin aman eskimesin aman atma diye kac kere aradilar. hepsini geri verdim hepsini yeniden aldim.

Çocuğum oldugunda bana da verebilecek olsa keske; küçücük şeyler ama çok masrafli.. Onun yerine harcanacak parayı çok başka şeylere harcayabilirim.. Gerek yok.. Çocuk bir giydiğini diğer ay giyemiyor.. Çok ozendigim kıyafetleri tekrar alabilirim.. Ama sizin hevesiniz varsa söyleyin İstediğinizi alın giydirin Kimseden de çekinmeyin Kibarca söyledikten sonra kime ne ...

Aynen öyle, bende böyle yazcaktım👏 tiksinenler var yok aman çocuğuma mikrop bulaşır falan gibisinden. Küçücük bebek ya neyin pisliği mikrobu, kıyafetler yıkanıyor zaten ne olmuş sanki. Ayrıcada durumu olmayan anneler ne yapsın, onların çocuğu mikroptan ölmesi Lazım ozaman...Bana sizin gibi düşünenler lazım valla hamileyim ve baydılar bile beni
Niye baydılatsa, kendileri bayılsınlar. Eğitim, öğretimden önlemisi yok

Kiyafetleri bilenem ama digerlerini alirdim cunku gercekten cok para. B
Onlsrin yerine bebek bezi icin para biriktirirdim. Bebegimin gelecegi icin yatirim yapardim.

bazı aileleler bebek oto koltuğu bebek arabası gibi şeyleri artık ikinci el alıyor. çünkü her şey çok pahalı. ben olsam kullanilabilecek durumda olanları kullanırım. mesela kız bebek elbiseleri en fazla 3-5 kere giyilmiş oluyor.yıkayıp kullan ne olacak.

Benim görümcem verdi kıyafet seve seve aldım kendim de almıştım çok kirleniyor zaten evde o eskileri giydirdim gezmede yenileri giydi şimdi görümcemin bir bebeği daha olacak gerinhepsini götürüp verdim ne olacakki

Alın gitsin olmadı benimki gibi evde giydirin.Kardeşimin oğlu var benim kızım. 1 yaşında kızım ek gıdaya geçtiğimizden beri döke saça yiyor. Kardeşimin verdiklerini evde yemek yerken giydiriyorum. 😂 hepsi leke oldu valla. Kendi aldıklarımı giydirseydim topu atmıştım. Bende elbiseleri hırkalar badileri olmayanları kaldırdım. Kardeşimin kızı olur da inşallah ona vereceğim. Hatta benim 10 yaşında kız kardeşim var onların kıyafetlerini bile aldım annemden. Şapkalar bereler kot elbise ceket valla hepsi tertemiz ama benim kız pasaklı galiba geriden gelenlere temiz kalmayacak 😂😀

Bebek kıyafeti konusunda israfa çok karşıyım çünkü asla eskimiyorlar eskiyecek kadar giydirilemiyorlar hızlı büyüdükleri için. Ben olsam kesinlikle alırdım. Yine heves ettiğin, özellikle istediğin şeyleri alırsın sonuçta.

Ilk bebeğim ve yeğenimin (farklı cinsiyet) kıyafetlerini verdi yengem. Başta ne kadar hayır ne gerek var sakla sen hatıra olur hem diye cevirsem de sende dursun kullanirsin diye ısrar etti. Özellikle yeni doğan döneminde çokta işime yaradı. Sürekli çişi dışına çıkıyor ve günde kaç kıyafet değiştiriyordum hatırlamıyorum. Ama şuan çok tercih etmiyorum açıkçası kullanılmış kıyafetleri. Büyüdügu için ilk zamanlarda ki gibi çok çok çok kıyafete gerek kalmıyor. Herseyi sıfırdan olsun istiyorum. İlk o giysin bu ona gösterdiğim bir özenmiş gibi hissediyorum(bence çok saçma ama erkek bebek kıyafeti içinde kızımı görünce böyle bir hissiyata kapıldım)
Yatak ve bebek arabasini da sıfır kullanmayi tercih ederim.

Valla ben istemediğim halde görümcem eski olan ne varsa zorla verdi bende almadım tabi ilk çocukta zaten hevesliyim mağazaya insan girince dayanamıyo bide 🤗 bi tane elbise vermişti beyaz ve ben aldım bunu kızına dedi! Bende evde bi bakıyım nasılmış dedim beyaz tütülü elbise ama inanın sanki ölmüş bi kumaştı artık nasıl yıkanmış ise türü sönmüş bitmiş ve rengi sapsarı olmuş yine de makineye attım yıkadım olmadı maf olmuş bende çöpe attım sonra duyunca morali bozuldu ama oda herşeye atlıyo zorla bebek arabasını verdi bana biz alırız dedim ama tabi eşimden para çıkmasın diye almamı istemedi ne o ne kaynanam zorla 1 buçuk yıl o eski arabayı kullandım inanın işkence gibiydi 10 kilo vardır sanırım tekerleri bozuk bide!. Şimdi ikinci yolda Allah'tan ablasından kalan kıyafetler var ben yine aldım tabi 😂 bide bebek arabası aldım keşke ilk yavrumda da alabilseymişim nasip işte 🤗🤗🤗
Vallahi üşenmedim bütün hikayenizi okudum geçmişe dair. Benden kucuksunuz diye samimi mesaj atmak istiyorum. Canım benim o kadar problemli bir evliliğin var kendi ailen de sorunlu seni hayatta hep yalnız bırakmışlar 2. Bebeği niye yaptın kuzum. Her çocuk evlilikte bir travmadir üstelik ilki daha 2 yaşında aklım almıyor. Para yok sevgi yok ilgi yok dayak siddet sapik bencil bir koca ve ailesi bilmiyorum çok üzüldüm haline Allah sana yardım etsin

Back
X