• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Ilk zamanlar hep kullanın , pişman olmayacaksınız. Zaten aydan aya hızlıca büyüyorlar , kirletiyorlar .

Beşik, bebek arabası zaten kullanılır.

Büyüdükçe 1* yaşından sonra almaya baslarsiniz diye düşünüyorum.

Bence de cok sacma geldi bana cocuklar zaten pis olur. Daha doğrusu cocuk kiyafetleri pis olur. Ya da benim gördüğüm cocuklarin anneleri pistiler değiştirmiyorlardi ama hep lekeli pis pis kiyafetlerdi ne diye alasin ki sonucta esyaninda enerjisi var ya mis gibi yeni kıyafet almak varken cocuguna kendi zevkince gönlünce
Aslında nezaketen iyilik için bile kirli yırtık aşırı eskimiş kıyafet birine verilmez
Belediyelerin bile bu kumbaraya atılan giysileri temizleyip onardıkları ütüledikleri bir yerleri var
Aslında birine bir şey verirken bu konulara dikkat edilmeli

Bebeğim şu anda 3 aylık İnan hiç giymeden küçülen kıyafetleri var. O kadar pahalı ki artık her şey maddi olarak durumum da sorun olmadığını halde aldıklarıma üzülüyorum daha şimdiden :) keşke etrafımda benim oğlumdan büyük bir akraba, arkadaş çocuğu olsa da dönencesine, oyun halısına banyo küvetine en azından para vermeseydim diyor insan bir süre sonra. Sana tavsiyem kıyafetlere bir bak içinde kız erkek fark etmeyen Unisex içine Sinen şeyler var ise al yine kendin de alışveriş yaparsın eltinin çocuğunun kıyafetlerinden alınca kendin alamazsın diye bir kural da yok. İnan çok çabuk büyüyor almaya zaten yetişemiyorsun

Benim de ilk kuzum 2 aylık şu an ve gorumcemin 3 yaşında bir oglu var. Biz eşimle keşke kiyafet ve esyalarini bize verse diye bekledik açıkçası ama o vermeyip saklamayı tercih etti.

Bebek arabamızı da ikinci el olarak tutumlu anne sitesinden aldık.

Ikimizde çalışıyoruz, maasimiz da iyi parasizliktan ziyade israf olmasin, ekonomi yapalim diye ikinci ele yöneliyoruz

Kendimiz de aldık verileni de kullandık. 1. veya 2. 3. çocuk farketmez bu sizin tercihinize kalmış bir şey. İstemiyorsanız kullanmayın.

Bence gereksiz bir gurur oluyor bazı insanlarda.
Bebek eşyası çok az kullanılıyor. Ve mecbur alınacak insanlar heves ediyor diye baya da pahalıya satılıyor.

Şimdi o etrafa dağıttığım yepyeni kıyafetleri düşünüyorum da keşke heves edip fazla fazla almasaymışım diyorum. Hiç lükse kaçmadık ama yine de heves ettiğimi orta halli de olsa aldık.

Mesela travel sistem olandan değil, klasik tarzda 300₺ lik bir bebek arabası almıştık 2 buçuk sene önce. Hala duruyor. O binlerce liraya satılandan daha rahat.
Ana kucağını ve sallanan koltuğunu eşimin kuzeni verdi. İyi ki almamışız. Ben de işyerinden bir arkadaşa verdim ikisini de..

Aslında nezaketen iyilik için bile kirli yırtık aşırı eskimiş kıyafet birine verilmez
Belediyelerin bile bu kumbaraya atılan giysileri temizleyip onardıkları ütüledikleri bir yerleri var
Aslında birine bir şey verirken bu konulara dikkat edilmeli
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Ayıp yani dikkat etmek lazim

