Siz Olsanız Nasıl Davranırsınız?

Fiziğini vurgulamamın sebebi, fiziksel olarak yetişkin bir genç kızın abisiyle yatma merakının bana göre anormal olması...
15 yaşında olup da çocuk gibi olanlar da var..Art niyet hissetmişsen bu senin sorunun..
Ben kardeşlerimle abimle bir yaşa geldikten sonra değil aynı yatak, aynı odada bile yatmamışım bana göre çok yanlış sana göre nasıldır bilemem...

bana göre nasıl olduğunu belirttim zaten.o yaştaki kız çocuğunun ayrı bir odası olur zaten.

yalnız abisyle yatma merakı derken bunu k.validen söylemiş,önceki yorumunuzda öyle yazmıştınız.evet yanlış ama anormal derseniz farklı algılanmasına sebebiyet verirsiniz.

yoksa art niyetli değilim tamamen yazdıklarınıza istinaden yorumda bulundum.sizin sorununuz diye geçiştireceğinize daha dikkatli yazarsanız yanlış anlaşılmamış olursunuz.sorun sizin sorununuz ve akıl isteyen sizsiniz.

benimde abim var ,çocukluğumuzdan beri hiç yakın bir ilişkimiz olmadı.bu birazda yapıyla alakalı.eşimin kızkardeşi koluna girse,eline tutsa,gece msj yazsa seni seviyorum diye bana göre normal(yaşına veririm,zamanla azalıcağını düşünürüm),sana göre nasıldır onu da ben bilemem...

Acaba diyorum, bir yerde, sanki kıskanıyormuş gibi bir profil mi sergilediniz?
Bunu sormamın nedeni, aile eğer cahil ise, lütfen yanlış anlaşılmasın, okul okumakla kültür edinilmiyor, cahil ise, "Bunda bir şey olmadığını öğrenecek!" inadı ile, hepsi birden sizin üzerinize gelmeye de çalışabilirler..
Demek istediğim doz artabilir zaman içinde... "Abinle yat, abine kahvaltısını sen hazırla, düğüne abinle sen git" hatta cehaletin boyutuna göre "git abine bornozunu ver" bile çıkabilir bir gün ağızlardan... Amiyane oldu.. Ama anlatmaya çalıştığım, bazı cehaletin hüküm sürdüğü ailelerde, ne yazık ki artan doz "inatlaşma" yüzünden takip edilemiyor ve dönülemeyen bir yere gelindiğinde herkes "suçlu" arıyor...
Olan bu küçük kıza olacak... Haketmiş olmayacak mı? Çok fena hakedecek ama neden, ailenin bilgisizliği yüzünden...

Sizin "kıskanıyor" olduğunuz düşüncesi anneyi ve görümceyi bazı dedikodu ortamlarında buluşturmuş olabilir:) Kadınız, biliriz böyle şeyleri.. Dolayısıyla, annenin desteklediği, kızın körüklediği ve sizi etkisizleştirecek bir uzun vadeli hareket listesi bile yapılmış olabilir o halde.. Ben işin bu boyutta olduğunu düşünemedim...
Kadınlarımız, hislerini belli etmekte acele etmeseler keşke... Çünkü bu aslında zayıflıklarımızdır.. cephe açmışsınız resmen..
Oysa önce keşke biraz strateji yapsaydınız...
Sabırla...

Erkek arkadaş edinmesi gerek.. Çok sevmesi gerek... Gerek de gerek şu anda... Ancak siz buna müdahale de edemezsiniz, yön de veremezsiniz...
Ne yapmak gerek, tam olarak kestiremiyorum. Eşiniz de problem var.. Rahatsız olduğunuzu bile bile bunu yapıyor olması çirkin... Kimse "aptal" değil, elbette ensest beklenmiyor.. Ama kıskanmanız, hem de bir aile bireyinden, o kadar narsistçe hoşuna gitmiş ki, bu durumu eminim bazen kullanıyor bile.. harisçe..
Neden olaylar buraya geldi bilemiyorum...

