• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Benim kızımın bütün kıyafetleri kuzenimden geldi. Kuzen 3.yü yaptı, kapattı bebek konusunu.En küçük erkek çoğu kıyafeti koyu renk ama ben kotu sevdiğimden sorun yok zaten. Arabası, beşiği, kıyafetleri, tulumları herşeyi o verdi. Küçükken bazı kıyafeti 2 hafta bile giydiremiyorsun. Eşinin durumu ciddi manada iyiyse sorun yok ama bebek eşyaları dehşet pahalı. Aylık kıyafete en az 500 verirsin herşeyiyle. En az. O yüzden kullan gitsin ya. Ne var bunda gücenecek. İstersen arada alırsın güzel takımlar falan. Ama evde giyeceği şeylere de para vermeye gerek yok. Kayınvaliden para gitmesin diye değil bildiği için çocuğun kıyafeti giyemeyeceğini söylüyor. Ben çok da güzel kullanıyorum, Allah razı olsun kuzenimden :)

Maşallah harika💜💜 bazilari da kesiyorlar saclarini erkek trasi gurlessin diyeymis ne kadar kötü gözüküyor ama kiz çocuklarına oyle yapmalari
Evet anne saçını kesiyorlar bizede dediler ama Saçını kestirmeye kalbimiz dayanmazdı😁kısa saça asla eğer mecbur kalırsam uçlarından ben alırım 😂no problem

Ben kullandım, kullanıyorum. Eşimin ablasının, kuzenlerinin çocukları vardı, onlardan bir yığın eşya geldi. Hatta sonra onların bebekleri oldu, aramızda eli yüzü düzgün şeyleri yine paslaştık. Zaten ilk seneler bir kıyafeti çok uzun süre giymiyorlar, çabuk büyüdükleri için. Ama şu da var, onlardan giysi geldi diye hiçbir şey almamazlık da yapmadım. İnsan kendi seçip aldığı şeyleri de giydirmek istiyor, doğal bir şey bu. Öyle çok beğendiğim bir şeyler olunca aldım. Yerinizde olsam bu teklife hayır demezdim, beğendiğimi kullanır, beğenmediğimi kenara koyardım. Aldığınız her şeyi giydirmek zorunda değilsiniz, hele ki bunun hesabını kimseye vermek zorunda hiç değilsiniz. Bu iş tamamen mantıkla yaklaşılabilecek bir konu değil. Bir bebek dünyaya getirmek, anne olmak, yanında bazı hevesleri de birlikte getiriyor. Bunları tamamen bir kenara atmayın kesinlikle. Her zaman yaşanacak şeyler değil. Ortasını bulun bence.

Kullanırım. Kullandım da. Güzel bi şey teklif edilmişse neden kullanmayayım?
Maddi durumum da hiç kötü değil. Yeri gelir tek tuluma 250 lira veririm yeri Gelir iyi niyetle verilmiş bir ikinci eli giydiririm. Önemli olan içime sinmesi. Hele ki pahalı markalardan beğendiğim bir tulumu arkadaşım aaa bizde var ondan küçüldü kullanmadık bile diye vermişti nasıl hora geçmişti.
Kullanmam illa da yeni alırım diyenlerin kompleksli olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Insanlarin birbirine yardim etmesi cok hos bir sey.Ama heves ettiginiz seyleri alabiliyirsaniz alin icinizde kalmasin.Benim cocugum yok ama ben bile heves ediyorum bazi seylere. Fazla duygusal bakiyorum galiba :)

ya bu tarz seylerın kotu nıyetle soylendıgını sanmıyorum
benım cocugumun herseyı fazla fazla dort dortluk olmasına ragmen hıc geregı olmamasına ragmen esımın bır akrabası kendı cocugunun eskılerını kı onunkı erkek benımkı kız :D lazım olur belkı dıye getırmıstı

kırmamıstım tamam belkı lazım olur dıye aldım 1 ay falan evde beklettım sonra esyanız bende kalmıstı dıye gerı verdım
sırf bazı seyler laf soz olmasın dıye gormemezlıkten duymamazlıktan gelmek gerekıyor
laf soylemek terslemek falan marıfet degıl belkı ısınıze yarar ıstemeye cekınmeyın dıye soylemıstır bosverın

ben lazım olanları alıcam almayı unuttugum lazım olan bırsey olursa bende olmayan , ısterım cekınmem deyın konu kapansın bosverın

saglıkla kucagınıza alın ınsallah

Eltimle aram iyiyse ve kullandığı şeyler benim almayı düşündüğüm modellerse bebek arabası gibi şeyleri kullanabilirim. İçimde kalmayacak şekilde daha hoşuma giden şeylerin de sıfırını alırım. 2. el kıyafet de giydirdim ayakkabı da. Ama ben internetten satın aldım. Görümcemden almak yerine. Çünkü ona minnet etmem

Ilk, ikinci ,üçüncü ne farkeder ki? Her bebek özeldir. Istediğiniz şeyleri almak tabi ki hakkınız. Ama ben de ilk bebeğime ablamın kızının kıyafetlerini giydirdim. Hiç pişman değilim hatta ikinci bebeğime de aynı kıyafetleri giydiriyorum. Bariz erkek bebek kıyafetlerini almayın ama kullanabileceğiniz şeyleri alın derim. Yavaş yavaş da yeni kıyafetler alırsınız. Çok dert etmeyin bence.

