Siz olsaniz kayinpeder varken nasil davranirsiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Smyye93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2019
27
14
3
31
Kizlar yine Ben, kafamdaki sorun isaretlerini sizle gidermeye calisiyorum.. benim esimin ailesi kürt esimde tabi :) onlarin kürt olmasi sorun degil benim icin, sorun olsaydi zaten evlenmezdim.. ailesi safii mezhebi.. bildiginiz gibi dinimizde kayinpeder bir geline günah degildir.. mahremdir yani.. ama benim kayinpeder ne elini opturur ne yuzume bakar .. ayni ortamda benimle oturmaz konusmaz muhattap olmaz..babasi istanbulda calisiyor haftasonlari geliyor hep. Nezaman kayinpeder gelse kaynanam bana "Sümeyye baban geldi üzerini giy basini kapat bogazini felan öyle gel" der. Bunu bi ara esime söyledim anlam veremiyorum cünkü; esimde dediki bizde öyle dedi bizimkiler öyle gördü adet gibi bisey dedi.. Kürtlerde öyle olurmus genelde .. kayinpederle gelin arasi mesafeli olurmus bide yukardan asagiya kapali olmalari gerekirmis.. mahrem oldugu halde.. Benim bildigim bir gelin öz babasiyms gbi yaninda basi acik kisakolluyla gezebilir.. size sorum siz böyle durumda böyle kayinpederin yaninda nasil davranirsiniz ??

Taşlanmak istemem ama o sizin öz babanız değil. Yani zaten açıksanız dışarıdaki gibi giyinirsiniz ama kapalıysanız kayınpederinizin yanında açılamazsınız.

Dini ve ırkçı konu acmak yasak değil mi

Ben tesettürlü olmadigim için bilemem ama eltilerim açık geziyor kayinbabamin yanında.
Biz de kürdüz ama ilk defa böyle bişey duydum yani boğaza kadar saklamayı falan.
Ayrıca kayınbabadan abdest kırılmaz, eşimin de annemden kırılmaz.

Bunun kürt olmakla veya şafi olmakla alakası yok. Ben açık bir bayan olmama rağmen kayinpederimin yanında hafif te olsa dekolte kısa elbise tayt falan tercih etmezdim. Sız kapalı olmanıza rağmen bunu neden sorun ediyorsunuz anlamadim kaldı ki kendi babanızla kiyaslamissiniz ancak baba-kız ve kayınpeder-gelin ilişkisi çok farklıdır

Bende kürtüm bende ilk kez duydum dikkat ederiz ama kimse örtün demez

Doğuluyum bende kendi tarafım değil ama eşimin tarafıda kayınpedere ayrı bi saygı mı desem yani çok üstün tutarlar. Adetleri gereği Benden de kayınpederimin yanında konuşmamamı,yemek yememi,oturmamamı ve hatta bişey sorduğunda sadece tamam dememi söylediler fakat ben öyle yapmadım kimseyide kırmadan bu düşünceyi yok etmeye çalıştım. Kızlarımı onun yanında sevdim,yemeğimi yedim,sohbetimi ettim,güldüm,eğlendim.. Bazıları benim görüşüme saygı duymadı yine kırmadım görmezden geldim kayınpederim çok severdi beni keza bende onu Mekanı cennet olsun inşAllah. Kendisine de söylerdim ben seninle konuşmak istiyorum öyle uzakta durmak istemiyorum babam nasılsa sanada aynı şekilde davranmak istiyorum demiştim. Kendiside sağolsun hiç terslemedi nasıl istiyosan öyle davran derdi. 3 geliniz diğer iki gelin ağzını falan kapatır,yemek falan yemez vs. onları bu düşünceden çıkaramadım malesef. Sizde konuşabilirsiniz,kendiniz bu şekilde davranmak istemediğinizi baba/kız nasılsa o şekilde davranmak istediğinizi söylebilirsiniz.

Tesettürlü biriyseniz tabikide dikkat etmeniz lazm ama dışarda tesettürlü degilseniz zatn öyle cikarsnz

Hem mahremdir diyorsunuz hem günah değil diyorsunuz. Anlamadım.
Ayrıca dini konu yasak.
Ben doğuluların içinde çok bulundum, böyle şeyleri çok gördüm. Evet yaptıkları doğru, bana garip gelse de onlara göre doğru yani.

Tesettürlü biriyseniz tabikide dikkat etmeniz lazm ama dışarda tesettürlü degilseniz zatn öyle cikarsnz
Ya Ben zaten kayinpederin yaninda sortla nilmem neyle gezmem. Normal ev Hali hani kisakollu dekoltesiz altimda Uzun esofman bol uzerimdede genelde hirka olur .. ama Boyle bile yasakmis yani.. neredeyse carsaf giyin oyle Gel dicekler o yuzden bole konu acmak istedim

Eşiniz nereli ?

zaten kayınbaban şehir dışında çalışıyormuş arada geliyormuş geldikçe dikkat ediver sende ne olacak herşeyi sorun haline geitrmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…