Siz olsanız napardınız

nisanliyken akrabana karisan adam evlenince camdan baktirmaz. sakin kabul edip kendini sindirme sonra önüne gecemezsin. tavrını koy, onlar benim kardesim ve elini sikmam gerekiyorsa sikarim de.

kendimden biliyorum sevgilim cok kiskancti. fotoğraflarmda bile koprucuk kemiğim gozuliyor diye kestirip oyle koyduruyordu profillere. nasil salak asiksam utanmadan bi de hosuma gidiyodu. sonra tepeme cikti önünü alamadim. simdi hayatindaki kiz mini etekle bikiniyle fotoğraflarını koyuyor. bana da ders oldu

Sen bu yaşa kadar kuzenlerinle tokalaştın mı? Tokalaştın.
Ohalde gereken cevabı vereceksin.
Bana kuzeninle tokalaşma kıskanıyorum dese sapık gözüyle bakardım herhalde. Aklın fikrin pis yönde mi senin kardeşim o benim derdim.
Zira dini açıdan dese başta kendisi dikkat ederdi zaten.
Nasıl alıştırırsan öyle gider bugün kuzeni kıskanır yarın abine gıcık oldum bu ne samimiyet der, sen şimdiden koy tepkini.

Bir insani kuzeninden kiskanmak, kendisinin kuzeni hakkinda baska bir seyler dusunebileceginin isaretidir...
Herkes kendinden bilir isi, kendi aklindan gecen haltlari temizlesin evvela

kıskanıyodur , eyvallah..
ama yok artık denılecek cınsten olmus bu. kucagına hoplayıp yapıs yapıs opuyo degılsın kı.. kuzenın sonucta opebılırsın de yanı kan bagı var bı kere.. bunun yersız oldugunu soyledın mı ona ? abarttıgını falan ? kıskanması guzel ama dozunu kacırırsa senı de kacırır benden soylemesı

söyledim evet yersz falan değilmiş ona göre du bakalım

nişanlım erzurum ben bursa

Anladım bana göre aslında yeğen kardeş gibi olmalıdır yani kıskanmak falan olmamalıdır ama akraba içinde evlilik varsa eğer nişanlı sözlü olan kişi kıskanabilir ama eğer ailede akraba evliliği falan yoksa kıskanmasına gerek yok kıskanmasının sebebi nedir ki sizin ailede var mı akrabayla evlilik yapan falan o yüzdenmi kıskanıyo tüm yazıları okumadım sadece sizinkini okudum

Yok hyr bizde yoktur bnm kuralım bu dedi kavga ettk akşam bi süre arama beni dedim kafamı toparlamak istiyorum falan msj attı en son cvp vermedim işte vermeyide düşünmüyorum sözlüm zaten nişanlım olark agzm alşmış bu ayın 21 inde nişanım var nişana kadar görüşmeyeceğim tam bi gerizekalı nyse kusura bakmayın cok öfkeliyim aklma geldikçe saymak geliyor içimden ,öyle işte . .

aynen oyle adamın tepkisi direkt ne düşündüğunu gosteriyo. kendi kuzeninin elini sıkınca baska duygular hissediyor herhalde.

konu sahibi boyle bi seye tamam derse bundan sonra basina gelecekler icin simdiden gecmis olsun.

insan yasamadan anlamiyor basta hosuna gidiyor bu kiskancliklar ama tamamen karsindaki insanin dusunce bozuklugundan kaynaklaniyor aslinda.

w
nişanlım erzurum ben bursa
hemseriymisiz ben de bursaliyim. ama bunun memkekettle alakasi yok insanin düşünce yapısıyla alakali. kiskanclik olsun eyvallah ama sınırini bilsin bi zahmet.

Canım istemiyosan nişanlanma ailene söyle istemiyorum diye düşünceni en azından belki dinlerler seni sanırım onların ailesinde tokalaşmak öpüşmek falan haram sayılıyo benim sözlümünde kuralları öyle aile içinde tokaşalınca falan bi kadınla isterse annen yaşında falan olsun abdest almak gerekiyomuş ama benim sözlüm bu kurallara uymuyo ona saçma geliyomuş mezhebi ne acaba sözlünün

Son düzenleme:

yok değil sadece rahatsz oldugum durum bu ama bnuda kendi yaptıgı bni tenkitlediği için yediremiyorum kendime ama böylede devam ederse olmuycak herhalde bu iş bakalım brz daha zaman diyorum ,sağoll . .

Kıskanmak değil bu örf bizde sadece tokalaşırız. Evlenmeden ben kendi erkek kuzenlerimi tokalaşıp yanaklarından da öperdim. Evlendikten sonra eşim yasakladı. Onlarda böyleymiş düşün kayınbiraderimi kayınpederimi onun kuzenlerini sadece uzaktan toka yapıyoruz bu gayet samimiyetsiz :)

Süt kardeşimle bile yanaktan öpüşemiyorum.

Neden; Çünki mezheplerimiz farklı onlarda nikah düşen kadınla temasta bulunmak abdest kaçırıyor sebebide bu cnm ..

evet bnada öyle uyguladı kayınbiraderlere dahi yaklaşmak yok el skşmak bile

yeminediyorum hoşuma gitmiyor srf bu yzden akşam ona ilk defa gerizekalı dedim hem zaten asıl sorun yasakladgı şeyin kendisine serbest olması

evet bnada öyle uyguladı kayınbiraderlere dahi yaklaşmak yok el skşmak bile

Konunun gerisinde meselenin sadece değişik adetler değilde derinde istemediğin kanısına vardım :)

İstemiyorsan böyle şeyleri dert etme söz atmak var birde nişandan ayrılmak var. Hayırlısıysa olsun diyeceksin..

Ben severek evlendim. Ve eşimin bana yasakladığı herşey benim için sevgisinin göstergesi aşktı çok salaktım belkide öyle gördüm :) Çok şükür 8 yılımızı bitirdik.

Açıkçası bende tokalaşmakta bişe göremiyoruz hepimiz müslüman
kardeşiyiz ama adetlere göre değişiyo mezheplere göre yani

Burda herkes geliyo medenice fikrini söylüyor. Dikkat ederseniz benim inancima göre dedim bu kimseyi baglamaz herkes nasil inaniyorsa oyle yaşar bu hic kimseye bir baskasinin inancina alenice sacmalik deme hakkı vermez . Konu sahibi sormuş napardiniz diye ,dogrusu nedir dememiş,herkes kendi uygulamasını anlatabilir bu sartlar altinda, ama nedense birinin inandığı bir hususta gönlünce atip tutmak moda olmuş. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…