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
ilk cocugu son cocugu mu var al ne olcak cocuk cok kirletiyor bence lazim olur

Ben olsam kullanmam acikcasi sonuc olarak ilk cocugum . Bence kaynananizi kirmadan onun belki yine olur o kullanir bende almak istiyorum ilk cocugum sonucta hem bende saklarim diye aciklayin.

Diger kadina sormali bakalim sana vermek istiyor mu? Ilk cocuktan sonra kimseye vermezdim ben cunku cocuk istiyordum daha.. Benim ilkinden kalani 2. De kullandi. Ikiside erkek oldugu icin. 3. Dogdu benim 1 yasina gelince yegenim oldu. Kiza zaten belli zamandan sonra kiz giysileri aldik. Ama yegenimin gitebileceklerini hep verdim cogu zaten krem beyaz filandi yani kizada gider erkegede. Kucukleri veririm yine giydirir. Kiyafetler arasinda 3 defa yikanip utulenip hic giyilmeyenler vardi birsuru. Yani yeniydi bir cogu zaten. Ama biz baciyiz yani oyle seylerin lafi olmaz. Cocuk arabasi yatagi oto koltugu vs
Vermedim bunlari ama cocugum kullaniyor simdilik zaten daha

Hanımlar hepinize ayrı ayrı cok teşekkür ederim cogunluk zaten yakin cevreden gelen yıpranmamış yeni eşyalarla büyütmüş bebislerini tabi ki yeni aldığımız şeyler de olacak oluyor. Bebisler zaten inanılmaz cabuk büyüyor ve denildiği gibi herşey ateş pahası onlara vereceğim parayla yine başka güzel seyler alırım sonuçta ihtiyaçlar hic bitmiyor. Güzel fikirlerinizden dolayi tesekkurler cok iyi geldi. Iyi ki varsınız

Merabalar hanımlar Rabbim dert vermesin benimki ufak bir mesele hamilelik döneminde biraz kafamı kurcalayınca sizlerden fikir almak istedim..
5 buçuk aylık hamileyim ve Allahım kısmet ederse kız bebegim olacak. Ilk çocuğum. Yan binada kaynanamlar ve eltimler oturuyor eltimin bir erkek çocuğu var 4 yaşında. Bircok kıyafetleri duruyor ikinci bir çocuk olursa kullanılır diye. Bebek arabasıydı besigiydi onlar da duruyor. Kaynanam biraz tutumlu bir kadındır. Bu kalan kıyafetleri sen kullan diyor cok şey almazsın 1 2 sey aldın mi yeter sana diyor. E benm de ilk bebeğim insan hevesli oluyor. Kırılır diye birsey demek de istemiyorum ama alıp sonradan giydirmezsem de ayıp olur. Siz olsanız kullanır miydiniz bebek arabasını kıyafetlerini vs.tepkiniz ne olurdu. Nasıl bir tutum sergilemeliyim fikir verebilirseniz memnun olurum teşekkürler.
ilk bebeğinz oldugu için bişey diyemedm benimde ilk ve herseyn en güzelini ona almak istiyorum lakin görümcem ablam eltim herhangi biri verseydi kullanrdm ne olacakki bebek kıyafeti çok kullanılmıyor bile kv ne anne ilk bebeğim bazı şeyleri yeni almak istiyorum hevesm var ama eltimin verdklerinide kullanrm tabiki de en oluru bence.

Neden kullanılmasın. Al kullan bence. Kızına heves ettiğin bi elbiseydi tulumdu zaten alırsın. Bi kıyafeti 2 kere giyiyorlar zaten. Sonra büyüyorlar. Ne kadar elbisesi olursa sen o kadar az masraf yaparsin.

Yani beşikti küvetti arabaydi.. bunları heves için değil ihtiyaç mantığı ile almani öneririm.

Heves derken cici etekler alirsib. Tokalar takarsın. Bu yani.
Benim öylebir şansım olsa kullanırım.

Bi kere ikinci el kullanip kullanmamak sizin karariniz olmali buna kaynananiz karar veremez.ben sadece gorumcemin bebek arabasini aldim cok temizdi diye begendim guzeldi geri kalan hersey sifir

Ben giydiririm hatta giydiriyorum da kızıma gorumcemin kızının küçülmüş kıyafetlerini giydiriyorum bizede küçülünce ihtiyacı olan diger gorumcemin bebegine veriyorum..çünkü bebek kıyafetleri eskimiyor hemen küçülüyor. Hiçte erkek bebek kıyafeti olsun evde giydirin dışarıda giymeye daha cicili kız kıyafeti alın..bebek arabasını da kullanırdım.Bir tek beşik alırdım..

Eltim ve kv ile sorunum yoksa kullanırdım
Erkek kardeşimin beşiğini aldım mesela
Yatağını verdi

Ana kucağını da aldım
Arkadasım reflü yatağı verdi
Sadece bu dediğim seyler 2000 tl üzeri tutuyor
Benim de ilk bebeğim
Diğer herseyini ben aldım
7 aylık hamileyim
7 aydır ayda bin tl bebeğe ödüyorum eşyalar için
Daha veren arkadasım falan olsa temizse alırdım ne olacak

Back