• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Temiz ve saglam olan seyleri kullanırdım.

Etrafımda hic bebek yoktu biz her seyi yeni aldik. Ama mesela bi sey aliyorsun 2 kere giyebiliyor 😐 büyüyor bebek. Elbise etek vs alirsiniz ama uygun olabilecek seylerden faydalanın derim

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
kullanılır neden kullanılmasın.çocuğun yediği helal giydiği haram diye bir laf var .benimde kızım var görümcemin oğlunun bir çok kıyafetini giydirdim.evin içinde o kadar ihtiyaç oluyor ki anlatamam.gezmelik başka kıyafet alırsınız yine ama bence diğerlerinide kulanın.

Sizi anlıyorum ben de hem hevesliydim hem de seçiciyimdir. O yüzden beğendiğim ne varsa satın aldım fakat gelen kıyafet eşya tekliflerini de temizse, beğendiysem, ihtiyaç varsa vs kabul ettim. Bence hem hevesinizi alın hem de başkalarından beğendiğiniz kıyafetler olursa onları da alın. Beğenmediklerinizi ya da yeni alıp kullanmak istediğiniz eşyaları ihtiyaç yok, ben zaten almıştım, çok teşekkür ederim başka bir bebek faydalansın deyip kibarca reddedersiniz. Başkalarından aldıklarınızı lazım olursa giydirirsiniz. Giydirmezseniz ayıp olmaz. Kimse de ya benim verdiğim ikinci el kıyafeti hiç üzerinde görmedim diye sorun çıkarmaz kanımca. Zaten bu teklifler ihtiyacı olan kullansın diye yapılıyor. Sizin bunu kabul etmeniz zorunluluk değil, reddetmeniz ayıp değil. Siz burada kendi ihtiyaç ve isteğiniz doğrultusunda karar vereceksiniz. Benim yöntemim buydu başkalarından kıyafet eşya vs alırken.
Çoğunluk bu konuda çocuğun kıyafeti hemen eskiyor, israf gibi düşünüyor. Ben böyle düşünmeyenlerdenim. Az da giyse, hem kaliteli hem de beğendiğim şekilde giydirmeye özen gösterdim. Miktar olarak satın aldığım kıyafeti ilk aylar için az tuttum ama yetti. Almasaydım içimde kalırdı açıkçası. Başkasından beğenmeyerek aldığım şeyleri ise giydirmek istemezdim. Yani hayatın ilk yıllarında bir sürü fotoğraf çekiliyor. Ben biraz böyle şeyleri önemsiyorum. Annenin hevesini almasını da önemsiyorum.
Bu yazdıklarım bebek alışverişi sizi zorlamıyorsa geçerli tabi. Param olmasaydı, ihtiyacım olsaydı daha fazla ikinci el eşya seve seve kabul ederdim. İkinci el kıyafet giydirilir tabi neden giydirilmesin. Ama içinizde kalmasın, siz de almak istediklerinizi alın, yani başkalarından aldıklarınız işin ekstrası olsun :)
Sağlıkla kucağınıza alın.

Vallahi üşenmedim bütün hikayenizi okudum geçmişe dair. Benden kucuksunuz diye samimi mesaj atmak istiyorum. Canım benim o kadar problemli bir evliliğin var kendi ailen de sorunlu seni hayatta hep yalnız bırakmışlar 2. Bebeği niye yaptın kuzum. Her çocuk evlilikte bir travmadir üstelik ilki daha 2 yaşında aklım almıyor. Para yok sevgi yok ilgi yok dayak siddet sapik bencil bir koca ve ailesi bilmiyorum çok üzüldüm haline Allah sana yardım etsin
Yerimi ?? Ne gerek vardı başkasının konusunda bir başkasına mesaj atıp konuyu hortlatmanın?

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.

Bacım işine yarayan al yaramayan alma. Ben bile çalışmama rağmen bazı eşyalarını 2.el sitelerden almayı planlıyorum. Anneler daha iyi bilir. Hem bebek ürünleri gereksiz pahalı hem de 3 5 kez anca kullanılıyor.
Bunun kararını sen ver.

Evimi ikinci el eşya alıp döşedim, kimisini boyadım, kimisini restore ettim, yeri geliyor ikinci el kıyafet alıp giyiyorum. Çocuğum olursa da muhtemelen günlük kıyafet, puset, mama sandalyesi gibi şeyleri ikinci el alırım, zaten çabuk büyüyorlar. Ancak dışarıda gezmelik giyeceği kıyafetleri yeni alırım diye düşünüyorum. Ha yurt dışında olduğum için belki bana bu kadar normal geliyor, burada ikinci el eşya almak, kullanmak çok normal ve revaçta.