Bir arkadaşım çok doğru bir şey yazmış...
Sanırım sizde de bu aşamaya gelinmiş ne yazık ki... Tatlılıkla çözülmeyecek gibi..
Kısas yapmaya gayret edin...
Yok mu kuzeniniz, erkek kardeşiniz veya yeğeniniz...
gerekirse bu durumları da paylaşarak, yakınlığınızı bilemeyeceğim, aynısını, birebirini yapın hatta...
Eşiniz sorarsa (ki soracak) "Hayır ne oldu böyle?" diye...
"Biz hep böyleydik... Sadece evlilik otururken zaman ayıramadık birbirimize... Şimdi aradaki zamanı kapatıyoruz... Meğer ne çok özlemişiz... Hastalık gibi" deyiverirsiniz...

Ancak yerinizde olsam.. ASLA.. ASLA VE ASLA... mimiklerime kadar dikkat ederim gerekirse ama kıskanıyormuş gibi görünmem... Eşimin üstüne mi atlıyor.. Resimlerini çekerim ve sosyal paylaşım sitesine bile yüklerim "Benim çocuk ruhlularım!" diye... Elele mi yürüyorlar.. Bir resim daha çekerim mutlaka "Kuzuşlar... Yerim ben bunları.. bebişler gibi kaybolmaktan korkarcasına hala elele bir aşk!" yazar yine paylaşırım...
Ben yerinizde olsam eğlenirim...
Çünkü birbirleriyle evlenecekleri yok.. Merak etmeyin.. Sizin de yeriniz ayrı...
Siz bundan eğlenecek bir şeyler çıkarın ve kısas yapın...

Başka çözüm önerebileceğimi düşünmüyorum.. İki uç çözüm.. Kendinizi nereye yakın görüyorsanız, size onu önerebilirim,

Allah eşinize akıl, evliliğinize huzur, görümcenize empati, kayınvalidenize mantık versin...

Selamlar,

Mesajının başında aileyi öyle güzel ifade etmişsiniz ki..Kuzenleriyle kardeşleriyle tavırlarını bana kabullendirme çabasında gibime geliyor..
Elbette ki onunla evlenecek değiller bunu idrak edecek yaştayım fakat diyorum ya rahatsızlık duyuyorum benim orada olduğumu unutmalarından..
Nişanlısınız ve ilk kez memleketinizde nişanlınızla elele dolaşma fırsatınız var.. Kardeşiyle onlar elele, siz geriden gidiyorsunuz..
Veya annemin yanında "hadi abinle yat" deniliyor..Anlatamam duyduğum rahatsızlıktan..Onlara da yansıtmadım eşime söyledim dikkat et biraz daha beni yok sayma diye..
Ama yazdığınız çözümler bana göre değil..Sadece eşime hayal etmesini istiyorum benim kuzenlerimle kardeşlerimle aynı davranışları sergilesem rahatsız olup olmayacağını sordum elbette olurum diyor..
Görümcemde değil hata.. Yanlış anlaşılmasın kendimden 11-12 yaş küçük çocukla iddia içerisine girmiyorum ama kayınvalidemin hayatımızın odak noktasına sokma çabası ve bunu bana kabullendirmeye çalışması sinirimi bozan..Üstelik sadece kardeşi değil kuzenleri de..

Ya ama bahsettiginiz 15 yasinda bir cocuk

Siz kendinizi neden onunla ayni kefeye koyuyorsunuz?

Dediginizi yapsaniz bile esinizin uzerinde etkili olmaz
zira bu sizinle yasit olan bir genc kiz degil
hadi yaptiniz diyelim esinizin cevabi da bu yonde olacaktir

bos yere degerinizi dusurmeyin boyle oyunlarla

Benim derdim görümcemle değil, benim derdim rahatsızlık duyduğumu bile bile bunu devam ettiren eş ve durumu bana kabullendirmeye çalışan kayınvalide..
Zaten ben misilleme yapamam yapsam da öyle yapmacık durur ki üstümde..
Kayınvalidem şöyle diyebilir "bak abinin artık eşi var belki tavırlarınızdan rahatsız olabilir.."
Bunu idrak edemeyecek kadar da çocuk değil neticede
..

bana göre nasıl olduğunu belirttim zaten.o yaştaki kız çocuğunun ayrı bir odası olur zaten.

