Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Çocuğum yok şu şartlarda temizlerdim tabi.
Kardeşim de oturacak o evde.
Ama sizin durumunuzda temizlikçi almayı tercih ederdim.

İster gurur, ister kibir desinler
Yemeden içmeden keserim
Temizlikçi arkadaş bulurum.

Çok konu okudum burda, aldığım ders
Nanım yürüsün.

Bunlari okudukca gorumceme daha da isindim kendisi bana geleyim diyor her zaman temizliğe oda hamile olsa ve yasak olsa boyle seyler bende giderim kimsenin eline yapismaz Allah baska dert vermesin.

Soruyu tersten sorarsanız belki cevabını bulabiliriz;
Yengeniz olsa sizin evinizi temizler mı ya da kardeşiniz olsa yengenizi evinizi temizlemek gönderir veya kadın tutar mı sizin için??

Ben olsam kardesimin eşinin evini temizlemezdim ama kardeşimin evini temizlerdim sanırım bilemedim şimdiiii (Anlamadıgim kardeşinizin eşiyle evi ayrımı eşinin evi diye bahsetmişsinizde)

Son düzenleme:
Bende hamileyim ve doğumdan önce benimde evim temizlenecek ama ben parayla yapatiracam. Iki tane görümcem var. Ne onlar teklif eder. Ne de ben tenezzül edip söylerim. Hiç geregi yok herkes kendi işini anca yapiyo. Bide annem ve kızkardeşim gelip yardım eder

Ne kimsenin evini temizlerim ne de kimse evimi temizlesin diye beklerim.Pis kalsın derim de kimseden temizlik için yardım beklemem.Bu akrabaya eşe dosta ev temizletmeyi de burda öğrendim , çok garip geliyor nedense.Temizlikçi tutulabilir ya da kardeşiniz yapsın , erkekler daha güçlü oluyor zaten kadınlara göre.

Parasini versin temizletsin. Defalarca iyi niyetimden yararlanan dugun öncesi tuttuklari evi gezdirme bahanesiyle evi temizlettiren bi abi ve esi kisisi oldugu icin ben suan tekrar ayni hataya dusmezdim ve temizlemezdm açıkcası. Ama sizin karsi tarafa bağlı tabi. Ayni seyi o sizin icin yapar mi? Cevap evetse bikereligine yapablrsnz.

Sizin içiniz kin nefret dolu gelin ya yapmazsijiz sizin kardesinizinde evi oluyor biraz tembel gibi geldiniz bana

Yahu doğumdan önce kapı pencere silme zorunluluğu mu var ? Yok yok ben kesin yanlış ülkede doğmuşum, aklım mantığım almıyor bu saçmalıkları.

Kimsenin evini temizlemem kimseyi de evimi temizlemek için çağırmam Allah kaza bela vermesin. Eğer illa temizlenmesi gerekiyorsa bi zahmet kardeşiniz yapsın, olmadı yardımcı tutsun temizletsinler.

Hayır hala olayın absürtlüğündeyim Biri daha demiş, gider yemek yapar bakımına yardımcı olursun amenna, tabiki yapılır. Ama kapı pencere silmenin "hayatiliği" kısmı saçmalığın daniskası.

Hickimseye asla yardim etmem ben suan oturdugum eve ilk geldigimde les gibiydi temizlikci bulamadim bu ilcede yeni oldugum icin ve koskoca evi kendi basima temizledim.. Ne kv ne gelin ne gorumce ne elti yardim etti... Bu saaten sonra da benden bisey beklemesinler... Paralari varsa temizlikci bulsunlar yoksa basinin caresine baksinlar.... Ben bu sebeplerden oturu asla yardi etmezdim...

Kardeşinizin eşinin evi değil, kardeşinizin evi. Kardeşinizin eşi hamile, kardeşinizin çocuğunu doğuracak, yani yeğeninizi. Siz de hala, kız kardeş ve görümce oluyorsunuz.

Bu kadar ayrı dış kapının dış mandalı tanımlamalara maruz kalan gebe gelin hanıma acıdım şimdiden.

İstemiyorsanız yapmazsınız, söyleyiverirsiniz. Refakatçi de olmayın istemiyorsunuz muhtemelen. Muhtemelen o kızcağız da size muhtaç olmak istemezdi...

Önemli olan bu günlerde yanında olabilmek zaten aranız Iyi yada kötü elinizden geliyorsa yapın gitsin
Düşmez kalkmaz bir Allah
Bizde kv ile tartıştık gelmesin evime sakin istemiyorum dedi aradan 5 ay geçmedi hastalandı kimse gelmedi eltim var hastalık çocuğuma geçer dedi iş yine bana düştü
Yine ben baktim ama cok mahcup oldu kadincagiz
o geldi simdi aklima
Gün gelir o da size yardım eder yanınızda bulunur

Vallahi kendim hamile kalana kadar bütün kardeslerimin, hatta bir iki arkadaşım temizliğine yardıma giderdim..
Ama ben hamile kalınca Allahın kulu yardım etmedi. Sormadilar bile..
Temizligimide hep kendim yaptım...
Karnım burnumda cam sildigimi bilirim
Enayiligime doymim.. Sizin yeriniz de olsam gitmem..öyle bir zorunluluğunuz da yok.

Temizlikçi tutsunlar, hizmetcimisin sen, ha yengemle Aran superde abinle Aran superse bı aman nolçak diyorsan yap ama bence yapma :)

Bence gitme. Kardesin temizlikci tutsun. Cok düşünüyorsa annen tutsun. Hizmetci misin yahu annen yardim bile etmiyor. Ettiklerine saysinlar

Çok tuhaf bazıları konu sahibine temizlemek istemiyor diye yüklenmiş ve kalbinin nefretle filan dolduğundan bahsetmiş. Gerçekten tuhaf..

Temizlemek istemeyebilir, temizlik yapmaya enerjisi olmayabilir,temizlik yapmaya psikolojisi uygun olmayabilir ya da böyle durumlarda joker eleman olarak akla gelen ilk isim olmak rahatsız etmiş olabilir.. Ne var yani istemiyorsa..
Yeri geliyor insan kendi evini temizlemiyor canı istemiyor diye.

Ben olsam ben de istemem temizlemeyi, yardımcı kadın tutmak varken niye akla ben geleyim ki? Yardımcı kadın tutacak maddi durum yoksa da üstten bi temizlik yapılır hep birlikte olur biter. Kimseden böyle bir talebim de olmaz, kimseye bu konuda yardım da etmem ancak canım isterse yaparım.

Siz de yapmak istemiyorsanız yapmayın. Söyleyin; buaralar hiç enerjim yok, kendimi iyi hissetmiyorum bu konuda yardımcı olamicam, hep birlikte bi üstünden geçeriz uzun ve detaylı yapamam deyin.

İstemediğiniz birşeyi yapmayın, birileri kırılacak, ayıp olacak diye istemediğiniz birşeyin size dayatılmasına izin vermeyin. Muhtemelen simdiye kadar bunu yaptınız o yüzden akla gelen ilk isim oluyorsunuz. Yapılan iyilikler ve verilen ödünler belli bir süre sonra görev haline gelir çünkü...

Bunu ve daha baska şeyleri yapmadığınız için de birileri size kirilacaksa kırılsın sizin de duygularınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…