Kizlar yine Ben, kafamdaki sorun isaretlerini sizle gidermeye calisiyorum.. benim esimin ailesi kürt esimde tabi :) onlarin kürt olmasi sorun degil benim icin, sorun olsaydi zaten evlenmezdim.. ailesi safii mezhebi.. bildiginiz gibi dinimizde kayinpeder bir geline günah degildir.. mahremdir yani.. ama benim kayinpeder ne elini opturur ne yuzume bakar .. ayni ortamda benimle oturmaz konusmaz muhattap olmaz..babasi istanbulda calisiyor haftasonlari geliyor hep. Nezaman kayinpeder gelse kaynanam bana "Sümeyye baban geldi üzerini giy basini kapat bogazini felan öyle gel" der. Bunu bi ara esime söyledim anlam veremiyorum cünkü; esimde dediki bizde öyle dedi bizimkiler öyle gördü adet gibi bisey dedi.. Kürtlerde öyle olurmus genelde .. kayinpederle gelin arasi mesafeli olurmus bide yukardan asagiya kapali olmalari gerekirmis.. mahrem oldugu halde.. Benim bildigim bir gelin öz babasiyms gbi yaninda basi acik kisakolluyla gezebilir.. size sorum siz böyle durumda böyle kayinpederin yaninda nasil davranirsiniz ??