yalnız abisyle yatma merakı derken bunu k.validen söylemiş,önceki yorumunuzda öyle yazmıştınız.evet yanlış ama anormal derseniz farklı algılanmasına sebebiyet verirsiniz.

yoksa art niyetli değilim tamamen yazdıklarınıza istinaden yorumda bulundum.sizin sorununuz diye geçiştireceğinize daha dikkatli yazarsanız yanlış anlaşılmamış olursunuz.sorun sizin sorununuz ve akıl isteyen sizsiniz.

benimde abim var ,çocukluğumuzdan beri hiç yakın bir ilişkimiz olmadı.bu birazda yapıyla alakalı.eşimin kızkardeşi koluna girse,eline tutsa,gece msj yazsa seni seviyorum diye bana göre normal(yaşına veririm,zamanla azalıcağını düşünürüm),sana göre nasıldır onu da ben bilemem...

+1 kesinlikle.
15 yaşındaki "kardeşinden" bile kocasını kıskananlar var,yaşayalım neler görelim daha...

evlenmiş barklanmış,belki okumuş etmiş kadının taktığı şeye bak allah aşkına.nickin de mini-minik acaba sen de kendini 15 yaşında ergen sanıyo olmayasın?

saçma sapan şeyler,kayınvalidenin yapmaya çalıştığı şey belki doğru belki yanlış abisiyle birlikte yatırma falan falan... bana çok yanlış gelmiyor açıkçası,kardeşimle çok birlikte uyudum,küçükken de değildi yani...şimdi bile birlikte uyurum istersem...
bunda ne var yani,kız belliki abisini çok fazla seviyor ve abisinin bütün ilgisini istiyor ergen daha,bir kaç güncük idare edeceksiniz altı üstü...
kıskançlıktan dişleri gıcırdatmaya değmez...

sevgili mini, hissettiğin sıkıntıyı anlayabiliyorum. abisine belki öncesinde bu kadar düşkün değildi, ama evlendikten sonra sanki sevgisi paylaşılmış ve azalmış gibi oldu ve seni kıskanmaya başladı. zaten ergenlik dönemindeymiş, dikkat çekmek için de yapıyor olabilir. sen yengesisin, anlayışlı olmaya çalış. bir de şöyle düşün, sen onu ne kadar çok seversen kocan o kadar mutlu olur. çünkü o onun kızkardeşi kanı canı. bu bir süreç, biraz katlan. sonrasında herşeyin durulacağına inanıyorum ben:10:

Bir kızım var oğlum yok
ama olsa asla aynı odada bile yatırmam
çevremde çok var oda yok diye aynı odayı paylaşan
bi de misafir cart curt odası yapıp çocukları aynı odaya tıkan var
başlarım misafire
evimi değiştiririm yine de böyle bir şeye izin vermem
bırak ki aynı yatakta
bu ne iş ya
insanlar iyice sapıttı

canım benim küçük görümcem de abisine çok düşkündür. hatta 3 kız kardeşi var, üçü de tapar derecede seviyorlar,sanırım tek erkek çocuk olduğu için. bizde durum o kadar abartı değil; ama bana sorarsan normal. nasıl normal dersen anlatayım.
kızlar zaten abilerini ve babalarını çok severler. buna ek olarak aralarındaki duygusal bağ düşündüğümüzden çok daha sağlam olabilir. abisi her derdinde yanında olmuştur filan... ayrıca görümcem dediğin kızcağız henüz 15 yaşında. abisi evlenip yuvadan ayrıldığı için kendini çok yalnız hissediyor olabilir. sizin ailede baba-abi ve kız ilişkileri farklı olabilir, mesela ben de hala babamla uyuyabilirim çok özlediğimde veya ev kalabalık olduğunda. bunda bir sorun yok bence, buna takılma.
kayınvalidene gelince ise görümcen çok üzüldüğünden-psikolojisi bozulduğundan kendince bu durumu en hafif şekilde atlatmasına yardımcı oluyor olabilir.
ben seni sonuna kadar anlıyorum. hislerinde saçmalıyorsun da demiyorum. normaldir böyle hissetmen,biraz daha anlayışlakarşılamaya çalışırsan sen huzursuz olmazsın. ve benimnacizane tavsiyem sen de onlara katıl bakalım o zaman ne olacak tavırları. kayınvaliden kalk abinle git demeden sen de. hatta sen bizim kızımızsın muhabbeti yap bakalım ne tepki verecek o zaman

bilemedim ki nasıl bir yorum yapacagımı.. ben 15 yasında böyle degildim , ama yanlısda degil. ne dogru ne yanlış,azcık abartı.. kayınvalidenle ilişkili bence

evin en küçügü bnm ve abim evlendi.onu kıskanmayı bırakalı sadece 1 sene oldu ve o evleneli 7 sene oldu.görümcenin kıskanması normal ve rahatsız olmanda aynı derecede normal..