Ya suan dolaptan kızıma 2.el adidas sandelet bakiyorum. Valla sıfır ayarinda harka seyler var.
Kızimin besiginide komsudan satin aldim. Durumumuz iyi sifirnda alabilirim. Ama vallahi yazik yahu.
Sen begendiklerini al icinde kalmasin. Bebek arabani falan imkanin varsa yeni al. Yeni kiyaftler al. Erkek cocuguylda bir degil. Ha 2 kat kiyft giydirmen gerekirse mesela yeninin altina eskiyi giyfir. 0 3 ay arasi eskimiyo. Ben oglumunkileri dagittimhep. Kizima yeni aldim. Kıyafet getiren arkadslrim olursa giydiriyorum valla. Kendim begendigim olursa aliyorum. Ve kuculenleride dagitiyorum arkadslarima. Icinde kalmicak sekilde al.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Deli misin hazır bebek eşyaları var çevrende al kullan işte. Benim de bebeğim olacak valla herkesin eşyalarına talibim:))) Durumum olmadığı için veya cimri olduğum için değil. O paraya da başka ihtiyaçlarınızı alırsınız. Tabi beğendiğiniz heves ettiğiniz şeyler varsa onları da alırsınız. Hem ne demişler bebeğin yediği helal giydiği haram. Ben de küçükken hep benden büyük akrabaların giyisileeini giyerdim çeşit çeşit elbisem kabanım olurdu:)) bu bence rahatsız olunacak bir şey değil aksine gurur duyulacak bir şey. Tüketirken düşünmek lazım.

Temiz ve kıza uygun renkleri varsa beyaz sarı falan icinden seçerdim sanırım..🙄

Kız çocuk mavi lacivert renk giyemez mi?
Benim oğlumun pembe banyo oturağı vardı yeğenimden kalan. Gayet rahat kullandım. Banyo kovası pembeliydi. Bu şekilde denk geldi. Renklere cinsiyet yüklemek doğru değil bence..

Kız çocuk mavi lacivert renk giyemez mi?
Benim oğlumun pembe banyo oturağı vardı yeğenimden kalan. Gayet rahat kullandım. Banyo kovası pembeliydi. Bu şekilde denk geldi. Renklere cinsiyet yüklemek doğru değil bence..
Renklere cinsiyet yuklemek dogru değilde kız cocugunada mavi ve ustunde araba vs olan bir kıyafeti ben giydirmek istemezdim. Banyo kovasıyla kıyafette aynı şey değil. Bu benim yorumum ve benim fikrim.🤨

Eğer iyi kullanılmışlarsa ve beğenmişsem kullanırdım ben. Çocuğum doğduğunda ilk önce her şeyi sıfır almıştım. Sonra baktım 3-5 kez giyiyor ve kısa bir süre sonra daha büyüklerini almam gerekiyor. Ben de ikinci ele yöneldim. Az ve temiz kullanılmış ikinci el ürünler bulmak mümkün. Oyuncaklarını bile genelde ikinci el alıyorum. Güzelce dezenfekte edip kullanıyorum. Böylece yarı fiyatından bile aza mal etmiş oluyorum ki sizin tamamen bedavaya gelecek. Ekonomik durumum iyi olduğu ve cimrilikle uzaktan yakından alakam olmadığı halde yapıyorum bunu. Çünkü gerçekten çok az kullanılacak şeyler için onca parayı vermek anlamsız. Çocuğunuz doğduktan sonra çok daha iyi anlayacaksınız bunu. Yine de içinize sinmiyorsa almayın tabii. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın.

Kv ve elti ile aradaki ilişkiye bağlı. Ben eltinin hediye getirmesini bile istemem. Kv de sürekli çer çöp bulup eski getirir ısrar eder sırf bşy almamak için. O yüzden baştan reddederim.
Allah a şükür eşimle biz alırız herseyini. Evet bebek çabuk büyüyo ama az az alırız

Benim kizima cok az sey aldik cogu seyi etrafimdaki arkadaslarimdan geldi yatagi arabasi kiyafetler kuveti vs
Temiz titiz insanlarsa evet kullanirsin cunku bebek esyalari kisa sureli kullaniliyo ve ucuz da degil bebek bezleri bile ne kadar pahali
Bence al temizle kullan kalanlari da satin alirsin alinacak o kadar fazla sey oluyo ki bi kismindan kurtulmus olursun ama cok istedigin seyleri al ilk hastane cikisini tasli suslu falan :)
Ben bu konuya sicak bakiyorum hepimiz abi abla kuzenlerimizin kuculenleriyle buyumedik mi
Bebegini saglikla alirsin kucagina insallah

