Bebegimin beşiği, park yatağı, bebek arabasi, küveti, oyuncaklari, yürüteci, mama sandalyesi hep anne tarafimdaki akrabalarimdan geldi. İyi ki de gelmis. Besigine hic yatmadi. Hala yatmiyor. Park yatagi da hic kullanmadi. Yurutec hic kullanmadi. Su an bebek arabasinda durmuyor hic. Bunlari almis olsaydim bosa almis olacaktim. Küvet iki tane geldi mesela. Biri baska sehirdeki annemlerde duruyor, orada kullaniyoruz. Kiyafet de geliyor bol miktarda. Montlar, bereler daha aklima gelmeyen birsuru sey. Yipranmamis lekesiz olanlari alip kalani kiyafet kumbarasina gönderiyorum. Elimin altinda bol miktarda zibin, alt pijama, ust pijama oluyor ve zirt pirt camasir yikamak asmak katlamak ütülemek zorunda degilim. Cunku bol miktarda temiz kıyafeti var. Zaten cok cabuk büyüyor çocuklar.
İlla ki siz de alacaksiniz kiyafettir, oyuncaktir kitaptir. Her seyin fiyati tavan yapmis durumdayken bence esyalar is goruyorsa kullanmayi dusunebilirsiniz. Cunku bez masrafiydi, doktor kontroluydu, aşı yaptiracaksaniz mesela ozel aşılarıydi, oyuncaklariydi, emmezse mamasiydi derken epey masraf cikacak.
Tabi eltinizin tavri da onemli. Benim akrabalar hic lafini bile etmeyecek insanlar. Nasilsa bizim isimiz bitti, iş görsün faydasi dokunsun diye dusunuyorlar. Onun icin gönül rahatligiyla aliyorum ben.