diger abim ise evlencek yani daha ortada bi aday yok ama yaşı geldi.ben bunu düşündügüm heran abimden soguyorum.şimdiki ilişkimizin içine bi kişi daha gelecek ve hiç bişey eskisi gibi olmayacak.
hala iki küçük kardeş gibi kovamalar dövüşmeler yemek masasında akıl almaz şeyler birbirimize bişeyler yedirmeler...sürüp gider bunlar ama onunda bi nişanlısı oldugunda ne olcak? bunlar beni üzüyo hatta hırslandırıyo.
15 yaşında olmadıgım içinde idrak edip dogru olanın ne oldugunu nasıl davranmam gerektgni anladıgm içinde yengelerime sorun cıkartmıcam.
ama iki abimlede ve babamlada ilişkim oldukca sıcaktır. şakalaşır oyunlar oynar gülüp koşup egleniris. bu yaşıma kadar böyle oldu.veee onu kıskanmam benimsemiş olmam cok normal degil mi.

bnmde sevgilm var ve bnden küçük görümcemde var.kendimi onun yerine koyabildigim için daha az cok sorun cıkartmaya calışıyorum.ama o daha bnm rahatsız olabilcem davranışlarının farkında degil çünkü yaşamadı bilemez ki.

hem senin tarafndan hem görmcenin tarafndan bakabliyorum yani.durum bu.evet büyük bi sorun ama nasıl çözülür tavsiye veremiyorum.çünkü seni anlayamıcak en az bi 5 sene daha.

konuyu okuyunca direk aklıma sibelcan ve hakan ural'ın 18 yaşındaki kızı melisa'nın babasıyla çekinmiş oldukları dudakdudağa poz geldi.
bu durumu normal görüp baba-kız aşkı diyenlerle birlikte, olur mu öyle şey diyerek çok ters tepki verenler de oldu...
ha bana sorarsanız ben de yadırgadım 18 yaşındaki kızla babası dudak dudağa çekilmiş bir poz.
hemen hemen aynı durum olmaması gerekn şeyler.
sonuçta ergenlik dönemi ve her iki taraf da dikkatli olmak durumundalar.
sizin burda yapmanız gereken şey belli kızla konuşsanız olmaz siz kötü olursunuz aile de dışlayabilir sizi bu durumda.
ama eşinizle kıskanma durumu olmadan oturup konuşun. eşinizin bişiler yapması gerek, kendini çekmesi biraz mesafeyi koruması gerek.attığı seni seviyorum seni özledim mesajlarına cevap yazmasın mesela ya da şakaya vursun yani ben de seni seviyorum yazmak yerine ne o kız aşkın mı depreşti gece gece ya da bu ne özlem daha yeni görüştük ya gibilerinden. bilemiyorum ama böylelikle kız da anlar durumu çeker kendini diye düşünüyorum.
yani eşiniz belli etmeli tavrını azıcık. yoksa konuşup da kızdan kendisini çekmesini beklemeyin. yapmaz artı sizi de kötü beller.