Bende ablamin kizlarinin kiyafetlerini kendi kızıma giydiriyorum. Beşiğini ben hamile kalmadan önce başkasına vermişti vermeseydi onu da alacaktım. Hızlı büyüyorlar ve ek gıda dönemi gun de neredeyse 3 kez üst değiştiriyorsun. Yeni kıyafetlerin kirlenip lekeli kalmaları can sıkıcı bence. Ben o yüzden kendi yeni aldıklarımı dışarıda misafir de giydiriyorum. Evde yemek yerken vs. eski kiyafetleri. Simdiden kizimin kisliklari hazir bile. Hepsini ablamdan aldim. Kızıma yurutecini dolaptan 25₺ ye aldim. 3 ay anca kullandık yürüdü sonra zaten. Sifirina 150-200 ₺ vermek 3 aylık birşey için gereksiz diye düşünüyorum. Özendiğin şeyleri al ama bende görüp begendiklerimi hep aldim

Bir ker
O zaman o kadının durumundan size ne? Burası ortak platform rahatsız olduysam yazarım. Tek tek baştan sona bütün konuları hortlatin o zaman. Yazacaksanız gidin kadının kendi konusunda yazın
[/QUOTE bildiğim kadarıyla oraya yazamazsiniz buraya yazamazsiniz eski konuları hortlatamazsiniz diye bir kural yok bu sebeple size ne

Taşlanmayacaksam ben çok rahatsız oluyorum başkasından eşya alınca. Biliyorum çok saçma ama sanki o kişinin enerjisi çocuğuma geçecekmiş gibi geliyor. Hele ki ilk çocuksa... Ben olsam almazdım eltimin de çocuğu olur belki ona saklamak ister filan gibi konuşur. Zaten o erkek bu kız deyip konuyu kapatırdım. Eskisi gibi imkan olmasa belki düşünülebilir ama şimdi her fiyttan her kalitede ürün var.

O zaman o kadının durumundan size ne? Burası ortak platform rahatsız olduysam yazarım. Tek tek baştan sona bütün konuları hortlatin o zaman. Yazacaksanız gidin kadının kendi konusunda yazın
bildiğim kadarıyla oraya yazamazsiniz buraya yazamazsiniz eski konuları hortlatamazsiniz diye bir kural yok bu sebeple size ne. Hem insanların ilgisini çekti bir sürü mesaj yazdılar istemeseler yazmazlardi bu kadar.

Ben kullanırdım ,kayinvalidem de beni düşündüğü için sevinirdim sanırım.Kendi beğendigim kıyafetleri de dışarda giydirmek için alırdım.Ben köyde büyüdüm.Biz de hep birinin eşyaları boşa gitmesin diye diğerine verilir.Siz içinize sinmiyorsa söyleyin kibar bir dille .

Ben oyuncak, eşya, kıyafet de dahil herşeyi ikinci el kullandım. Kullanırım da.
Bebeğin yediği helal giydiği haram. Temiz olmak kaydıyla plastik eşya mama sandalyesi vb kullanırım.
Ama yatak vb kullanmadım. Çünkü o makinaya atıp temizlenmiyor.
Temizleyebildigim yikayabildigim herşeyi kullanmakta sakınca görmüyorum.

Ne var canim kullandim.Kendimde aldim heveslendiklerimi kuzenimden gelenleri de bebeklerime giydirdim.Hatta onun tekrardan cocugu oldu ben cocuklarimin kiyafetlerini verdim.Zaten ne kadar giyinebiliyorlar ki

Evet kullanırdım.
Bebek çok hızlı büyüyor.
Kaka , kusmuk lekesi vs de çabası.
Dış çıkarma döneminde hele üstü ıslanacak günde 30 kıyafet değişeceksiniz neredeyse..
Aldiginiz çoğu şey kalacak; israf olacak.
Elbette kendi ellerinizle birşeyler almak da istersiniz ve almalısıniz da ancak orda az kullanılmış çokça kıyafet duruyorken tonla parayı hemen küçülüp kullanılmayacak dereceye gelecek kıyafetlere vermek bana mantıklı gelmiyor.
Ben de yaptım. Hem kızımda hem oğlumda.
Kıyafet denilen şey paçavradır. Küçülüp gider.
Önemli olan icindekinin sağlığı .
Bunlara takılmayın derim.

Veren kişi temiz kullanmışsa neden kullanmayayım ben pek sorun etmem öyle şeyleri.Çocukluğumda benim de giymişliğim var

hayır kullanmazdım eltin sorun edebilir laf sokabilir zaten sizin ki kızmış ..bu gözler bu kulaklar neler duydu neler gördü cıksss yok kullanma alma ..sonradan sen üzülceğine şimdiden onlar kırılsın geçer nasılsa

Back
X