Siz olsanız nasıl davranırdınız ?

Katılıyorum. Kendisi istemediği sürece değişmeyecektir. Sevgiliniz belli ki tembel biri. Sevgi ve saygınızdan kaybetmeden onu sürekli motive edecek, harekete geçmesi için uğraşabilecek misiniz, önemli olan bu. Sevgiliniz bir çocuk adam karakteri.
Bilmiyorum. Zamana bıraktım. Daha doğrusu 1 ay kadar süre belirledim kafamda. Baktım hala aynı o zaman bazı şeyleri kendimce rafa kaldıracağım

Makine mühendisi. Arabalara aşırı ilgili ve tasarım alanında çalışmak istiyor. Çizim kabiliyeti çok iyi ve çizim programlarını gayet iyi biliyor. O ileride benden daha iyi bi mühendis olabilir bunu da biliyorum ve hep söylüyorum. Tüm isyanım bu sebeplerden dolayı zaten.
Kimseyi değiştirmeye çalışmıyorum sadece çaba görememek beni yoruyor.
Evet istemsiz bir şekilde uzaklaşıyorum. Çünkü her birey ayakları üzerinde durmak için çaba sarfetmeli. Bunun zengin veya fakir olmak ile alakası yok. Zengin ise de ımkanlarini kullanarak ayakta durabilmeli.
Kesip atıp ayrılmak ve ayakları yere basan adam istemek istemiyorum. Olmaz ise ve çaba göremez isem iyice uzaklasirim biliyorum ama öyle birini aramak için ayrılmam
Şu an siz görmek istediğiniz bir erkeği anlattınız bana. Makine mühendisi ve yetenekli diyosunuz. Ama okulunu bitirememiş ve makine mühendisi değil. Yani yeteneği bişeye yaramıyo şu an. Siz dediniz harekete geçmiyo bişey yapmıyo diye. Bu yüzden sorumluluklarını yerine getirebilecek bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ben öğretmenim şu an ikinci üniversite okuyorum. Yani mühendislik okuyan arkadaşlarımda vardı oturur düzenli çalışırsan okulunu bitşrirsin. 7 yıl uzatmak olur şey değil

Adamı kendinizle kıyaslamaktan vazgeçin. Siz ayrı bir bireysiniz o da ayrı bir birey. Sizin maddi durumunuz, aile yaşantınız onunla farklı. O ise 1 yıl sonra istediği yerde çalışabilecek imkanlara sahip. Okulunu bitirmek üzere, dil eğitimi almaya çalışıyor. Torpilsiz bile girebilir. Bu adam neye göre plansız oluyor? Kendisi için bir kariyer planı oluşturmuş. Belki de gelip geçici 3 ay için emek vermek istemiyordur. Paraya da ihtiyacı yokmuş. Şu anda gerçekten tatil yapmak, kafa dinlemek istiyor olabilir. Bir daha hayatı boyunda 3 ayı olmayacak. Kaldı ki çalışsa da çıkacak o işten. Bunun yerine çalışmaya başlayacağı yere emek harcamak istiyor olabilir. Sizin sorununuz başka bir şeydir belki de ?

Herkese selam. Iyi aksamlar dilerim.
Ben 25,sevgilim 26 yaşında. Ikimiz de aynı okulda farklı mühendislik bölümlerinde okuduk. 3 senedir beraberiz. Sevgilim okulunu şuan 7. Seneye uzattı ve bende sadece yarim dönem uzatarak şubat ayında mezun oldum.
3 aydır bi firmada mühendislik yapıyorum. Sevgilimi her yonu ile çok seviyorum. Çok efendi,merhametli,ahlaklı bi insandır.
Şimdi sorunuma gelince.
Sevgilim 7.Seneye uzatınca ben sordum ne yapacaksın bir sene boyunca diye. Az dersten uzattı bu arada. Eylül gibi dil kursuna başlayacağım odtünün dedi. Bende bi planın var mı 3 ay boyunca kursu mu bekleyeceksin dediğimde bi yanıt bulamayınca artık patladım ve kavga ettik. Çünkü 26 yaşına gelmiş ve okulu defalarca uzatmasına rağmen plansız olmasına dayanamadım.
Hayatı boyunca hiç çalışmamış. Ailevi durumu çok iyi. Babası da aynı meslekte. O kadar şaşırıyorum ki babam ile aynı mesleğe sahip olup ortak birşeyler yapmak,bilgisinden becerisinden faydalanmak için herşeyi yapardım galiba.
Dün ise ( 3 ay geçmesine rağmen diğer konuşmanın ) bu adam hala aynı yerde..
Mesleki sertifika alabileceği sayısız kursa gidebilirdi maddi gücü var, evde yavaştan dil kursu için hazırlık yapabilirdi. Hiç birini yapmadı. Spora bari git dedim yazılmadı.
26 senedir her yaz aynı hayatı yaşadı ve artık insanin kendine bir çekidüzen vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Dün tartıştım ve çok incitici konuştuğumu söyledi. Içimde ne var ise döktüm.
Kurumsal bi firmada çalışmıyorum henüz herseyin çok başındayız ve ikimizde en basından beri bi an önce evlenelim diye konuşuyoruz ama ben karşımda ciddi bi insan göremiyorum.
Siz olsanız Nasıl davranırdınız ? Ben çok mu abartıyorum ?
Baba mesleğini devam ettirecekse zaten işi hazır.
Sizin kadar çırpınmasına , maaşsız bi yerde çalışmasına gerek yok.
Dil öğrenip işine başlayacak.
Bedelli ödeyip , sizinle evlenecek.
Kafasındaki bu bence.

Back
X