biz evlendiğimizde görümcem 17 yaşındaydı oda aynı böyleydi vakitsiz zamanlarda arardı eşim açamadı diyelim arkaarkaya arardı gece gündüz demezdi hiç
eşim onun yanında beni öpse hemen aaaa .... kıskandı derlerdi rakip gibiydik yani sarmaşdolaş otururlardı ben çok rahatsız olurdum ama onlara göre bunlar çok normaldi büyüdü sevgilisi oldu evlendi ve düzeldi artık sanırım seninkide zamanla geçer

bu 15 yaşlar hep geçiş dönemi bunlarda gecer mesela bende dayıma cook kucukken cook duskundum ilk evliliginde cok kucuktum neredeyse yeni dogmustum. ama hayatımda yaşın ne olursa olsun hiç bi insana o kız kadar yakın oldugumu hatırlamıyorum bi erkekle veya bir kızla bence birazda faydalanıyor bu kız yani suclamak istemem ama bizim dayimla hep aramızda bir mesafe oldu ama cok sever beni bende onu ikimizde birbirimize bisey olsa duydugumuz an iki elimiz kanda olsa geliriz herneyse simdi yeniden evlendi cok sorunlar yasadı diger evliliginde şimdi mutlu ama evlenirken cok uzulmustum cunku hep dertlesirdik sorunlarımızı anlatırdık düşünün ben kimseye anlatmadıgım aşk işlerimi dayıma anlatmiş insanim evlenince bize cok fazla gelemicekti mimlemle herneyse cok detaygirdim bu kızdan uzaklastırmanin tek yolu kocanızla konusmanız mesela onlar sarılırken tip tip bakın acıkcası ben boyle belli ederim veya o an bir hışımla odadan cıkın derim pek hos birsey degil sevdiginiz adama 15 yaşındaki bir kızın surekli seni seviyorum mimlemle demesi umarim bir cagre bulursunuz ben dayanmazdim acıkcası

Kızlar sorum şu ki; eşinizin kız kardeşi var ve aşırı derecede abisine düşkün..
Odasında abisinin fotoğrafları var duvarda, gece 1-2 demeden abisine "seni seviyorum" mesajları gönderiyor..
Abisinin omuzunda uyuyor, siz de yanındayken elini tutuyor koluna giriyor dışarıda..
Abisi dizinde uyuyor.. Düğünde her resimde eşinizin bir kolunda siz, diğerinde bu kız..
Ve siz bundan rahatsızlık duyuyorsunuz abarttıkları için..
Bu durumda ne yapardınız?
1.valla ben saçından tutar çekerdim bi kenara '' kardeşsen kardeşisin abartmanın ne alemi var''
2.eşime de '' abiysen abi ol sevgili gibi davranma bana yapmadığını kardeşine yapmana anlam veremiyorum'' derdim.
3.sü o neymiş öyle ya gece seni seviyorum diye mesaj atacakmış. ya siz biraz abartmış olmayasınız???
4.sü :bide şu var anne- babalarını kaybetmiş kardeşler olabilirler o zaman bu yapılanlar tamamen normal görürüm.

Yaşı çok büyük değil 15 yaşında değil ama fizik olarak çok gelişmiş genç kız havasında.Babaları da hayatta evet..
bunu şimdi gördüm konunun devamını okumamıştım. 15 yaşında bir kızçocuğu için normal hareketler diyebiliriz. bu yaşlarda insan ; en sevdiği insanlar evlenince onların eşlerine düşman olur, sevdiklerine eşlerinden daha yakın olmaya çalışır. merak etmeyin 1-2 yıla kadar birine aşık olur bırakır abisini.

+1 kesinlikle.
15 yaşındaki "kardeşinden" bile kocasını kıskananlar var,yaşayalım neler görelim daha...

evlenmiş barklanmış,belki okumuş etmiş kadının taktığı şeye bak allah aşkına.nickin de mini-minik acaba sen de kendini 15 yaşında ergen sanıyo olmayasın?

saçma sapan şeyler,kayınvalidenin yapmaya çalıştığı şey belki doğru belki yanlış abisiyle birlikte yatırma falan falan... bana çok yanlış gelmiyor açıkçası,kardeşimle çok birlikte uyudum,küçükken de değildi yani...şimdi bile birlikte uyurum istersem...
bunda ne var yani,kız belliki abisini çok fazla seviyor ve abisinin bütün ilgisini istiyor ergen daha,bir kaç güncük idare edeceksiniz altı üstü...
kıskançlıktan dişleri gıcırdatmaya değmez...