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
Canım ben şuan hamileyim ama ben rahatsız olmazdim ekonomik durumumuz da gayet iyi abimin eşi de hamile benden önce doğum yapacak ona kendim söyledim başkasına verme bana ver ben kullanırım dedim bebek arabası ,araba koltuğu vs de ikinci el alıcam çünkü bevendiklerim çok pahalı . Bebek kıyafetleri zaten ne kadar kullanılıyor ki eskimiyo bile . Benim için sorun değil ama çok rahatsız olacaksınız yenisini alın

Ben kizima herseyi yeni aldim istemedigim halde eltim kendi kizlarindan kalani getirdi gocunmadim yine de bakayim dedim ama hepsi lekelj ve baya renkleri solmus cok sukur calisiyorum durumumzda gayet iyi zaten bebegmn cok fazla kiyafetj vardi ben de giydrmedim geri verdim diger buyuk esyalarinida internetten indirimlerden aldim 2. Cocugm olursa kullanirim diye...hos eltimn kicuk kiziyla benm kizm arasinda 4 ay var ve benm kizim iri bir bebek getrdikleri kendi kizina da olacak seyler muhtemelen ilk kizindan kalan begenmediklerinj getirdi, bir kez de sey demisti baskasina kiyafet verecekken ben guzel olanlari kendi yegenime sakliyorim diye ben de bu tavirdan sonra gicik oldum kendi 2 cocuguna bile ilk kizinn eskilerinj layik gormezken bana kotulerini getiriyor...acik konisayim boyle bir tavri yoksa ve getrdikleri kullanisliysa alin yoksa bos verin

Ben ablamin oglanlarin esyalarini kullandim evde gundelik aay leke oldu aman yemek dokuldi derdim yoktu kullandim kullandim yikadim kendi aldiklarimi da misafirlige disariya giydirdim cok rahat oluyor. Bunlari yaparsan evladini daha az seviyorsun olmuyor.

Hem artirdiklarimizla birsuru set oyuncak aldik

Gayette güzel kullandım hatta ilk yegenimden kalan 4.el kullandiklarim bile var temiz kullanilmis olduktan sonra hiç sıkıntı yok sadece araba koltuğu aldım ben

Bebegimin beşiği, park yatağı, bebek arabasi, küveti, oyuncaklari, yürüteci, mama sandalyesi hep anne tarafimdaki akrabalarimdan geldi. İyi ki de gelmis. Besigine hic yatmadi. Hala yatmiyor. Park yatagi da hic kullanmadi. Yurutec hic kullanmadi. Su an bebek arabasinda durmuyor hic. Bunlari almis olsaydim bosa almis olacaktim. Küvet iki tane geldi mesela. Biri baska sehirdeki annemlerde duruyor, orada kullaniyoruz. Kiyafet de geliyor bol miktarda. Montlar, bereler daha aklima gelmeyen birsuru sey. Yipranmamis lekesiz olanlari alip kalani kiyafet kumbarasina gönderiyorum. Elimin altinda bol miktarda zibin, alt pijama, ust pijama oluyor ve zirt pirt camasir yikamak asmak katlamak ütülemek zorunda degilim. Cunku bol miktarda temiz kıyafeti var. Zaten cok cabuk büyüyor çocuklar.

İlla ki siz de alacaksiniz kiyafettir, oyuncaktir kitaptir. Her seyin fiyati tavan yapmis durumdayken bence esyalar is goruyorsa kullanmayi dusunebilirsiniz. Cunku bez masrafiydi, doktor kontroluydu, aşı yaptiracaksaniz mesela ozel aşılarıydi, oyuncaklariydi, emmezse mamasiydi derken epey masraf cikacak.

Tabi eltinizin tavri da onemli. Benim akrabalar hic lafini bile etmeyecek insanlar. Nasilsa bizim isimiz bitti, iş görsün faydasi dokunsun diye dusunuyorlar. Onun icin gönül rahatligiyla aliyorum ben.

Ben olsam alırdım, tüketim toplumun ayyy ilk benimde hevesim var dayatmasından insanlar tonla para harcıyor bebek eşyalarına, üstelik hiç biri de ucuz değil ve bebekler bu eşyaları çok kısıtlı bir süre kullanıyorlar yazık günah değil mi, o parayla bebeğiniz için çok daha yararlı şeyler yapabilirsiniz

Back
X