+2 kesinlikle. Yorumları okuyunca şaştım kaldım. Utanılmasa ensest ilişkiyle suçlanacak...
O onun kız kardeşi, o da onun abisi... Herkes sanki 15 yaşındaki kızın abisini ayartmaya çalışıyormuş gibi yazmış.
Valla erkek kardeşim yok ama olsaydı ve yengem abime sarılmama öpmeme vs. tepki gösterseydi, çok üzülürdüm.
Ayrıca bir kardeşin diğer kardeşe 'Seni Seviyorum' demesinde, 'Seni Özledim' demesinde ne gibi bir kötülük olabilir.
Bunlar çok kıskançca ve fesatça düşünceler..
Seni seviyorum yazmış mesajında hmmm ne ayıp ne kötü...
Neden? Biri erkek biri kız olduğu için mi?
Yahu kardeş onlar, ayıp..

Bir kızım var oğlum yok
ama olsa asla aynı odada bile yatırmam
çevremde çok var oda yok diye aynı odayı paylaşan
bi de misafir cart curt odası yapıp çocukları aynı odaya tıkan var
başlarım misafire
evimi değiştiririm yine de böyle bir şeye izin vermem
bırak ki aynı yatakta
bu ne iş ya
insanlar iyice sapıttı

Bence asıl sapıklık abi-kardeş arasında bir şey olacağını akıllarından geçirsen insanlarda...
Biri kız biri erkek... Tamam ayırın hemen dünyalarını.... eyvah eyvah ters bir şey olur... :51:

bu 15 yaşlar hep geçiş dönemi bunlarda gecer mesela bende dayıma cook kucukken cook duskundum ilk evliliginde cok kucuktum neredeyse yeni dogmustum. ama hayatımda yaşın ne olursa olsun hiç bi insana o kız kadar yakın oldugumu hatırlamıyorum bi erkekle veya bir kızla bence birazda faydalanıyor bu kız yani suclamak istemem ama bizim dayimla hep aramızda bir mesafe oldu ama cok sever beni bende onu ikimizde birbirimize bisey olsa duydugumuz an iki elimiz kanda olsa geliriz herneyse simdi yeniden evlendi cok sorunlar yasadı diger evliliginde şimdi mutlu ama evlenirken cok uzulmustum cunku hep dertlesirdik sorunlarımızı anlatırdık düşünün ben kimseye anlatmadıgım aşk işlerimi dayıma anlatmiş insanim evlenince bize cok fazla gelemicekti mimlemle herneyse cok detaygirdim bu kızdan uzaklastırmanin tek yolu kocanızla konusmanız mesela onlar sarılırken tip tip bakın acıkcası ben boyle belli ederim veya o an bir hışımla odadan cıkın derim pek hos birsey degil sevdiginiz adama 15 yaşındaki bir kızın surekli seni seviyorum mimlemle demesi umarim bir cagre bulursunuz ben dayanmazdim acıkcası

Yalnız sevdiği adam ile o 15 yaşındaki kız abi-kardeş farkında mısınız?
Komşunun kızı kocasına asılıyor gibi yazmışsınız.
Yok uzaklaştırın, yok seni seviyorum demesin falan...

1.valla ben saçından tutar çekerdim bi kenara '' kardeşsen kardeşisin abartmanın ne alemi var''
2.eşime de '' abiysen abi ol sevgili gibi davranma bana yapmadığını kardeşine yapmana anlam veremiyorum'' derdim.
3.sü o neymiş öyle ya gece seni seviyorum diye mesaj atacakmış. ya siz biraz abartmış olmayasınız???
4.sü :bide şu var anne- babalarını kaybetmiş kardeşler olabilirler o zaman bu yapılanlar tamamen normal görürüm.

3. sorunu cvaplayım vallahi yazıyor..

Yalnız sevdiği adam ile o 15 yaşındaki kız abi-kardeş farkında mısınız?
Komşunun kızı kocasına asılıyor gibi yazmışsınız.
Yok uzaklaştırın, yok seni seviyorum demesin falan...

haklısın abi kardeşler ama,
abisine gece 1 de 2 de seni seviyorum diye mesaj atıyorsa,
biyere gittiklerinde abi kardeş elele önden gidiyorsa, konu sahibide bunların arkasından yürüyorsa,
anneside kızına hadi sen abinle yat bu gece diyorsa,
burada bir dur demek lazım

Son düzenleme:
Back
X